עבור לתוכן

XBMC - האם זה עובד כמו שזה נשמע?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אין לי שום ניסיון עם XBMC ופשוט ראיתי לזה פרסום איפשהו.

האם באמת אני מוריד את התוכנה הזאת למחשב, ואז יכול לראות כמעט כל סרט או סידרה?

נשמע "טוב מדי מכדי להיות אמיתי"... האם זה באמת ככה?

ו.. האם אין וירוסים כמו באתרים אחרים שבהם אפשר לראות סרטים?

תודה!

פורסם

כן, בידיוק כמו שזה נשמע.

לא ברור לי מאיזה אתרים אתה רואה סרטים, צפייה ישירה = זבל, אם כבר אז רק להוריד.

לדעתי לבנאדם ללא זיקה למחשבים/טכנולוגיה (או שפשוט אין לו כח להתעסק עם התהליך הגדרות יותר מידי), יהיה יותר פשוט להשתמש בתוכנה Popcorn Time.

פורסם

זה ממש לא עובד כך.

XBMC מצריך יותר מאשר להוריד את התוכנה כדי לצפות בתכנים, הוא צריך מקור.

מקור יכול להיות ספרייה מקומית במחשב שלך של סרטים וסדרות או מקור מקוון. בשביל מקור מקוון צריך קובץ אותו טוענים ל-XBMC.

בעיקרון XBMC מבוסס על תוספים, פלאגינים ומקורות שמפותחים ע"י הקהילה, אותם אפשר להתקין וכך לקבל תכנים מסוגים שונים. החל מפוסטר באיכות HD של הסרט (כולל זיהוי אוטומטי), דרך מדריכי טלוויזיה (כמו שיש בהוט/יס) וכלה בחיפוש והורדה אוטומטיים של כתוביות. אבל זה לא מאוד ידידותי למשתמש הפשוט מהרחוב. צריך סבלנות, זמן וגישה למחשבים/תוכנות כדי להכיר את כל האפשרויות וללמוד איך הופכים את XBMC לתחנת מדיה.

אגב, XBMC משנה את שמו בגרסה החדשה וייקרא מעכשיו KODI.

אם אתה רוצה לראות סרטים וסדרות בלחיצת כפתור, אני מצטרף להמלצה על popcorn time. יעבוד מצוין עם סרטים וסדרות חדשים, קצת פחות טוב עם תוכן ישן.

פורסם

אני רואה דרך XBMC ריפים של בלוריי 720P בלי בעיה ורואים מעולה.

להגיד שהכל ורוד אי אפשר, אבל זה חינם. זה יכול להתקע לפעמים ואם אתה חייב תרגום אז זה גם יכול להציק לפעמים אם התוכנה לא מוצאת לבד איזה תרגום מסונכרן.

התקנתי על הטלפון את השלט וזה באמת עושה חיים קלים ונח להשתמש.

חשוב רק להבין, XBMC היא תוכנה חינמית וחוקית!

התוספים שבעזרתם אתה צופה בסרטים וסדרות הם לא חוקיים (ובאתר/פורום הרישמי של התוכנה לא תומכים בהם). ממליץ מאוד על התוסף genesis. גם סרטים, גם סדרות. לא צריך חוץ מזה עוד כלום.

פורסם
אני רואה דרך XBMC ריפים של בלוריי 720P בלי בעיה ורואים מעולה.

להגיד שהכל ורוד אי אפשר, אבל זה חינם. זה יכול להתקע לפעמים ואם אתה חייב תרגום אז זה גם יכול להציק לפעמים אם התוכנה לא מוצאת לבד איזה תרגום מסונכרן.

התקנתי על הטלפון את השלט וזה באמת עושה חיים קלים ונח להשתמש.

חשוב רק להבין, XBMC היא תוכנה חינמית וחוקית!

התוספים שבעזרתם אתה צופה בסרטים וסדרות הם לא חוקיים (ובאתר/פורום הרישמי של התוכנה לא תומכים בהם). ממליץ מאוד על התוסף genesis. גם סרטים, גם סדרות. לא צריך חוץ מזה עוד כלום.

מחזק, genesis תוסף מעולה שמאפשר לראות כל סרט/סדרה כמעט שקיימים.

אני משתמש גם בtrakt.tv לשמור על סדר, התקנתי פלאג שאוטומטית מזהה מה מנוגן אצלי וככה אני עוקב אחרי הפרקים של הסדרות, סרטים שאני רוצה לראות/ראיתי כבר.

וכמובן שיש תוספים נוספים שמאפשרים צפייה בטורנטים, בערוצי טלוויזיה מכל העולם וכו'..

פורסם

מה הבעיה להתקין את התוכנה ולנסות בעצמך?

פורסם
  • מחבר

שלום,

תודה רבה על התשובות.

על המחשב שלי יש מידע רב מאד שאסור לי לאבד... כמובן שאני מגבה והכל... אבל הזמן שיקח לי לעשות פרמוט אם

יהיה לי וירוס, יהיה לפחות יום שלם (התקנת תוכנות, שחזור הרבה הגדרות בתוכנות שונות וכו'), כך שאני מאד מפחד

מוירוסים.

אז שוב... האם אני יכול להיות רגוע, להסיר את הפחד, ולדעת שלא אקבל שום וירוס?

לגבי genesis - זה לא לוקח סדרות מכל מיני מקורות שגם אתרי הצפייה ישירה לוקחים מהם? במילים אחרות - זה לא יכול לגרום לוירוסים?

סליחה על הטירחה ותודה שוב.

פורסם

מה הקשר בין צפייה ישירה לוירוסים?

פורסם

יש פה בעיה מאוד בסיסית בהבנה המהותית של התוכנה הזאת.

XBMC (או KODI בשמה החדש) היא בסך הכל תוכנת מדיה סנטר.

כמו MediaPortal, וכמו Windows Media Center של מיקרוסופט שמגיעה עם הווינדוס בגירסאות מסויימות.

זאת תוכנה שמיועדת לניהול של מאגר המדיה שיש לך במחשב - שירים, סרטים, סדרות, תמונות וכו'.

בסך הכל ממשק נוח לניהול של הקבצים שיש לך במחשב - יחד עם חלוקה לקטגוריות, חיפוש, מיון, תצוגה של הפרטים / תמונות לכל סרט (שאותו היא מורידה מהאינטרנט) וכו'.

חפש את המילים האלה (XBMC / MEDIAPORTAL וכו') בגוגל ואפילו יוטיוב ותוכל לראות הדגמות של איך זה נראה.

עד כאן ל"מה זה XBMC" (או כל תוכנת מדיה סנטר אחרת).

עכשיו,

לתוכנות האלה יש בד"כ גם אפשרות ל"תוספים", ממש כמו התוספים שיש לך בדפדפן. אתה מוריד פלאגין שעושה משהו נוסף מעבר ליכולת הבסיסית של התוכנה עצמה.

אחד מהפלאגינים האלה הוא פלאגין שמאפשר למשל צפיה ישירה דרך מקורות מסויימים באינטרנט. זה לא קשור ל-XBMC בכלל, זה פשוט תוסף עבורה.

לדוגמה, יש תוסף שמאפשר לראות סרטוני יוטיוב מתוך הממשק של ה-XBMC.

בדיוק כמו יוטיוב שמאפשר צפיה בקליפים וכו', יש גם מקורות קצת פחות "רישמיים" שכוללים אפשרות לצפיה בסרטים מלאים/סדרות.

אז יש פלאגינים שמתחברים אליהם ומציגים אותם - מתוך הממשק של XBMC.

זה הכל.

לא יודע איך זה נשמע לך או למה אתה חושב שזה "טוב מדי מכדי להיות אמיתי", אבל הנה - ככה זה עובד.

פורסם

סיוט של תוכנה (על מנת להפעיל ולגרום לה לעבוד)

כבר יומיים אני יושב עליה וכרגע יש לי 1500 ערוצים בערך, אבל בתכלס מה שבאמת יש שם שמעניין זה :

ערוץ 1 HD - עובד נהדר

ערוץ 22 - לא עובד כלל

ספורט 5 - יש bars & tones, למרות שבערוץ המקורי יש תוכן.

ערוץ הכנסת - ?!

ערוץ 20 - ?!

ערוץ 9 - ?! במבטא רוסי.

מלבד זה יש שם יוטיוב שזה נחמד אבל המחשב מחובר לטלויזיה שלי אז בתכלס אני פשוט יכול להכנס מהדפדפן.

יש עוד כל מיני תוספות, התקנתי בערך 10-12, אבל הרוב לא עבדו ואלו שכן עבדו היו דיי סתמיות.. Popcorn TV למשל... אוסף של סרטים אלוהים יודע מאיפה

ואם זה לא מספיק אז כולם מדובבים לשפה שכוחת אל וגם יש בעיות buffering קשות (שאין ביוטיוב למשל).

אז בשורה התחתונה מבחינתי הדבר היחיד שיש לי שם באמת שימוש כרגע (וגם הוא מינורי) זה ערוץ 11.

עדיף כבר לקנות את הסטיק הזה USB לחבר למחשב ולקבל את כל הערוצים החופשיים..

פורסם

ובתוכנה הזאת יש תמיכה לדונגל של עידן פלוס??

פורסם

לא יודע. פשוט תשתמש בתוכנה של עידן פלוס O_0

פורסם
סיוט של תוכנה (על מנת להפעיל ולגרום לה לעבוד)

כבר יומיים אני יושב עליה וכרגע יש לי 1500 ערוצים בערך, אבל בתכלס מה שבאמת יש שם שמעניין זה :

ערוץ 1 HD - עובד נהדר

ערוץ 22 - לא עובד כלל

ספורט 5 - יש bars & tones, למרות שבערוץ המקורי יש תוכן.

ערוץ הכנסת - ?!

ערוץ 20 - ?!

ערוץ 9 - ?! במבטא רוסי.

מלבד זה יש שם יוטיוב שזה נחמד אבל המחשב מחובר לטלויזיה שלי אז בתכלס אני פשוט יכול להכנס מהדפדפן.

יש עוד כל מיני תוספות, התקנתי בערך 10-12, אבל הרוב לא עבדו ואלו שכן עבדו היו דיי סתמיות.. Popcorn TV למשל... אוסף של סרטים אלוהים יודע מאיפה

ואם זה לא מספיק אז כולם מדובבים לשפה שכוחת אל וגם יש בעיות buffering קשות (שאין ביוטיוב למשל).

אז בשורה התחתונה מבחינתי הדבר היחיד שיש לי שם באמת שימוש כרגע (וגם הוא מינורי) זה ערוץ 11.

עדיף כבר לקנות את הסטיק הזה USB לחבר למחשב ולקבל את כל הערוצים החופשיים..

אתה פשוט לא מבין מה זה XBMC בכלל.

הפיצ'רים שאתה מדבר עליהם הם בערך 1% ממה שהתוכנה הזאת מציעה, היא בכלל לא מיועדת לזה! זאת לא תוכנה "לצפיה ישירה" בכלל, תפסיקו להתייחס אליה ככזאת כי זה מגוחך.

פלאגינים של צפיה ישירה מהאינטרנט זה חלק מאוד קטן ולא משמעותי מהתוכנה הזאת. עשיתם מזה המטרה העיקרית שלה.... זה פשוט לא נכון ולא קשור לכלום.

לצפיה בערוצי עידן+ ברור לחלוטין שעדיף לקנות סטיק USB ב-7$ ולצפות דרכו ולא דרך צפיה ישירה באינטרנט, ממש גילית את אמריקה....

THE-BIG, כן יש ב-XBMC גם פלאגינים לצפיה ב-PVR.

אבל לדעתי היא משמעותית פחות טובה מ-MediaPortal בתחום הזה.

למעשה אני משתמש אצלי ב-MP במקום ב-XBMC בדיוק בגלל הנושא הזה - כי הממשק טלוויזיה של XBMC הוא לא נוח כמו ב-MP.

פורסם

מאיפה ניתן להזמין סטיק ב 7 דולר?

או יותר נכון - מה השם באנגלית של הסטיק הזה ואיך אני יודע אם הוא יעבוד גם בארץ? יש לך אולי לינק לסטיק מומלץ?

לגבי ה MP - ניתן לראות שם ערוצים ישראלים נוספים מלבד הערוצים של עידן? (ספורט 1\2 ושאר ערוצי הספורט) וכו' ?

פורסם
מאיפה ניתן להזמין סטיק ב 7 דולר?

או יותר נכון - מה השם באנגלית של הסטיק הזה ואיך אני יודע אם הוא יעבוד גם בארץ? יש לך אולי לינק לסטיק מומלץ?

אין "מומלץ", הכל אותו דבר. כל DVB-T (לא T2 ולא שום דבר אחר) יעבוד בארץ.

בבקשה:

http://www.ebay.com/itm/New-USB-2-0-DVB-T-Digital-TV-Receiver-HDTV-Tuner-Antenna-IR-Remote-/261569576804?pt=UK_Computing_Video_Capture_TV_Tuner_Cards&hash=item3ce6c2ff64

לגבי ה MP - ניתן לראות שם ערוצים ישראלים נוספים מלבד הערוצים של עידן? (ספורט 1\2 ושאר ערוצי הספורט) וכו' ?

שוב, מדיה פורטל, כמו XBMC, זאת תוכנת מדיה סנטר שמיועדת בראש ובראשונה לניהול מאגר מדיה מקומי.

אין שום קשר לצפיה בערוצי טלוויזיה סגורים (ספורט 1/2 וכו'), היא לא מיועדת לזה ולא מתיימרת לעשות את זה. לא MP ולא XBMC.

לצפיה בערוצי טלוויזיה שמשודרים בחינם באינטרנט, מכל העולם, אכן קיים תוסף בשם OnlineVideos.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים