עבור לתוכן

זקוק להמלצה SSD 128G בתקציב 300~400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי, החלטתי לשרג היום ולהתקין את מערכת ההפעלה על גבי SSD כתחליף לHDD הנוכחי.

תקציב בין 300~400ש"ח כאשר מעדיף להוציא כמה שפחות אך יחד עם זאת המטרה היא לשפר את הביצועים באופן אופטימלי.

לכן אם מדובר בהבדל בביצועים ובתחושה של הפעילות במערכת ההפעלה, אעדיף לבזבז את כל התקציב יחד עם חריגה של עד 10%.

128GB כנראה שיספיקו לי. אני מתקין עליו את מערכת ההפעלה בלבד וכמה תוכנות בודדות (ADOBE) וכנראה שזהו.

אולי אולי אם באמת יהיה הבדל משמעותי בהרצת משחקים אני אתקין עליו גם משחק או שניים.

זה המפרט הקיים:

מעבד I5 4460

לוח MSI H81M-P33

קירור למעבד Arctic Alpine 11Rev.2

זיכרונות 8G 1600 בסטיק אחד (וואלה שחכתי איזו חברה)

דיסק קשיח

Western Digital Blue WD5000AAKX 500GB 7200 RPM 16MB

ספק כוח

FSP Group AX500-A 500W ATX12V

מארז Thermaltake V3 blacx edition

עומד להצטרף כרטיס מסך מפלצתי אבל זה לא קשור בשום בצורה...

* אני מתכוון לרכוש במוצאי שבת לכן אני מכוון לIVORY סניף רשלצץ.

על פי הנעוץ הבנתי שההמלצה היא EVO 850 אך האם ניתן לחסוך בלי לקבל קיצוץ משמעותי בביצועים?

מה חושבים ?

פורסם
  • מחבר

כן בסוף קניתי אותו ב256GB חרגתי שנת אור מהתקציב אבל שיהיה . .

פורסם

תתחדש

פורסם
  • מחבר
פורסם

מהירות הכתיבה של הדיסק היא 250 מגה ואצל קינגסטון וסמסונג זה 500 כתיבה ו 500 קריאה

אצלי ב TOSHIBA הגעתי ל 180 ואני מוכן לצלם מסך ( SATA3 )

וה TOSHIBA זה חרא של דיסק או שהוא נדפק מהר או שיש לו הודעות מוזרות מה SMART ראיתי שהרבה סובלים מהודעות שגיאה של הסמארט ב AMAZON אפילו קיבל כוכב אחד מתוך 5 .

פורסם

iveco

עוד פעם?!

TOSHIBA זה חרא של דיסק או שהוא נדפק מהר או שיש לו הודעות מוזרות מה SMART ראיתי שהרבה סובלים מהודעות שגיאה של הסמארט ב AMAZON אפילו קיבל כוכב אחד מתוך 5 .

מצטער, הייתי חייב

1UoulQJ.png

פורסם

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822149380&cm_re=TOSHIBA_DT01ACA050-_-22-149-380-_-Product

53% נתנו כובב אחד מתוך 5 , עם עובדות קשה להתווכח

תעשה SEARCH גם בגוגל ותראה שאני צודק מלא תלונות

למרות שעל הנייר הוא נותן ביצועים כמו SSD עם נפח קטן 64GB משחק בין 130-180MB/S

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=828093

פורסם

אתה מצטרף לדיון עם תגובה שלא קשורה בכלל'

פורסם

כן בסוף קניתי אותו ב256GB חרגתי שנת אור מהתקציב אבל שיהיה . .

עשית טוב, גם בדגם וגם בנפח תתחדש!

פורסם

זה כמו SSD עם נפח קטן נכון ?

ה SATA3 שלי נחשב מהיר ?

2gtzuib.png

פורסם

^ אני לא מבין אתך... מה אתה מנסה להשיג מבדיקת כונן קשיח?

פורסם

ה READ שלו ממש גבוה שמעתי שיש אנשים שיש להם KINGSTON SSDNOW 64GB שיש להם תעבורה של 120MB

רציתי לדעת אם ה SATA 3 שלי נחשב מהיר ?

170 MB READ לכונן SATA מכני זה מטורף לא ?

יש לי SATA2 80GB אני מקבל שם 60 מגה

מה שכן ה RANDOM ב SATA 2 3 זהה לגמרי אין הבדל .

פורסם

אתה מערבב מושגים...

SATA = אפיק תקשורות.

HDD = כונן קשיח, כונן מכני, עובד עם דיסק מסתובב ומחטים שקוראים את המידע לפי הקוטוביות, מהירות הנקריאה והכתיבה זהות לרוב (בדרך כלל הקריאה לאורך זמן משמרת את המהירות (קריאה רציפה) לאומת הכתיבה (כתיבה רציפה) שמתחילה לרדת (לרוב תלויי בטמפ').

SSD - כונן FLASH, כונן אלקטרוני לחלוטין, מסוגל לבצע מספר רב של פעולות באותו הזמן.

כונן קשיח מהיותו מכאני הוא מוגבל, הוא יכול לבצע פעולה אחת כל פעם, SSD לאומתו יכול לבצע מספר רב של פעולות בזמן קצר מאוד.

כונני SSD ו-HDD מהשנים האחרונות מתחברים ללוח האם דרך ממשק SATA 6Gb/s, כוננים קשיחים לא מתקרבים לניצול שלו וגם הדור הקודם שלו עדיין לא יגביל כונן קשיח (דור קודם עמד על SATA 3Gb/s).

כוננים קשיחים נמכרים עם SATA 6Gb/s רק כטריק שיווקי ולא יותר מכיוון שהם לא באמת הגיעו למגבלה של הדור הקודם.

אין מקום להשוואה בין כונני SSD ל-HDD, לכן כאשר הצגת כאן את התמונות כל מה שיצרת בזה, זה לא יותר מאשר להראות את מהירות הכתיבה הרציפה והקריאה הרציפה של הכונן שלך (נתונים חסרי משמעות שבפועל כנראה לא תגיע אליהם כמעט אף פעם), דברים שממש לא מעניינים את בעלי ה-SSD שמסתכלים על קריאה של קבצים קטנים וכתיבה של קבצים קטנים (4K RANDOM) ו-IOPS.

כמו שאתה רואה הכונן שלך בכלל לא סוחב בדברים האלו וזה בא לידי ביטויי באופן מאוד גלויי, כאשר בכל פעולה קטנה הכונן כקשיח מאדים לאומת SSD שבכלל לא מרגיש את הדברים האלו.

אז גם כונן SSD עם מהירות כתיבה איטית לאומת כונן קשיח ממש לא יתקשה איפה שכונן קשיח לא יצליח לסחוב.

אחת הדוגמאות הכי טובות היא העלאת מערכת ההפעלה, כאשר יש הרבה תוכנות וקבצים שצריכים לעבור קריאה בזמן קצר, כונן SSD יעלה את מערכת ההפעלה בדרך כלל בפחות מ-15 שניות,ואתה תרגיש שהמחשב דלק מאתמול ולא מלפני שניות בודדות, בעוד שבכונן קשיח אתה יכול לחכות בין דקה (נדיר ביותר) ועד מספר דקות כאשר גם שם אתה תרגיש שהמחשב עוד לא סיים את כל מה שהוא צריך לעשות.

פורסם

"כמו שאתה רואה הכונן שלך בכלל לא סוחב בדברים האלו וזה בא לידי ביטויי באופן מאוד גלויי "

הכונן שלי לא סוחב דברים כאלה ?

לא הבנתי איך הגעת לזה ולא הבנתי למה ה READ ו WRITE זה נתונים יבשים ? איך בדיוק בודקים מהירות HDD ?

יש בדיקה אחרת ?

140 WRITE

170 READ

רק ה IOPS נראה נמוך מה זה בכלל ? המהירות תעבורה ניראת גבוהה וה IOPS נראה נמוך

- - - תגובה אוחדה: - - -

יש פה מישהו עם SATA 3 שיכול לבדוק ביצועים עם התוכנה PARKDALE כדי לעשות השוואה ??

הסתכלתי על מה שרשמת ובאמת ה SSD מהיר פי 25 ב RANDOM ממש מוזר .

ב IOPS זה בכלל במאות אחוזים

זה עד כדי כך איטי ? או שיש בתוכנה בעיה ? או באג ?

רגע אז לפי מה שאתה כותב ה 80 גיגה SATA2 ב WRITE בעצם יותר מהיר מה SATA3 ?

תמונה ראשונה SATA2

תמונה שניה SATA3

2ivzn1h.png

2e0o1ts.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים