עבור לתוכן

מטריד, מאיפה פייסבוק יודעת?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה אני מקבל פרסומות בפייסבוק על דברים שרכשתי באתרים כמו אמזון או על פרוייקט שתמכתי בקיק סטארטר.

חשבתי, איך זה שלפייסבוק יש את המידע הזה הרי לא התחברתי עם פייסבוק לאמזון או לקיק סטארטר?

אוליי זה בעצם הGOOGLE CHROME ששם את הפרסומות עבור פייסבוק?

משהוא פה מטריד. אבל יותר מזה אני סקרן איך בדף הפייסבוק שלי יש פרסומות למוצרים שרכשתי באתרים אחרים. ולא נראה לי שזה צירוף מיקרים, זה בדיוק אותו מוצר איזוטרי שרכשתי במקום אחר.

פורסם

כפתור ה"לייק" של פייסבוק מרגל אחריך גם מחוץ לאתר.

http://he.wikipedia.org/wiki/Like - תסתכל ב"פיתוח שימושים מחוץ לפייסבוק"

הכל כתוב בתנאי השימוש, אתה יודע...

פורסם
  • מחבר

לא עשיתי לייק מחוץ לאתר פייסבוק מעולם.

אני בקושי עושה לייקים בכלל.

בטח שלא עשיתי לייק באתר שקניתי מוצרים.

פורסם

לא כתבתי שאתה צריך לעשות לייק, כתבתי שהכפתור הקטן הזה מרגל אחריך.

פורסם

בתוסף ‏ADBLOCK‏ הוסיפו לאחרונה רשימה של 'אנטי חברתי' שמעלימה את כפתורי השיתוף מהעמודים השונים. מעניין אם היא חוסמת גם את הפונקציה הזו.

פורסם

שמתי לב לזה מיזמן שכפתור הלייק בעיתי, אני כבר שנתיים משתמש בפיסבוק באקספלורר וכל שאר הגלישה שלי זה מקרום. ככה אין שם בעיות עם הכפתור הלייק

פורסם

יש תוספים שתפקידם למנוע את זה כמו GHOSTRY ודומיו.

פורסם

בסופו של דבר אתה סתם פרנואיד. לאף אחד לא באמת אכפת ממך אישית, וזה מיועד בשביל שחווית הגלישה שלך באינטרנט (וכן, גם הפרסומות שיופיעו לך) תהיה מותאמת אליך אישית. מה רע?

חוץ מזה, אם אתה גולש בכרום אז בין כה וכה גוגל כבר יודעת עליך הכל. ואם אתה גם מחזיק בחשבון גוגל (ג'ימייל למשל) אז בכלל...

if anything, העובדה שפייסבוק יודעת מה חיפשת בגוגל ומציגה לך פרסומות לפי זה - זה הדבר הקטן ביותר שצריך להטריד אותך.

פורסם

^^^^ נדיר שאנחנו מסכימים על משהו. זה אחד המקרים. לי אישית לא אכפת ולא מעניין שיעשו דטה מיינינג על התיבת דואל שלי ועל חשבון הפייסבוק שלי. מה יקרה? מקסימום אני אראה פרסומת שמתאימה למשהו שמעניין אותי. ובא נגיד ככה אם אתה פרנואיד - תחיה במערה. כי אחרת יש כל כך הרבה ערוצים שאפשר למצוא את הזהות\תחביבים\מאווים בעולם הדיגיטלי - גם אם המחשב לא מחובר לשום רשת אפשר עדיין להעתיק ממנו מידע (תתפלא)

פורסם
  • מחבר

אפשר בקלות להמנע מדברים כאלה והטיעון ש"גם ככה אין ברירה" הוא כשל לוגי.

למשל, לא להשתמש בפייסבוק. לרוב האנשים פייסבוק עושה רע ולא טוב, אני משתמש בפייסבוק לא מסיבות טובות כל כך בשבילי אבל אם הייתי במקום קצת אחר לא הייתי משתמש בפייסבוק בכלל. בסך הכל חזרתי להשתמש בו רק לאחרונה.

אני מקווה בעתיד להתנתק, וגם לעשות ספורט. xD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים