עבור לתוכן

חיבור שני רמקולים למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי את שני הרמקולים הבאים:

image.jpg

הם בקוטר 11cm,

וכפי שניתן לראות בתמונה, ההתנגדות של כל אחד היא 4Ω, וההספק של כל אחד הוא 3W.

במכשיר הקודם שהיו בו, הם נתנו איכות צליל ממש טובה.

אני מעוניין לחבר אותם למחשב, ורציתי לשאול, האם כל מה שאני צריך זה רק מעגל הגברה?

אם כן, האם כדאי לקנות משהו מוכן, או לבנות משהו בעצמי?

הפרמטר החשוב עבורי הוא איכות הסאונד.

אני לא מחפש עוצמת סאונד חזקה, כי הם הולכים להיות רמקולים למחשב,

אבל זה יהיה בעיקר בשביל לשמוע מוזיקה לכן חשוב שזה ייתן סאונד נעים..

(אין לי צורך ב- Sub-Woofer או ב-Tweeter)

תודה

פורסם

אתה צריך מגבר ותיבות.

אתה יכול לבנות בעצמך - אם זה בשביל התחביב. אם זה בשביל שיהיה לך רמקולים, תקנה מגבר מוכן. בשני המקרים האיכות הסופית תלויה בכסף שתשקיע כמובן, אבל עד גבול מסויים. הרמקולים האלה אינם פסגת הטכנולוגיה והאיכות, ובשלב מסויים לא תוכל להוציא מהם יותר גם אם תקנה מגבר יקר מאוד.

בנוסף, האלמנטים שיש לך הם רק חלק מהרמקול. בשביל שינגנו אתה צריך גם תיבות, ואם אין לך אותם, אתה חייב לבנות משהו. אני מניח שאין לך, כי הם נראים כאלה שהוצאו מסוג של אורגן/סינטיסייזר, ושם התיבות מובנות בכלי.

התיבות מהוות חלק משמעותי מהצליל, אפילו יותר מהמגבר. וכיוון שבניית תיבות רמקולים זה מדע בפני עצמו, יתכן מאוד שלא תוכל להציא מהם את אותו צליל ששמעת מהם.

פורסם
  • מחבר

התיבות הן אכן סיפור בפני עצמו, אבל אני אטפל בו גם, בנפרד, אחרי שהמעגל יהיה קיים והכל יהיה פועל.

לכן אני אתמקד עכשיו במעגל..

מה האפשרויות שלי מהמעגל?

האם לבנות אפשר בעזרת מעט רכיבים ושעדיין יצא סאונד טוב?

מעט רכיבים מבחינתי זה אומר IC כלשהו, וכמה נגדים וכמה קבלים מסביבו..

אבל שייצא סאונד טוב ונעים :)

אם לא, כמה יעלה מעגל מוכן?

פורסם

אפשר. חפש מעגלים קטנים להגברה בהספק נמוך.

http://www.ebay.com/itm/Mini-DC-5V-PAM8403-Audio-Stereo-Amplifier-Board-Class-D-Kit-Module-2-3W-/261703472997?pt=UK_Sound_Vision_Amplifier_Parts&hash=item3ceebe1765

כמו שאני מכיר אותך, אתה לא אוהב לבנות, אז יש הרבה קיטים מוכנים באיביי ועליבאבא, ותצטרך להוסיף להם רק ספק.

למשל

http://www.ebay.com/itm/TDA2030A-Audio-Power-Amplifier-DIY-Kit-Components-OCL-18W-x-2-BTL-36W-/391006967047?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item5b09d4d507

או

http://www.ebay.com/itm/1PC-TPA3116-Class-D-2-50W-Amp-kit-Amplifier-DIY-Assembled-Board-/221638835172?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item339ab43be4

בגדול זה די אוברקיל, אתה צריך מגבר עד 10W.

פורסם
  • מחבר

המודול הזה, שמבוסס PAM8403, ידוע בתור כזה שממש צורם לאוזן..

הוא ממש לא טוב, וממליצים להמנע מלהשתמש בו אפילו כשאתה צריך סתם BEEP חח

אז למוזיקה? :)

כמו שאני מכיר אותך, אתה לא אוהב לבנות

למה להגיד ככה? :)

אני אוהב לבנות, אבל אם זה מעגל מורכב מידי אז כמובן שאעדיף מוכן..

אז יש הרבה קיטים מוכנים באיביי ועליבאבא, ותצטרך להוסיף להם רק ספק.

למשל

http://www.ebay.com/itm/TDA2030A-Audio-Power-Amplifier-DIY-Kit-Components-OCL-18W-x-2-BTL-36W-/391006967047?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item5b09d4d507

או

http://www.ebay.com/itm/1PC-TPA3116-Class-D-2-50W-Amp-kit-Amplifier-DIY-Assembled-Board-/221638835172?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item339ab43be4

בגדול זה די אוברקיל, אתה צריך מגבר עד 10W.

תודה רבה

נראה נחמד מאד

השאלה איך אני יכול לבחור בין השבבי מגבר שהם משתמשים בהם, במודולים השונים?

(באחד זה TDA2030A, בשני זה TPA3116, ועם חיפוש דומה באיביי אני מאמין שאפשר למצוא עוד לא מעט כאלה.. אז איך אדע מי ייתן סאונד נעים לאוזן?)

פורסם

כולם די אותו דבר, ואני לא חושב שעם הרמקולים האלה בכלל תשמע הבדל כלשהו.

לגבי PAM8403, לא מכיר אותו ולא מבין בזה. זה סתם הראשון שעלה בחיפוש.

פורסם
  • מחבר
כולם די אותו דבר, ואני לא חושב שעם הרמקולים האלה בכלל תשמע הבדל כלשהו.

עם רמקולים יותר קטנים מרגישים הבדלים, אז עם כאלו, שהם עוד טובים(מנסיון) אני בטוח שארגיש..

דרך אגב

עשיתי קצת בדיקה באיביי עבור חיפוש המילים amplifier audio, ומצאתי כמה תוצאות שחוזרות על עצמן.

בגדול, המגברים שהחזרו על עצמם היו:

TPA3116

TPA3123

TPA3110

TDA2030

TDA7297

TDA7492

TDA7498

אבל כאמור, אני לא מכיר את מספרי השבבים האלה, לכן זה לא אומר לי הרבה לגבי מי עדיף.

אבל ננסה לפחות את המעט שאפשר להבין מזה, להבין:

TPA ו-TDA - מה ההבדל בין 2 הקבוצות האלה?

פורסם
  • מחבר

אני החלטתי לקנות אחד מהמודולים המוכנים, כיוון שיש היצע טוב, ובמחירים טובים, אז אין טעם לשבת ולבנות משהו במקרה הזה.

אם למישהו יש כמה מילים להגיד על TPA לעומת TDA, יהיה מעניין לשמוע, זה יעזור לבחירה

פורסם

תתחיל מהנתונים של הציפים

כשכתוב שציפ כלשהוא נותן "X W" - זהו מקס' אם מתח ספק מסויים והתנגדות רמקול מסויימת. אם ספק ורמקול אחרים תקבל הספק נמוך יותר. לפעמים זה מתקבל רק כשמשתמשים בציפ במצב של היפוך פאזה (כשהרמקול מחובר בין 2 הערוצים של הציפ ולא מהיציאה לאדמה)

המגבלות הם מתח ספק והתנגדות הרמקולים. אתה לא יכול לתת למגבר מתח גבוה יותר ממה שהוא בנוי לקבל, וגם לא נמוך במיוחד כי אז לא תוכל להגיע לווליום מספיק בלי clipping. התנגדות הרמקולים אמורה להיות לא פחות ממה שהוא בנוי להחזיק

לא הייתי ממליץ לחבר מתח מספק switch mode - ככל הנראה תשמע את ה ripple שלו בצליל. תשתמש בשנאי 50 Hz גדול + דיודות + קבל סינון גדול

ואל תעלה את ההספק מעל מה שהרמקולים עצמם יכולים להחזיק כמובן

דא למה פירקת את האורגנית/סינטסייזר/מה שלא היה שם ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה

לא הייתי ממליץ לחבר מתח מספק switch mode - ככל הנראה תשמע את ה ripple שלו בצליל. תשתמש בשנאי 50 Hz גדול + דיודות + קבל סינון גדול

אל תצחקו על השאלה, אבל יש באיביי איזה מודול מוכן כזה? :)

משהו שנותן ייצוב טוב, בגלל שזה אמור להכנס למערכת Audio

ומשהו עוד יותר כוללני:

איפה מוכרים ספק שהוא כבר מיוצב בצורה איכותית והכל built-in?

מה לרשום כדי למצוא באיביי את שניהם?

דא למה פירקת את האורגנית/סינטסייזר/מה שלא היה שם ?

היא עמדה ללא שימוש הרבה זמן, והרמקולים שיש לי למחשב(שבאופן אירוני הם מאד יקרים), לא נותנים סאונד טוב כמו שאפשר.

אז החלטתי לנסות לראות מה אפשר להשיג בעזרת רמקולים שאני יודע איזה סאונד הם נותנים..

(כמובן שזה לא תלוי רק בהם, אלא גם במגבר, בתיבה, וכו')

(אני עצמי הפסקתי לנגן כבר לפני הרבה זמן.. ומישהו אחר שרצה אותו קיבל אותו, הרכיב לו רמקולים, ומשתמש בו)

פורסם

משהוא עוד יותר כוללני : אולי פשוט תלך ותקנה רמקולים ?

יש מערכות רמקולים שכן משתמשות בספקי SMPS, ובונות פשוט על סינון על ידי קבלים בשביל להשתיק את ה ripple. מידת ההצלחה תלויה בכמה טוב אתה מצליח לסנן את ה ripple החוצה

המרת מתח על שנאי 50 Hz היא פשוטה כמו שתמיד היתה : שנאי גדול לפי ההספק הצפוי, מיישר דיודות גדול לפי זרם ה peak הצפוי, וקבלים גדולים... לפי אותו חישוב פשוט של q = i dt = c v. למתחים של מגבר ההספק זה מספיק, למתחים של הקדם מגבר (שלא תמיד יש ברמקולים של מחשב) ניתן (ובדרך כלל זה מה שעושים) להוריד את המתח הלאה על ידי 7812/7912, והוא מוציא כבר מתח שניתן להחשיב כ DC נקי

פורסם

ממליץ בחום להתחיל דווקא מהתיבות לרמקולים, ולא מהמגבר.

זה כי יש סיכוי גדול שלא תצליח להגיע לתיבות נורמליות ולא תקבל את הסאונד שאתה רוצה. מגברים יש כמו זבל, והסונד של כולם נשמע אותו דבר. ברגע שיש תיבות, אתה יכול לחבר אותם לכל מגבר שתמצא לצורך הבדיקה.

פורסם
  • מחבר

התיבות זה חלק כזה בעייתי?

פורסם

כן.

קודם כל, כי לא ניתן לקנות אותן. שנית, אין לך הנתונים של הרמקולים האלה כדי להתאים להם תיבות. כל מה שתעשה יתבסס על נסוי וטעייה, ובדרך זו אני מסופק אם תצליח להגיע לסאונד המקורי ששמעת מהם. האלמנטים שיש לך הם רק חלק קטן ממכלול שנקרא "רמקול", ולא הכי חשוב בו.

פורסם
  • מחבר

הממ

חשבתי שהמימדים של התיבות מושפעות מהמימדים של הרמקול + עוצמת הצליל שהוא יכול לתת (או שמתכוונים להוציא ממנו, במידה ומתכוונים להוציא פחות)

איזה דברים עוד משפיעים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים