עבור לתוכן

שלום בעקבות צורך בכונן חדש מישהו יכול להסביר לי על ההבדל בין HDD ל SSD

Featured Replies

פורסם

האם יש חסרונות בתפעול SSD? כמו שחיקה בעקבות כתיבה חוזרת כפי שקראתי בזמנו? או שזה מיתוס/זניח?

מה קורה עם הורדות אם אני מוריד לדיסק רגיל (האם הן יורדות ל SSD קודם ואז מועברות ל HDD?)

נפח מומלץ להרצת מערכת הפעלה (ווינדוס 8.1) תוכנות ומס משחקים (את השאר אין לי בעיה לאכסן בדיסק נוסף)

אם אפשר גם לקבל המלצות לדיסק הכי משתלם (מחיר ביחס לביצוע ונפח) התקציב לא גבוה...האמת כמה שיותר זול...

אשמח לכל מידע חיוני נוסף שכדאי לדעת בנושא,

תודה ושבוע טוב :hi:

פורסם
האם יש חסרונות בתפעול SSD? כמו שחיקה בעקבות כתיבה חוזרת כפי שקראתי בזמנו? או שזה מיתוס/זניח?
זניח.
מה קורה עם הורדות אם אני מוריד לדיסק רגיל (האם הן יורדות ל SSD קודם ואז מועברות ל HDD?)
תלוי בתוכנה. קליינטים של P2P לרוב מורידים לתיקייה זמנית וכשההורדה מסתיימת מעתיקים את הקובץ לתיקיה הקבועה. אז זה תלוי איפה אתה מגדיר את מיקומי התיקיות.

Internet Explorer עושה אותו דבר, אך אני לא בטוח שאפשר לשלוט על מיקום התיקיה הזמנית שלו, ואז זה יהיה באותו מקום שבו נמצאת תיקיית המשתמש שלך.

נפח מומלץ להרצת מערכת הפעלה (ווינדוס 8.1) תוכנות ומס משחקים (את השאר אין לי בעיה לאכסן בדיסק נוסף)
המלצתי - 256GB ומעלה. גם יספיק לכל מה שאתה צריך בלי לחשוש ובנוסף, SSD קטנים יותר פחות מהירים בפעולות כתיבה.
אם אפשר גם לקבל המלצות לדיסק הכי משתלם (מחיר ביחס לביצוע ונפח) התקציב לא גבוה...האמת כמה שיותר זול...
בלי תקציב ספציפי קשה לדבר על משהו ספציפי. לרוב ממליצים פה על SSD של Crucial וSamsung, אבל יש דגמים טובים ומהירים גם לאחרים - Intel, OCZ. יש גם Sandisk וKingston - אותם לרוב ממליצים בקטגוריה של SSD זולים יותר עם ביצועים קצת פחותים (עדיין הרבה יותר טובים מדיסק קשיח, זה בטוח).
פורסם
  • מחבר

נניח שהתקציב 100-300 אם שאיפה לכיוון ה 100

פורסם

*עם שאיפה.

בכל מקרה תשכח משאיפה ל100ש"ח הכי זול ומשתלם בגלל התקציב זה SanDisk SSD Ultra Plus 128GB ב322/316ש"ח

http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/20:14365:1/

ובפחות מזה עדיף שתשמור את הכסף.

אבל כמה משחקים אתה רוצה שיהיו מותקנים עליו?

128GB בסופו של דבר הם 119.20GB ובסביבות 18-20GB הולכים למערכת ההפעלה.

ב256GB(שהם בעצם 238.41GB) הכי משתלם יהיה Crucial MX100 שעולה 565/554ש"ח

http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/20:14508:1/

פורסם
  • מחבר

3-4 משחקים לפחות, תודה על ההמלצה אני אבדוק אותו :-)

פורסם

3-4 משחקים זה מאוד תלוי באיזה משחקים כי אם ניקח לדוגמא את GTA V שהולך לצאת זה כבר 65GB ואז אולי נשאר בקושי לעוד איזה משחק ששוב תלוי בכמה מקום הוא צריך, בכל מקרה נראה שיהיה עדיף לך לקנות 256GB .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים