עבור לתוכן

מסתמן שה- GTX970 סובל מבעיות גישה ל VRAM

Featured Replies

פורסם

לא ראיתי שכתבו על זה פה והרגשתי שחשוב להעלות את הנושא. מבדיקות שנעשו בימים האחרונים מסתמן שיש בעייה בכל כרטיסי ה GTX970 שגורמת שירידה חדה במהירויות הגישה לזיכרון. הבעיה לא משפיעה על כל הכרטיסים באותה המידה, בחלק מהכרטיסים הירידה בביצועים היא רק בגישה ל 500MB האחרונים אבל בחלקם ניתן לראות ירידה בביצועים בגישה ל 1GB האחרונים.

כרגע NVIDIA רק שחררו הודעה קצרה בפורום שלהם שאומרת שהם בודקים את העניין, עוד לא ברור אם אפשרי לפתור את הבעיה עם דרייבר או שיהיה צורך בעדכון firmware או אפילו RECALL לכל הכרטיסים.

מקורות:

http://www.guru3d.com/news-story/does-the-geforce-gtx-970-have-a-memory-allocation-bug.html

http://www.overclock.net/t/1535502/gtx-970s-can-only-use-3-5gb-of-4gb-vram-issue

פורסם

רגע אז לא לקנות ? ?

פורסם

כרגע הבעיה היא כזאת:

כאשר יותר מ3.3GB של זיכרון בשימוש אז רוחב הפס לזיכרון יורד מבערך 150GBPS ל20GBPS (אפילו יותר נמוך מרוחב הפס של מעבדי SB\IVB\HW לזיכרון DDR3 1600 )

בנוסף, תדר הליבה נתקע על התדר המקסימלי ללא בוסט (הבוסט כאילו מתבטל) ואחוז השימוש בGPU יורד לבערך 50% - זה קורה כנראה בגלל שהGPU מחכה לתעבורת זיכרון שלא מגיעה בקצב מספיק מהיר.

למה זה קורה ?

כנראה בגלל שNV סירסו את ה970 לעומת ה980 וכשהם ביטלו יחידות עיבוד הם גרמו בעצם לרוחב הפס של הזיכרון לרדת מ256ביט לאיזור ה208 ביט.

הבעיה היא 99% בעיית חומרה שהדרך היחידה לתקן אותה היא להוסיף הגבלה בדריבר או בביוס שהכרטיס לא יוכל לנצל יותר מ3.3 ג'יגה של זיכרון (וככה בעצם מקבלים כרטיס עם 3.3 ג'יגה זיכרון)

בנתיים לא הייתי מתקרב ל970.

פורסם

רגע ומה עם העובדות בשטח?? בינתיים הוא מוכיח את עצמו ככרטיס לא רע בכלל.

כלומר על פי בבינצ'מרקינג, ההיפרש בין 970 ל980 מסתכם לו בממוצע של סכ"ה 5 FPS בלבד ?

פורסם

העובדות בשטח הן בדרך כלל ברזולוציה של 1080P שכמעט אף משחק היום לא דורש ברזולוציה מעבר ל3.3 ג'יגה זיכרון

כאשר עולים ברזולוציות הבעיות מתחילות.

אני מאמין שבשנה הקרובה נראה יותר ויותר משחקים שמנצלים 4GB זיכרון גראפי ב1080P.

אם אתה רוצה להמר ולקנות אז לך תקנה , ההמלצה שלי היא לא להתקרב לכרטיס עד שיהיה פתרון

פורסם

ב 960 מדובר בליבה שונה לחלוטין ולא מסורסת, כן?

פורסם

אני על 1080P ולא מתכוון להשתדרג עם המחשב הנוכחי כך שזה כן עשוי לדבר אליי....

אקח את דבריך בחשבון. תודה על הייעוץ!

פורסם
  • מחבר

יש משחקים שנבדקו שעברו את ה 3.3GB אפילו ב 1080P. החלק המצחיק הוא שכל המבחני ביצועים שראינו לכרטיס הזה הם סוג של שקר, רובן מראות המספר הפריימים שהכרטיס פלט על פני שניה אבל לא מדברות על המרווחים בין פריים לפריים.

כלומר גם אם בביקורות כתוב שהמשחק עבד ב- 60FPS יכול להיות שהיו מרווחים מורגשים בשניה עצמה בין פריים לפריים ואז יש גמגומים במשחק למרות ש- FRAPS (למשל) מראה 60FPS. יש כלים אחרים יקרים יותר שמאפשרים גם לבדור את ה FRAME TIMES וכו' ויש מספר אתרים שזה מה שהם עושים (PCPER למשל). מעניין שגם האתרים האלה לא מצאו את הבעיה בזמן הבדיקות (או שהם מצאו את הבעיה אבל לא קישרו אותה לרוחב הפס של הזיכרון).

אכן במצב שמתואר פה מה שקורה זה שכתוצאה מהירידה ברוחב פס פריימים מגיעים באיחור, ה FPS עצמו נשאר גבוהה אבל התזמון של הפריימים לא טוב ולכן אפשר לזרוק את רוב הביקורות לפח.

כרגע לא מסתמן שהבעיה הזו משפיעה על הכרטיסים אחרים, אנשים בדקו ולא היה להם את הבעיה הזו עם ה- 980. ה- 960 מבוסס על ליבה אחרת קטנה יותר, יש לו בקר זיכרון שונה ורק 2GB זיכרון, סביר להניח שלא תהיה איתו בעיה אבל אי אפשר לדעת.

עריכה:

באתר של PCPER באמת יש כתבה עם התגובה של NVIDIA

http://www.pcper.com/news/Graphics-Cards/NVIDIA-Responds-GTX-970-35GB-Memory-Issue

נראה כאילו הם פשלו ומנסים להתחמק ולהסתתר מאחורי FPS ממוצע ואחוזים.

פורסם

יש בעיה רצינית סינדרום. אני יודע שאתה מעריץ גדול של הירוקים אבל אתה ממש מתעלם ממנה. כאשר הניצול עובר 3.5 ג'יגה יש דרופים עצבניים של FPS

פתרון טוב יהיה שהכרטיס יגביל את עצמו לשימוש ב3.3 ג'יגה וזהו.

פורסם

זאת לא בהכרח בעיה, נטען שמדובר ב design choice והתוצאות דיברו בעד עצמן עד כה. frame times מזמן עלה למודעות ומספיק סיקורים לוקחים זאת בחשבון.

התוצאות בשטח ידועות. עכשיו אנחנו בעיקר מתעסקים בסיבה לתוצאות, ומשום מה הסיבה מרתיעה אתכם לאחר שכל העולם ואחותו קיבלו את התוצאות באופן חיובי ביותר. כך או כך הכרטיס משתלם לדעתי.

פורסם

אני שיערתי שה970 הוא כרטיס מצויין, מכיוון שלא היה לי כזה ולא התנסתי עם כזה לא באמת יכולתי לדעת ודעתי התבססה על בנצ'מרקים.

אם היה לי כזה (בתור גיימר מקצועי לשעבר שרגיש מאוד לכל דרופ קטן או דיליי בין פריים אחד לשני) כנראה שהייתי שם לב לדברים הללו והייתי משתף את דעתי.

בכל אופן כאשר לטהיטי הייתה בעיה של זמני פריימים לא היססת לתקוף אותם, עכשיו כשיש בעיה עם הכרטיסים של חברת הבית שלך אתה יוצא להגנתה. בבקשה תיהיה קצת יותר אובייקטיבי

פורסם

אני עדיין ממתין לראות איך הבעיה המדוברת באה לידי ביטוי כזה שלא נלקח בחשבון עד כה, ממקור מקצועי. עד אז אין לי סיבה לתקוף את "חברת הבית שלי" על סמך תוכנה רנדומלית כי גם זה לא בדיוק אובייקטיבי.

ולא זכור לי ש"תקפתי" מבלי להתייחס לעובדות ומידת הרלוונטיות שלהן. בכל אופן אתה מוזמן לתקוף אני לא עוצר בעדך, אלא מביע את דעתי בנושא.

פורסם
  • מחבר

בביקורת של PCPER אפשר לראות הבדל קל בזמני הפריימים בין ה 970 ל R9 290 (לטובת הכרטיס האדום) אבל לא משהו שאמור להפריע (מילישניות בודדות). מצד שני הם לא בדקו בכמה זיכרון המשחק השתמש כי למה שמישהו יבדוק את זה בביקורת, מעניין אם הם יוציאו משהו בהמשך שיבדוק את העניין יותר לעומק.

בכל מקרה אנשים אומרים שכן הייתה להם בעיה ובהרבה מקרים היא התחילה לפני המעבר ל 500MB הנפרדים. אנשים גם עשו בדיקות עם תוכנות שונות ובכולם הבעיה חזרה על עצמה.

בכל מקרה זה לא משנה אם זה מתכנון או לא, זה עדין בעיה. גם אני יכול לתכנן מוצר עם פגמים ולהגיד שהפגמים הם מתכנון בשביל להוריד עלויות, זה לא משנה את העובדה שיש פגמים. סביר להניח שהם יצליחו להקטין את ההשפעה של זה אבל בכל זאת מדובר בפגיעה קשה בכרטיס, במיוחד בשמירת הערך שלו (ככל שיצאו יותר משחקים שדורשים את ה 500MB האלה ככה ירבו ההמלצות לקנות כרטיס אחר).

פורסם

גם על ה-GTX 780 שלי התוכנה המדוברת מראה נפילה ל- 30.5GByte/s ב chunk של 2560MB-2688MB, כש-AERO כבוי. (לא יכול לחבר את המסך ל-iGPU שאין לי).

וראיתי תוצאות דומות למגוון כרטיסים. אז בואו נסיק שכל הכרטיסים של nvidia פגומים, ונראה מה יש למחנה האדום להציע מנגד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים