עבור לתוכן

ת'רד בחירות 2015

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין איך חוסר התבטאות בעניין קריטי הופך להיות אצלך למעלה? באותה מידה אפשר לומר שהוא ימנה את זועבי לשרת הבטחון כי הוא לא התבטא בנושא. אי אפשר לשחק בנדמה לי.

אם נעזוב לרגע את הויכוח בנקודה הזו - בקצב הזה נראה שהבעיה העיקרית לא תהיה המפלגה הגדולה אלא הקטנות. לפי מפת הסקרים כרגע הקואליציה הקרובה (תונהג על ידי מי שתונהג) תגרום לנו להתגעגע לנוכחית.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 642.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אה, והחוצפה רק ממשיכה בדברך על החיזבאללה. מי סיים מלחמה עם מאה ומשהו הרוגים מצידנו ללא השג ממשי מול החיזבאללה? מי חתם על הסכם גרוע מול האו"ם, הסכם שהציב חיילי או"ם בעמדות חיזבאללה הלכה למעשה ומנע מישראל לתקוף שוב? אה, כן, ראש הממשלה אולמרט וציפי לבני כשרת החוץ. אבל אתם צודקים, ביבי אשם גם בהמשך התחמשות החיזבאללה.

פורסם

כי אני פשוט לא חושב שיש משמעות להתבטאויות האלה.

מה אתה חושב? שהרצוג רוצה פצצה איראנית? שהוא משלים עם פצצה איראנית רק כי הוא לא מדבר על זה?

הנה ביבי מתבטא ומתבטא ומתבטא כבר כמה שנים? 8? במה זה בדיוק עזר?

חוץ מלהראות כמה הוא פטתי ולא רציני זה לא תרם כלום.

איך אמר ליברמן. קמנו בבוקר וגילינו שהיה כור בסוריה שכבר לא קיים. הלכנו לישון היה כור בעיראק קמנו בבוקר ואין כור. לא זוכר התבטאויות, ושיח ציבורי נרחב ויומיומי שמלווה כבר מערכת בחירות שניה באותם פעמים.

בנוסף מדובר בהכוונה של יועצי בחירות. ביבי הולך על הכיוון של הציבור מטומטם בואו נעשה להם את אותו תרגיל של הבחירות הקודמות.

הרצוג הולך על כיוון אחר, ובוחר להתבטא בנושאים אחרים, כנראה שהוא מאמין שאנחנו לא מטומטמים, מקווה שהוא לא טועה.

vic עזוב אין טעם לדון איתך. אולי תפסיק להאשים כבר ממשלות קודמות, שעברו 6+ שנים מאז שסיימו את כהונתן בכשלונות של ביבי?

די מספיק, גם אם אולמרט נכשל 6 שנים זה מספיק זמן לתקן. 6 שנים זה מספיק זמן כדי לחסל את איום חיזבאללה. גם עזה הוא כשלון של אולמרט? גם עזה הוא אתגר של יותר מ6 שנים. פשוט פאתי.

פורסם

התרגילים המחשבתיים שלך מדהימים.

פורסם

לא שלך מדהימים. נבחר במנהיג שמדבר כבר 8 שנים שהוא יעשה משהו, אולי בפעם השלישית(או הרביעית תלוי מה אתה סופר) הוא באמת יוביל.

הרצוג? הוא בכלל לא מדבר אז נפסול אותו מראש, זה בטח לא מעניין אותו.

גם הדוגמא על חנין זועבי, ממש תרגיל מחשבתי מדהים ומחובר למציאות.

פורסם

הבעיה היא לא עם מה שהרצוג לא אומר, אלא עם המעט שהוא כן אומר.

פורסם

אני חוזר ושואל - איך התעלמות מוחלטת מנושא חיוני נחשבת אצלך תכונה טובה לבחירת מועמד? למה לדבר בכלל בכל נושא שהוא?

פורסם

vic זו דעתך, מקבל אותה.

אני רק מקווה שכולנו הולכים להצביע למפלגות גדולות, זה הרבה יותר חשוב ממי בפועל יהיה ראש ממשלה.

אחרת מצפה לנו עוד שנתיים של כלום.

ag43 אני לא חושב שיש מה להתבטא בנושא. אני בטוח שהוא יעשה כל שביכולתו כדי למנוע מאיראן להשיג פצצה. אני יודע את זה גם בלי שהוא ידבר. כל יהודי שחי במדינה הזאת(אולי חוץ מSargon) יפעל באותה דרך.

אני בטוח שאם יהיה עימות וישאלו אותו על הנושא הוא יענה. אולי לא יקשקש כמו היריב שלו, אבל יענה.

הנה נתניהו התבטא בלי סוף. תענה בכנות לאן זה קידם אותנו? האם מתייחסים אלינו יותר ברצינות? האם מישהו סופר אותו?

בנושא עם כזה קונצנזוס אני באמת חושב שככל שאתה מדבר פחות מצבך יותר טוב.

פורסם
vic עזוב אין טעם לדון איתך. אולי תפסיק להאשים כבר ממשלות קודמות, שעברו 6+ שנים מאז שסיימו את כהונתן בכשלונות של ביבי?

די מספיק, גם אם אולמרט נכשל 6 שנים זה מספיק זמן לתקן. 6 שנים זה מספיק זמן כדי לחסל את איום חיזבאללה. גם עזה הוא כשלון של אולמרט? גם עזה הוא אתגר של יותר מ6 שנים. פשוט פאתי.

אין טעם לדון איתי, או שאין לך תשובה? יש פה שתי נקודות שאתה מתעלם מהן בהפגנתיות, כיאה לשמאלני הצבוע שאתה:

1. לא מספיק שממשלת אולמרת נכשלה, היא נכשלה באופן שיצר מחסום עתידי לפתרון הבעיה בדמות יוניפ"ל בדרום לבנון, ורק לאחרונה ראינו עד כמה כשבירי תגובה של ישראל לעמדות חיזבאללה בלבנון נהרג חייל ספרדי. להאשים את ביבי בכך שהוא לא מצליח לתקן את המצב הזה זה בדיוק כמו להאשים אותו על אי-היכולת להתמודד מול עזה אחרי ההתנתקות בה דגל כל השמאל שהובילה לחיזוק החמאס.

2. ספציפית במקרה הלבנוני, גם אם אכיר בזה שממשלת ביבי נכשלה בפתרון הבעיה, אתה רוצה להחזיר לשלטון את מי שיצר אותה מלכתחילה בדמות ציפי לבני בעודך מאשים את ביבי בהעדר הפתרון! כמה טיפש אפשר להיות?

פורסם
vic זו דעתך, מקבל אותה.

אני רק מקווה שכולנו הולכים להצביע למפלגות גדולות, זה הרבה יותר חשוב ממי בפועל יהיה ראש ממשלה.

אחרת מצפה לנו עוד שנתיים של כלום.

ag43 אני לא חושב שיש מה להתבטא בנושא. אני בטוח שהוא יעשה כל שביכולתו כדי למנוע מאיראן להשיג פצצה. אני יודע את זה גם בלי שהוא ידבר. כל יהודי שחי במדינה הזאת(אולי חוץ מSargon) יפעל באותה דרך.

אני בטוח שאם יהיה עימות וישאלו אותו על הנושא הוא יענה. אולי לא יקשקש כמו היריב שלו, אבל יענה.

הנה נתניהו התבטא בלי סוף. תענה בכנות לאן זה קידם אותנו? האם מתייחסים אלינו יותר ברצינות? האם מישהו סופר אותו?

בנושא עם כזה קונצנזוס אני באמת חושב שככל שאתה מדבר פחות מצבך יותר טוב.

איזה קונצנזוס בדיוק?

פורסם

ag43 אני מאמין שאף יהודי שחי פה לא רוצה שלאיראן תהיה פצצה. זה הקונצנזוס.

ציפי לבני לא תהיה ראש ממשלה ואני חותם על זה עכשיו. ההסכם ביניהם כולל עוד כמה סעיפים זה לא כזה פשוט. צריך הסכמה של כלל חברי הקואליציה אם אינני טועה. חוץ מזה שראש ממשלה פה מחזיק שנתיים אז אני לא רואה את זה קורה בכל מקרה.

שוב אתה משמיע המון תרוצים. ממתי הסכם הפסקת אש/או"ם(שמום) הפריע לישראל לעשות מה שנראה לה לנכון?

על מלחמת ששת הימים שמעת? קשקשן.

פורסם

אני בטוח שאף אחד לא רוצה פצצה, אני לא בטוח שכל אחד יכול לעצור אותה.

פורסם

ולמה לעצור את ביבי אחרי שהוא עצר את הפצצה האירנית כל כך ביעילות בשנים האחרונות? :)

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/679/399.html?hp=1&cat=479&loc=3

ההסכם ההרסני עם איראן: אובמה מוכר את ישראל

אובמה ממשיך להסתיר את כוונותיו לחזק את אויבי ישראל על ידי התנגדותו לנאום נתניהו. החפיפה בין סיום המו"מ עם איראן לבחירות בישראל חושפת את הקלפים

אמנון לורד | 27/2/2015 11:27

מסך עשן: פרופ' בארי רובין נפטר לפני שנה, בתחילת פברואר. כמו עוד כמה מנתחים חכמים של המזרח התיכון, קולו לא נשמע בשיח הישראלי. בדצמבר 2011 הוא כבר צייר את התמונה שהיום מתחילה להתבהר לרבים, בנוגע להפניית העורף של הנשיא האמריקני ברק אובמה לישראל. וזה לא היה ערב בחירות. אחרי שניתח נאום שנשא שר ההגנה דאז, ליאון פאנטה, במכון ברוקינגס, קבע רובין: "ממשל אובמה מוכר את ישראל ואת האינטרסים של ארצות הברית".

רובין כתב על מדיניותו של אובמה, כי "היא מסוכנת ושגויה באופן אבסורדי. הממשל הזה באופן גמור ומוחלט מסוכן ואסוני... לא מבין את המזרח התיכון. הם ירדו מהמסלול ב־180 מעלות, מסלול מדיני שהוא הפוך מהכיוון הדרוש לביטחון... ממשל אובמה איננו ידיד של ישראל... (הממשל) עוזר ומעודד את אותם כוחות שהם האויבים הגדולים ביותר של ישראל, שרוצים לחרחר מלחמה, ומתנגדים במאה אחוז לפתרון של שתי מדינות".

רובין יצא מנקודת הנחה כי "היעדים הביטחוניים של ישראל והאינטרסים הלאומיים של ארצות הברית תואמים. אלא שהיעדים הביטחוניים של ישראל והמטרות של ממשל אובמה אינם תואמים. ובנוסף, היעדים של ממשל אובמה והאינטרסים הלאומיים של ארצות הברית אינם תואמים". דומה שמרחץ הדמים במזרח התיכון מאז שרובין כתב את הדברים, ובייחוד ההסכם ההרסני שמתכוון הממשל לחתום עם האיראנים, מוכיחים את צדקתו של פרופ' בארי רובין המנוח. זוהי הפניית עורף לישראל.

אני לא רוצה להשתמש במילים שהקורא הישראלי לא אוהב, אבל אובמה וחבר מרעיו עדיין לא איבדו את היכולת להונות את הציבור הישראלי והאמריקני; הם עדיין מסוגלים למסך את אופי המהלכים שלהם ולהסוות אותו. אלא שלרוע מזלם, החפיפה בין לוחות הזמנים של הבחירות בישראל ושל הדד־ליין להגעה להסכם הגרעין עם האיראנים, מאפשרת לראות את העובדות.

השבוע התקיים סבב שיחות נוסף בז'נבה, ולאחריו דווח על "התקדמות". ביום שני הקרוב צפוי להיערך סבב נוסף, ולמחרת יתקיים נאומו של ראש הממשלה נתניהו בקונגרס. הדד־ליין להסכם הוא 31 במרץ. זה נראה עיתוי נכון, עיתוי מושלם מבחינת ראש הממשלה להשמיע את דברו, ולו רק כדי שיהיה רשום בפרוטוקול שהוא לא ישב על קצה מיטתו ומירר בבכי כמו נשיא צ'כוסלובקיה אדוארד בנש כשנודע לו על חתימת הסכם מינכן.

אנשי אובמה רוצים שהתקשורת ודעת הקהל יתמקדו רק בתאריך אחד קובע: 17 במרץ, יום הבחירות בישראל. אובמה והיועצת לביטחון לאומי סוזן רייס מדברים על האיסור החמור לנאום בקונגרס שבועיים לפני בחירות, כאילו זה כתוב איפשהו במגילת האו"ם, בחוקה האמריקנית או באמנת ז'נבה הרביעית. אבל יש להם בעלי ברית, בעיקר בתוך ישראל. בארצות הברית הולכים וגוברים הקולות שמציגים את אובמה עירום ועריה, כפי שהוא, בעל ראייה מוסרית מעוותת, מנהיג העוסק בהכחשת המציאות ובהטעיה מכוונת של הציבור בארצו ושל הקהילה הבינלאומית.

הנשק האסטרטגי שלו בישראל הוא אותה שכבה של עיתונאים, מגישי תוכניות אקטואליה, מנהיגים פוליטיים מהשמאל וקצינים בכירים לשעבר. הקבוצה הזאת הוליכה את הציבור הישראלי שולל יותר מחודש. התקשורת וחלק מ"המומחים", אלה שלא חולמים לנתח את המציאות ברמה של בארי רובין, ניסו להעלים את העובדה שכעת היא הישורת האחרונה לפני חתימת הסכם הגרעין עם איראן. מלכתחילה, בגלל ההתמכרות לפרשנויות פוליטיות במובן האינטרסנטי הצר ביותר, הוצג מסעו של נתניהו לקונגרס כגימיק בחירות. כך הוצג הדבר בערוץ 2 מיד כשנודע, ימים אחדים לאחר נאום מצב האומה של אובמה בקונגרס.

התקפלות רוחבית

אנחנו כבר מעבר לצורך להגן על ההיגיון שבהליכה לקונגרס. הסיפור עכשיו הוא כיצד ניסה אובמה לעשות פוליטיזציה מקסימלית של המהלך באמצעות משתפי הפעולה שלו בציבוריות הישראלית, כמו גם בארצות הברית. כרגיל אלה הם יהודים, שהבולט שבהם הוא הפרשן של ה"אטלנטיק", ג'פרי גולדברג. גולדברג, בתמורה לסקופים מלב המאפליה של הבית הלבן, הפך למוליך הראשי של "דיפלומטיית הביבים" שמפעיל אובמה כלפי ישראל.

הוא יודע שהתגובה בתקשורת הישראלית כלפי ראש הממשלה נתניהו היא פבלובית. אנשי תקשורת ובעלי תפקידים כבר אינם מסוגלים לשלוט בעצמם ולהפעיל שיקול דעת. כל האשמה מהבית הלבן נגד נתניהו מתקבלת אוטומטית על ידי עיתונאים וחלק מהפוליטיקאים בישראל. השנאה, כמו שנהוג לומר, מעבירה אותם על דעתם והם מעדיפים שיתמוטט הגג על ישראל ובלבד שבין ההריסות ייקבר נתניהו. הפעם זה כנראה לא יעבוד.

יותר מדי מומחים יודעים להציג את ההסכם עם איראן כפי שהוא, כהתקפלות לכל אורך החזית. זה הסכם שהוא תולדה של משא ומתן שבתחילתו דובר על חיסול היכולת הגרעינית של איראן, ועכשיו הוא משאיר אותם עם תשתית שמאפשרת פריצה לעבר ייצור פצצה בתוך שנה. תא"ל יוסי קופרווסר, שכיהן כמנכ"ל המשרד לנושאים אסטרטגיים וכראש חטיבת המחקר באמ"ן, טען בפניי שבישראל יודעים כי האיראנים יישארו במרחק של פחות משנה מפצצה. זהו הסכם בעל השלכות מרחיקות לכת, שהנשיא אובמה מנסה למנוע את הקונגרס מלהתערב בו.

ברור שנאום של ראש ממשלה ישראלי בקונגרס עלול לשבש את האסטרטגיה, גם החיצונית של אובמה וגם הפנימית. לכן, מנהיג העבודה בוז'י הרצוג נשמע קצת מגוחך כשהוא אומר שכולם מכירים את עמדותיו הנוקשות בנושא האיראני;

אבל הוא משמיע את דעתו מפה, ולא "משם". זה מגוחך, כי איזה מנהיג בר דעת שיכול לחולל זעזועים ושינויים ולהפעיל לחצים על ידי מהלך ציבורי בפרופיל כל־כך גבוה יוותר על האופציה הזאת? הדברים הגיעו לידי כך, שאובמה ואנשיו תולים בנאום את כל יחסי ארצות הברית וישראל לעתיד. הנמקה כזאת איננה הגיונית, ונראה שאובמה מנסה להפעיל לשווא את התגובה הפבלובית שקיימת בתקשורת הישראלית נגד נתניהו.

בתחקיר של ה"אטלנטיק" מואשם אובמה כי ניהל מסע הטעיה במערב בכל הקשור למהותו של ארגון דאעש, ששולט כבר על שטחים הגדולים יותר מבריטניה. הוא נמצא בהכחשה של קיום ארגונים טרוריסטיים של מוסלמים רדיקליים, ומכנה אותם סתם "קיצוניים". הוא מכחיש את ההתכוונות האנטישמית בחלק מפעולות הטרור. במקום להזדעזע מהזוועות של דאעש הוא מפליג בהיסטוריה של זוועות הנוצרים.

עכשיו הוא מוסר את המפתחות למזרח התיכון לידי האייתוללה עלי חמינאי. הוא פועל לפי התכתיב האיראני ומבצע הגנה אישית על כל המגרש, כדי ששערה משערות ראשו של בשאר אסד לא תיפול. מנגד, הוא נרתם ליעד האיראני של התנגדות לישראל וניסיון להפלת ראש ממשלתה. לא צריך לשתף פעולה עם נשיא כזה, זה גם לא כבוד גדול להיפגש איתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים