עבור לתוכן

970 GTX

Featured Replies

פורסם
אגב, ניתן לעשות זאת גם דרך MSI Afterburner / ASUS GPU Tweak ותוכנות דומות. כולן עושות אותו הדבר (משנות הגדרה בGlobal profile שלא רואים דרך הקונטרול פאנל הרגיל של Nvidia), אז לא כל כך משנה במה תשתמשו.

עד היום לא מצאתי סיבה אחת שלא להגביל את הFPS לתדר רענון של המסך - אין טעם לייצר יותר פריימים ממה שהחומרה מסוגלת להראות, זה סתם בזבוז משאבים.

וכמובן שזה מונע לחלוטין בעיות coil whine והתחממות כאשר הכרטיס מייצר 4000 fps על תפריט סטטי.

אני עדיין מופתע שזה לא הדיפולט ואפילו לא נתמך באופן רשמי מNvidia \ AMD.

אם לדייק, NV Inspector ו- EVGA Precision X אכן מפעילות "מתג" בדריבר, כך שהוא האחראי על הגבלת ה-FPS (אימפלמנטיצה של אנוידיה), לעומת MSI Afterburner (לא יודע לגבי האסוס) שמגבילה תוכנתית דרך Rivatuner Statistic Server עצמו (שאגב שכחתי לציין גם כן מסוגל לעבוד עם פרופילים). ככה שמדובר ב-2 טכניקות שונות להגבלת fps, והן לא היחידות.

אגב, יש אומרים אפילו להגביל את ה-FPS פריים אחד או שניים מתחת לקצב הרענון כשמשתמשים ב-Vsync, מה שכביכול מקצץ קצת את ה input lag הנלווה ל-Vsync. (יותר בקטע תחרותי כנראה)

naki, במידה ואתה צריך מצאתי פה מדריך שמראה איך להוסיף custom presets להגבלות fps ב- inspector:

http://www.overclock.net/t/1368777/how-to-create-custom-fps-limits-in-inspector

• תגובות 46
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תודה רבה! הפעלתי vsync ונפתרה לי הבעיה.. רק המסך של wach dogs עושה לח בעיות.. נראה לי מעל 100 fps זה משמיע. זה תלוי בקצב ריענון מסך? יש לי מסך lcd של סמסונג בן 5 בערך

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני מפחד להתעסק שם, בטעות אפספס משהו, והזקתי במקום להועיל

פורסם

שאלה: מי שיש לו sli, והfps גבוהה, (שזה נראה לי המטרה של מערך sli) שומע את הרעש הזה משני הכרטיסים???

פורסם

לאחר ששלחתי מיייל לגיגבייט,

לגבי התופעה הזאת :

קיבלתי את התשובה הג'נרית :

מה שאומר שהם זורקים את זה לעבר החנות.

Dear ,

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, if possible, please try to test your VGA card in another system, or test your motherboard with different VGA card to see if there's a hardware problem.

If the problem still occurs in another system, a further testing or examination to your VGA card might be required. We suggest you to contact your supplier (where you bought the product) to arrange further examination and find out the root cause.

Regards,

GIGABYTE

פורסם

ברור ש"יזרקו" את זה לעבר החנות. זה תפקידה של החנות דרך היבואן לטפל במוצרים ולא של היצרן ישירות. אחרת היה פה בלאגן אחד גדול.

פורסם
אם לדייק, NV Inspector ו- EVGA Precision X אכן מפעילות "מתג" בדריבר, כך שהוא האחראי על הגבלת ה-FPS (אימפלמנטיצה של אנוידיה), לעומת MSI Afterburner (לא יודע לגבי האסוס) שמגבילה תוכנתית דרך Rivatuner Statistic Server עצמו (שאגב שכחתי לציין גם כן מסוגל לעבוד עם פרופילים). ככה שמדובר ב-2 טכניקות שונות להגבלת fps, והן לא היחידות.

אגב, יש אומרים אפילו להגביל את ה-FPS פריים אחד או שניים מתחת לקצב הרענון כשמשתמשים ב-Vsync, מה שכביכול מקצץ קצת את ה input lag הנלווה ל-Vsync. (יותר בקטע תחרותי כנראה)

naki, במידה ואתה צריך מצאתי פה מדריך שמראה איך להוסיף custom presets להגבלות fps ב- inspector:

http://www.overclock.net/t/1368777/how-to-create-custom-fps-limits-in-inspector

חידשת לי, הייתי בטוח שגם MSI Afterburner פועל היום דרך הדרייבר.

אגב, אני אישית משתמש בתוכנה של Asus שבוודאות פועלת דרך הדרייבר (הסתכלתי אחרי זה עם Inspector בשביל לוודא זאת. כמו כן שמשנים דרך הInspector אז רואים את השינוי גם בפאנל של Asus)

אישית במשחקים תחרותיים אני מעדיף להיות בלי Vsync בכלל, או לאפשר VSync רק עם triple buffering, שברוב המשחקים עובד מצויין מבחינת frame rate / input delay - בהנחה ויש לך מספיק VRAM לזה.

פורסם
הגבלת FPS ידנית נותנת לך יותר חופש בחירה (אם מסיבה כלשהי אתה לא מעוניין להגביל ספציפית לקצב הרענון), וזה עובד גם עם Vsync (לא חייב לבוא במקומו).

מעבר לכך, Vsync עלול להשפיע על ה-FPS לרעה במקרים מסויימים, או מלווה בתוספת השהיית קלט \ mouse lag. יש אנשים שמעדיפים את האלטרנטיבה (קריעת תמונה \ tearing שאני שונא לא פחות)

לגבי Coil Whine ב-FPS גבוה מהרגיל, זה די טבעי לא צריך להתרגש. לא מדובר באיזו בעיה חשמלית אלא בסך הכל ויברציות של סליל בתדר שאתה מסוגל לשמוע. ישנן יצרניות שמשתמשות ברכיבים יקרים יותר אשר מצמצמים ויברציות מסוג זה. נראה לי שזה נכנס יותר למודעות בין היתר בעקבות קדמת הטכנולוגיה. בעבר מחשב היה עניין רועש, מספיק כדי לכסות על רעשי הסלילים שנבלעו בין רעשי המאווררים :)

אם מדובר במשהו חריג \ ממש מציק - אפשר לנסות לממש אחריות \ RMA.

זאת לא בדיוק התוכנה "של NVIDIA", אלא כלי צד שלישי ששולט בדריבר NV, כולל האפשרויות החבויות \ בלתי נגישות מלוח הבקרה של הדריבר.

ZxdnrTd.png

ישנם presets מוכנים להגבלות FPS למרות ש 90 ספציפית לא כלול. אבל אפשר פשוט לרשום את הדגלון המתאים עבור 90.

אתה יכול להמיר 90 להקסדצימלי (שזה 5A) ולהזין את זה בצורה הבאה: 0xF000005A (ה-"F" מתייחס ל-frame target ולא temp target למשל).

אה אז בסדר בגלל זה הדגשתי שזה קרה אך ורק ב2800 fps.. שאני לא משחק מעל 60..

אבל זה לא אומר משהו על הכרטיס או עלול להגביל ביצועים/להתחמם או כל דבר כזה או אחר? זה רעש מעצבן נטו? (שגם ככה הפסיק)

ולגבי הvsync , אתה אומר שכדאי להגביל fps לא דרך זה ? כי זה עלול להביא לדרופים?

פורסם

הרעש עצמו לא יכול לגרום לשום דבר. ה-FPS הגבוה הוא שמביא איתו את הצרות (ואת הרעש כאמור :) )

ובסך הכל העלתי אפשרות נוספת להגבלת FPS, לא טענתי שזאת בהכרח האפשרות העדיפה עבורך. באופן אישי תמיד שאפתי לשימוש ב-Vsync,

בראש ובראשונה בכדי למנוע את קריעת התמונה הבלתי נסבלת. החסכון הנלווה בחשמל \ טמפ' \ רעש זה בונוס.

פורסם

הבעייה עם Vsync היא שהוא לא תמיד פועל - נתקלתי כבר במשחקים שייצרו 4000 FPS בתפריט הראשי, גם עם Vsync, כאשר המשחק עצמו אף פעם לא עבר את ה60.

אישית אני מפעיל תמיד את 2 האופציות, fps limit אכן לא מטפל כלל בבעיית הtearing, זה רק vsync / gsync יכולים לפתור.

פורסם

לא תמיד פועל כשהוא מופעל מהמשחק אולי. לא זכור לי שהוא לא עבד שהכרחתי מהדריבר...

פורסם
הרעש עצמו לא יכול לגרום לשום דבר. ה-FPS הגבוה הוא שמביא איתו את הצרות (ואת הרעש כאמור :) )

ובסך הכל העלתי אפשרות נוספת להגבלת FPS, לא טענתי שזאת בהכרח האפשרות העדיפה עבורך. באופן אישי תמיד שאפתי לשימוש ב-Vsync,

בראש ובראשונה בכדי למנוע את קריעת התמונה הבלתי נסבלת. החסכון הנלווה בחשמל \ טמפ' \ רעש זה בונוס.

אה אז זה בסדר ..

כל עוד אני לא שומע את הרעש בכלל שמדובר בfps נורמטיבי אז אני לא צריך לדאוג מכלום ואפשר להשאיר את זה ככה ?

וגם יש לי אחריות 3 שנים אז אני לא דואג כל כך..

פורסם
  • מחבר

שאלה די דחופה לא שאני מנסה למצוא בעיות אבל...הכרטיס עושה רעש של COIL כשהוא במצב מנוחה?? שום דבר לא עובד וגם טמפ של 50 מעלות שהוא בדרך כלל 28 במנוחה...??? מה קורה פה ?

פורסם
שאלה די דחופה לא שאני מנסה למצוא בעיות אבל...הכרטיס עושה רעש של COIL כשהוא במצב מנוחה?? שום דבר לא עובד וגם טמפ של 50 מעלות שהוא בדרך כלל 28 במנוחה...??? מה קורה פה ?

אתה בטוח שהוא במנוחה?

פורסם
  • מחבר

אמתמול באמתי לכבות אותו שניה לפני אני שומע זה מתחיל עם ה COIL רעש והטמפ הגיע ל 50 מעלות סתם ככה....איך זה יוכל להיות בכלל? שום דבר לא עבד באותו זמן כי באתי לכבות בכלל

פורסם
  • מחבר

?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים