עבור לתוכן

דרושה המלצה לתקציב למחשב גיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניינת לקנות מחשב חדש מכוון שלשדרג את מה שיש לי כרגע יהיה רק בזבוז כסף.

אני לא יודעת מה נחשב לתקציב טוב למחשב גיימינג חזק, והכוונה שלי בחזק, זה אחד שיריץ את כל המשחקים שיש נכון לעכשיו ב-ULTRA.

אין פשרות, חשוב לי ביצועים מאוד.

אני יכולה לתת עוד פרטים לגבי מה המחשב צריך לכלול,

כמו SSD, קירור טוב, מארז FULL TOWER..

אני עדיין לא רוצה מפרט מכוון שאני כנראה אקנה עוד הרבה זמן מחשב, אני פשוט רוצה לדעת מהוא התקציב המומלץ למחשב גיימינג טוב, שישאר טוב גם עוד ארבע שנים.

עוד משהו שיכול להיות חשוב.. אני מתכוונת ללמוד בעתיד תכנות, C sharp וכול', אז אני מניחה שצריך מחשב עם מעבד חזק.

תודה רבה לעוזרים. :P

פורסם

זה לא יעלה ממש הרבה, תלוי גם האם יש לך יכולת טכנית בסיסית ביותר כמו הוספה של RAM והחלפת כ.מסך.

אם גן אז אין טעם לשים עכשיו כל החלקים פרמיום כי נגיד עוד שנתיים גם חלק בינוני יספק ביצועי טובים יותר.

באופן עקרוני איזור +6 יספק חומרה פרמיום כמו מעבד I7 וכ.מסך מפלצתי. אבל, אין ממש טעם לשים עכשיו חלקים יקרים או הרבה RAM או SSD גדול כי בנקודת זמן זו לא יהיה באמת ניצול של החלקים האלא ואם יש יכולת טכניט בסיסית ביותר אז אפשר בפחות לקנות משהו שניתן לשידרוגים בעתיד (שידרוגים כמו הוספת RAM והכנסת עוד SSD או החלפת כ.מסך)

בסיסי עם אופק שידרוג זה איזור 4.5

פורסם

^ לא כולל ציוד היקפי.

להערכתי איפהשהו בין 5000 ל-8000, תלוי כמה את מעוניינת להשקיע בפרטים הקטנים (מארז שקט, קירור טוב, ספק איכותי, זיכרון, מעבד, ssd ).

אפשרי לקבל ביצועי ultra בפחות מ-5000, אבל סביר להניח שתוך שנתיים תצטרכי להשקיע שוב בתחזוקה/חיזוק המערכת .

לפני שבועיים בניתי מחשב גיימינג חדש, כולל ציוד היקפי טיפ טופ. רכשתי חלקים בארץ וגם באמאזון ואיביי. סה"כ יצא לי 9000 כולל הכל. 7000 ללא ציוד היקפי.

אני מעריך שהמחשב יחזיק כמו גדול כ-5 שנים

נערך על-ידי liork1

פורסם

אני לא רואה פה שום צורך לקנות מחשב חדש. המעבד טוב מאוד ועם ההמהרה ל 3.8 גיגה הרץ הוא לא מהווה צוואר בקבוק משמעותי אם ביכלל..

צריך להוסיף עוד 4 גיגה זיכרון ולהחליף את הכ. מסך ל GTX970 וכל המשחקים ירוצו חלק ובלי שום בעיות.

נערך על-ידי Syszone

פורסם
  • מחבר
אני לא רואה פה שום צורך לקנות מחשב חדש. המעבד טוב מאוד ועם ההמהרה ל 3.8 גיגה הרץ הוא לא מהווה צוואר בקבוק משמעותי אם ביכלל..

צריך להוסיף עוד 4 גיגה זיכרון ולהחליף את הכ. מסך ל GTX970 וכל המשחקים ירוצו חלק ובלי שום בעיות.

הספק שלי באיזשהו שלב כבר לא יהיה מספיק, ואין לי USB 3.

יש כמה דברים שאני צריכה לשדרג שיחד כבר עדיף לי מחשב חדש.

למשל, אם אוסיף עוד זיכרון, 4GB DDR3, זה יהיה בזבוז כסף. כי אם עוד שנה ארצה לשדרג למחשב חדש שידרוש DDR4 - זה בזבוז.

אם יכולתי להוסיף עוד סלוט של DDR4, בסדר, הייתי מקסימום מעבירה למחשב החדש.

ואני יכולה לשדרג חלקים בעתיד, יש לי את היכולת הטכנית הזאת. יכולתי לשדרג את המחשב הזה, אבל כבר חשבתי על זה הרבה.

אני צריכה ספק חדש, HDD חדש כי 2 של 500GB זה מעצבן, כרטיס מסך, זכרונות ורכיב חיצוני של USB 3. אז אם כבר, אני אקנה מחשב חדש.

ולגבי ה- 3.8GHZ, זה לא מעודכן. הורדתי את האוברקלוק ממזמן בגלל שהקירור לא כזה טוב במארז, מכוון שיש לי חדר קטן המחשב דחוס במקום כזה שהקירור שלו לא מספיק טוב לאוברקלוק, אז נאלצתי להוריד את זה.

^ לא כולל ציוד היקפי.

להערכתי איפהשהו בין 5000 ל-8000, תלוי כמה את מעוניינת להשקיע בפרטים הקטנים (מארז שקט, קירור טוב, ספק איכותי, זיכרון, מעבד, ssd ).

אפשרי לקבל ביצועי ultra בפחות מ-5000, אבל סביר להניח שתוך שנתיים תצטרכי להשקיע שוב בתחזוקה/חיזוק המערכת .

לפני שבועיים בניתי מחשב גיימינג חדש, כולל ציוד היקפי טיפ טופ. רכשתי חלקים בארץ וגם באמאזון ואיביי. סה"כ יצא לי 9000 כולל הכל. 7000 ללא ציוד היקפי.

אני מעריך שהמחשב יחזיק כמו גדול כ-5 שנים

הפרטים הקטנים הכי חשובים לי. הספק חייב להיות איכותי, SSD זה חובה יותר מהכל, מעבד גם חשוב בעיקר לגבי הכרטיס מסך וקירור - חשוב מאוד, ארצה ואעשה למחשב אוברקלוק לאחר שנה.

אבל זה לא חשוב ברמה של עכשיו אני ארצה 500GB של SSD או קירור מיים שנועד לאוברקלוק מקצועי, וכמה שהוא שקט? מספיק שקט, אבל לא חייב להיות דומם.

ולגבי קניית חלקים אני אגיע לזה, כרגע אני מחפשת תקציב, תקרה שאני אוכל להתחיל לחסוך בשבילה.

לפי מה שכתבתם, 7 אלף יספיק לי בהחלט, אפילו 6 במידה ואני אמחזר חלקים מהמחשב הישן כמו כונן DVD ו-.. זהו, לול..

פורסם

אם תמכרי חלק מהדברים שיש לך עכשיו תוכלי לתת לך פוש קצת בתקציב

המסך שלך שווה 400 שקל אם אין לו שום נזק... ואת כל הדברים האלה את יכולה לפרסם אחד אחד ביד 2 ולעשות קצת כסף. ולקנות כל פעם מוצר אחר במקומם.. נניח לדוגמא מכרת את הזיכרונות שלך ב X ש"ח אז תוסיפי קצת והרי לך עוד זיכרונות. למי שאין כסף זה אחלה דבר. ככה משקיעים סכומים נכונים. לחסוך בשביל מחשב למשחקים? מילא למשהו לפרנסה אבל למשחקים? טוב כל אחד והשיגעונות שלו.

בקשר לתקציב ששאלת כמה מתאים- את רוצה גם OC בעתיד ושהוא יהיה מאוורר בעצמו וממש כי החדר שלך צפוף (חשבת לסדר אותו?) זה אומר שאת צריכה מארז גדול ומאוורר עם סירקולציה נכונה של המאווררים ושעדיין לא יהיה טרקטור זה אומר ANTEC P-280 עם תוספות פה ושם של מאווררים. קירור מים לא יותר אפקטיבי מקירור אוויר ברוב המקרים והם גם יותר שקטים מרובם. בקיצור כל סיפור המחשב שלך יכול להגיע ל 8 אלף שקל אם את מתכננת OC כבד.

פורסם
  • מחבר
אם תמכרי חלק מהדברים שיש לך עכשיו תוכלי לתת לך פוש קצת בתקציב

המסך שלך שווה 400 שקל אם אין לו שום נזק... ואת כל הדברים האלה את יכולה לפרסם אחד אחד ביד 2 ולעשות קצת כסף. ולקנות כל פעם מוצר אחר במקומם.. נניח לדוגמא מכרת את הזיכרונות שלך ב X ש"ח אז תוסיפי קצת והרי לך עוד זיכרונות. למי שאין כסף זה אחלה דבר. ככה משקיעים סכומים נכונים. לחסוך בשביל מחשב למשחקים? מילא למשהו לפרנסה אבל למשחקים? טוב כל אחד והשיגעונות שלו.

בקשר לתקציב ששאלת כמה מתאים- את רוצה גם OC בעתיד ושהוא יהיה מאוורר בעצמו וממש כי החדר שלך צפוף (חשבת לסדר אותו?) זה אומר שאת צריכה מארז גדול ומאוורר עם סירקולציה נכונה של המאווררים ושעדיין לא יהיה טרקטור זה אומר ANTEC P-280 עם תוספות פה ושם של מאווררים. קירור מים לא יותר אפקטיבי מקירור אוויר ברוב המקרים והם גם יותר שקטים מרובם. בקיצור כל סיפור המחשב שלך יכול להגיע ל 8 אלף שקל אם את מתכננת OC כבד.

למכור את המחשב הישן לא בא בחשבון, אני תמיד מוצאת שימוש למחשבים ישנים בבית שלי.

לגבי החדר שלי - הוא מסודר. פשוט זה החדר שקיבלתי בבית, חדר קטן. אז ברגע שמכניסים מיטה ושולחן קטן, זהו. אין בדיוק איפה להניח FULLTOWER בצורה נוחה. כנ"ל לגבי MIDDLE.. אז זה לא משנה הגודל.

ואני לא מתכננת OC רציני בכלל, רק משהו שיזניק את המחשב שלי קצת יותר קדימה ויתן לו עוד שנה של ביצועים נהדרים.

וכמובן שזה לא רק למשחקים, אני עדיין חושבת מה ללמוד, בין אם עיצוב בתלת מימד - שדורש מחשב דומה למחשב גיימינג חזק, לבין תכנות (.NET) שגם צריך מחשב טוב.

והיי.. גיימינג זה מה שאני אוהבת, בשביל זה אנשים משקיעים אלפי שקלים, בשביל ההנאה. (ויש לי קונסולות, חוץ ה-8TH GENERATION יש לי כמעט הכל, ואני עדיין נהנת לשחק במחשב.)

התקציבים שהצעתם נעים בין 5 אלף ל-8 אלף, תלוי כמה משוגע ארצה ללכת.

מארז אני יכולה לקנות ביד-2, זה באמת משהו שלא מפריע לי.. אז אני מניחה שזה חוסך לי משהו כמו 600 שקלים, לא?

פורסם

אגב, בשביל תכנות לא צריך מחשב חזק. אלא אם את מתכוונת לבנות איזה אלגוריתם נסיעה בזמן..

את יכולה ללמוד unity - גם תלת מימד וגם תכנות .net :-)

ובלי קשר, +1000 על הגיימינג!

פורסם
למכור את המחשב הישן לא בא בחשבון, אני תמיד מוצאת שימוש למחשבים ישנים בבית שלי.

לגבי החדר שלי - הוא מסודר. פשוט זה החדר שקיבלתי בבית, חדר קטן. אז ברגע שמכניסים מיטה ושולחן קטן, זהו. אין בדיוק איפה להניח FULLTOWER בצורה נוחה. כנ"ל לגבי MIDDLE.. אז זה לא משנה הגודל.

ואני לא מתכננת OC רציני בכלל, רק משהו שיזניק את המחשב שלי קצת יותר קדימה ויתן לו עוד שנה של ביצועים נהדרים.

וכמובן שזה לא רק למשחקים, אני עדיין חושבת מה ללמוד, בין אם עיצוב בתלת מימד - שדורש מחשב דומה למחשב גיימינג חזק, לבין תכנות (.NET) שגם צריך מחשב טוב.

והיי.. גיימינג זה מה שאני אוהבת, בשביל זה אנשים משקיעים אלפי שקלים, בשביל ההנאה. (ויש לי קונסולות, חוץ ה-8TH GENERATION יש לי כמעט הכל, ואני עדיין נהנת לשחק במחשב.)

התקציבים שהצעתם נעים בין 5 אלף ל-8 אלף, תלוי כמה משוגע ארצה ללכת.

מארז אני יכולה לקנות ביד-2, זה באמת משהו שלא מפריע לי.. אז אני מניחה שזה חוסך לי משהו כמו 600 שקלים, לא?

קשה למצוא מארז נורמאלי ביד 2. מוכרים לך כאלה מלפני שנים. ואת ממש לא תחסכי 600 שקל. זה המארז שאת יכולה לקחת והוא בעצמו עולה קצת פחות מ 400. אלא אם את באמת לוקחת FULL מאחד המקצועיים כמו זה ואז אולי יד 2 תחסוך כמה מאות טובות אבל מי ימכור אותו ביד 2? חחח את מבינה? את אלא המקצועיים אנשים לא ימכרו כי יש מה לעשות איתם

פורסם

אני עדיין לא מבין בשביל מה לקנות מחשב חדש, לבזבז כמה אלפי שקלים על USB3 ניראה לי לא נכון בלשון המעטה.

4 גיגה זיכרון DDR3 עולים כ 200 שקלים ואת ה 2000 בשביל GTX970 תצטרכי להוציא בכל מקרה, שאותו אפשר יהיה להעביר למחשב חדש בעתיד. מה גם שנכון להיום כמעט ואין הבדל בביצועי גיימינג בין DDR3 ל DDR4 כמו גם בין 4 ל 6 ליבות אם את מתכננת מעבד אקסטרים על בסיס X99.

הספק כח הקיים לא יתקשה להתמודד עם GTX970 חדש ואם בכל זאת יהיה צורך להחליפו זה גם לא יעבור את ה 500 שקלים.

בהשקעה של 2200 שקלים אפשר לקבל ביצועיי גיימינג מעולים שלא ייפלו מאלה של מחשב חדש ב 7000 - 8000 שקלים וגם אם יהיה הבדל ביצועים במשחקים הכבדים ביותר שמשתמשים יותר במעבד ההבדל לא יהיה מורגש, כי למשל גם אם תקבלי 60 FPS במשחק כמו WD במקום 75 FPS על מערכת חדשה זה משהו שלא ניראה לעין ולא מורגש.

פורסם
  • מחבר
אני עדיין לא מבין בשביל מה לקנות מחשב חדש, לבזבז כמה אלפי שקלים על USB3 ניראה לי לא נכון בלשון המעטה.

4 גיגה זיכרון DDR3 עולים כ 200 שקלים ואת ה 2000 בשביל GTX970 תצטרכי להוציא בכל מקרה, שאותו אפשר יהיה להעביר למחשב חדש בעתיד. מה גם שנכון להיום כמעט ואין הבדל בביצועי גיימינג בין DDR3 ל DDR4 כמו גם בין 4 ל 6 ליבות אם את מתכננת מעבד אקסטרים על בסיס X99.

הספק כח הקיים לא יתקשה להתמודד עם GTX970 חדש ואם בכל זאת יהיה צורך להחליפו זה גם לא יעבור את ה 500 שקלים.

בהשקעה של 2200 שקלים אפשר לקבל ביצועיי גיימינג מעולים שלא ייפלו מאלה של מחשב חדש ב 7000 - 8000 שקלים וגם אם יהיה הבדל ביצועים במשחקים הכבדים ביותר שמשתמשים יותר במעבד ההבדל לא יהיה מורגש, כי למשל גם אם תקבלי 60 FPS במשחק כמו WD במקום 75 FPS על מערכת חדשה זה משהו שלא ניראה לעין ולא מורגש.

אני מניחה שאתה צודק. לאחרונה מחשב התחיל להיות לי דחוף יותר - אין לי כוח לשחק על הקונסולות. והשקעה של 6 עד 8 לא באה בחשבון עכשיו.

עכשיו, שאלות שאולי ישמעו מוזר, לא יווצר לי צוואר בקבוק עם הכרטיס החדש והמעבד הישן שיש לי עכשיו?

המארז שיש לי עכשיו מתחיל להשמיע יותר מידי רעשים, ככה שאני צריכה לשמן את המאוררים או להחליפם, שזה גם השקעה של 300 שקל (מדובר ב-7 מאווררים.. במידה וכולם רועשים, אני בספק)

אני אקח את ההצעה שלך עכשיו.

אשדרג את המחשב.

בסה"כ אני צריכה כרטיס מסך חדש, זכרונות חדשים ואולי ספק. נכון?

פורסם

יהיה צוואר בקבוק ... האם הוא משמעותי? כנראה שלא

אני לא רואה למה צריך להיות לך 7 מאווררים זה יחסית המון רעש ... אבל עדיף להציל מאוורר ע"י שימון וניקוי אבק מאשר לקנות חדש

זיכרונות או שתקני סטיק בודד של 8 או 2X4 (עדיף 1 של 8 ) או שפשוט תוסיפי למה שיש לך כרגע

כרטיס מסך כל עוד את על FHD GTX970 כנראה תהיה הבחירה הכי משתלמת וכדאית

מבחינת ספק לא צריכה להיות בעיה

לאט לאט תוסיפי עם הזמן SSD במחיר טוב ואת נמצאת בחוויה אחרת ממה שאת היום (כבעלים לשעבר של 6870 )

פורסם
  • מחבר
יהיה צוואר בקבוק ... האם הוא משמעותי? כנראה שלא

אני לא רואה למה צריך להיות לך 7 מאווררים זה יחסית המון רעש ... אבל עדיף להציל מאוורר ע"י שימון וניקוי אבק מאשר לקנות חדש

זיכרונות או שתקני סטיק בודד של 8 או 2X4 (עדיף 1 של 8 ) או שפשוט תוסיפי למה שיש לך כרגע

כרטיס מסך כל עוד את על FHD GTX970 כנראה תהיה הבחירה הכי משתלמת וכדאית

מבחינת ספק לא צריכה להיות בעיה

לאט לאט תוסיפי עם הזמן SSD במחיר טוב ואת נמצאת בחוויה אחרת ממה שאת היום (כבעלים לשעבר של 6870 )

יש לי כבר SSD אחד, אתה מתכוון לשדרג לאחד חזק יותר או פשוט עוד נפח?

ולגבי הכרטיסי זיכרון, אמרו לי בעבר שעדיף לקנות חדש מכוון שה"חשמל" (לא זוכרת את המושג המדויק) של הכרטיסי זיכרון שלי יהיה שונה משל החדשים ולכן יכולה להיווצר בעיה. [1.9W מאשר 1.6W]

ולגבי הכרטיס מסך.. אתה מציע לי אותו כי הוא הכי מתאים למערכת הנוכחית שלי, או בגלל שפשוט בכללי הכרטיס מסך הזה טוב?

אני כבר לא מעודכנת בכלל, לכן חלק מהשאלות שלי ישמעו כאילו אני לא מבינה בכלל או אולי אפילו טיפשה.

אבל ככה לומדים.

לגבי ה-7 מאווררים.. זה ברירת המחדל של המארז. 2 מלעמלה שמוציאים אוויר, 2 מאחורה שמוציאים ו-3 מקדימה שמכניסים. לפני כשנה כשהוא היה חדש הוא היה שקט לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים