עבור לתוכן

חייל משוחרר, מנסה למצוא את דרכי וצריך את עזרתכם.

Featured Replies

פורסם

תודה לכולם על התגובות והעצות :)

  • תגובות 33
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול להסתכל על טבלאות שכר בשוק כדי לקבל מושג (ו/או רק להשוות בין מקצוע אחד לשני). אתה שואל האם כדאי להשקיע ולעשות תואר ראשון ממקום נורמלי ? לרוב זה משתלם כספית.

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא שתואר במחשבים יש רק 2 אופציות - מדעי המחשב, הנדסת תוכנה.

ב2 הנושאים אתה לומד רק תוכנה ואין לזה שום קשר לסיסטם. אני בכל מקרה יעשה תואר ואני ירגיש מבוזבז אם אני יעשה תואר בתוכנה ובסוף יעסוק בסיסטם...

בקטע הוא שאני מתחבר יותר לסיסטם, זה יותר מדבר אלי אני יותר טוב בזה ויותר יהיה לי קל ללמוד את זה.

דוד שלי אמר לי שעדיף לי לעשות הסמכה בגון ברייס או מכללה אחרת מאשר לעשות תואר כי תואר לא מכין אותך לעבודה הוא רק מביא לך את הידע.

פורסם

לא צריך מכללה זה בזבוז של כסף. יש לך ניסיון תלמד לבד ורק תעשה את הבחינה.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא איזה הסמכות צריך לאיש סיסטם? כמה זה יהיה חכם ללמוד לבד והאם החומר הנלמד באינטרנט הוא מובן ובאמת יכין אותי לבחוץ?

עוד שאלה אליכם.

האם זה יהיה בזבוז אם אני יעשה תואר במדעי המחשב ויתחיל לעסוק בתוכנה למרות שצברתי לעצמי כבר שנות ניסיון כמנהל רשת, כי בשיחה עם אנשים שבתחום הם אמרו לי שעדיף לי להיכנס לתחום התוכנה כי שם יש יותר כסף ואני יכול להתקדם יותר.

אני כלכך מבולבל לא יודע אפילו מאיפה להתחיל :S

פורסם

תלוי.. אני אישית מוצא את התחום של התכנות משעמם ומרדים הכל תלוי מה אתה אוהב.

והסמכות תפתח מודעות דרושים תראה מה הדרישות לתפקיד שאתה רוצה.

פורסם

אם יש לך ניסיון בממר"ם, אין לך שום צורך בתעודה. ניסית להגיש מועמדות לכל מיני משרות?

פורסם
  • מחבר
אם יש לך ניסיון בממר"ם, אין לך שום צורך בתעודה. ניסית להגיש מועמדות לכל מיני משרות?

עדיין לא ניסיתי להגיש מועמדות כי זה נראה לי מיותר להתמודד על משרות של איש סיסטם למרות שאין לי ידע ממשי בשרתים אלא רק תפעול בסיסי. עשיתי קורס Installing And Configure Windows Server 2012 בגון ברייס דרך הצבא שלדעתי זה לא מספיק בשביל להתמודד על משרות טובות.

לפי איך שאני רואה את מצבי כרגע, אני דיי תקוע מכיוון שמקצועית בHELPDESK אני כבר מיציתי את הכל, תחום התקלות שהתעסקתי בו גדול מאוד וכבר לא מוצא לעצמי אפשרות לשפר את עצמי בזה.

ובסיסטם עדיין לא התעסקתי למרות שידע בסיסי יש לי. חוץ מבניית שרתי DHCP לצורך שפיכת אימג'ים שהייתי עושה בכמויות אני לא מכיר ומבין בתקלות בתחום.

אני מאוד אוהב מחשבים ומאוד קל לי ללמוד את זה בגלל הידע שרכשתי עם השנים. כמובן שזה ששירתתי בממרם זה ייתרון אבל אני מאמין שבסופו של דבר בעבודה מחפשים אנשים שמבינים וכבר עסקו בזה.

האם שמעתם על אנשים שהתחילו את עבודתם בתחום הHELPDESK והתקדמו למשרות בכירות יותר ובתחום הסיסטם אפילו?

ותודה רבה לכם על התשובות זה מאוד עוזר לי כי הנושא הזה ממש חשוב לי

פורסם

ברור, זה המסלול הנפוץ. תתחיל ותראה כמה אתה יודע ומה אתה מעדיף לעשות.

פורסם

והכי פשוט תרים בבית שרת תתקין hyper-v ותתפרע על מדריכים וקורסים מהאינטרנט תוך כדי התנסות. רק ככה הצלחתי ללמוד... מקורס במכללה לא קיבלתי משהו משמעותי.

פורסם

תחום הסיסטם הוא תחום רחב.

הוא כולל וירטואליזציה, סטורג׳ וכו וכו.

תמצא לך תחום, תוריד pdfים, סרטונים ותוציא איזו הסמכה.

אחרי זה תקווה שתמצא עבודה כלשהיא בתחום ומשם להתקדם.

היית צריך לעשות את זה בזמן השירות שלך, במיוחד בממרמ, איפה שהכל נגיש. היית מתחבר עם איזה חייל היה מכניס אותך קצת לעניינים.

פורסם

לירון, אני באמת מנסה להבין מאיפה ההמלצות האלו מגיעות ולא מצליח... המרה של ערכים? בשביל מה ומי משתמש בזה ביום יום? :)

בן אדם שמועלם לא רעה מה זה IT בארגון מאחורי הקלעים בחיים לא יבין למה נחוץ Active Directory. כל ההסמכות האלו זאת פשוטה שיטה אחת גדולה לעשות כסף על אנשים תמימים.

לפתוח הדיון - מה הביא אותך להחלטה הזאת ולא לא התעסקת במחשבים עד היום?

כל נושא המכירות בכלל לא רוולנטי פה. זה משהו שדוחפים כבר שנים במוקדי תמיכה למיניהם.

פורסם
לירון, אני באמת מנסה להבין מאיפה ההמלצות האלו מגיעות ולא מצליח... המרה של ערכים? בשביל מה ומי משתמש בזה ביום יום? :)

בן אדם שמועלם לא רעה מה זה IT בארגון מאחורי הקלעים בחיים לא יבין למה נחוץ Active Directory. כל ההסמכות האלו זאת פשוטה שיטה אחת גדולה לעשות כסף על אנשים תמימים.

בשביל Subneting, כשאני למדתי לעשות את זה אז עבדנו עם ביטים בבינארי, ידני. אני מניח שיש כלים אבל שיהיה. גם מבחינת חומרה לקחתי את הכיוון שאם הבחור אף פעם לא עבד או למד משהו בתחום הוא צריך להתחיל מהבייסיק ואין יותר בסיסי מבינארי.

אגב עברנו להקס דצימאל בשביל IPv6 והוא גם בשימוש של עוד דברים כמו כתובות MAC אז למה לא.

בסיס 8 אאל"ט זה מופיע במקומות כמו בקרי SCSI? לא זוכר בדיוק רק זוכר שלמדתי את זה.

מה שכן אתה צודק בקשר להסמכות לגמרי זה מיותר הסיבה היחידה שנתתי לו את הלינקים זה כדי שהוא יראה שכל קורס שיציעו לו במחיר מופקע הכל זמין באינטרנט בחינם חופשי.

A+ זה באמת בסיס של הבסיס וראוי היה שיתחיל עם משהו בסיסי לפני שהוא הולך ללמוד ניהול רשתות וכיו"ב.

פורסם

מי בכלל מחשב סאבנטים כל היום ואפילו עושה את זה ללא מחשבון? :)

גם מהנדס רשתות שעובד ספציפית על משימה שדורשת פרגמנטציה של הרשת באמצעות subnet לא יבזבז על זה זמן.

גם את מי זה מעניין בכתובות MAC או כתובות IPv6? לSCSI זה בטוח לא קשור בשום צורה.

אני מדבר על עבודה בשטח ולא איזה אוסף של שטויות שדוחפים לך בהסמכה כלשהי.

פורסם

אין לך מושג כמה עשית לי את היום עם ההודעה שלך, יצא לי עשן מהאוזניים לשנן וללמוד לעשות את הכל ידנית :) חחחח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים