עבור לתוכן

המסך של הלפטופ נהיה "אדום" אחרי נסיעה

Featured Replies

פורסם

זו כבר פעם שניה (מתוך 2) שזה קורה.

מדובר בלפטופ ישן - HP Notebook 530 שבשנים הראשונות שלו לא היה ברשותי אבל הבעיה הנ"ל לא הייתה קיימת.

המחשב שכב זמן רב בתיק שלו ללא שימוש. בחודש האחרון התחלתי להשתמש בו באופן קבוע בבית.

לפני כשבוע הוצאתי אותו פעם ראשונה מהבית כדי לשבת בקפה ואז זה קרה בפעם הראשונה - מסך אדום ומחורץ, עם פסים.

זה הסתדר רק כשחזרתי הביתה, בהפעלה השניה של המחשב מחדש. בהפעלה הראשונה הוא עדיין היה אדום.

היום שוב לקחתי אותו לקפה, ושוב אותה תופעה.

עכשיו אני שוב בבית - ללא הפעלה מחדש של המחשב, המסך אדום ומחורץ.

מצורף תצלום מסך.

מקווה שזה יסתדר בהמשך כמו שקרה בפעם שעברה, אבל מה העניין? למה זה קורה? ואיך אפשר לסדר את זה?

עדכון של אחרי שעה: לא מסתדר הפעם. גם לא אחרי הפעלה מחדש או כיבוי.

תודה רבה מראש לעוזרים!

4gu5BvA.jpg

נערך על-ידי rotem15

פורסם

תצלום מסך לבעיית חומרה, גאוני :cognee:

נשמע כמו תקלה במסך.

פורסם

כבל flex בין המסך ללוח אם במחשב זקוק לחיזוק או החלפה.

פורסם
  • מחבר

dimashk, חשבתי על האפשרות שבמסך תקין זה יראה רגיל לגמרי. אני מחובר עכשיו עם צג רגיל שיש לי, זה באמת מצחיק

Chevy, תודה. ידוע לך במקרה כמה דבר כזה צריך לעלות במעבדה?

קראתי באיזה מקום שהבעיה של האדימות של המסך זה בדרך כלל נורת מסך, והבעיה של הפסים זה בדרך כלל בעיה של המטריצה. נשמע הגיוני?

בלי קשר -

ראיתי פרסום של מישהו שמוכר צג חדש של לפטופ HP, איך אני יכול לדעת אם זה יתאים ללפטופ הקיים? מספיק לדעת לפי הגודל או שיש עוד דברים שצריך לבדוק?

ואם יש למישהו המלצה למעבדה טובה, זולה ואמינה באזור רמת השרון או הרצליה אשמח לשמוע.

תודה רבה שוב

פורסם

כבל flex כזה 70-100 ש''ח ממה שראיתי בחיפוש מהיר באיביי. אבל צריך לדעת את המס''ד המדויק שלו כי בחיפוש הוא נתן כמה.

הייתי מפרק לבד ומחליף, יש מדריכים להורדה באתר היצרן לרוב המחשבים ואולי אפילו סרטון יוטיוב, צריך לבדוק.

**בדקתי ויש סרטונים מפורטים לדגם שלך, תרשום hp 530 lcd, יש כמה סרטונים מאד מפורטים.

אם המסך מציג תמונה טובה מלבד גוון צבע כזה או אחר הייתי בתור התחלה מחליף כבל, זה משהו מאד נפוץ וקורה שהכבל מתקלקל ובלאי עם הזמן.

נערך על-ידי Chevy

פורסם
  • מחבר

יש גם מן פסים מחורצים שמופיעים, מלבד העניין עם הצבע... מה אתה אומר?

יצרתי קשר עם טכנאי - 400 שקל להחלפה של FLEX, זה יקר? סביר?

תודה

פורסם

לעיתים רק הפלאג לא יושב טוב.

הוא נמצא מתחת לפלסטיק שמעל למקשי ה F שעל המקלדת.

נסה ללחוץ למטה על הפלסטיק הזה עם היד בכל האזור המרכזי שלו.

לעיתים קרובות זה עוזר גם אם זה זמנית.

פורסם

זה הכבל אחראי על הפסים.

400 נשמע יקר טיפה.

פורסם
  • מחבר

Ivan, תודה. ניסיתי אבל לא עוזר.

לפתוח אותו בעצמי לא בא בחשבון...

עוד בירור עם טכנאי העלה 220 ש"ח לתיקון מגעים וכו'. אם יצטרך להחליף את הכבל אצטרך להוסיף עוד כ50-60 שקל עבור הכבל עצמו. נשמע סביר?

פורסם

לא מבין למה כולם מפחדים לגעת במחשב נייד...

בכל מקרה תחליף כבר ישר את הכבל בלי ניסויים, כי זה יכול להיות זמנית ואז אחרי שבוע-חודש שוב תהיה לך את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

ובמעבר חד - אם אני כבר חושב להשקיע 300 שקל על מחשב כזה ישן עם XP שלא תומך אפילו בהרדיסק הנייד שלי - אני חושב אולי להשתדרג -

האם קיים לפטופ ראוי עד 1500 ש"ח?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה.

זה איכשהו הסתדר, כמעט 24 שעות אחרי, אבל המסך עכשיו נראה מצוין. אפשר להסיק מזה שמדובר אך ורק במגעים לא טובים או לאו דווקא?

פורסם

מגעים לא טובים בכבל הנדון.

פורסם

ברוב המקרים ב HP זה הפלאג ולא הכבל.

יחסית די פשוט להושיב אותו וזה כרוך בפירוק מינימלי של מכסה הפלסטיק שסביב המקלדת ברוב הניידים.

(החלפת הכבל לא כל כך פשוטה הוא בדרך כלל מולחם בקצהו שמתחבר למסך)

נערך על-ידי Ivan

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים