עבור לתוכן

האם העברת קבצים ברשת הפנימית ב 5MBps זה כל מה שאקבל?

Featured Replies

פורסם

שלום,

בכדי לשדרג את מהירות הרשת שלי מ g ל N קניתי:

ראוטר:

TP-Link TL-WR1043ND Mimo nMax 300Mbps

וכ.רשת:

TP-Link TL-WN821N nMax USB 300Mbps

חיברתי לראוטר כונן קשיח חיצוני 2USB , wd my cloud 3tb ומחשב נייד (בכבל רשת),

המחשב הנייח שלי נמצא כארבע מטר מהראוטר, באותו החדר, אין קירות ביניהם ובמאפיינים של כ.הרשת המחשב מראה שהחיבור הוא Mbps 270-300 .

כאשר כל התוכנות סגורות ואין שום דבר שמשתמש ברשת, אני מנסה להעביר קובץ גדול בתוך הרשת האלחוטית ואני מקבל לרוב MBps 2-3 ומקסימום 5MBps !!!

באיזו מהירות צריכה להתבצע העברת קבצים ברשת...?

מה עלי לעשות?

תודה,

גיא

נערך על-ידי dor_guy

פורסם

5MBps = 40Mbps (או קצת יותר בגלל שפרוטוקול שיתוף הקבצים של Windows לא יעיל במיוחד), זה רחוק ממה שאתה אמור לקבל.

אז מה זה? כרגע אי אפשר לדעת, יש יותר מידי משתנים. כדי לבודד, נסה להעביר מידע בין המחשבים בלי לערב את הדיסקים, כך שתקבל נתונים שתלויים אך ורק ברשת. איך? בעזרת iperf.זו אמנם גרסה ישנה, אבל השתמשתי בה די הרבה והיא עובדת בוודאות.

באתר הנ"ל לחץ על החץ כלפי מטה שבצד ימין, זה הקישור להורדה. פרוס את הקובץ ושים אותו בשני המחשבים בתיקייה שקל לך להגיע אליה (למשל c:\temp). פתח חלון cmd בשני המחשבים ועבור לתיקייה בה נמצא הקובץ. באחד מהמחשבים הרץ את הפקודה

iperf -s

המחשב הזה ישמש כשרת.

במחשב השני הרץ את הפקודה

iperf -c nnn.nnn.nnn.nnn

כש- nnn.nnn.nnn.nnn היא כתובת ה- IP של המחשב שמשמש כשרת. המחשב הזה ינסה לשלוח מידע לשרת דרך הרשת במהירות גבוהה ככל שניתן במשך עשר שניות ואז ידווח לך על התוצאות.

לבדיקה שניה, נסה את הפקודה

iperf -w 64K -c nnn.nnn.nnn.nnn

עושה את אותה פעולה רק עם RWIN גדול פי שמונה, מה אמור לתת תוצאות טובות יותר. תעלה את התוצאות שקיבלת בשתי הבדיקות.

אם התוצאות מאוד נמוכות, זו בעיית רשת. אם אתה באזור ב- 250-300Mbps, כנראה שהבעיה היא בדיסקים.

פורסם

כמה אתה חושב שהוא צריך לקבל? במקסימום הוא יוכל להגיע ל-70Mbps או 80Mbps ובמקרה שיש לו הפרעות סביבתיות (עוד ראוטרים בסביבה שמשדרים על אותו ערוץ) או הגדרת ערוץ רחבה לקבל 40Mbps זה די סביר. העברת קבצים מסיבית לא מבצעים באלחוט.

פורסם

אתה לא תקבל 250-300Mbps באלחוטי.

המקסימום שתקבל באלחוטי הוא 80-90Mbps וזה בתנאי שאתה "תשב" על הראוטר. כל מטר שתתרחק יוריד מהמהירות הזו.

בקשר למהירות עברת הנתונים ברשת הפנימית היא הגיונית אם אתה מחבר דיסק קשיח או דיסק און קי בכניסת USB 2.0 של הראוטר. אפילו באתר הזה:

http://www.netcheif.com/Reviews/TL-WR1043ND/TL-WR1043ND.htm

הם טוענים שלא הצליחו להגיע ליותר מ

5.1MB/s

שזה בעצם 40 Mbps, ובמרחק של 4 מטר מהראוטר יש מצב שאכן תקבל מהירות כזו.

תנסה לבדוק את המהירות דרך כבל רשת ותראה אם זה ישתנה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

הרצתי iperf , מחשב אחד אלחוטי (לקוח) , מחשב אחד מחובר בכבל (שרת)

בלקוח הרצתי:

ipref -c <IP> -P 10 -W 1000K

הרצתי 3 פעמים:

attachment.php?attachmentid=7695&stc=1

בנוסף הרצתי jperf (הממשק הגרפי של ipref):

attachment.php?attachmentid=7696&stc=1

והרצתי פעם נוספת בבחירת dual:

attachment.php?attachmentid=7697&stc=1

איני יודע לקרוא את התוצאות ולכן, אני לא יודע מה התוצאה והמסקנה:rolleyes: , אשמח לעזרה.

אגב, הכרטיס רשת מראה חיבור של 300Mbits:

attachment.php?attachmentid=7698&stc=1

תודה מראש על העזרה,

גיא

פורסם

מה לא ברור אתה מעביר כ 80-90 מגה ביט לשניה, אבל ה -P זה שקר כי העברת קובץ עובדת על חיבור אחד בלבד, אז תריץ בלי...

פורסם
  • מחבר

אוקי אני אריץ ללא P, אבל כרגע עם "השקר" 80-90Mbit זה מעט יחסית למקסימום 300Mbit , איך אני מעלה את המהירות? יכול להיות שהראוטר או כ.הרשת תקולים?

פורסם

ה-300Mbps היא המהירות כולל על ההעמסות וה-overhead. המהירות שאתה מקבל (סביב 80Mbps) היא המהירות האפקטיבית והיא סבירה מאוד - שום דבר לא תקול אצלך. אם אתה רוצה לקרוא על ההבדלים בין שתי המהירויות - http://www.netcheif.com/Articles/Wireless/wireless.htm

פורסם
  • מחבר

,תודה על המידע, קראתי והחכמתי.

מתסכל שהעברת הנתונים בתוך הרשת שלי יוצאת כ 3.5Mbps ובמקסימום פיק 5 :(

אולי אני אמשוך כבל בכל זאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים