עבור לתוכן

כרטיס גרפי Nvidia מתחמם מאוד Lenovo G550

Featured Replies

פורסם

אז כמו שכתבתי בנושא, יש לי בעיית התחממות חמורה.

המחשב כבר בן 5 שנים, ומסתבר שהבעיה היתה קיימת מאז ומתמיד, רק שבזמנו עבדו עם מסכים קטנים יותר,

ותוכנות שפחות מאמצות את הכרטיס מסך, אז זה היה מורגש פחות.

הבנתי שבהפעלת המשחק סימס, הוא היה קורס, והיה נדרש להניח אותו על מגש קירור עם מאווררים נוספים כדי למנוע קריסה.

פתחתי את המחשב, ניקיתי את כל האבק שהצטבר, כולל בחריצים של הצלעות קירור, וגם על כנפי המאוורר.

המאוורר כמובן פועל, ושומעים אותו מגביר סל"ד כאשר מאמצים קצת את הכרטיס מסך.

החלפתי גם משחה תרמית.

עדיין, לא עוזר שום דבר.

במאמץ, הפעלת סרט HD למשל, או רינדור של עריכת סרטון ב-movie maker,

הכרטיס מסך מתחמם עד שמגיע ל-105 מעלות(!) ואז המחשב קורס.

נגעתי בגוף הנחושת והוא חם מאוד, כך שלא נראה לי שיש טעות בקריאת החיישנים.

האם יש פיתרון לבעיה? או שזה כשל בתכנון? :huh:

נערך על-ידי Liav.he

פורסם

נראה שאתה בחור משכיל בתחום המחשבים, תראה אם אתה יכול למצוא מידע על דגם המחשב שלך ובפרט על המאוורר כדי לדעת מה הסל"ד האופטימלי שלו.

ותשווה לעבודה של המאוורר אצלך. אולי המאוורר לא משומן טוב או בכלל תקול ככה שצריך להחליף.

תוודא גם שבזמן העבודה הפתחי אוורור פנויים ואם צריך תתן לו קצת הגבהה (אם הכניסת אוויר למטה)

מצאתי גם סרטון שמסביר על טריק שעוזר לבעיית החימום. לא יודע אם זה ספציפית על מחשב כמו שלך:

גם קראתי באותו פורום שמישהו שם שם מטבע במקום הנייר וזה עזר מאוד!

פורסם

אאל"ט צלע הקירור שם לא מותאמת לגריז טרמי כי אם לפד טרמי אם זה המצב אז עם גריז יהיה לך קשה לקבל מגע מספק.

שים לב שהבורג שמהדק את צלע הקירור לכרטיס המסך הינו הבורג החיצוני הארוך שבכיסוי התחתי .

פורסם

אם היה שם פד טרמי אתה חייב לשים פד או נחושת במקום, אם תשים רק משחה ישאר רווח והכרטיס לא יתקרר.

פורסם
  • מחבר

Epidem,

נראה שהמאוורר פועל תקין לחלוטין. אין רעש חריג, ואני מרגיש זרימת אוויר חמה החוצה. לצערי התוכנה לא מציגה לי את הסל"ד.

ניסיתי להגביה את הלפטופ. לא עזר כל כך...

ראיתי כבר את הסרטון שפרסמת, וניסיתי את זה גם, כדי ללחוץ בכוח את גוף הנחושת כלפי הצ'יפ של הכרטיס מסך, אולי היה שיפור קל, אבל קשה לי להגיד.

יואב ו-ag43,

אתם צודקים, היה שם ספוג שכזה, שנראה קרוע ולא היה דבוק. כנראה שזה תרם להתחממות.

קיוויתי שבזכות החתיכת נייר שדחפתי לשם, הגוף נחושת יהיה צמוד ולא יהיה רווח.

איפה משיגים פד טרמי? בארץ? או ב-ebay? מה מומלץ? עובי מסויים? כלומר, אילו פרמטרים עלי לחפש שיתאימו?

האם יש דרך לשדרג את הקירור? החלפת גוף הנחושת למשהו יותר טוב? החלפת מאוורר לדגם שונה?

פורסם

ניקית את מניפות הקירור מאבק?

מה המפרט המדויק של המחשב שלך?

פורסם
  • מחבר

מניפות הקירור = הצלעות שדרכן זורם האוויר החוצה? כן.

דגם מדוייק

Lenovo G550

Model Name: 2958

מעבד:

Pentium® Dual-Core CPU T4200 @ 2.00GHz

זיכרון:

4GB

כרטיס גרפי:

NVIDIA GeForce G 105M

ככל הנראה מדובר בדגם שבלינק הזה:

http://support.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g550-notebook/2958/rag

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים