עבור לתוכן

מחפש המלצה לראוטר סלולרי/MIFI

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני לרכוש ראוטר סלולרי.

אין יותר מדי דרישות.

מן הסתם דור שלישי מינימום (דור רביעי בונוס אבל לא קריטי)

מבחינת תדרים תמיכה בתדרים בארץ (מן הסתם כמה שיותר תדרים כמובן שיותר טוב) ותמיכה בתדרים בארה"ב (אותו כנ"ל)

המטרה של הראוטר היא כרגע נסיעה ארוכה לארה"ב אבל בסופו של דבר אז עיקר הדגש שם.

אין לי בעיה לחפש דגמים באינטרנט פשוט אם יש כאן אנשים שכבר רכשו דגמים כאלו באינטרנט ויודעים על דגמים מומלצים אשמח לשמוע.

בתודה מראש :)

פורסם

ראשית, כל טלפון חכם יכול לשמש כ-MIFI כך שרכישת נתב יעודי לנושא אינה ממש חיונית. שנית - מה התקציב שלך? ולבסוף - ל-MIFI צריכה להיות אפשרות לעבודה מסוללה או שיהיה מחובר למקור מתח באופן תמידי?

פורסם

המכשיר עצמו בדרך כלל די יקר, ובתוספת החבילה של אינטרנט אנלימיטד שהיא די יקרה עד יקרה מאוד בפני עצמה (הרבה יותר מהארץ) העסק לא משתלם.

האופציה המשתלמת ביותר היא חבילה של מודם + תוכנית אנלימיטד מאחת מחברות הסלולר (‏Clear, H2O Bolt‏ ועוד רבות). רובן באיזור 50 דולר לחודש.

בכל מקרה, בשונה ממה שכתבת, כדאי מאוד שדוקא כן תשיג מודם עם קליטה של ‏LTE‏, כיוון שבמחשב הפרש המהירות

די משמעותי.

דבר נוסף, בדוק היטב את נושא הכיסוי ‏‎(Coverage)‎‏, כיוון שיש חברות שיותר חזקות באיזור מסויים, ולא בכל מקום יש קליטה או רק דור שלישי ולא ‏LTE‏.

מבחינת איכות התקשורת ומהירות האינטרנט יש עדיפות לחברות שמקבלות שירות מ ‏T-MOBILE‏, או ‏AT&T‏ (‏ATT.MVNO‏). רק שAT&T‏ לא מספקים שירות של דור רביעי לחברות שיושבות עליהם אלא שומרים זאת כיתרון לעצמם.

הערה נוספת:

אפשרות נוספת באם לא תזדקק לזה בנסיעות היא לעשות מנוי לאופטימום אונליין, יש להם נקודות ‏WiFi‏ ברוב ארה"ב ברחובות הראשיים. אבל עליך לבדוק האם יש כיסוי במקומות בהם תשהה. היתרון הגדול של האופציה הזו היא שהאינטרנט מהיר מאוד, במיוחד לעומת מודם סלולרי.

הערה סופית ואחרונה...: בשונה מהארץ בכבישים ראשיים מחוץ לאיזורים מיושבים יתכן שלא תהיה קליטה בכלל. כך שאם תזדקק לזה בנסיעות ארוכות בדוק היטב את נושא הכיסוי, כנ"ל.

פורסם
  • מחבר

היי תודה לכם על התגובות.

א') אני יודע שכל טלפון חכם יכול להיות Hotspot/AP מן הסתם אבל אני יודע שיש בחו"ל (לא בדקתי עדיין לגבי ספקיות בארה"ב) מקומות שמגבילים/לא מאפשרים את זה. (לא יודע איך אוכפים וכמה זה באמת חוקי או בעייתי אבל הבנתם את הרעיון)

ב') גם אם מותר לעשות את זה בארה"ב בכל מקום זה צורך סוללה מהסמארטפון

ג') הטיול יהיה טיול די ארוך עם קרוון. אז טכנית הוא יכול להיות מחובר לחשמל אבל במחשבה לשימוש לטווח ארוך לטיולים נוספים בעתיד לאו דווקא עם קרוואן (למרות שתמיד אפשר להטעין מהמצת) אני חושב שמכשיר שעובד עם סוללה יהיה עדיף (ראיתי כאלו שמשמשים גם כ-Power Bank שזה נחמד אבל לא קריטי)

ד') התקציב לא ממש מוגדר. ממה שיצא לי לראות בחו"ל מכשירים כאלו עולים בעלות חד פעמית כמה עשרות דולרים. נראה לי לא ביג דיל וכשנוסעים לטיול ארוך עם קרוואן ואין לך אפשרות לאינטרנט קווי בכל מקום מן הסתם כי אתה נוסע ומנויים לכל מיני נקודות WIFI בכל מיני מקומות זה לא בהכרח יהיה רלוונטי וגם אם כן זה לא יתן פתרון מלא כפי שאני מחפש. אז כן אפשר לקנות סים עם גלישה לשני מכשירים אבל יש עוד מכשירים שיהיו כמו טאבלטים ולפטופים ונראה לי מצחיק לקנות לכל אחד סים או דונגל או לשתף עם האחרים. ברור לי שיש את ענייני הכיסוי. מן הסתם זה אחריות שלי לבדוק את הכיסוי וברור שיהיו אזורים אולי בלי כיסוי בכלל או עם כיסוי דור שני מינימלי או דור שלישי בלבד ובוודאי שלא בכל האזורים יש דור רביעי ואני יודע שלא כל המפעילות בכלל מספקות דור רביעי. רק רציתי המלצה למכשירים. זה לא שאני לא מבין בזה. פשוט אם יש כאן אנשים שיש להם ניסיון טוב עם איזה דגם אשמח לשמוע זה הכל. אחרת אזמין נטו על הנייר לפי מפרט או שאחפש ביקורות באינטרנט ואקווה לטוב.

בקיצור אם למישהו יש המלצה לדגמים אני אשמח. באמת נטו דגמים שנחשבים מומלצים וכאמור מן הסתם תמיכה בכמה שיותר תדרים פשוט כי זה יתן לי יותר מרחב אפשרויות מן הסתם אבל אם לא אשתדל להתאים את בחירת המפעיל שלי בהתאם למכשיר אני מניח.

פורסם

זה נכון שחלק מחברות הסלולר הגדולות בארה"ב אכן לא מאפשרות שימוש ב-TETHERING באמצעות מכשיר סלולרי - הפרקטיקה הזו אפשרית בארץ כי משרד התקשורת מחייב זאת, אבל בארה"ב אין חובה כזו. על מנת להשתמש באופציה הזו בארה"ב אתה צריך SIM + תוכנית DATA יעודית שהיא בדרך כלל יותר יקרה מתוכנית סלולרית רגילה. תתכונן לשלם משהו כמו 50$ וצפונה בשביל תוכנית כזו לחודש. מעבר לכך, אם אתה מתכוון להשתמש ב-HOTSPOT לצורך חיבור מחשב נייד, קח בחשבון שאתה תנצל את החבילה שיש לך בקצב מסחרחר - אני מאוד ממליץ לך להשתמש בה רק לטאבלטים ו-SMART PHONE. לגופו של עניין, MIFI יעיל וזול שפועל ב-3G בלבד יעלה סביב 40$. לי יש ניסיון טוב Novatel 2372 - הוא פועל רק בתקן G ומאפשר חיבור של עד 5 מכשירים, אבל בהתחשב בזה ש-3G נותן לכל היותר 7Mbps זה בהחלט סביר. אם אתה רוצה דגם ב-3.5G ותמיכה בתקן N, תצטרך להשקיע הרבה יותר - הדגם HUAWEI E5331 יתאים לך ויעלה סביב 80$. אם אתה רוצה תמיכה ב-4G תתכונן לשלם 140$ וצפונה. במקרה הזה, בגלל שבכל מדינה נתמכים תדרי LTE אחרים תצטרך דגם יעודי לארה"ב שלא היה שימושי בארץ ולהפך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים