עבור לתוכן

HDD's "מורצים" מהחברה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
פרמוט מלא אולי יכול לעזור לגלות דפקטים עם SMART.

עכשיו כשאתה מדבר על פרמוט מלא אני מתקשה להבין למה אתה אכן מתכוון... פרמוט מלא מזויף של ויסטה או LLF אמיתי?

פורסם

פירמוט מלא של חלונות, לא יודע מה זה מזויף.

פורסם
  • מחבר

ראה הודעתו של Ivan.

ב-XP הפרמוט היה LLF שמחפש אחרי סקטורים פגומים. מויסטה והלאה הפרמוט פשוט רושם אפסים על הסקטורים של הכונן.

עכשיו כשאני נזכר - במהלך התקנת XP על כונן חדש האפשרות היחידה שניתנה לבחירה היא פרמוט מלא. אני חושב שזה מה שגרם לי לחשוב תמיד שלכל כונן חדש מומלץ פרמוט מלא (כמו ב-XP).

פורסם
  • מחבר
תכל'ס, רד מזה.

בכוננים של היום אין שום טעם לעשות פירמוט ארוך,

תקרא לו איך שתקרא.

כן, את זה אני מבין. אבל רציתי לדעת אם בפרמוט LLF כפי שאמור להתבצע אפשר לזהות כוננים פגומים.

פורסם

תלוי כמה סקטורים פגומים ימצאו בפירמוט. הם שקופים עד שנגמר המלאי של החליפים..

בכונן של שרת בהחלט הייתי מבצע פירמוט מלא לפני הכנסתו לשימוש מבצעי.

פורסם
  • מחבר
זו לא המטרה של LLF , מה גם שכפי שהוסבר לך, אין כיום LLF שהוא LLF ,

אלא כל מיני דברים המכונים LLF.

בדיקות של קשיחים צריך לעשות עם תוכנת יצרן, ועוד תוכנה או שתיים של צד שלישי

שנותנות תמונת מצב על הקשיח.

בניגוד לאיוון, אני לא סבור שזה ( הפירמוט הארוך ) נחוץ בשרתים.

הבנתי טוב מאוד מה שהוסבר לי. למרות שאין כיום בויסטה LLF, כשאני שואל תצא מנקודת הנחה שהצלחתי לבצע LLF (למשל בעת התקנת XP, כאמור). לא ביצעתי חיפוש, אבל אני גם מניח שישנן תוכנות שמבצעות LLF.

למרות שמטרת ה-LLF היא לרשום אפסים על כל הכונן (ואני מנחש שבעקבות כך להשמיד את המידע בצורה יותר משמעותית ב-HLF), אני בטוח שבעקבות פעולה זו ניתן להיעזר בו גם לקבלת מושג לגבי תקינות הכונן.

אבל אני שם לב שאני סתם חוזר על עצמי. אם התשובה היא חד-משמעית, אנא ענו לי בכן או לא.

פורסם

כן LLF או לא LLF, אין צורך לבצע פירמוט מלא בדיסקים חדשים, ומספיק פירמוט מהיר.

שאלת מה היתרונות של פירמוט מלא ולכן ציינתי שאולי היתרון היחיד (אם כבר מריצים פירמוט מלא) הוא שזה יכול לשמש כמעין אינדיקציה אם הדיסק תקין, ונראה לי שדבריי לא הובנו כהלכה. לא הייתי ממליץ על פירמוט מלא כבדיקה לתקינות דיסק כי יש תוכנות חינמיות של יצרניות הדיסקים שעושות זאת טוב יותר. אני למשל משתמש בתוכנה של WD לבדיקות כי רוב הדיסקים שלי הם של WD (יש לי גם דיסק אחד של סיגייט ואחד של סמסונג שהם מעולים, אך עד היום לא עשו בעיות ולכן לא היה לי צורך לבדוק אותם).

אם רוצים למחוק דיסק לפני מכירתו (כתיבת אפסים או כתיבה מרובה) ניתן לעשות זאת עם התוכנה המעולה והחינמית CCleaner. עדיף להתקין את גירסת הslim שהיא ללא תוספות מיותרות: https://www.piriform.com/ccleaner/builds

פורסם

לא הבנתי איך תוכנות של היצרניות או כל דבר אחר יכול להיות תחליף של ניסיון של כתיבת אפסים על כל הדברים וקריאתו ? או איך "

הם שקופים עד שנגמר המלאי של החליפים.." אם במוני SMART יש בדיוק משהו שאומר כמה פעמים זה קורה... או איך ממליצים על תוכנה כמו ccleaner כדי "אם רוצים למחוק דיסק לפני מכירתו (כתיבת אפסים או כתיבה מרובה) ניתן לעשות זאת עם התוכנה המעולה והחינמית"

פורסם

לא תורה, הבחור רצה לדעת אם יש סקטורים פגומים. פירמוט מלא של הדיסק בהנחה שיש בעיות יראה במונה SMART ערך שונה של SECTOR REALLOCATION COUNT לפני ואחרי הפירמוט.

פורסם
  • מחבר
נו ו ....?

גילה 2 סקטורים דפוקים ! מה הלאה ?

להחליף לא יחליפו, ובזה נגמר העניין.

אם הקשיח לא תקין, אז בכלל למה צריך את הבדיקות ?

מספיק לראות ביצועים עם HDTUNE וזהו.

KAKADU999, לדעתי אתה סוטה כאן מהנושא. מה יעשו אח"כ עם ה-HDD זה כבר בעיה של הבודק/ת. אם ירצה הוא יוכל להשתמש בו כמעצור לדלת. הדיון הוא ברמת העקרון, האם ניתן להסתמך על LLF כאינדיקציה לדיסק תקול או לא.

ולשאלתך, אם הקשיח לא תקין ברמת כמה סקטורים, אני מניח (כי זה מה שאני הייתי עושה, תלוי בנפחו) שהמשתמש היה מאחסן עליו מידע לא כזה חשוב (למשל סרטים לצפייה ומחיקה וכדומה).

אגב, ישנה עוד שאלה שהעליתי כתוצאה מהדיון שלנו כאן, והיא: מדוע בעידן ה-XP ניתנה אפשרות בחירה בפרמוט מלא בלבד לכונן חדש בהתקנת המערכת?

פורסם

יש ב 7 פירמוט מלא !

גם בממשק הגרפי וגם בבפקודה עצמה.

אין בהתקנה, מן הסתם בגלל הזמן הרב שזה לוקח בגלל גודל הקשיחים העכשווי.

פורסם
  • מחבר
הרשה לי לחלוק עלייך הן בנושא הסטיה והן בנושא הסקטורים.

אובכן, במידה ויתגלו שני סקטורים או נאמר ארבע , הם יוחלפי בספארים שנמצאים בכלל כונן

ובזה יגמר העניין. לא מעצור לדלת ולא משקולת לנייר.

רוצה לחזור לעידן ה - XP ? בבקשה. זה לא שלא רצו, לא יכלו.

ובכן, אם הם יוחלפו בספיירים אז אין לנו כאן בעיה בכונן, וברור שימשיך לשמש ככונן לכל דבר :)

ולא הבנתי כ"כ את תגובתך בעניין ה-XP... אם כוונתך לכך שלא יכלו לבצע פרמוט מהיר, אם כן מדוע כשבוצעה התקנה של המערכת על כונן שעבר כבר פרמוט מלא, ניתנה אפשרות זו?

ואם התכוונת לכך שלא ניתן היה לאפשר פרמוט מהיר על כונן חדש, אז שאלתי נשארה בעינה. מדוע לא היה ניתן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים