עבור לתוכן

עזרה בשדרוג מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

במסגרת מבצעי Black Friday ב-TMS אני שוקל לשדרג קצת את המחשב שלי.

בהתחלה רציתי להוסיף את ה-GTX 750Ti, אבל חבר אמר שה-GTX 670 יותר טוב.

בבדיקות, התברר כי אכן ה-670 יותר טוב מה-750, אבל אינו תואם ללוח אם שלי, לכן כנראה שאצטרך גם לשדרג את לוח האם שלי.

אבקש את העזרה שלכם בבחירת כרטיס מסך שיעזור לי בהרצת משחקי FPS (באטלפילד, ביושוק, אססינס קריד, וגם COH למרות שהוא לא FPS), עם לוח אם שתואם לו, ואולי אפילו נוסיף מעבד אם יש צורך - עדיף מאוד במסגרת המבצעים שיש ל-TMS על לוחות אם וכרטיסי מסך.

אין לי רצון לבצע השקעה גדולה מאוד, ואני חושב ש-1,500 יהיו מספיק בשביל שלושת הרכיבים (אם באמת נצטרך את שלושתם).

על כל מקרה שלא יהיה, צירפתי את המפרט הנוכחי שלי.

תודה מראש! :)

פורסם

על איזה רזולוציה המסך שלך ועל איזה הגדרות אתה רוצה להריץ משחקים?

הלוח שלך תומך ללא בעיה ותוכל להביא כל כרטיס שתרצה

לדעתי אין טעם לשדרג כלום חוץ מכרטיס מסך ואולי להוסיף SSD כדי להפעיל מערכת הפעלה ומשחקים יותר מהר (טעינה והעלאה של "מפות וכ'ו" )

פורסם
  • מחבר

המסך ברזולוציית 1920x1080, וארצה להריץ את המשחקים על אזור ה-HIGH אם אפשר.

בדקתי ב-pcpartpicker.com האם לוח האם שלי תומך ב-670 של gigabyte, אבל התברר שלא, אז אמרתי "אם כבר אז כבר" ונחליף לוח אם ומעבד אם צריך.

בנפרד לחלוטין מרעיון השדרוג ומ-BF, הוצע לי המפרט הזה, ואשמח לדעת אם הוא עדיין רלוונטי למשחקים ולחומרה העדכניים ביותר:

פורסם

^ חבר יקר בוא לא נעשה סלט ירקות ונלך לפי הסדר.

קודם כל כמו שהסבירו לך לפני אין שום בעיה לחבר כל כ. מסך שתרצה עם הלוח אם הקיים. הסיבה שבבדיקה שעשית קיבלת אי התאמה היא חיבור PCIe 2 שקיים בלוח שלך כשכרטיסי מסך חדשים תומכים כבר ב PCIe 3 שתורם במידה מסוייצת לביצועיי גיימינג אבל לרוב אין הבדל מורגש בין השניים. וזאת ממש לא סיבה להוציא 2000 שקלים.

חוץ מזה המעבד שלך הוא עדיין טוב מאוד ועושה את העבודה כיוון שמדובר במעבד 4 ליבות עם תדר טורבו גבוה למדיי שלא יוצר צוואר בקבוק משמעותי. עוד פעם לא סיבה להוציא כל כך הרבה כסף כדי לקבל תוספת של כמה אחוז בביצועים בזכות המעבד.

מה שאני הייתי עושה זה משדרג את כמות הזיכרון ל 8 גיגה שכן יוצר צוואר בקבוק רציני אם אתה עובד עם 2 גיגה. מחליף את הכ. מסך באחד חזק כמו 280X משומשים עם אחריות או GTX670, 7970. מוסיף גם SSD אם אתה רוצה לקבל זמני טעינה קצרים הרבה יותר.

בקשר למפרט שהוצע לך - המעבד מצויין לגיימינג אבל קצת יקר, יש יותר משתלמים.

קירור מעבד הייתי לוקח דגם חדש ושקט יותר כמו i11 במחיר דומה.

כ. מסך לא משתלם כשיש את GTX970 החדש שחזק ממנו ב 14% ואפילו יש דגמים מתחת ל 2000 שקלים.

SSD מסדרת ה EVO סובלת מבעיות כאלה ואחרות כמו באגים שפוגעים במהירויות הטעינה ועוד, לכן הייתי לוקח כונן אחר.

נערך על-ידי Syszone

פורסם

אני מצטרף להמלצות פה על כרטיס זיכרון וSSD זה יפיח חיים חדשים במערכת.

פורסם
  • מחבר

הוספתי עוד סטיקים, אחד של 2 ג'יגה ואחד של 4 ג'יגה, אז נכון לעכשיו יש לי 8 RAM.

אז כדאי פשוט להוסיף את ה-GTX 670 למערכת הקיימת?

פורסם

כן ואם אתה יכול\רוצה גם 970 יהיה בסדר ויוכל להמשיך איתך כשתשדרג שילוש אבל אלו מחירים אחרים כבר..

החלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

ה-970 לא במבצע לצערי, אחרת הייתי כבר קונה אותו :\

פורסם

מה שכן (כבר נאמר למעלה אבל מוסיף כי גם אני חושב כך) כדאי לחשוב על כרטיס אדום במחירים האלה שגם חזק יותר וגם עם יותר זיכרון כי לאן שהמשחקים הולכים יש מצב שזה יתברר כחכם יותר בעתיד.

פורסם
  • מחבר

אז על איזה כרטיס מסך היית ממליץ לי (שיתאים למפרט שלי, כמובן)?

פורסם

R9 290 יכול להיות שאפשר למצוא בתקציב (דורש חיפוש). או אולי בכלל לחכות לGTX960 שאמור לצאת בקרוב..

כמה דחוף לך לקנות כרטיס?

כמה נשאר לך בשביל כרטיס אחרי שאתה קונה זיכרון?

פורסם
  • מחבר

הזיכרון כבר קיים ונקנה לפנה חצי שנה בערך.

אני רוצה להישאר רק בתחומי nVidia.

לא דחוף לי לקנות כרטיס, אבל אני כבר מרגיש שהוא בקושי סוחב במשחקים שיצאו בשנה האחרונה.

מצד שני, אני לא רוצה להפציץ עם הכרטיס הכי טוב שיש בשוק, וממה ששמעתי ה-GTX670 מספק את הסחורה..אלא אם ידוע על משהו טוב ממנו..אלף ש"ח מרגיש לי די והותר בשביל כרטיס סביר פלוס

נערך על-ידי GaiSin

פורסם

לא הייתי הולך על כרטיס שיש לו 2GB זיכרון ... ( יהרגו אותי בסוף )

אבל היום זה נהיה ממש צוואר בקבוק ... מה שכן המחירים שלו לא משתלמים לעומת כרטיסים אחרים שעדיפים עליו ( מצד AMD כמובן )

פורסם
  • מחבר

יצאתי מבולבל חח

פורסם

למרות שהמחיר עבור 670 טוב והכרטיס הזה מעולה קשה להמליץ עליו בתקופה הזו בגלל כמות הזיכרון שלו, המשחקים של היום כבר מנצלים יותר מזה אז מה יהיה בעתיד הלא רחוק גם עם הגדרות נמוכות לא יהיה מספיק זיכרון.. (זה לא וודאי אבל הימור מושכל).

יש לך סבלנות? יכול להיות ש GTX960 שאמור לצאת עוד מעט (לא יודע בדיוק מתי) יהיה זול מה-290 ועם יותר זיכרון ויותר כוח משל ה-670. וצריכת החשמל שלו לעומת ה-290 בכלל אמורה להיות בדיחה.

בקיצור סבלנות תשתלם לך מאוד, במקרה של אין ברירה אני במקומך הייתי בוחר ב-290 ורק בסוף 670. זו דעתי במקרה שלך.

וודאי שכדאי שתשמע עוד כי יכול להיות שיש למישהו איזה הצעה אחרת שתהיה טובה יותר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים