עבור לתוכן

האם חריץ ה- PCIe יכול להחזיק כרטיס מסף כבד?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לקנות בקרוב כרטיס מסך חדש והבנתי שיש כאלה שהם ממש ארוכים (gigabyte gtx 970) וראיתי כאן בפורום שיכול להיווצר מצב של "gpu sag" , האם התופעה הזו תמיד מופיעה ואם כן כיצד אפשר למנוע אותה?

תודה.

פורסם

מסיבה זו כרטיסים ארוכים באים עם ברקטים לשני סלוטים. אתה אמור להבריג את שניהם, כדי לפזר את המשקל.

אני חושב שיש גם כאלה שהם ענקיים וכבדים בצורה חריגה שבאים עם מתקן חיזוק נוסף. נדמה לי שראיתי כזה פעם, אך אני לא זוכר את הכרטיס ואת אופן הפעולה.

הפתרון שלי פשוט - אני נמנע מכרטיסים כאלה מלכתחילה. אני חושב שהמפלצות האלה הן דבר חולני. כמעט תמיד אפשר למצוא גרסה מקוצרת ולא כבדה של כרטיסי mid-high (יש GTX970 קצרים, ובוודאות יהיו גם GTX960 כשייצא). נכון שזה מונע ממני את כרטיסי הultra-high-end שמטבע הדברים זקוקים לPCB ענקי וקירור מאסיבי, אך לא הייתי קונה אותם בכל מקרה, כי הרדיפה אחרי הטופ של הטופ בGPU כדי שאני אוכל להגיד לחברים שלי שאני יכול לשחק את כל המשחקים שלי על ultra-ultra ברזולוציית QHD מעולם לא עניינה אותי.

פורסם
  • מחבר

תודה. אז אני מבין שאתה לא ממליץ על gtx 970 של gigabyte בגלל הגודל.

פורסם

כמו שאמרתי - אני אישית לא ממליץ על כרטיסים גדולים. לעצמי לא הייתי קונה כזה בחיים. אבל אני שונה מהרוב. הרוב מסתכלים רק על FPS לשקל, ואין להם שיקולים אחרים. זה לא כזה מופרך. אנשים רבים משתמשים בכרטיסים הארוכים האלה, ואין להם בעיות מיוחדות.

אני יכול להעיד על המקרה שלי: יש לי מחשב ישן מאוד ובו כרטיס קצת כבד - 6600GT AGP של גיגהבייט. הוא לא ארוך וכבד כמו המפלצות של היום, אבל מצד שני כפי שאתה רואה הוא single-slot ואין לו חיבור נוסף שיפזר את המשקל. הכרטיס יושב באותו מחשב משהו כמו 9 שנים, ויש לו sag די רציני. עם זאת, הוא עדיין עובד, ללא שום בעיה. באותו מחשב הוחלפו כבר 2 לוחות אם (מתקלות לא קשורות לכרטיס), והכרטיס עדיין עובד.

אז כנראה הבעיה לא כזו חמורה. אני לא חושב שמישהו ערך מחקרים שבודקים את ההשפעה של המשקל של הGPU על אורך החיים שלו. אני מניח שאם זה מחוזק כראוי, זה לא יגרום נזק ללוח (לפחות במחשב סטטי; כשמשנעים את המחשב, צריך לנתק את הכרטיס, כי מהטלטלה הוא יכול להיתלש). האם הsag מקצר את החיי הכרטיס? לא בטוח. בכל מקרה, גם אם נניח שזה כן, מי שקונה את הכרטיסים המפלצתיים לרוב גם ככה ירצה לשדרג למפלצת הבאה לפני שזה יקרה.

פורסם

בורג אחד ושני ברגים "יפזרו" את המשקל באופן זהה ... בורג אחד יכול לשאת את העומס בדיוק כמו שניים (זה בדיוק כמו ריתום עם קורה ), למעשה הבורג הזה מספיק חזק לשאת משקל פי כמה יותר גדול בלי להגזר.. .

אם זה מספיק להחזיק את הכרטיס שלא ישקע בsocket זה כבר עניין אחר, אתה תמיד יכול לאלתר תמיכה בקצה עם קצת יצירתיות..

פורסם
אני חושב שיש גם כאלה שהם ענקיים וכבדים בצורה חריגה שבאים עם מתקן חיזוק נוסף. נדמה לי שראיתי כזה פעם, אך אני לא זוכר את הכרטיס ואת אופן הפעולה.

יש את "אביזר התמיכה" הזה גם על כמה מקירורי האקסלרו של ארקטיק. והוא אגב תופס 4 סלוטים :screwy:

בכל מקרה יש כרטיסים שהקירור תוכנן טוב ולא יהיה מצב שהם "מתכופפים" ויש כאלה שלא תוכנן ממש טוב וכן תראה שהם מקבלים מעט זווית. אפשר להבדיל ביניהם לפי הסתכלות על הקירור, אם מדובר בכרטיס גדול (שני סלוטים ומעלה) והדבר היחיד שמעגן את הקירור ל- PCB זה רק ארבעה ברגים מסביב לליבה אז זה יתכופף במוקדם או במאוחר. אם רואים שהוסיפו איזה בראקט בצד שמחבר בין הקירור לגב ה-PCB (לא חייב BACKPLATE) אז זה כנראה לא יתכופף.

פורסם

השאלה כאן היא לא גזירה של הבורג, אלא שהבראקט יזוז ולא יישב ישר על המארז במסגרת חופש התנועה הגדול מידי שבורג 1 נותן לו

אבל לדעתי גם אם הבראקט מחובר כמו שצריך, פשוט הקירור הגדול מידי ימשוך את הכ מסך למטה ויעקם את ה PCB עצמו

בכ מסך של תחנות עבודה (כלומר - גדולים, כבדים ובנויים כמו שצריך) הצד הרחוק של הכ מסך נכנס לתוך סלוט פלסטיק במארז שמחזיק אותו משם. במארזי תחנות עבודה לפעמים יש גם סרגל מקדימה אם תמיכות שניתן לכוון שמחזיקות את הכ מסך מול הסלוט

פורסם

בשורה התחתונה תקנה את הכרטיס שאתה חפץ בו, תחבר אותו כמו שצריך ותהנה בלי לחשוב יותר מדי :)

פורסם

לשם כך נוצר ומותקן ברוב הכרטיסים הללו - 970 - backplate.

עם כרטיס ארוך זה מאוד מומלץ.

פורסם

אם הכרטיס הגדול והכבד היה קורע את הסלוט או משהו כזה, לא היו מייצרים כזה מלכתחילה.

לדעתי חשבו על העניין הזה ואם הייתה בעיה לא היו משחררים אותו בתצורה כזו.

פורסם

נניח שרשמית הוא בנוי למאמץ המקס' של הלוח. מצד יצרן הלוח, המאמץ המקס' הוא המאמץ שהלוח יכול להחזיק עד סוף תקופת האחריות לפני התקלה הראשונה (תקלה ממש, לא פשוט זה שהכ מסך עומד עקום). נראה לך בסדר ?

פורסם

אני מסכים פה עם בינארי, לדעתי זאת תמימות לסמוך בעיניים עצומות שהחברות יעשו הכל כדי שלך לא תהיה מתישהו בעיה..

יש הרבה כרטיסים והרבה מארזים כל מקרה צריך להישקל בהתאם לחלקים הספציפיים שאתה מתכנן לקנות.

פורסם
  • מחבר

מקום במארז יש מספיק+ , הפחד הוא מתקלה לכרטיס עצמו ו/או לסלוט בלוח אם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים