עבור לתוכן

מה קצב ההעברה בפועל של 802.11g?

Featured Replies

פורסם

היי,

שדרגתי את האינטרנט לחבילה של 30 מגה-ביט ואני מקבל דרך הנתב שלי, שתומך תמיכה מלאה ב-802.11g (וחלקית ב-802.11n) רק 10 מגה-ביט. כרטיס הרשת האלחוטי במחשב הנייד הוא 802.11g, כך שאני לא מצפה למהירות של 802.11n, אבל למרות מה שקראת ש-802.11g אמור לספק בפועל כ-20 מגה-ביט (שזה חצי מהתעבורה התיאורטית של 54 מגה-ביט על פי מאפייני התקן), הרי שאני מקבל חצי מכך - כלומר רבע מההתעבורה התיאורטית.

התוצאות נשארות זהות גם כשאני נמצא בסמוך לנתב. בעת חיבור המודם למחשב בחיבור חוטי אני מקבל 30 מגה-ביט.

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

המהירות האפקטיבית של תקן G היא לכל היותר 22Mbps וגם זאת בתנאי קליטה אופטימלים. איזה נתב יש לך? אם זה חשוב לך קנה מתאם USB לתקן N בכמה עשרות שקלים.

פורסם
  • מחבר

אני מקבל חצי מכך, אפילו כשאני במרחק ס"מ ספורים מהנתב. מדובר ב-TL-WR740N הבסיסי של TP-Link. הוא ייתן לי לעבוד ב-30 מגה-ביט אם אקנה כרטיס רשת N? אגב, יש לי רק USB 2.0 במחשב - זה יספיק? עריכה: מה דעתכם על הכרטיס הזה? http://ksp.co.il/?uin=21110

פורסם

ראשית תשלול שיש בעיה עם הנתב או עם הקישוריות שלך לאינטרנט, תתחבר אל הנתב בעזרת כבל ותבצע בדיקות מהירות.

פורסם
  • מחבר

כתבתי שהתחברתי למודם וקיבלתי 30 מגה-ביט. לא חושב שיש טעם להתחבר לנתב עם כבל, כי זה לא יגיד לי כלום על הקישוריות האלחוטית.

פורסם

לנתב שלך (740) יש רק אנטנה אחת, כלומר הוא לא תומך בתקן N הרשמי. המהירות המקסימאלית התאורטית שלו היא 150Mbps ולכן בפועל בתקן N תקבל לכל היותר סביב 40Mbps. אבמחשב הנייד אתה מקבל רק 10Mbps כיוון שהנתב תומך בו זמנית גם ב-N וגם ב-G וסביר להניח שיש עוד רעש על הערוץ בגלל נתבים של השכנים. אתה יכול לנסות לשחק עם הערוצים של הנתב - יכול להיות שתקבל שיפור קטן כתוצאה מכך.

פורסם
  • מחבר

אז אין טעם לקנות כרטיס רשת אלחוטי? או שזה הימור?

פורסם
  • מחבר

קניתי כרטיס רשת אלחוטי USB, מדגם TL-WN725N של TP-Link, במחיר של לאפה שווארמה + שתייה. הצלחתי להוריד ב-3.3MB/s, שזה די קרוב למהירות המקסימלית של החבילה שלי. אני מרוצה. :)

פורסם
לנתב שלך (740) יש רק אנטנה אחת, כלומר הוא לא תומך בתקן N הרשמי. המהירות המקסימאלית התאורטית שלו היא 150Mbps ולכן בפועל בתקן N תקבל לכל היותר סביב 40Mbps. אבמחשב הנייד אתה מקבל רק 10Mbps כיוון שהנתב תומך בו זמנית גם ב-N וגם ב-G וסביר להניח שיש עוד רעש על הערוץ בגלל נתבים של השכנים. אתה יכול לנסות לשחק עם הערוצים של הנתב - יכול להיות שתקבל שיפור קטן כתוצאה מכך.

צ'יף אתה טועה. אני עם הנתב הנ"ל הגעתי למעל 80Mbps כאשר הוא מוגדר להשתמש בתקן N בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים