עבור לתוכן

AMD: Shots Fired :D

Featured Replies

פורסם

SLI\cross לא מכפיל שום פרמטר. הוא מחלק עבודה X בין 3/2 כרטיסים במקום 1. כל כרטיס עובד עצמאית על פריים שונה\חלק שונה באותו פריים.

יש דיבורים ראשוניים על שינוי של המצב הזה (איחוד של הזיכרון) אבל זה לא בזמן הקרוב.

ממה שאני הבנתי, 380X הוא זה שאמור לעקוף את 980. לא יודע איך זה מסתדר ללא שינוי ארכיטקטורה ורק על ידי תדרים מוגברים+קירור מים.

390X אמור לתת מענה ל980TI/1080 העתידי.

אם AMD היו מוציאים את 380X בשבועיים האחרונים היינו רואים הרבה יותר מ 5% החזרות ל 970 (לדעתי היה מגיע ל 20%-30). נראה שהם פספסו את ההזדמנות הזו.

• תגובות 61
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^

נראה כאילו ה 380X הוא 290X בלי שום שינוי. איחוד זיכרון הוא דבר שאפשרי היום, AMD יכולים לעשות את זה עם MANTLE ובעתיד כניראה יהיה אפשר גם עם DX12 ו GLNEXT (ואז 2 החברות יוכלו לעשות את זה).

מספר הביטים הוא לא הדבר היחיד שמשפיע על הרוחב פס של הזיכרון וכמובן שזה לא המדד היחיד לביצועי הכרטיס. מצד שני כן אפשר לעשות השוואה ולראות שמדובר בקפיצה דיי גדולה.

הרוחב פס של ה 290X הוא כ- 320GBps, ב 980 הוא פחות מ 300GBps (וב- 970 הוא 250GBps בחלק הראשון וכמה עשרות בחלק השני), בכרטיס החדש של AMD הוא יותר מ 600GBps. כמובן שאם רוחב הפס לא מנוצל אז זה לא משנה, בגלל זה גם הם הוסיפו כל כך הרבה יחידות עיבוד. בכללי מדובר פה בליבה ענקית (הזיכרונות צמודים ל GPU ולא מפוזרים על הלוח), סביר להניח שהכרטיסים האלה יהיו ארוכים מאוד וחמים מאוד.

נראה אבל כאילו יש בתכנון של AMD בעיה כרגע, קראתי את זה ב FUDZILLA אז לא בטוח שזה נכון אבל יכול להיות (וההסבר שלהם היה דיי הגיוני) שהכרטיסים האלה מוגבלים ל 4GB, למרות הרוחב פס הענק מגבלה כזו יכולה להיות בעייתית עם 4K. נראה שנה הבאה אם הפיתרון של NVIDIA יהיה טוב יותר ואם המגבלה הזו תישאר או ש HYNIX ו AMD יפתרו אותה.

פורסם
אלו שמדווחים אחוזי החזרות הם אלו שמאפשרים את ההחזרות, כאשר האחוזים הם מתוך המכירות שלהם עצמם. אם כולם היו מאפשרים החזרות, המספר הכולל כנראה היה גבוה יותר אבל האחוזים פחות או יותר נשמרים.

אם להתייחס ל-5% מהציטוט של JPR אפילו אם הם היו מתוך כל המכירות בעולם, נטען כי שמעו על חמישה אחוז ש דורשים זיכוי. ז"א, גם אם כולם היו מקבלים הם היו גג 5% (וזה כשלעצמו נשמע יותר מדי).

בכל אופן מי שרוצה להחזיר מוצר אחרי 4 חודשי שימוש בשל עניין עקרוני, מוזמן לאים ולקחת את החנות לבית משפט לתביעות קטנות במקרה הצורך.

הקטע הוא שגם אם ינצח, סביר להניח שיתקע ללא אלטרנטיבה עדיפה בטווח המחירים של 970. בכלל כל הנושא הזה יצא מפרופורציה, מתחיל לשעמם.

תביעות כאלה נראה לי לוקחות הרבה זמן, משהו כמו חצי שנה...

ראיתי שפלונטר מסרבים בכל תוקף להחזיר כסף (לא הכל, לפי המדיניות) לאנשים שקנו GTX 970 ושרוצים להחזיר. ואילו KSP כן החזירו לכמה אנשים לפי מה שהבנתי.

פלונטר גם ממשיכים לפרסם את GTX 970 עם הנתונים השקריים, זאת אומרת שהיא תומכת בשקר של NVIDIA ועובדת על לקוחות. KSP תיקנו את הנתונים של הכרטיס הזה על כלל הדגמים.

נראה לי שפלונטר לא מתנהלת כמו שצריך סביב המקרה הזה, ושזה דווקא היה אמור להיות הפוך...

פורסם

אילו נתונים שקריים בדיוק מפרסמת פלונטר?

עריכה: החלטתי לצטט את ההודעה שלך

ראיתי שפלונטר מסרבים בכל תוקף להחזיר כסף (לא הכל, לפי המדיניות) לאנשים שקנו GTX 970 ושרוצים להחזיר. ואילו KSP כן החזירו לכמה אנשים לפי מה שהבנתי.

פלונטר גם ממשיכים לפרסם את GTX 970 עם הנתונים השקריים, זאת אומרת שהיא תומכת בשקר של NVIDIA ועובדת על לקוחות. KSP תיקנו את הנתונים של הכרטיס הזה על כלל הדגמים.

נראה לי שפלונטר לא מתנהלת כמו שצריך סביב המקרה הזה, ושזה דווקא היה אמור להיות הפוך...

פורסם

את אותם הנתונים שפרסמה NV

פורסם

אוקי. אחלה.

אז הנה הבהרה אחת ויחידה שאתן בנושא הזה, והסבלנות שלי אפסית לאנשים שמחליטים לכתוב הודעות שגובלות בהוצאת דיבה.

בכרטיס המסך GTX 970 ישנם 4GB או 4096MB של זיכרון גרפי על גבי הלוח המודפס. מוצאים אותם בקונפיגורציה של 8 שבבים של 512MB. מתוך ה-8, שבעה פועלים במהירות מלאה אחד אחרון של 512MB פועל במהירות איטית.

זה לא אומר שבכרטיס המסך יש 3.5GB. יש לו 4GB פיזית, וזאת עובדה שאין אפשרות להכחישה.

כשרשום GTX 970 4GB, אז מדובר בכרטיס עם 4GB. זה לא משנה אם המהירות של הזיכרונות היא 100 גיגה-בייט לשניה או 10 גיגה-בייט לשניה.

אם חנות כזאת או אחרת רוצה לציין באופן מפורט שחלק מהזיכרון הגרפי איטי מהשאר, היא יכולה, אבל ממש לא חייבת כשמדובר בציון נטו של נפח הזיכרון.

שוב, לי ולחברי צוות אחרים מעתה תהיה 0 סבלנות עם משתמשים שיחליטו להכפיש חנות במסגרת "סקנדל GTX 970". תתחילו לעשות בעצמכם את ההבחנה בין נפח הזיכרון לבין מהירות הזיכרון.

פורסם

אני יודע מה הבעיה עם GTX 970, אתה לא צריך להבהיר לי אותה.

אין לי שום בעיה עם פלונטר (אני גם לא בטוח שאין לך איזשהו קשר לפלונטר, לא אומר שכן אבל גם לא אומר שלא)

לא הכפשתי את פלונטר, לא אמרתי עליה "היא חרא, אל תקנו ממנה". אני רק אומר שאם KSP יכולה לציין דבר כזה, אז על אחת כמה וכמה אפשר לצפות מפלונטר ושאר החנויות לעשות את אותו הדבר למען לקוחותיהן.

אם לא nvidia אז לפחות הן.

פורסם

אתה רשמת

פלונטר גם ממשיכים לפרסם את GTX 970 עם הנתונים השקריים, זאת אומרת שהיא תומכת בשקר של NVIDIA ועובדת על לקוחות

לגבי קשר של חברי צוות לחנויות - דברים נבדקים בציציות 24\7. כל חבר צוות שיש לו קשר לחנות מוצהר ככזה ויזואלית. (אגב, טענה כזאת היא מבחינתי לא פחות מזלזול בצוות האתר)

אני מגן לך ולאחרים על התחת מהוצאת דיבה. תגיד תודה במקום לחפש בעלות עניין.

בואו ונמשיך את הדיון הזה בלי האשמות שווא מכוערות. זה ברור ש-NVIDIA פישלה וגרמה לעצמה נזק, אבל צריך לדעת למי להפנות את האצבע, ומה באמת גודל האסון.

פורסם

אני לא יודע איך אתם בודקים, אני לא מכיר אתכם. אל תיקח את זה ללב.

אתה צודק, המשפט לא היה מנוסח כהלכה.

זו הייתה כוונתי:

פלונטר ממשיכה לפרסם את ה GTX 970 עם הנתונים השקריים של NVIDIA, לא ברור לי למה היא לא משנה את זה כי באופן הזה לקוחות עלולים להתאכזב מהקנייה. אז למה לא למנוע את זה מראש?

צריך לצאת מנק' הנחה שיהיו אנשים שיקנו GTX 970 ולא יהיו מרוצים מה"בעיה" איתו.

וזה לא רק פלונטר... גם חנויות נוספות

פורסם

אתה לא מבין מה אלקטריק כותב.

הנתונים אינם שקריים, קיים 4GB של זיכרון על הכרטיס

גם הנתונים של NVIDIA אינם שקריים בדיוק מאותה סיבה

פלונטר לא משקרת ללקוחות בכל הנוגע לנפח זכרון

בנוגע למהירות זיכרון- NVIDIA באמת לא מפרידה את המהירויות וכותבת ששבב אחד יותר איטי מהאחרים. אבל מה הקשר של פלונטר לעסק? היא פשוט כותבת את הפרטים שהיצרנית כותבת באתר. היא לא משקרת, היא אומרת לך שאלה נתוני יצרן

פורסם
אתה לא מבין מה אלקטריק כותב.

הנתונים אינם שקריים, קיים 4GB של זיכרון על הכרטיס

גם הנתונים של NVIDIA אינם שקריים בדיוק מאותה סיבה

פלונטר לא משקרת ללקוחות בכל הנוגע לנפח זכרון

מה הבעיה לרשום 3.5+0.5 כשרוחב הפס קטן משמעותית בחצי האחרון?

פורסם

תקרא את העריכה

ואני אוסיף ואגיד עוד משהו- פלונטר כותבת נתוני יצרן, היא לא יכולה לבוא ולשנות אותם על דעת עצמה

פורסם

אז למה KSP כן? בסוף היא יוצאת הלא בסדר פה?

פורסם

אני לא רואה שום כרטיס בKSP שלא כתוב עליו 4GB

פורסם

כשאתה נכנס לדף של המוצר כתוב שזה 3.5GB במהירות מסויימת + 0.5GB במהירות אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים