עבור לתוכן

חוו"ד למפרט גיימינג ב-12K (ללא ציוד היקפי)

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

12,000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אפשר לחסוך, אבל לא היכרחי.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

600 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים ותכני HD.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

אני רואה את כל הסרטים/וידאו שלי בעזרת תכנת SmoothVideo Project, שמאמצת מאוד את כל ליבות המעבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

המשחק הכי כבד (גראפית) שיש לי הוא Star Citizen.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1680X1050 (עם תכנון ל-downsampling מ-3360X2100).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

מקסימליות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

כמו שצויין בכותרת, לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

כונן אופטי חיצוני נרכש מבעוד מועד.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

7.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

כבד.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

12 לדצמבר.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

יש מצב להוספה של כרטיס מסך נוסף בעתיד.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

כאמור, זו בעיקר חוות דעת. כבר יש לי מפרט בראש:

[TABLE=width: 700]

[TR]

[TD]חלק[/TD]

[TD]שם[/TD]

[TD]מחיר[/TD]

[TD]חנות[/TD]

[TD]מחיר ב-KSP באילת[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מעבד[/TD]

[TD]i7 4790k[/TD]

[TD]1,680[/TD]

[TD]KSP[/TD]

[TD]1,424[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]קירור למעבד[/TD]

[TD]Noctua NH-D15[/TD]

[TD]330[/TD]

[TD]KSP[/TD]

[TD]322[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]לוח אם[/TD]

[TD]MSI Z97 Gaming 7[/TD]

[TD]886[/TD]

[TD]WellCom[/TD]

[TD]839[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]זכרונות[/TD]

[TD]G.Skill F3-1600C9D-16GXM[/TD]

[TD]760[/TD]

[TD]KSP[/TD]

[TD]644[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]SSD[/TD]

[TD]Samsung 840 EVO 250GB[/TD]

[TD]670[/TD]

[TD]KSP[/TD]

[TD]568[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]HDD[/TD]

[TD]Hitachi Deskstar 7K400 4TB[/TD]

[TD]990[/TD]

[TD]KSP[/TD]

[TD]839[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]כרטיס מסך[/TD]

[TD]Gigabyte GTX970 G1 GAMING x2[/TD]

[TD]3,920[/TD]

[TD]KSP[/TD]

[TD]3,322[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מארז[/TD]

[TD]Nanoxia Deep Silence 1 Black[/TD]

[TD]682[/TD]

[TD]WellCom[/TD]

[TD]-[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ספק[/TD]

[TD]Seasonic P-1000[/TD]

[TD]1,090[/TD]

[TD]KSP[/TD]

[TD]924[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]קירור למארז[/TD]

[TD]Noctua NF-A14 FLX x5 + Noctua NF-S12A FLX x2[/TD]

[TD]585[/TD]

[TD]KSP[/TD]

[TD]-[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

סה"כ מחיר 11,643 ש"ח.

סה"כ מחיר עם רכישות באילת: 10,149 ש"ח.

אני מתכוון להחליף את כל המאווררים שבאים עם המארז במאווררי Noctua. זאת הסיבה שאני רוצה לקנות 7.

ספק 1KW בגלל:

1. יכולת להוסיף כרטיס מסך שלישי בהמשך הדרך.

2. יכולת לבצע overvolt במידת הצורך.

3. יכולת להריץ את המעבד ללא עומס (עם פעילות מאוורר נמוכה).

הסיבה שאני מתכנן את הקנייה שבועיים מראש היא ע"מ לתאם את הגעת כל הרכיבים לסניף של KSP באילת.

אשמח לקבל חוות דעת/הצעות לשיפור.

עריכה: החלטתי להחליף את הקירור והמארז.

נערך על-ידי Trilandian

פורסם

1680X1050 ושני 970?

בדיחה? טרול?

מה יתן לך ה-DS מרזולוציה גבוהה יותר?

לא עדיף לקחת כרטיס מסך אחד פחות ולקנות מסך נורמלי?

פורסם

חוות דעת? בבקשה.

כל מפרט בתקציב הזה למטרות האלה הוא בזבוז כסף בהגדרה, אלא אם מה שאתה מחפש הוא בעיקר פוזה. ספק 1KW ומארז עם 7 מאווררים בהחלט תואמים לפרופיל הזה.

מעבר להמלצה שכבר ניתנה - להשקיע קצת במסך נורמלי ובאופן כללי בציוד היקפי - הייתי אומר שזה תמוה לגמרי במפרט בתקציב כזה להתקמצן על SSD (לקחת 250GB מסכנים ולא 500GB לפחות). העיקר 700 שקל קירור למעבד - זה הגיוני, כן?

פורסם

וחריגה של 600 בדיוק מתוך תקציב ענקי של 12000 נשמע לי לא פחות הגיוני

פורסם
  • מחבר

וואו, היי, למה כזו גסות רוח?

בא בנאדם לקבל עצה, ואתם מתנהגים אליו כאילו עשה לכם משהו רע.

אני בכיף הייתי קונה מסך יותר גדול, אבל אין קרגע בשוק מסכי 16:10 טובים, ואני לא רוצה לקנות מסך 16:9. כנראה אקנה משהו שנה הבאה.

לגבי ה-SSD, יש מישהו שאמר לי להפך ש-250 זה יותר מידי, ו-125 זה מספיק, אבל אני אחשוב על זה.

באמת אבל, למה כזאת גסות?

מה הפשע שלי בזה שהתחשק לי להשקיע הרבה כסף במחשב מפלצתי?

לא תיארתי לעצמי שככה אנשים בפורום הזה מתנהגים כיום.

נערך על-ידי Trilandian

פורסם

תכפיל את גודל ה SSD.

קנה 970GTX אחד.

כשתחליט לקנות מסך QHD. אז תמכור את הכרטיס הישן ותקנה את מה שיהיה מקביל ל 980GTX אז.

על כל מסך QHD תקנה עוד אחד כזה.

או 2 כרטיסי מסך אם אתה הולך על מסך 4k

פורסם

Trilandian

אנשים מתנהגים ככה בגלל שבזמן האחרון תמיד שמישהו מציג מפרט ב12K זה נגמר בדיון של 32 עמודים ובסוף מגלים שזה היה טרול

הרדיסק לא משתלם

כרטיס מסך על רזולוציה כזו אין צורך ... במיוחד SLI {?} ... כל עוד אתה לא מחליף בשבוע\חודש הקרוב מסך אין טעם לקנות כרטיס כזה ...

ספק מוגזם לגמרי

וגם הקירור למעבד לא לטעמי ...

פורסם
  • מחבר
Trilandian

אנשים מתנהגים ככה בגלל שבזמן האחרון תמיד שמישהו מציג מפרט ב12K זה נגמר בדיון של 32 עמודים ובסוף מגלים שזה היה טרול

אז ישר להתנפל על הבנאדם? מה קרה לטובת הספק?

בכל מקרה, אני שמח שיש עם מי לדבר.

אני מתכוון לקנות מסך חדש ברגע שיצא משהו שימצא חן בעיניי, בתקווה בתחילת השנה הבאה, וממה שראיתי בבנצ'מרקים, כרטיס 970 בודד לא יסחוב את המשחקים הכי כבדים גראפית עם הגדרות מקסימליות ב-60 פריימים בשניה (במיוחד לא את Star Citizen).

מה לא טוב בהארדיסק?

כמה וואט ספק אתה ממליץ?

לגבי קירור, אתה חושב שעדיף ללכת על משהו כמו ה-Noctua NH-D15? אם כן, למה?

עריכה: אוקי, בסוף החלטתי ללכת על ה-NH-D15.

נערך על-ידי Trilandian

פורסם
  • מחבר
למה לא מעבד i7 5280k , לוח אם x 99 וקירור למעבד scythe mugen?

וספק כדאי לך 850 וואט. כמו:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12038

חשבתי על מערכת מבוססת X99, אבל היא הרבה יותר יקרה (מעבד + לוח אם + זכרונות DDR4) ללא תועלת בזמן הצפוי (מה גם של-4790K יש יותר כח בליבה בודדת, שזה יותר חשוב למשחקים).

אני לא רוצה לקנות את ה-Mugen כי יש לי אותו עכשיו במחשב שלי והוא מאוד מרעיש בעומסים גבוהים.

לגבי הספק, החלטתי להישאר עם ה-1KW. אם הוא לא ינוצל בצורה רצינית אז הוא ישאר קר והמאוורר שלו ישב בשקט.

פורסם

- כרטיס GTX970 הוא כרטיס מאוד חסכוני, למערכת שכזו עם אוברקלוק כבד גם ספק 650 וואט יהיה מעל ומעבר.

- אלא אם כן תרכוש בחודשים הקרובים מסך 4K או רזולוציה דומה, אין סיבה לקחת SLI. רוצה להשאיר אופציה פתוחה? קח ספק 850 וואט + כרטיס מסך אחד נכון להיום.

- לחשוב אפילו על 3 כרטיסים זה מיותר לחלוטין - עד שתקנה את השלישי, יצאו כרטיסים מתקדמים הרבה יותר (ואולי עם תמיכה חומרתית אחרת), מה שגם חריץ ה-PCIE השלישי בלוח האם הנ"ל עובד רק על 4X, מה שיסרס ביצועים בכל מקרה.

- מערכת עם אוברקלוק כבד = מערכת לא שקטה במאמץ, לא משנה מה תעשה אז קח את זה בחשבון.

- יש מבצע ב-newegg על SSD של אינטל מסדרה 730 המצויינת - כונן בנפח 480 ג'יגה ב-200 דולר (בארץ כמדומני עולה באיזור ה-2500 ש"ח). דרך חברת משלוחים צד שלישי (כמו buy2usa) עדיין אפשר להביא אותו במחיר מעולה לדעתי, שקול את זה.

- אין טעם במחשב חזק אם אין לך ציוד היקפי איכותי. אם אתה שואל אותי, הייתי משקיע מחצית מהסכום שאתה שם על המחשב לציוד ההיקפי. זה כמו להשקיע על פרארי אבל....לקנות אותה בישראל.

- בתור אחד שיש לו GTX970 וגם מסך 1680*1050, ה-DSR של אנוידיה הוא בולשיט. רזולוציית 1050p תשאר 1050p, לא משנה כמה תשחק איתה - ההבדל שאתה רואה בפועל הוא שולי ביותר, זה כמו להפעיל AA על AA ולהרגיש טוב עם עצמך כי יש לך כרטיס מסך שמסוגל להתמודד עם זה.

תשב על זה ותחשוב מה אתה תרצה, אין סיבה שהדיון הזה יגרר לעשרות עמודים בנסיונות שכנוע כאלו ואחרים. תחליט מה שאתה רוצה לקחת, ונבצע אופטימזציות לפי הבחירה הסופית שלך - בין אם זה יהיה משתלם או לא.

פורסם

- מערכת עם אוברקלוק כבד = מערכת לא שקטה במאמץ, לא משנה מה תעשה אז קח את זה בחשבון.

אממ... שלי די שקטה. אבל אולי זה בגלל כמות הרדיאטורים :P

פורסם
  • מחבר
- כרטיס GTX970 הוא כרטיס מאוד חסכוני, למערכת שכזו עם אוברקלוק כבד גם ספק 650 וואט יהיה מעל ומעבר.

- אלא אם כן תרכוש בחודשים הקרובים מסך 4K או רזולוציה דומה, אין סיבה לקחת SLI. רוצה להשאיר אופציה פתוחה? קח ספק 850 וואט + כרטיס מסך אחד נכון להיום.

- לחשוב אפילו על 3 כרטיסים זה מיותר לחלוטין - עד שתקנה את השלישי, יצאו כרטיסים מתקדמים הרבה יותר (ואולי עם תמיכה חומרתית אחרת), מה שגם חריץ ה-PCIE השלישי בלוח האם הנ"ל עובד רק על 4X, מה שיסרס ביצועים בכל מקרה.

- יש מבצע ב-newegg על SSD של אינטל מסדרה 730 המצויינת - כונן בנפח 480 ג'יגה ב-200 דולר (בארץ כמדומני עולה באיזור ה-2500 ש"ח). דרך חברת משלוחים צד שלישי (כמו buy2usa) עדיין אפשר להביא אותו במחיר מעולה לדעתי, שקול את זה.

- אין טעם במחשב חזק אם אין לך ציוד היקפי איכותי. אם אתה שואל אותי, הייתי משקיע מחצית מהסכום שאתה שם על המחשב לציוד ההיקפי. זה כמו להשקיע על פרארי אבל....לקנות אותה בישראל.

- בתור אחד שיש לו GTX970 וגם מסך 1680*1050, ה-DSR של אנוידיה הוא בולשיט. רזולוציית 1050p תשאר 1050p, לא משנה כמה תשחק איתה - ההבדל שאתה רואה בפועל הוא שולי ביותר, זה כמו להפעיל AA על AA ולהרגיש טוב עם עצמך כי יש לך כרטיס מסך שמסוגל להתמודד עם זה.

תשב על זה ותחשוב מה אתה תרצה, אין סיבה שהדיון הזה יגרר לעשרות עמודים בנסיונות שכנוע כאלו ואחרים. תחליט מה שאתה רוצה לקחת, ונבצע אופטימזציות לפי הבחירה הסופית שלך - בין אם זה יהיה משתלם או לא.

אוקי, תודה, אקח את כל זה בחשבון.

מזל שכן יש פה אנשים שיכולים לתת תשובה מנומקת ומנומסת.

פורסם

אה, אוקיי שיהיה לך בהצלחה!

נערך על-ידי nimrod342

פורסם
  • מחבר
אה, אוקיי שיהיה לך בהצלחה!

תודה רבה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים