עבור לתוכן

ת'רד בחירות 2015

Featured Replies

פורסם

אתה חושב ששר אוצר יכול לעשות מהפך ביום? בתקציב הראשון היה לו בור של הכלבלב שטייניץ לכסות. לפני התקציב השני פוזרה הממשלה. הוא אפילו לא הספיק להיכשל בתור שר אוצר...

מע"מ אפס על דירות כנראה לא התוכנית הכי מדהימה, אבל לפחות זה הכניס למודעות של הנושא - במקום התקליט השבור שחוזר על המילים אירן/דאעש בלופ (שלא שוכח את החיים עצמם לרגע)

ביבי היה כישלון חרוץ, אפס מאופס שנשלט ע"י אשה חולת נפש. שלא נכשל במשך שנה וחצי אלא במשך יותר משש שנים. נהנתן אטום שהביא על עצמו את רמות המיאוס שהעם חש אליו. ולזה אתה מצביע.

נו טוב.

נערך על-ידי omrij

• תגובות 1.2k
  • צפיות 642.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעמ אפס , לא הובא עבור מחירי הדירות , אלא במטרה להקל על הזוגות הצעירים שלפיד רצה לעזור להם . זו לא הייתה תוכנית להורדת מחירי הדיור .

פורסם
אתה חושב ששר אוצר יכול לעשות מהפך ביום?
ביום - לא. בשנה - כן. לפחות אפשר לראות סממנים. את הסממנים של לפיד ראינו.
בתקציב הראשון היה לו בור של הכלבלב שטייניץ לכסות. לפני התקציב השני פוזרה הממשלה. הוא אפילו לא הספיק להיכשל בתור שר אוצר...
ברור... לפיד לא אשם בכלום - זה הכל באשמת מי שלפניו (כמובן לביבי אסור להגיד את זה, כי לפני זה גם הוא היה, ולפני זה - לא משנה). מצד שני אם יש הישגים בתקופת לפיד - את זה כן אפשר לרשום אליו. אבל לא על ביבי.
מע"מ אפס על דירות כנראה לא התוכנית הכי מדהימה, אבל לפחות זה הכניס למודעות של הנושא
שמע, אני מסכים איתך שתקציב הגלידות המוגזם של ראש הממשלה זה כנראה לא הדרך הכי טובה להוציא את כספי משלם המיסים, אבל לפחות זה הכניס מודעות להוצאות מעון רה"מ, בניגוד למצב הקודם שבו לא היו דוח"ות על זה בכלל. לכן אני חושב שאנחנו צריכים דווקא להגיד תודה לביבי, ואני בהחלט אשמח להצביע לו שוב.

זו בערך רמת הטמטום של הטיעון שלך.

אך לגופו של עניין - כשמישהו נבחר להוביל פעילות מסוימת, והדבר הכי בולט שהוא עושה מראה שילוב נדיר של בורות, חוסר מקצועיות, אגו גדול, והליכה של ראש בקיר נגד כל הגיון בריא, רק משיקולים פוליטיים אישיים - זה לא אדם שאני רוצה שיקבל שוב את המושכות.

תבין משהו: אני לא מתווכח עם גישה שכשמישהו קיבל הזדמנות רצינית ונכשל כישלון חרוץ - יש להחליף אותו. אני מכיר לא מעט אנשים שאומרים שמבחינתם, בפרמטרים שנראים להם חשובים - הממשלה היוצאת נכשלה, ולכן המובילים שלה צריכים לשלם את המחיר ולהיות מודחים מהשלטון. אבל מפלגתו של יאיר לפיד הייתה השותפה הכי בכירה בממשלה, והוא אישית היה מופקד על הפעילות שבה רואים כיום את הכישלון העיקרי. אז היכולת המופלאה של אנשים (חכמים ומשכילים) לראייה סלקטיבית והטלת אשמה סלטקיבית מדהימה אותי כל פעם מחדש.

אבל בדבר אחד אתה צודק - נתניהו נכשל 6 שנים, לפיד רק שנתיים. אולי צריך לתת לו עוד הזדמנות. במערכת הבחירות הבאה אחרי שהוא ייכשל בעוד קדנציה, אז אפשר יהיה לדבר על מישהו חדש. :)

פורסם
מעמ אפס , לא הובא עבור מחירי הדירות , אלא במטרה להקל על הזוגות הצעירים שלפיד רצה לעזור להם . זו לא הייתה תוכנית להורדת מחירי הדיור .
אז על אף שזה לא היה מוריד מחירי דירות, זה איכשהו בדרך פלא היה עוזר לזוגות צעירים, שלמרות שהדירה שלהם לא הייתה הופכת ליותר זולה (פשוט הכסף היה עובר מהמדינה לקבלן), הם איכשהו בדרך פלא היו חיים יותר טוב. כנראה כי הרגישו שקיבלו הנחה ו/או דפקו את המדינה. שני דברים שישראלים מאוד מאוד אוהבים. :)

אפרופו - צוק איתן בכלל לא נכשל. מטרתו בכלל לא הייתה הכרעת החמאס. המטרה הייתה סילוק מלאי ישן של תחמושת שתוקפה עמד לפוג, ניסוי של כמה כלי נשק חדישים, ועל הדרך גם טיפול בעניין המנהרות, שדווקא הצליח יופי. בסה"כ מבצע מאוד מאוד מוצלח. :)

נערך על-ידי QttP

פורסם

אתה מוזמן להצביע על כשלים בתקציב היחיד שלפיד העביר עם התייחסות כמובן למצב שהשאיר לו קודמו.

מע"מ אפס בשילוב עם מחיר מטרה זה לא כלי גרוע. בפני עצמו הוא בעייתי.

כאמור, בתקציב השני היו אמורים להיות שינויים חברתיים, לא זכינו לראות אותו. אולי נזכה לראות בקרוב תקציב של טרכטנברג :)

פורסם

ובהוצאות מעון רה"מ של שנת 2015 הייתה אמורה להיות ירידה ניכרת בהוצאות האוכל והאיפור של שרה נתניהו. פשוט לא זכינו לראות אותה. :)

פורסם

לפיד חדש . הוא טירון פוליטי , שלכאורה בא למערכת הפוליטית במטרה לשנות אותה לטובה .

מטרת מע"מ אפס , הייתה להקל על הזוגות הצעירים לקנות דירה , לא להביא להורדת מחירים .

לפיד יכל להשאר במערכת חדשות 2 , להרוויח הרבה מעל הממוצע ולחיות חיים מעל הממוצע . הוא בחר להכנס לתוך המערכת הזאת , יש להניח עם כוונות טובות .

לביבי מצד שני היו הרבה יותר משנתיים . גם בכהונתו הראשונה הוא לא היה טירון פוליטי . ועדיין הוא נכשל ברוב הצעדים שלו .

הוא נכנס חזיתית בנשיא ארהב ומנהיגי אירופה . הוא נכנס חזיתית בריבלין , כחלון ועוד ..

יכול להיות שהוא ממש חכם , אבל להסתדר עם בני אנוש זו לא התכונה הכי חזקה שלו .

ובכלל , ללכת לבחירות על חוק "ישראל היום" , זה שיא הטמטום .

הוא יקבל את אותה הכנסת בשינויים קלים :

1.במקום שללפיד יהיו 19 מנדטים , יהיו ללפיד ולכחלון 25~ מנדטים .

2.במקום ש"ס , יהיה את ש"ס ואת יחד .

3.במקום 3 מפלגות ערביות מפולגות , תהא רשימה אחת חזקה .

בקיצור , מהלך של מטומטם הוא עשה .

נערך על-ידי Second Edition

פורסם
לפיד חדש . הוא טירון פוליטי , שלכאורה בא למערכת הפוליטית במטרה לשנות אותה לטובה .

מטרת מע"מ אפס , הייתה להקל על הזוגות הצעירים לקנות דירה , לא להביא להורדת מחירים .

לפיד יכל להשאר במערכת חדשות 2 , להרוויח הרבה מעל הממוצע ולחיות חיים מעל הממוצע . הוא בחר להכנס לתוך המערכת הזאת , יש להניח עם כוונות טובות .

א) לא הבנתי איך מע"מ אפס היה מקל על הזוגות הצעירים לקנות דירה אם הוא לא היה מביא להורדת מחירים?

ב) ביבי יכול לקבל בשוק הפרטי בכמה סדרי גודל יותר ממה שלפיד ירוויח כל חייו. את אותן כוונות טובות אפשר להניח גם לגביו; אני לא חושב שאדם כלשהו ירצה להכנס לתפקיד כל כך כפוי טובה כמו להיות ראש ממשלת ישראל בשביל להנות מתקציב גלידות ורהיטי גן.

פורסם

א. פשוט מוריד להם את המעמ מרכישת הדירות .

ב.אולי הוא התרגל לעמדת הכוח ?. הוא דרס (די בכוחניות) כל תחרות בליכוד .

פורסם

מע"מ אפס בשילוב מחיר מטרה בהכרח היה מוביל לירידת מחירים.

גם מע"מ אפס לבדו היה כנראה מוריד מחירים בטווח הארוך, גם אם לא כל ההנחה היתה מגיעה לצרכן.

ביבי לעומת זאת מציע מע"מ אפס על מזון, מהלך ששום כלכלן לא מסכים אליו.

על זה אתה לא מדבר?

פורסם
א. פשוט מוריד להם את המעמ מרכישת הדירות .

אתה אשכרה דביל.

פורסם

התוכנית של מע"מ אפס הייתה דו צעדית.

צעד ראשון הוא הורדת המע"מ לדירות לאנשים שעומדים בקריטריונים

צעד שני היה הקמת גוף שאמור לפקח על מחירי הדירות ולראות שהקבלנים לא גוזרים את הקופון (כלומר לוודא שהמחיר באמת יורד ב18 אחוז)

על היעילות של של הגוף אפשר רק לחשוב אבל בלי להתחשב ביעילות הכללית של גופים ממשליים (מלבד אגרת הטלוויזיה) מדובר בצעד שאמור להבטיח ירידה של 18 אחוז במחיר הדירה.

אבל- אני שמח שאתה מתמקד רק בדבר אחד שלפיד הציע (למרות שהוא שם את הונו הפוליטי עליו וכו' וכו' וכו') אבל אם תקרא את המצע של יש עתיד תבין שיש עוד הרבה תוכניות אחרות שהוא תכנן

http://www.yeshatid.org.il/%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%AA#type_all

עברתי על המצע הכלכלי של יש עתיד (ושל הליכוד. זה לקח ממש ממש ממש מעט זמן) ואני מסכים עם רוב הצעדים שמוצעים שם. אז למה לא להצביע לו(מבחינה כלכלית)?

בנוסף,לפיד ידוע כבטחוני ימני אבל לא פוסל לחלוטין החזרת שטחים תמורת שלום. הוא נגד פירוק התנחלויות קיימות אבל מסתייג מהקמת חדשות. בכל מקרה הוא בוודאות לא שמאל

בסופו של דבר הבאת לי את אותן סיסמאות שכולם זורקים. "מעמ אפס זה חרא" וכו'.

רואים שלא ראית שום נאום בחירות/שאלות ותשובות של לפיד ואתה רק מזמר את מה שהגיע לתקשורת.

קראתי מצע של כל מפלגה (מלבד ערביות,דתיות ומרץ) ואף מפלגה לא באמת מוצגת כמו שצריך בתקשורת.

הממשלה הקודמת (עד כמה שהיא נחשבת גרועה וחסרת תועלת) עשתה לא מעט והעשייה הזאת מפוזרת על כל הסיעות

נערך על-ידי Diabetus

פורסם
מע"מ אפס בשילוב מחיר מטרה בהכרח היה מוביל לירידת מחירים.
אז למה ללכת סחור-סחור? בוא נקבע שדירות הן מוצר בפיקוח ונקבע להן מחיר, כמו שיש על לחם. אם יש משהו שבהכרח יביא לירידת מחירים - זה זה.
ביבי לעומת זאת מציע מע"מ אפס על מזון, מהלך ששום כלכלן לא מסכים אליו.

על זה אתה לא מדבר?

א) כמו שאתה יודע, שום כלכלן לא מסכים עם אף אחד מהמהלכים.

ב) ביבי הציע את זה רק כספין אומלל בתקופת בחירות, לא ברור לי אם הוא בכלל התכוון / מתכוון ללכת על זה ברצינות.

ג) אגב, אם כבר צריך לבחור מהלך מטומטם אחד מבין השניים - נראה לי שהייתי בוחר במע"מ על המזון - לפחות ההנחה שתגיע (אם בכלל) - תגיע לכולם, ומדובר גם במוצרים שאפשר לפקח עליהם, להבדיל מדירות (שעודף הביקוש המטורף היה מקפיץ את כל המחירים באותו שיעור שבו הם ירדו בשנייה שהם ירדו).

ד) הסיבה העיקרית שאני לא מדבר על זה הוא שאני לא בא לבחירות האלה בגישה ש"הנה אני בא להחליף את מי שנכשל בכלכלה (בשותפו העיקרי לכשלון, כמובן). לכן זה אקטואלי מבחינתי באותה מידה כמו המצע של "עלה ירוק", וההתייחסות בהתאם.

פורסם

אתה בכלל לא רואה פה כישלון, מדובר בסוג של עיוורון מדהים. למזלנו הרבה אחרים כן רואים את הכישלון. אבל אהבתי את הרומנטיזציה שעשית לצוק איתן, בהחלט הצלחה כבירה.

מה הבעיה עם מחיר מטרה? (שזה בכלל של הבית היהודי).

נערך על-ידי omrij

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים