עבור לתוכן

חדש בארדאינו ויש לי שאלה. !

Featured Replies

פורסם

אז ככה

יש לי מאורר של מעבד עם 4 חוטים

שחור אדום ( של + - ) כחול וצהוב ( הכחול אני דיי בטוח שזה קובע את המהירות והצהוב אין לי שמץ מה זה )

בקיצור אני רוצה לעשות משהו כזה

אני מחבר את המאורר ללוח ובלוח יש 3 כפתורים

1. מתחיל את פעילות המאורר (נניח על מהירות 10% ) ולחיצה שנייה מכבה את המאורר

2. כפתור + כזה שמוסיף מהירות למאורר (כל לחיצה עוד 10% )

3. כפתור מינוס שמוריד את המהירות למאורר (כל לחיצה 10%)

אז מה שרציתי לדעת זה ככה , זה מסובך לעשות פרוייקט כזה ? (יש לי נסיון קטן באלקטרוניקה וחשמל , והרבה נסיון בתכנות קוד )

מה אני צריך בשביל פרוייקט כזה ? (מה שעולה לי בראש זה כפתורים , נגדים , ולוח כזה של אלקטרוניקה שעליו אני מלחים את הכל)

תודה לעוזרים

פורסם

הפרוייקטון הזה לא מסובך בכלל..

אתה פשוט תצטרך להתנות את לחיצות הכפתורים כך שכל לחיצה בהתאם תגדיל או תקטין את הערך שתשים בפקודת הכתיבה (AnalogWrite) לפורט שאליו יהיה מחובר המאוורר.

אני מניח כי החוט של הסל"ד לא ישמש אותך בשליטה על המהירות, אבל אם יש לך את הארדואינו עם התצוגה, יהיה נחמד להראות את הסל"ד בכל רגע על התצוגה :)

אתה כנראה גם תצטרך מקור אנרגיה חיצוני כי הארדואינו נותן רק 5V, בכדי לאפשר את כל ספקטרום המהירויות של המאוורר.

ובקשר לחוטים:

פורסם
  • מחבר
הפרוייקטון הזה לא מסובך בכלל..

אתה פשוט תצטרך להתנות את לחיצות הכפתורים כך שכל לחיצה בהתאם תגדיל או תקטין את הערך שתשים בפקודת הכתיבה (AnalogWrite) לפורט שאליו יהיה מחובר המאוורר.

אני מניח כי החוט של הסל"ד לא ישמש אותך בשליטה על המהירות, אבל אם יש לך את הארדואינו עם התצוגה, יהיה נחמד להראות את הסל"ד בכל רגע על התצוגה :)

אתה כנראה גם תצטרך מקור אנרגיה חיצוני כי הארדואינו נותן רק 5V, בכדי לאפשר את כל ספקטרום המהירויות של המאוורר.

ובקשר לחוטים:

היי תודה על התשובה המפורטת !

רציתי לשאול שאלה כללית . החוט השחור נקרא. Gnd . למה בעצם הוא נקרא ככה ?

ושאלה שנייה. לאן אני מחבר את הכפתורים שליטה במהירות ? אני מניח שזה לא לארדינו נכון ?

פורסם

gnd נגזר מהמילה ground (אדמה) ולשם החוט הזה מיועד :) .

אם תשיג לחצנים פשוטים עם שתי יציאות חוט, החיבור יעשה לפי התמונה בהמשך :

חיבור באופן הזה יבטיח בהכרח, כי בעת לחיצה נקבל 5V כי החשמל מטבעו יבחר לא ללכת דרך הנגד אלא דרך הלחצן, ומן הסתם שבאי לחיצה נקבל חיבור לאדמה דרך הנגד.

תעיין כאן למידע נוסף :

http://arduino.cc/en/tutorial/button

פורסם
  • מחבר
gnd נגזר מהמילה ground (אדמה) ולשם החוט הזה מיועד :) .

אם תשיג לחצנים פשוטים עם שתי יציאות חוט, החיבור יעשה לפי התמונה בהמשך :

חיבור באופן הזה יבטיח בהכרח, כי בעת לחיצה נקבל 5V כי החשמל מטבעו יבחר לא ללכת דרך הנגד אלא דרך הלחצן, ומן הסתם שבאי לחיצה נקבל חיבור לאדמה דרך הנגד.

תעיין כאן למידע נוסף :

http://arduino.cc/en/tutorial/button

אוקיי ישלי אז כמה שאלות בנוגע לנושא. (מצטער על הבורות , כמו שאמרתי אני לא מגיע מעולם האלקטרוניקה ,אני יותר תכנות)

1 אם אני רוצה לחבר שלושה כפתורים איך זה הולך ?

2 למה יש נגד ?

3 זה משנה לאיזה פורט אני מחבר את הסנסור של המאורר ? (שמתי לב שפורטים 3 5 6 9 10 11 הם PWM )

4. לאן אני מחבר את המקור כוח השני ? ( ואם ישלי מקור כוח של 6V זה מתווסף ל 5V של הארדיאנו ואני מקבל בעצם 11V ? )

תודה רבה לך על העזרה חבר !

עריכה :

עוד שאלה אחת

5 . אתה תוכל להדריך אותי איך הלוח הלבן הזה (אם אני לא טועה נקרא PCB) עובד ? אם לדייק בשאלה , מה המסלול של האלקטרונים בלוח כשמחברים מקור אנרגייה ? איך אני יודע איפה לחבר מה ? (נניח אני רוצה לחבר נורה אבל שהזרם יעבור דרך נגד כולשהו לפני , איפה אני מחבר את הנורה ואיפה את הנגד ? )

פורסם

1. שלושה כפתורים בדיוק כמו כפתור אחד, יהיה להם אדמה משותפת ו5V משותף, רק מספר הפורט ישתנה מכפתור לכפתור.

2. הנגד מבטיח שכאשר הכפתור לחוץ, הזרם החשמלי יעדיף לעבור במסלול השני ולא דרך הנגד לאדמה.

3. זה לא משנה לאן תחבר את המאוורר, העיקר שזה יהיה לPWM.

4. אם תחבר בטור במטריצה את האדמה וה5V של הארדואינו עם סוללה של 6V זה עשוי לעבוד אבל אני לא סגור על זה.

5. נהוג לסמן את כוון הזרם חשמלי מהפוטנציאל הגבוה לנמוך.

יש המון מדריכים באינטרנט לחיבור נורות מפסקים וכו', חלק מהכיף זה החיטוט בפורומים של ארדואינו :) והPCB שאתה מתכוון אליו נקרא מטריצה :D

מה שעושים בדרך כלל, מחברים מהבקר חוט אחד של 5V למטריצה וזה יגדיר לך שורה של 5V לחיבורים מרובים, כנ"ל לגבי האדמה .

כאשר אתה מחבר מעגל פשוט עם מפסק ונורה עם מקור מתח, אתה מחבר הכל בטור והסדר לא חשוב. הכל הולך פשוט מראש לזנב עד שנסגר המעגל הטבע יעשה את שלו :).

electricon.jpg

לא נגעתי בחשמל בכלל ובארדואינו בפרט מאז סיום התואר בהנדסת מכונות :D אני זוכר שממש נהניתי מזה בזמנו, אם תיקח את הזמן ותלמד לאט לאט אתה בטוח תהנה, והשמים הם הגבול :P

פורסם
  • מחבר
1. שלושה כפתורים בדיוק כמו כפתור אחד, יהיה להם אדמה משותפת ו5V משותף, רק מספר הפורט ישתנה מכפתור לכפתור.

2. הנגד מבטיח שכאשר הכפתור לחוץ, הזרם החשמלי יעדיף לעבור במסלול השני ולא דרך הנגד לאדמה.

3. זה לא משנה לאן תחבר את המאוורר, העיקר שזה יהיה לPWM.

4. אם תחבר בטור במטריצה את האדמה וה5V של הארדואינו עם סוללה של 6V זה עשוי לעבוד אבל אני לא סגור על זה.

5. זרם חשמלי תמיד עובר מפוטנציאל גבוה לנמוך! וזה כיוונו.

יש המון מדריכים באינטרנט לחיבור נורות מפסקים וכו', חלק מהכיף זה החיטוט בפורומים של ארדואינו :) והPCB שאתה מתכוון אליו נקרא מטריצה :D

מה שעושים בדרך כלל, מחברים מהבקר חוט אחד של 5V למטריצה וזה יגדיר לך שורה של 5V לחיבורים מרובים, כנ"ל לגבי האדמה .

כאשר אתה מחבר מעגל פשוט עם מפסק ונורה עם מקור מתח, אתה מחבר הכל בטור והסדר לא חשוב. הכל הולך פשוט מראש לזנב עד שנסגר המעגל הטבע יעשה את שלו :).

electricon.jpg

לא נגעתי בחשמל בכלל ובארדואינו בפרט מאז סיום התואר בהנדסת מכונות :D אני זוכר שממש נהניתי מזה בזמנו, אם תיקח את הזמן ותלמד לאט לאט אתה בטוח תהנה, והשמים הם הגבול :P

תודה רבה על התשובות המפורטות .

1.הבנתי את זה בערך אני אחפש דוגמא באינטרנט איך זה נראה בפועל כדי שאני אדע.

2.אם לא היה את הנגד ופשוט הייתי מחבר אחרי המפסק ישר לפורט 2 זה לא היה עובד ?

3.הבנתי.

4.אני אברר על זה ואנסה מקסימום לבד ואגלה את התשובה.

5.השאלה הזאת קצת תסבכה אותי כי לא למדתי חשמל/פיזיקה , אז קראתי באינטרנט וחיפשתי ביוטיוב מה זה פוטנצייל גבוה ונמוך והבנתי מה זה אומר פחות או יותר

אבל מה שמסתבך אותי זה למשל זה :

יש לי את המעגל כמו בציור

Simple_Circuit_2c.jpg

אם אני רוצה להוסיף נגד עכשיו של 200 אום למשל , איפה אני מוסיף אותו ? ההגיון שלי אומר משמאל לנורה כי הזרם מגיע מהצד השלילי של הסוללה לצד החיובי , אבל בציור אני אצייר את זה בצד ימין לסוללה ?

תודה רבה על העזרה !

פורסם

2. הארדוינו מצפה לקבל אחת משתי אפשרויות:

"1" (במקרה שלנו 5 וולט) או "0" (במקרה שלנו 0 וולט - כלומר אדמה). לפעמים נקרא גם HIGH, LOW

אם לא היה הנגד, כל עוד הלחצן לא היה לחוץ - הרגל של הארדוינו היתה "באוויר" ולא היה בכניסה לא אדמה ולא 5 וולט. מצב זה הוא לא טוב.

תסתכל בשירטוט הבא:

Pullup_Resistor.png

לצורך העיניין המשולש מייצג את הרגל של הארדוינו.

כאשר הלחצן לא לחוץ, הארדוינו מקבל 5 וולט דרך נגד ו"רואה" HIGH

כאשר הלחצן לחוץ הארדוינו מקבל 0 וולט ישירות וגם 5 וולט דרך נגד. במקרה זה ה 0 וולט גובר והארדוינו "רואה" 0 וולט - כלומר LOW

הסיבה שזה כך היא מפני שהזרם דרך הנגד חלש בהרבה ביחס לזרם שמגיע ישירות מ"האדמה".

4. במקרה של סוללה זה יעבוד. אם כי אני לא בטוח אם כדאי לעשות זאת.

5. מסבך את כל מי שלומד בפעם הראשונה.

מקובל להתייחס לכיוון הזרם כך שהוא זורם מהפוצטנציאל הגבוה לנמוך מה"פלוס" ל"מינוס". אך זה יותר מסיבות היסטוריות.

אכן בסגירת מעגל הכיוון של האלקטרונים הוא הפוך.

אין חשיבות היכן תשים את הנגד.

נגד, כשמו כן הוא. מתנגד (מחליש) לתנועת הזרם. כך שלא משנה אם תשים לפני הנורה או אחריה. הוא "יתנגד" לזרם בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר
2. הארדוינו מצפה לקבל אחת משתי אפשרויות:

"1" (במקרה שלנו 5 וולט) או "0" (במקרה שלנו 0 וולט - כלומר אדמה). לפעמים נקרא גם HIGH, LOW

אם לא היה הנגד, כל עוד הלחצן לא היה לחוץ - הרגל של הארדוינו היתה "באוויר" ולא היה בכניסה לא אדמה ולא 5 וולט. מצב זה הוא לא טוב.

תסתכל בשירטוט הבא:

Pullup_Resistor.png

לצורך העיניין המשולש מייצג את הרגל של הארדוינו.

כאשר הלחצן לא לחוץ, הארדוינו מקבל 5 וולט דרך נגד ו"רואה" HIGH

כאשר הלחצן לחוץ הארדוינו מקבל 0 וולט ישירות וגם 5 וולט דרך נגד. במקרה זה ה 0 וולט גובר והארדוינו "רואה" 0 וולט - כלומר LOW

הסיבה שזה כך היא מפני שהזרם דרך הנגד חלש בהרבה ביחס לזרם שמגיע ישירות מ"האדמה".

4. במקרה של סוללה זה יעבוד. אם כי אני לא בטוח אם כדאי לעשות זאת.

5. מסבך את כל מי שלומד בפעם הראשונה.

מקובל להתייחס לכיוון הזרם כך שהוא זורם מהפוצטנציאל הגבוה לנמוך מה"פלוס" ל"מינוס". אך זה יותר מסיבות היסטוריות.

אכן בסגירת מעגל הכיוון של האלקטרונים הוא הפוך.

אין חשיבות היכן תשים את הנגד.

נגד, כשמו כן הוא. מתנגד (מחליש) לתנועת הזרם. כך שלא משנה אם תשים לפני הנורה או אחריה. הוא "יתנגד" לזרם בכל מקרה.

אני יהיה אמיתי ואגיד שעדיין לא הבנתי כל כך את 2. אבל אני לא רוצה לשגע אותכם לגבי זה . אז אתה תוכל אולי להגיד לי מה אני אמור לחפש כדי למצא מידע באינטרנט ?.

לגבי 5. רק עכשיו הבנתי איך זה עובד ושזה לא משנה איפה תשים את הנגד..

פורסם

תוכל להעזר בסרטונים הבאים: שניהם מסבירים לא רע איך מחברים ובראשון גם איך מתכנתים :)

בסרטון השני הוא מסביר מעולה למה צריך את הנגד.

פורסם
  • מחבר
תוכל להעזר בסרטונים הבאים: שניהם מסבירים לא רע איך מחברים ובראשון גם איך מתכנתים :)

בסרטון השני הוא מסביר מעולה למה צריך את הנגד.

היי , ראיתי את הסרטונים . את החלק של הקוד הבנתי לגמריי , זה מאוד פשוט בשבילי אבל לצערי את החלק של החשמל לא כל כך הבנתי , אני דיי בטוח שזה נובע בגלל שיש לי בעייה בהבנת הזרם החשמלי מהשורש של העניין.

הבעיה שלא הבנתי עכשיו היא כזאת (אני מדבר על הסרטון הראשון) , אני לא מבין למה הוא מחבר כל דבר לכל מקום שהוא מחבר ? למה הוא חיבור את ה 5V לשורה הראשונה ? בגדול שמתי פה תמונה שהופיעה בסרטון שמראה לאן כל דבר מחובר וסימנתי בעיגול אדום מה שלא הבנתי למה הוא מחובר לאותו מקום דווקא.

אני פשוט לא מצליח לראות את המעגל החשמלי כאן (את המסלול שלא כאילו , לאן הזרם ממשיך אם לוחצים על הכפתור למשל ? )

1239ymc.jpg

פורסם

כדי להבין את החיבורים אתה צריך להבין איך המטריצה עובדת.

עמודות ושורות בהסבר הבא מתייחסות לאוריינטציה של התמונה מעל!

המטריצה עובדת בצורה כזאת שכל עמודת חורים אנכית בחצי התחתון (או העליון) הם בעצם נקודה אחת מקוצרת או חוט אחד אם תרצה.

לפיכך יש לך בעצם מספר רב של "חוטים" שאתה יכול להתחבר אליהם.

אם הוא בוחר נקודה כל שהיא ושם בה 5V אז כל החורים באותה העמודה הם גם 5V.

אם תשים לב כשהוא מחבר נגד למשל הוא מחבר אותו אופקית, וזה כי הוא רוצה לבצע חיבור טורי. נניח והייתי רוצה לחבר לנגד עוד נגד בטור, הייתי לוקח את אחד החורים (הימני או השמאלי) ושם רגל אחת של הנגד החדש בחור מתחת או מעל, את הרגל השנייה הייתי תוקע בחור אחר בעמודה אחרת.

אם הייתי רוצה לחבר נגד או כל רכיב נוסף במקביל, אז הייתי מחבר אותו ממש פיזית בחורים מקבילים.

סרטון הסבר :

פורסם
  • מחבר
כדי להבין את החיבורים אתה צריך להבין איך המטריצה עובדת.

עמודות ושורות בהסבר הבא מתייחסות לאוריינטציה של התמונה מעל!

המטריצה עובדת בצורה כזאת שכל עמודת חורים אנכית בחצי התחתון (או העליון) הם בעצם נקודה אחת מקוצרת או חוט אחד אם תרצה.

לפיכך יש לך בעצם מספר רב של "חוטים" שאתה יכול להתחבר אליהם.

אם הוא בוחר נקודה כל שהיא ושם בה 5V אז כל החורים באותה העמודה הם גם 5V.

אם תשים לב כשהוא מחבר נגד למשל הוא מחבר אותו אופקית, וזה כי הוא רוצה לבצע חיבור טורי. נניח והייתי רוצה לחבר לנגד עוד נגד בטור, הייתי לוקח את אחד החורים (הימני או השמאלי) ושם רגל אחת של הנגד החדש בחור מתחת או מעל, את הרגל השנייה הייתי תוקע בחור אחר בעמודה אחרת.

אם הייתי רוצה לחבר נגד או כל רכיב נוסף במקביל, אז הייתי מחבר אותו ממש פיזית בחורים מקבילים.

סרטון הסבר :

סבבה הבנתי באמת עכשיו איך זה עובד ואת מה שלא הצלחתי להבין מקודם.

מה שנשאר לי עכשיו זה תכלס לקנות ארדינו ולהתנסות בזה בעצמי וככה אני אלמד בצורה הטובה ביותר ולא תאורתית.

מה אתה אומר על זה ?

http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-Development-Board-MEGA328P-ATMEGA16U2-Compatible-USB-Cable-Arduino-TRC-/151530619466?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item2347edc24a

אין לי כל כך הרבה כסף לקנות עכשיו מקורי וחלקים מקורים , אז אני כעת אתפשר על החיקוי הסיני ואם אני אשתמש בזה הרבה ואתחבר לזה ממש אז אני אקנה ביום מן הימים את המקורי , לבנתיים לפרוייקטים קטנים זה יספיק ?

פורסם

למתחילים, תואמי ארדואינו סיניים הם מעולים! יש גם בDX.com אפילו יותר זולים אם אני זוכר נכון :)

גם זה סבבה.

בהצלחה :P

פורסם
  • מחבר
למתחילים, תואמי ארדואינו סיניים הם מעולים! יש גם בDX.com אפילו יותר זולים אם אני זוכר נכון :)

גם זה סבבה.

בהצלחה :P

יש דברים נוספים שצריך לקנות שזה יעבוד ? במה ששלחתי אני מקבל תלוח וכבל למחשב . יש עוד משהו שצריך להזמין ?

עריכה :

מה ההבדל בין הגירסאות האלו אגב ?

http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-ATmega328P-Development-Board-For-Arduino-Compatible-USB-Cable-NEW-/201206991263?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ed8df099f

http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-Development-Board-MEGA328P-ATMEGA16U2-Compatible-USB-Cable-Arduino-TRC-/151530619466?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item2347edc24a

הן נראות ממש דומות אבל יש הבדל בשם ובמחיר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים