עבור לתוכן

האם אפשרי SLI עם 2 PCI-E בלוח MSI H97 GAMING 3 ?

Featured Replies

פורסם

הכותרת שואלת הכל,

התכנון הוא לעשות SLI בלוח אם הזה, MSI H97 GAMING 3, אבל אני צריך את חריצי ה PCI-E הקטנים (לכרטיס קול),

השאלה היא האם כרטיס עבה כמו ה 970 יחסום את ה PCI-E הקטן או לא?

לינק לעמוד המוצר באתר MSI -

http://www.msi.com/product/mb/H97-GAMING-3.html#hero-overview

סופ"ש נעים ותודה לעוזרים!

פורסם

מאיפה נולד התכנון? זה לוח H97, בודאי ש-SLI בלתי אפשרי.

פורסם
  • מחבר

למה? המליצו לי עליו בפורום מפרטים וגם באתר כתוב שהוא כן עם אפשרות SLI לשני כרטיסים

פורסם
  • מחבר

אשמח לשמוע על לוח אם טוב מקביל לזה שכן תומך ב SLI, כי אקנה איתו GTX970 ואם אשתמש בכרטיס נוסף זה רוב הסיכויים יהיה עוד 970 או דומה

בכל מקרה, לגבי השאלה עם כרטיסי ה PCI-E, האם תהיה בעיה לחבר אותו אחרי שאחבר כרטיס מסך עבה כמו 970?

אני רואה את זה בהרבה לוחות אם ולא בטוח על זה

פורסם

אתה תוכל להשתמש רק בעוד 970, מה זאת אומרת "רוב הסיכויים 970 או דומה"?

פורסם

נתחיל מההתחלה ... למה אתה רוצה לעשות SLI ? משחקים? איזה רזולוציה תעבוד ?

אין צורך לSLI אלא אם כן אתה משחק מעל FHD וגם אז GTX970 יכול להתמודד בצורה נאה

אם זה תיכנון ל"עתיד" להוסיף עוד אחד כשנוכחי יהיה חלש אז עדיף לקנות בזמן הזה כרטיס בודד שיתן את אותם הביצועים או יותר ולמכור את הכרטיס הישן

לא לשכוח שSLI\CF סתם מוסיף עוד צריכת חשמל \ חום \ ספק חזק

פורסם

1. כמו ש djelectric כתב - לוחות המבוססים על ערכת שבבים H97, ולמעשה על כל ערכת שבבים השונה מ Z87 או Z97 (לתושבת 1150), לא יכולים לתמוך ב SLI. הסיבה היא פשוטה - מערך SLI דורש שכרטיס המסך השני יעבוד ב X8 לפחות, בעוד שערכת השבבים H97 (ומטה) לא מאפשרת פיצול של 16 מסלולי ה PCI Express כלל, ולכן הלוח מוגבל לחריץ הרחבה אחד מסוג PCI Express 3.0 X16. אם בלוח כזה יש חריץ הרחבה נוסף בגודל פיזי של PCI Express X16, הרי שהוא מקבל 4 ערוצי PCI Express מערכת השבבים, דבר שאומר שלמעשה מדובר בחריץ הרחבה מסוג PCI Express 2.0 X4 בעל ממשק פיזי של X16, ומערך SLI פשוט לא תומך בתצורה כזו (מערך CrossFire כן תומך). בנוסף התמיכה ב SLI עולה כסף (צריך לשלם ל NVIDIA), כך שלוחות כאלו הם בד"כ יותר יקרים.

2. אם אתה רוצה לוח התומך ב SLI, יש את ה MSI Z97-G55 SLI LGA1150 ב TMS ב-566 ש"ח (קישור, קישור לאתר היצרן). כמובן שיש לבדוק האם הוא מתאים לדרישות שלך לפני שאתה קונה אותו.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לכרטיסי מסך עבים כמו ה 970, כי אני לא יודע אם יחסמו את חריצי ה PCI-E הקטנים שבדרך כלל מתחתיהם

אני אעבוד בעיקר עם 1900-1200, אבל רציתי את האפשרות לשני כרטיסי מסך בגלל התחדשות המסכים ל 4K וכו. משחק בעיקר ב AC - Unity, Diablo 3, StarCraft 2, the witcher.

במחשבה שניה, אחרי שכתבת על צריכת החשמל המוגברת והעלות מול התועלת בעתיד, נראה יותר כדאי וחכם שכשאצטרך לשדרג כרטיס מסך, אשדרג אותו ובלי צורך לקנות עוד כרטיס מסך.

אני בונה מחשב כרגע ולכן ההתייעצויות,

אשמח לשמוע על המלצה ללוח אם בסביבות ה 500 שקל, אפשר קצת יותר אם יש משהו מיוחד, לא מתוכנן OC ובלי שני כרטיסי מסך

עריכה :

smalul תודה על המידע, לא ידעתי מה גורם ללוחות אם ספציפיים להיות תומכים ב SLI ולרוב לא

שלחת את ההודעה בדיוק כשאני כתבתי, אז שיניתי את דעתי ואני מחפש לוח אם ללא SLI, כמו שהסברתי בתגובה

תודה על העזרה :)

שבת שלום

נערך על-ידי nadavy

פורסם

מה הדרישות שלך מהלוח? הבנתי כבר שאתה לא חייב תמיכה ביותר מכרטיס מסך אחד, אין צורך בלוח שמיועד להמהרה והמחיר שלו אמור להיות עד 500 ש"ח, אבל מה לגבי שאר התכונות שלו - כמה חיבורי SATA אתה רוצה/צריך? כמה חיבורי USB? האם אתה צריך חיבורי M.2 או/ו SATA Express? האם אתה מתכוון לעשות שימוש בכרטיס קול נפרד, כפי שכתבת בהודעה הראשונה (במידה וכן, זה מבטל את השיקול של מספר יציאות האודיו והיציאה האופטית בלוח)? האם המארז שלך מגביל אותך ללוחות בגודל mini-ATX? האם אתה מתכוון לקנות בחנות מסויימת (לחנויות שונות יש מבחר שונה ומחירים שונים)? האם אתה מעוניין בלוחות של חברה מסויימת או להיפך - לא רוצה לוח של חברה מסויימת (הלוחות שנמכרים בארץ הם בעיקר של ASRock, Asus, Gigabyte ו MSI)? האם תהיה מעוניין בלוח משומש (יש בפלונטר לוחות דיי טובים משומשים עם אחריות)?

באופן כללי, אני הייתי הולך על לוח בעל ערכת שבבים H97 או Z97 (או H87/Z87 אם המחיר נמוך משמעותית, אתה לא מתכוון לשדרג למעבד Broadwell בעתיד ואין לך צורך בחיבורי M.2 ו SATA Express) בעל 6 שלבי ייצוב מתח לפחות (זאת דעתי האישית - גם לוח עם 4 שלבי ייצוב מתח אמור להספיק). אני עדיין חושב שהלוח הנ"ל (ה MSI Z97-G55 SLI שב TMS) הוא אחד הלוחות המשתלמים ביותר מבחינת יחס התכונות למחיר. בפחות מ-500 ש"ח יש לך את ה MSI Z97-G43 ב-494 ש"ח ב TMS (קישור), את ה ASRock Fatal1ty-B85-Killer ב-452 ש"ח בפלונטר (קישור), שהוא לוח המבוסס על ערכת השבבים B85, אבל הוא דיי משתלם ביחס התכונות למחיר, את ה Gigabyte GA-H97-HD3 ב-495 ש"ח ב TMS (קישור), אבל יש לו רק 4 שלבי ייצוב מתח (שוב - גם לוח כזה יתאים לך), וכן יש את ה Gigabyte GA-Z87X-UD3H המשומש עם שנתיים אחריות ב-425 ש"ח בפלונטר (קישור).

פורסם
  • מחבר

ואו, מאוד כיף לדבר איתך

ידעתי מניסיוני הקודם (הדיי מועט) שלוחות אם זה עניין שצריך לבחור לפי דרישה, אבל לא חשבתי שזה עד כדי כך רחב.

אני מגיע מלוח שעשיתי עליו OC אבל אני לא חושב שאעשה שוב על מחשב אחר (למרות התחביב הממכר). אם הלוח יוכל לתמוך בזה - מה טוב, אם לא - לא נורא.

חיבורי SATA מעדיף כמה שיותר, בגלל צרכים משתנים (לפעמים הייתי צריך 2 כונני CD ואז כונן אחד היה צריך לצאת) אז עדיפות ל 6

חיבורי USB - כמה שיותר יותר טוב ועדיף מעל 4 של USB3,

אני לא מכיר את חיבורי ה Sata של Sata Express או ה M.2 אבל מעדיף שיהיה - תמיד מעדיף אופציה לטכנולוגיה מתקדמת יותר, על כל מקרה,

אשתמש בכרטיס קול נפרד, גם לא היה לי שימוש ביציאה אופטית,

המארז שאני לוקח הוא ה Fractal Design Define R4 Black Pearl

אין לי עדיפות לחנות מסויימת, בניתי את המחשב מ TMS כי ראיתי שיש לו את המארז ומשם הלכתי קדימה

אין לי העדפה לחברה מסויימת של לוחות אם, עדיפות לחברה אמידה ואמינה (כי לוח האם שלי כרגע - Abit נשאר יתום ללא הורים)

ומעדיף לוח אם חדש

ממבחר לוחות האם שהצגת אני נוטה יותר לכיוון ה MSI Z97-G55 SLI, כי מעדיף אם כבר להשקיע קצת יותר כדי שתהיה אפשרות הרחבה יותר טובה להמשך - לא חושב שאנצל את כל חיבורי ה SLI, אבל יש לו גם 3 PCI-E, גם את טכנולוגיית ה M.2 וה sata-express ויש לו יכולת לקבל מהירויות יותר גבוהות לכרטיסי הזיכרון - שזה יכול להיות שימושי אולי בעתיד.

אשתמש במעבד i7-4970 אבל תמיד נחמד אפשרות לדברים אחרים במידה ואצטרך.

עריכה -

לא בטוח שהבנתי למה נועדו יציאות התצוגה בלוחות החדשים, הרי התצוגה יוצאת מכרטיס המסך לא?

וחוץ מזה, האם יש היום כונני M2 או sata express טובים לשימוש? הרי זה נראה דיי חדש

נערך על-ידי nadavy

פורסם

1. אמרתי את זה קודם, אבל שוב - מבחינת יחס התכונות למחיר, ה MSI Z97-G55 SLI הוא בין הלוחות המשתלמים ביותר - הוא בעל 10 חיבורי USB 3.0 (בפאנל האחורי יש 6 ויש אפשרות לחבר עוד 4, בד"כ למארז), יש בו ממשק M.2 אבל לא SATA Express (האמת - לא ראיתי התקן שעושה שימוש ב SATA Express, אז אני לא חושב שזו תכונה קריטית), יש לו 3 חריצי הרחבה מסוג PCI Express X16, היכולים לעבוד ב X8/X8 או ב X8/X4X4, ובנוסף יש עוד 3 חריצי PCI Express X1, יש תמיכה במערך SLI של 2 כרטיסי מסך ובמערך CrossFire של עד 3 כרטיסי מסך ויש לו 8 שלבי ייצוב מתח. כמובן שלפני שאתה רוכש לוח כלשהו, מומלץ שתבדוק מה משתמשים שאכן קנו לוח כזה חושבים - העובדה שלוח נראה טוב על הנייר לא בהכרח אומרת שמעשית מדובר בלוח טוב (לוח מחברה מוכרת בד"כ יהיה בסדר, כך שלא אמורות להיות בעיות).

2. חיבורי ה M.2 וה SATA Express הם למעשה "הדור הבא" של ממשק ה SATA, אבל במקום לעשות שימוש בבקר SATA, פשוט לקחו מספר ערוצי PCI Express, כך שמתקבל רוחב פס מעשי של לפחות 1000MB/s (במקרה המינימלי והנפוץ ביותר מדובר ב-2 ערוצי PCI Express 2.0) וזאת לעומת חיבורי ה SATA3 שמציע רוחב פס מעשי של 600MB/s. הסבר מפורט יותר תוכל למצוא כאן.

3. במעבדים המודרניים של אינטל יש גם ליבה גרפית, מה שאומר שאתה לא חייב לקנות כרטיס מסך נפרד בכדי להשתמש במחשב. זאת הסיבה שבלוחות המודרניים יש יציאות גרפיות. למרות שמדובר בליבה גרפית די טובה יחסית ל"כרטיסי מסך מובנים" ואפילו לכרטיסי מסך נפרדים והיא בהחלט מספיקה לשימושים משרדיים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים, אם אתה רוצה לשחק אתה תצטרך כרטיס מסך נפרד.

פורסם
  • מחבר

אני דיי מתכוונן על הלוח הזה, בגלל הדברים שהצגת כאן ואני מעדיף שיהיה קצת מתקדם ממה שאני צריך כרגע, אם ובמידה ארצה לשנות דברים בעתיד,

בכל מקרה אסתכל על ביקורות של הלוח כדי לראות מה המצב איתו בפועל.

כרגע אני אסתפק בכונן SSD, ה M2 דיי חדש ויקר עכשיו אז אתן למחירים להירגע קצת, חוץ מזה שאני בא ממערכת שלא עלתה ממהירות 7200 בכונן הקשיח אז את ההבדל ארגיש ממילא.

לגבי הכרטיס המובנה, זה אומר שאוכל לחבר את כרטיס המסך אל מסך המחשב שלי ואת החיבור מהלוח אם לטלוויזיה לדוגמא? במקביל הכוונה

המון תודה על כל המידע שי ושבוע טוב!

פורסם

בעיקרון ניתן להשתמש גם בכרטיס המסך הנפרד וגם בליבה הגרפית המובנית במעבד במקביל, אך לא בכדי להציג את אותו שולחן העבודה (אותה התמונה), אלא מסכים נפרדים בלבד (בד"כ אחד משמש כהרחבה של השני). אם אתה משתמש בכרטיס מסך נפרד, הכי פשוט יהיה לחבר גם את המחשב וגם את הטלויזיה אליו

פורסם
  • מחבר

חשבתי על השימוש הזה בשביל לראות סרטים בטלוויזיה, ככה שלא אצטרך לנתק בכל פעם את החיבור למסך המחשב.

שאלה נוספת לגבי ה Sata Express, צריך התקן שתואם לזה או שתהיה השפעה גם כשאחבר כונן SSD רגיל? (כמו ה Crucial SSD 256G MX100 )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים