עבור לתוכן

מהירות אינטרנט אצל ספק ותשתית 100Mb, ובפועל המהירות 15Mb

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים!

לפני כחודש עדכנתי את התשתית והספק ממהירות 15 מגה למהירות 100 מגה.

בפועל מהירות ההורדה שלי היא 1.5 לשניה בממוצע...

דיברתי עם התמיכה גם של התשתית וגם של הספק ושניהם אומרים שאכן יש לי מהירות 100 מגה אצל שניהם.

האם יתכן שהבעיה בנתב אולי?

יש לי נתב מדגם Netgear dgn2200v2.

אין לי מושג מה לעשות, אשמח לעזרה!

תודה רבה :)

פורסם

כן, הנתב הזה לא יכול יותר מ 15 מגה... לא אמרת להם שזה מה שיש לך (או בזק לא יודעים / הציעו לך החלפה בשדרוג) ?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בזכותך הודעתך אכן יצרתי איתם קשר והנציג הפנה אותי לבזקסטור ע"מ להחליף את הראוטר שברשותי לראוטר שיכול להגיע ל100Mb.

הלכתי היום לבזקסטור והם החליפו לי את הראוטר לאחד חדש מדגם: NetGear VEGN2610.

המוכר טען שהראוטר הזה מתאים ל100Mb.

לאחר שהתקנתי את הראוטר בבית נוכחתי לדעת שמהירות האינטרנט שלי עדיין עומדת על 15Mb... באתר של בזק רשום שהציוד שברשותי לא מותאם לטכנולוגיית 100Mb.

יש לך מושג מה עליי לעשות?

עריכה:

יש לי 2 נוריות בראוטר, אחת בשם 2.4GHz והשניה 5GHz. הבנתי שאני צריך להתחבר ל5GHz ע"מ להנות מ100Mb גלישה... הבעיה היא שאין לי מושג איך עושים את זה.

נערך על-ידי haim6130

פורסם

אתה מדבר על תקשורת אלחוטית או חוטית כי שהנורות הללו היא של תקשורת אלחוטית.

פורסם

שני דברים שכדאי לך לזכור:

1. למרות שאתה מנוי על מהירות של 100M, האפשרות של בזק לספק את המהירות הזו היא בעייתית. אם תבצע בדיקת מהירות מול השרתים של בזק, אפילו כשאתה בחיבור קווי, המהירות שתקבל תהיה בין 55M ל-70M.

2. חיבור אלחוטי רגיש הרבה יותר מחיבור קווי ותלוי בהרבה גורמים כמו מרחק מהנתב, מכשולים בין המחשב לנתב, הפרעות מציודים אלחוטיים שכנים וכד'. אמנם 15M זה נמוך אבל את הבדיקה אתה צריך לעשות כאשר המחשב והנתב באותו חדר.

פורסם

כשאתה מעדכן מהירות תשתית הם לא עושים את זה באופן אוטומטי בגלל שבהרבה מקרים, כמו אצלך, אין נתב מתאים ואם ישדרגו לא תוכל לגלוש עד שתחליף את הראוטר.

כשאתה מחליף את הראוטר המערכת של בזק אמורה לקלוט אוטומטית את הראוטר החדש ולעדכן את המהירות. בחלק (אפילו ברוב) המקרים, זה לא קורה. תתקשר לתמיכה של בזק ותבקש שיעדכנו את המהירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים