עבור לתוכן

האם כדאי לחכות לr9 390x של AMD או לקנות GTX 970?

Featured Replies

פורסם

עכשיו הרבה יותר ברור. 970, בלי להסס לשניה. ל AMD לא צפוי לצאת כרטיס יותר משתלם מ 970 בחודש הקרוב, יותר לכיוון חצי שנה.

אם כ"כ חשוב לך שקט הייתי משדרג את המאוורר למעבד, מוותר על 16GB ועל הכנה ל SLI. זיכרון אפשר להוסיף אם איכשהו במקרה נדיר יחסר לך.

אין שום הצדקה ל SLI בימינו ברזולוצית FHD.

כ. מסך - תשמור את 1000 השקלים שנשארו לך מהתקציב לשדרוג עתידי אם וכאשר תרצה (יחד עם מה שתצליח להשיג על מכירת ה 970 ).

• תגובות 35
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם לקצר את החפירות שלי לכמה מילים:

זה שראית benchmarks ש"הודלפו" לרשת ומראים שהכרטיס מגמד את ה-gtx 970 לא אומר שהמידע לא בא מדמיונו המשועשע של איזה ילד בן 15 מנרווגיה...

חברה כמו AMD בחיים לא תפרסם את נתוני הביצועים של כרטיס מסך שהיא מתכננת להשיק רק בעוד חצי שנה מעכשיו, כי היא חייבת לשמור את הקלפים קרוב לחזה ובו זמנית ליצור אשלייה שיש לה full house.

לכן ה-benchmarks האלה משרתים אותם טוב בניסיון לגרום לאנשים להסס לקנות את המוצר של החברה המתחרה, שמאיים עליהם כרגע מאוד.

עד שלא תראה את המילים "AMD השיקה השבוע את סדרת כרטיסי המסך החדשה שלהם - כל המידע בכתבה הבאה" אתה לא יכול לסמוך על אף נתון שמפורסם ברשת כ"הדלפה" של איזה אתר שמתפרנס מספקולציות.

פורסם
  • מחבר
אם לקצר את החפירות שלי לכמה מילים:

זה שראית benchmarks ש"הודלפו" לרשת ומראים שהכרטיס מגמד את ה-gtx 970 לא אומר שהמידע לא בא מדמיונו המשועשע של איזה ילד בן 15 מנרווגיה...

חברה כמו AMD בחיים לא תפרסם את נתוני הביצועים של כרטיס מסך שהיא מתכננת להשיק רק בעוד חצי שנה מעכשיו, כי היא חייבת לשמור את הקלפים קרוב לחזה ובו זמנית ליצור אשלייה שיש לה full house.

לכן ה-benchmarks האלה משרתים אותם טוב בניסיון לגרום לאנשים להסס לקנות את המוצר של החברה המתחרה, שמאיים עליהם כרגע מאוד.

עד שלא תראה את המילים "AMD השיקה השבוע את סדרת כרטיסי המסך החדשה שלהם - כל המידע בכתבה הבאה" אתה לא יכול לסמוך על אף נתון שמפורסם ברשת כ"הדלפה" של איזה אתר שמתפרנס מספקולציות.

תודה רבה הרגעת לי את הocd אבל לא יכול להיות שזה מקרה מיוחד בו היא יחסית נואשת והמוצא האחרון שלה זה לפרסם נתונים מרתיעים ובזה מסתכמות החפירות שלי :)

פורסם
עכשיו הרבה יותר ברור. 970, בלי להסס לשניה. ל AMD לא צפוי לצאת כרטיס יותר משתלם מ 970 בחודש הקרוב, יותר לכיוון חצי שנה.

אם כ"כ חשוב לך שקט הייתי משדרג את המאוורר למעבד, מוותר על 16GB ועל הכנה ל SLI. זיכרון אפשר להוסיף אם איכשהו במקרה נדיר יחסר לך.

כ. מסך - תשמור את 1000 השקלים שנשארו לך מהתקציב לשדרוג עתידי אם וכאשר תרצה (יחד עם מה שתצליח להשיג על מכירת ה 970 ).

כפילות מיותר בטעות

פורסם
  • מחבר
עכשיו הרבה יותר ברור. 970, בלי להסס לשניה.

מדוע אין הצדקה לSLI? ויש לי יותר מזה פשוט זה מה שהקצבתי

ואמרתי הכנה לSLI כאשר 4K יהפוך לסטנדרט

פורסם

משחק שלא ירוץ לך ב 60FPS ברזולוצית 1080 הוא כנראה "משחק שבור" שגם SLI לא יבטיח לך משחקיות חלקה בו. בעתיד בהחלט יכולים לצאת משחקים שקצת יקרטעו עם 970 (וגם זה אם ממש מתעקשים על כל ההגדרות הכי גבוהות [שלטעמי זו שטות חסרת תוכלת מעשית, לא מבחינים בשוני בזמן משחק תכלס]) וזה השלב שאתה משדרג לכרטיס אחד חדש שסביר שיהיה יותר חזק משני 970.

אם אתה ממש רוצה לנצל את התקציב ומוכוון משחקים מוחלט הייתי משקיע במסך עם Gsync. האופציות יקרות כרגע בטירוף אבל זה מסך שהולך אתך הרבה הרבה זמן.

לגבי 4K, כשזה יהפוך לסטנדרט אז יהיו כרטיסי מסך יחידים שיאכלו 970SLI בקלות ושיריצו משחקים ב 60FPS.

הדבר היחיד שהייתי משנה אם אתה רוצה להשתדרג ל 4K בעתיד זה מעבד i7 במקום i5. זה רק בהנחה שלא תחליט עוד שנתיים שמה שיש לך בכלל לא טוב ואתה קונה מחשב חדש לגמרי.

פורסם
  • מחבר
משחק שלא ירוץ לך ב 60FPS ברזולוצית 1080 הוא כנראה "משחק שבור" שגם SLI לא יבטיח לך משחקיות חלקה בו. בעתיד בהחלט יכולים לצאת משחקים שקצת יקרטעו עם 970 (וגם זה אם ממש מתעקשים על כל ההגדרות הכי גבוהות [שלטעמי זו שטות חסרת תוכלת מעשית, לא מבחינים בשוני בזמן משחק תכלס]) וזה השלב שאתה משדרג לכרטיס אחד חדש שסביר שיהיה יותר חזק משני 970.

אם אתה ממש רוצה לנצל את התקציב ומוכוון משחקים מוחלט הייתי משקיע במסך עם Gsync. האופציות יקרות כרגע בטירוף אבל זה מסך שהולך אתך הרבה הרבה זמן.

לגבי 4K, כשזה יהפוך לסטנדרט אז יהיו כרטיסי מסך יחידים שיאכלו 970SLI בקלות ושיריצו משחקים ב 60FPS.

הדבר היחיד שהייתי משנה אם אתה רוצה להשתדרג ל 4K בעתיד זה מעבד i7 במקום i5. זה רק בהנחה שלא תחליט עוד שנתיים שמה שיש לך בכלל לא טוב ואתה קונה מחשב חדש לגמרי.

קודם כל יש הבדל עצום במשחקים מסויימים בין מידיום היי לבין אולטרא בכל אופן אקח את עצותייך לשיקול דעתי ולא נותר דבר מלבד להודות לך :)

פורסם

קח בחשבון שישנם משחקים שאינם מותאמים באופן אופטימלי למערך SLI וזה עלול לגרום לנפילות FPS וכו'

לכן המליצו לך ללכת על כרטיס בודד.

פורסם

רק כדי לסבר את האוזן, קיבלתי השבוע בחנות סטנדרטית בארץ הצעת מחיר למסך (טלוויזיה ליתר דיוק) ברזולוציית 4K בגודל של 38 או 46 (לא זוכר בדיוק)

במחיר של 3900 שקל (בערך). אמנם זה לא איזה סמסונג קעור כמו שאנחנו מכירים ב30אלף שקל אך בהחלט שדרוג משמעותי ממסכי ה FHD שלנו כיום.

לסיכום קצרצר, 4K לשוק הנורמלי כבר בפתח. אם היתה לי יכולת ללכת על 970SLI ביחד עם מסך 4K הייתי עושה את זה השבוע X_X.

פורסם

אני באותו מצב בדיוק - יש לי מחשב ענתיקה כרגע ומתכנן כבר כמה חודשים לקנות סופר-מחשב חדש.

העניין הוא שאני רוצה לשחק ב-4K, אבל לא סומך כל כך על SLI בגלל לא מעט ביקורות של משתמשים שקראתי על זה שצריך להמתין כמה חודשים אחרי שהמשחק יוצא כדי שייתמוך ב-SLI, נפילות פריימים קשות, משחקים שמסרבים לרוץ ב-SLI, או שלא מנצלים בכלל את הכרטיס השני וכו', בגלל זה אני מעדיף כרטיס יחיד, כי בעיות מסוג זה יחסלו לגמרי את כל הרעיון של 4K בגלל שכרטיס המסך החזק היחיד החזק ביותר היום בקושי סוחב ב-20-30 פריימים ב-4K במשחקים מסויימים.

לי יש תקציב יותר גבוה, אני מוכן לשלם 10-11 על מחשב ועוד כ-3 על מסך 4K רלוונטי של סמסונג (שהוא אולי עדיין בוסר מבחינת הטכנולוגיה, אבל לפחות מאפשר 4K), אבל לא כדי שבעוד חודש ייצא כרטיס סינגל ויאפשר לי להריץ 4K בלי להתאמץ עם החלפות דרייברים תכופות והגדרות SLI.

כרטיס הדגל האחרון של AMD יצא בספטמבר-אוקטובר 2013, זה רק הגיוני להניח שיש להם כבר מתחרה חזק שממתין מעבר לפינה, בטח ובטח לפי כל הדיווחים על Q1 2015, אבל כבר נשבר לי להמתין. עם המזל הנאחס שלי, בערך שבוע אחרי שאני אשפוך כסף על המחשב הזה הכרטיס המיוחל הארור הזה יוכרז :)

פורסם
אני באותו מצב בדיוק - יש לי מחשב ענתיקה כרגע ומתכנן כבר כמה חודשים לקנות סופר-מחשב חדש.

כרטיס הדגל האחרון של AMD יצא בספטמבר-אוקטובר 2013, זה רק הגיוני להניח שיש להם כבר מתחרה חזק שממתין מעבר לפינה, בטח ובטח לפי כל הדיווחים על Q1 2015, אבל כבר נשבר לי להמתין. עם המזל הנאחס שלי, בערך שבוע אחרי שאני אשפוך כסף על המחשב הזה הכרטיס המיוחל הארור הזה יוכרז :)

ע"פ כל הדיווחים הם לא יוציאו משהו לפני אפריל, גם זה לא ברור מה. זה לא אומר שום דבר מתי זה כן יצא חוץ מזה שזה לא ב-3 החודשים הקרובים.

http://www.techpowerup.com/209135/amd-to-launch-new-gpus-and-apus-only-after-march-ceo.html

צריך להיות עשיר מופלג כדי להצדיק מערכת 4K שתתמודד כראוי עם הכותרים החדשים בזמננו. קצב התיישנות החומרה ברזולוציה הזו הוא מהיר ויעשה רק מהיר יותר בשנתיים הקרובות.

לדעתי זה לפריקים עשירים בלבד. תחסכו לעצמכם את הכסף ואת הבאסה. חכו שנה לפחות ל 4K.

פורסם
ע"פ כל הדיווחים הם לא יוציאו משהו לפני אפריל, גם זה לא ברור מה. זה לא אומר שום דבר מתי זה כן יצא חוץ מזה שזה לא ב-3 החודשים הקרובים.

http://www.techpowerup.com/209135/amd-to-launch-new-gpus-and-apus-only-after-march-ceo.html

צריך להיות עשיר מופלג כדי להצדיק מערכת 4K שתתמודד כראוי עם הכותרים החדשים בזמננו. קצב התיישנות החומרה ברזולוציה הזו הוא מהיר ויעשה רק מהיר יותר בשנתיים הקרובות.

לדעתי זה לפריקים עשירים בלבד. תחסכו לעצמכם את הכסף ואת הבאסה. חכו שנה לפחות ל 4K.

מסכים ב100%, אם הייתי רוכש מחשב היום, הייתי מתכנן אותו להתאים ל-1440p, עם gtx970/980, זה הרבה יותר ריאלי לדעתי.

אבל מכיוון שאני לא לחוץ, אני יכול לשבת אחורה בכיסא, ולתת לAMD ו-Nvidia להרשים אותי במה שיהיה להם להציע לי בהמשך השנה, ולא בגלל שאני מחכה לכרטיס זה או אחר עם ריר שנוזל מהצד של הפה, תוך כדי שאני מנסה להעלות פנטאזיות ספקולטיביות או בולע את המוצץ שהתעשייה הזאת מנסה לשים לי בפה.

פורסם

צריך לזכור שהיום רוב הכותרים הגדולים הם מולטיפלטפורם

וברוב הכותרים אין התאמה מיוחדת ל4K

זה שאפשר להריץ אותם ב4K ,לא יתן להם את הקפיצה האמיתית שתיהיה בעתיד

שיפתחו במיוחד ל4K

הXBO והPS4 ,מריצות מישחקים בFHD או פחות

הWIIU גם ככה לא מקבלת הרבה תמיכה מצד שלישי ,וגם ככה גם קונסולת FHD

ככה שהפורטים למחשב נועדו בעיקר לFHD ,וזה זמן מצוין מבחינת מחיר לקנות חומרה מותאמת לFHD ,ולזרוק תאורה צללים וכו ברמה גבוה

מי שרץ כרגע אחרי ה4K ,מה יעשה שיצא 8K ? ,גם ישלם המון כסף ?

מבחינת כרטיסי מסך ,לא היתי משקיע הרבה ,לפחות עד יציאת DX12

מפתחות לPC לפעמים עצלניות ,וכרטיס DX12 ,כניראה יחזיק הרבה יותר זמן מכרטיס DX11 ,מקביל בכוח

גם יכולת למכור אותו יד שניה תיהיה גדולה יותר

פורסם

לכל מי שיש HD 7000 או GTX 400 ומעלה, יש כרטיס שתומך ב-DX12

פורסם

כן ראיתי את זה אחרי שכתבתי

כניראה DX12 ,ידרוש חומרה של DX11

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים