עבור לתוכן

HDD's "מורצים" מהחברה?

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

לאור הנפחים העצומים בהם מגיעים הכוננים הקשיחים כיום (לעומת כ-15 שנים, אז אני זוכר ש-6 ג'יגה נחשב די והותר), חשבתי האם באמת יש צורך לבצע פירמוט מלא לכונן חדש (או בשמו הרשמי: low level format).

תמיד הקפדתי לבצע זאת, אולם כאמור, בכוננים של היום (2GB ו-3GB) התהליך אורך מספר שעות. האם באמת יש צורך לבצע פרמוט מלא? או שמא במהלך כל חיי סתם בזבזתי שעות מחשב לחינם?

אחרי הכל, פרמוט מהיר לוקח רק כמה שניות עד דקות, ומאפשר לך להשתמש בכונן באופן מיידי.

ואם לפירמוט מלא ישנם יתרונות על פני פירמוט מהיר, אשמח לשמוע מהמומחים מה הם.

תודה רבה ושבת שלום.

נ.ב. אשמח אם תכבדו את בקשתי ותימנעו מלהגיב להודעה זו במהלך השבת (כן, אני יודע. לא הייתי אמור לרשום בסמוך לכניסתה, אבל מה לעשות שמצאתי את הזמן ממש ברגעים אלו).

בוא נגיד - קחו את השבת לחשוב על תשובה מלאה ;)

פורסם

1) חיפוש מהיר בפורום מצא לי את הדיון הזה שרלוונטי.

2) ההערה על השבת עלולה להדליק פה דיון מעניין

3) שבת שלום

פורסם

אין לי מושג מתי השבת נכנסת או יוצאת. בכל מקרה, נראה לי שכבר מהעשור הקודם אין צורך לעשות דברים כאלו (ואישית אני לא עושה).

פורסם
  • מחבר
1) חיפוש מהיר בפורום מצא לי את הדיון הזה שרלוונטי.

2) ההערה על השבת עלולה להדליק פה דיון מעניין

3) שבת שלום

1) אכן רלוונטי, אך אינו עונה על השאלה ישירות. האם יש צורך לפרמט פירמוט מלא גם בכוננים חדשים, ובפרט בכוננים של דורנו?

2) לא רוצה להעלות דיון בנושא, וגם אם יעלה, אני מתכוון להימנע ממנו ככל האפשר.

3) שבת שלום ומבורך!

אין לי מושג מתי השבת נכנסת או יוצאת. בכל מקרה, נראה לי שכבר מהעשור הקודם אין צורך לעשות דברים כאלו (ואישית אני לא עושה).

זמני כניסת השבת (פרשת ויחי):

http://dat.gov.il/Pages/ShabathTimes.aspx

האם אתה בטוח בכך?

פורסם

לא בטוח אבל כבר עברו תחתי מספר רב של דיסקים חדשים שלא עשיתי LLF והם עובדים עד היום בלי בעיה.

פורסם

הסיבה היחידה לעשות פורמט שכזה אאל"ט זה רק במידה שאתה מעביר את הדיסק לשימוש של מישהו אחר ואתה רוצה לוודא שכל המידע נמחק מהדיסק.

פורסם

לשימוש שלך, תעשה פירמוט מהיר.

אם אתה רוצה למכור את ההארד-דיסק או להעביר למישהו, אתה עושה פירמוט איטי.

בקיצור, מיותר לעשות פירמוט איטי.

פורסם

היתרון אולי היחיד בפירמוט איטי של דיסק קשיח חדש, הוא שאם יש תקלה או סקטורים פגומים, מערכת ההפעלה לא תוכל להשלים את הפירמוט ותודיע על כך.

פורסם

בדיסקים חדשים גם ככה הדיסק מחביא את זה ממך ומעתיק את הסקטורים הצידה

פורסם

עשיתם קצת סלט

LLF כבר לא קיים הרבה (מאד) שנים.

פירמוט מלא קורא את כל הסקטורים בחיפוש אחרי סקטורים פגומים. סקטור פגום יוחלף באחר.

מאז הויסטה פירמוט מלא כותב אפסים על כל הסקטורים ובכך מוחק אותם. לא כך ב XP .

פורסם
  • מחבר
היתרון אולי היחיד בפירמוט איטי של דיסק קשיח חדש, הוא שאם יש תקלה או סקטורים פגומים, מערכת ההפעלה לא תוכל להשלים את הפירמוט ותודיע על כך.
בדיסקים חדשים גם ככה הדיסק מחביא את זה ממך ומעתיק את הסקטורים הצידה

דבריכם כמעט מנוגדים זה לזה... מה אם כן נעשה ב-LLF בכוננים החדשים?

לפי היתרון ש-zoro9 ציין, אם ברשותי HDD חשוד מבחינת תקינותו, פרמוט מלא יסייע בידי לאשש חששותיי?

עשיתם קצת סלט

LLF כבר לא קיים הרבה (מאד) שנים.

פירמוט מלא קורא את כל הסקטורים בחיפוש אחרי סקטורים פגומים. סקטור פגום יוחלף באחר.

מאז הויסטה פירמוט מלא כותב אפסים על כל הסקטורים ובכך מוחק אותם. לא כך ב XP .

האם מה שנעשה בויסטה זהו לא LLF? לפי בדיקה שעשיתי לאחרונה דווקא זה מה שמוגדר LLF.

פורסם

לא. זה לא LLF. אמיתי.

יש שקוראים לזה LLF אבל גם קוראים למארז כונן או ארדיסק.

LLF אמיתי היה בטכנולוגיות הישנות של כוננים (לפני ה IDE ) ונעשה ע"י היצרן ולפעמים גם דרך הביוס.

LLF אמיתי רשם כתובת על הקשיח לכל סקטור ושמר טבלאות בהתאם.

מה שיש היום זה פשוט פירמוט ולא יותר.

פורסם
  • מחבר

אז אני מבין שבשביל לזהות דיסק קשיח פגום לא די ב"פרמוט מלא" (כפי שמעיזים לכנות אותו) של ימינו, אלא אם כן יש דרך לבצע LLF אמיתי. האם אני טועה? ובכלל, אני מסיק שאין באמת טעם לבצע פרמוט מלא כיום.

פורסם

פרמוט מלא אולי יכול לעזור לגלות דפקטים עם SMART.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים