עבור לתוכן

הבלדה על הספק היקר שמת :(

Featured Replies

פורסם

היו היה מחשב חדש, מחשב יקר, מחשב שחלקיו נבחרו בקפידה.

המחשב היה חזק והתמודד עם כל סוגיה בלי בעיה.

אך אבוי, עברו רק כמה שבועות מאז שהורכב ובלילה אחד החליט המחשב להפסיק לעבוד.

חיש חש, נפתח המחשב, כל רכיב נבדק ובסופו של דבר נמצאה הבעיה.

הספק החזק שמכיל אין סוף טכנולוגיות והגנות, פשוט החליט לשים סוף.

--------------------

די מציק שמרכיבים מחשב כזה יקר עם ספק X-Series חזק וחדש והופ הוא מת לו בלילה. למיטב ידעתי המחשב אפילו היה כבוי בזמן שהספק התאבד (אתמול בלילה הוא עוד עבד).

נקווה שבמימוש אחריות לא יבקשו את הכבלים המודולרים כי די השקעתי לא מזמן בהרכבה וסידור כבלים די נחמד מאחורה.

פורסם

אם שכחת, יש סופה בארץ ונפילות חשמל רגעיות שיפגעו גם בספק הכי טוב.

מתי שאני לא משתמש במחשב, אני מוציא אותו מהשקע. ( גם לי יש ספק X-Series אך הוא לא אמור לעמוד במתחים המשתנים האלו)

פורסם
  • מחבר

איזה מתחים משתנים ? לא היתה לי אף הפסקת חשמל / שינוי בעוצמת אורות במהלך הסופה האחרונה. בלילה שבו הספק מת בכלל בקושי היה גשם. כמו כן, היו לי המון מחשבים (כולל היום), אני נותה לחשוב שאני גר במקום עם חשמל די טוב. כמו כן, אלא אם המחשב החליט להידלק לבד בלילה, הוא לא היה דולק בכלל (ושאר המחשבים עדיין עובדים בסדר, עם ספקים הרבה יותר גרועים, אם כי גם הם לא דלקו).

פורסם

ואני בדיוק מתכנן לקנות את ה-X-750W של Seasonic חח.. גרמת לי לפחד קצת. למרות כל זאת, 7 שנות האחריות..

למרות שאני די בטוח שזה בגלל מזג האוויר (לי ספק הכוח הלך בדיוק בלילה של סופה (620W 80+ S2), אבל חוץ מזה הוא ספק מצויין).

בכללי לספק מתחת ל-5 שנות אחריות זה לירות לעצמך ברגל לדעתי.

פורסם

סדרה מעולה!

פורסם
אם שכחת, יש סופה בארץ ונפילות חשמל רגעיות שיפגעו גם בספק הכי טוב.

מתי שאני לא משתמש במחשב, אני מוציא אותו מהשקע. ( גם לי יש ספק X-Series אך הוא לא אמור לעמוד במתחים המשתנים האלו)

וחשבתי שאני התחלתי להיות פראנואידי סתם ! נחמד לדעת שלא רק אני עושה את זה

פורסם
  • מחבר

א. היבואן בארץ נותן רק 5 שנים אחריות, לא 7.

ב. אחריות זה עדיין כאב ראש, מסתבר שאני צריך לפרק את כל הסידור קבלים היפה + לשלם על המשלוח לחנות. זה יקח זמן. אולי אני אקבל מוצר מתוקן ולא חדש (למרות שעברו פחות מחודשיים).

ג. זה לא הסופה הראשונה שהיתה לי בחיים, היו לי הרבה מחשבים, באף מחשב בחיים שלי עד היום לא הלך לי הספק (וזה הספק הכי יקר שקניתי).

פורסם

יש לי גם ספק X-SERIES (דגם 650W) ויש עליו 7 שנים אחריות מKSP

קניתי מגן ברקים שבוע לפני הסופה.

מגן ברקים זה לא דבר יקר וזה אמור להתמודד עם מתחים משתנים.

פורסם

מגן ברקים (הזולים) לא באמת יגנו במקרה ויש קפיצת מתח בצורה קיצונית מאוד, בדרך כלל כם פשוט נשרפים.

פורסם

מגן ברקים חייבים לכתוב כך: "מגן ברקים".

שום "מגן ברקים" (גם אחד יוקרתי שמצופה בזהב ומשובץ ביהלומים) לא באמת יגן מברקים או נחשולים של זרם חזק מדי, הבחור הבינארי הסביר זאת כבר מספר פעמים בצורה יעילה מאוד, תקנו מפצל שקעים פרימיטיבי (20 ש"ח) בעל מפסק מנורה אדום ותכבו אותו כל פעם שהמחשב לא בשימוש, כאשר יש הפסקות חשמל, קצרים בבית ונפילות חשמל או סופות למינהם.

אני לא פרנואיד אבל יש לי הרגל בריא לכבות את המפסק כאשר אני הולך לישון או לעבוד כך שהמחשב לא יהיה בסכנה כאשר אני לא בסביבה,

זה לא ביטחון של 100% אבל זאת שיטה הרבה יותר טוב מUPSים "ומגני ברקים" למיניהם (זה גם יותר זול ).

פורסם
מגן ברקים (הזולים) לא באמת יגנו במקרה ויש קפיצת מתח בצורה קיצונית מאוד, בדרך כלל כם פשוט נשרפים.

בחור יקר, תפקידו של ספק הכח במחשב להשרף ולא לגרום נזק לשאר חומרת המחשב. תפקידו של מגן ברקים להשרף ולא לגרום נזק למכשירים שמחוברים אליו. פשוט קונים מגן ברקים חדש אם הוא נשרף.

מגן ברקים חייבים לכתוב כך: "מגן ברקים".

שום "מגן ברקים" (גם אחד יוקרתי שמצופה בזהב ומשובץ ביהלומים) לא באמת יגן מברקים או נחשולים של זרם חזק מדי, הבחור הבינארי הסביר זאת כבר מספר פעמים בצורה יעילה מאוד, תקנו מפצל שקעים פרימיטיבי (20 ש"ח) בעל מפסק מנורה אדום ותכבו אותו כל פעם שהמחשב לא בשימוש, כאשר יש הפסקות חשמל, קצרים בבית ונפילות חשמל או סופות למינהם.

אני לא פרנואיד אבל יש לי הרגל בריא לכבות את המפסק כאשר אני הולך לישון או לעבוד כך שהמחשב לא יהיה בסכנה כאשר אני לא בסביבה,

זה לא ביטחון של 100% אבל זאת שיטה הרבה יותר טוב מUPSים "ומגני ברקים" למיניהם (זה גם יותר זול ).

הפתרון שלך יעיל רק אם לא נמצאים בבית או המחשב מנותק מהחשמל. מה קורה אם יש עבודות באזור שלך והפסקות חשמל כשאתה על המחשב? חשבת קצת לפני שהגבת?

בנוסף במקום לקנות מפצל עם כפתור עדיף להוציא את הכבל של המחשב והמסך מהחשמל אם לא נמצאים בבית, הרבה יותר בטחון והרבה יותר זול ויעיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים