עבור לתוכן

3 way SLI GTX 980 ביצועים נמוכים

Featured Replies

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה אבל יכול להיות שהספק שלו לא נותן מספיק כוח בשביל 3 כרטיסים כאלה? עם מעבד כזה בא גם לוח אם חזק ביחד הכל צריך ספק חזק מאוד..

כל עוד הוא לא מעלה מפרט מלא , אנחנו יכולים רק לנחש , בנוסף יכול להיות ששלושת הכרטיסים מתחממים עקב צפיפות וחוסר זרימת אוויר מספקת במארז ( שוב , בלי מפרט מלא קשה להגיד , יותר קל לנחש )

• תגובות 49
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Blader

תעלה סקרינשוטים של UNITY רץ ב 4K בשרשור של המשחק

בטח נראה טוב

פורסם

מארז ultra tower בטוח.. ולגבי הביצועים של unity.. נראה לי מוציאים טלאים כל יומיים כדי לתקן מה שהולך שם.. עוד חודשיים נקנה אולי

פורסם
Blader

תעלה סקרינשוטים של UNITY רץ ב 4K בשרשור של המשחק

בטח נראה טוב

אשתדל היום בערב

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה חברים.

לא המליצו לי לקנות את המערך הזה למסך אחד או לשלושה. זו הייתה החלטה שלי... ולא הגיוני שמשחקים שתומכים בSLI לא ינצלו את כל ה12 GB של שלושת הכרטיסים .. אחרת מה הטעם? בכל מקרה אין לי כ"כ מושג מה המפרט מפורט... אעלה אותו ביום יומיים הקרובים. עדיין לא הבנתי מה צריך לעשות או מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה אבל שוב תודה לכל העוזרים

פורסם

מנסים להסביר לך, במערך כרטיסים הזיכרון לא מוכפל.

אם לכרטיס אחד יש 4GB זיכרון - זיכרון העבודה של המערך עדיין יהיה 4GB, גם עם ארבעה כרטיסים.

פורסם
אשתדל היום בערב

בעצם שכחתי גם אני יכול לספק סקרינשוטים 4K עם DSR :| שכחתי מזה לגמרי

פורסם
  • מחבר
מנסים להסביר לך, במערך כרטיסים הזיכרון לא מוכפל.

אם לכרטיס אחד יש 4GB זיכרון - זיכרון העבודה של המערך עדיין יהיה 4GB, גם עם ארבעה כרטיסים.

אז מה בעצם היתרון בsli לעומת כרטיס בודד ?

פורסם

יותר ליבות שמבצעות את החישובים, יותר רוחב פס... להריץ 3 כרטיסים כמו שלך בשביל להפעיל DSR על מסך 1080p זה קצת לא חכם. צריכת החשמל של השלישייה הזאת גבוה, סביר להניח גם שחם להם אלא אם דאגת לקירור רציני וזרימת אוויר נכונה במארז ואז אורכי חיי הרכיבים שלהם מתקצר והביצועים שלך נפגעים. בנוסף, משחקים רבים וגם תוכנות רבות לא בנויות למערכים של כרטיסים גרפים ברמת התוכנה. יש משחקים שירוצו לך על כרטיס אחד בדיוק כמו על מערך שלם, בהתאם לתאימות המשחק ובהתאם לשחרורי דרייברים ופרופילים עדכניים מnvidia עצמם. עכשיו, מבחינת זיכרון לכרטיסים במערך, כל כרטיס מעבד את אותה ה"תמונה" שמופיעה לך על המסך, ולכן ה"תמונה" למעשה משוכפלת שלוש פעמים לכל כרטיס אז ה12GB שלך הם מעשית 4GB. תשקול טוב טוב מה אתה עושה מפה.

פורסם
  • מחבר

אני קצת מבולבל ... המפרט טוב ? לא טוב ? ומה הכוונה לשקול טוב מה אני עושה מפה?!? בבקשה תעזרו לי

פורסם

המפרט מפלצתי, פשוט מבוזבז למסך 1080P אחד.

ואין מספיק פרטים, אנחנו צריכים יותר פרטים על החומרה ועל התוכנה.

פורסם

מור שלום וברוך הבא לפורום,

החברים קצת מתרגשים כי מערך של שלושה 980GTX זה דבר לא כל כך נפוץ ובטח לא בישראל

מרימים פה בעיקר גבה עקב כך שלפחות מהנתונים שסיפקת עד כה, נראה שזה מערך הרבה יותר מדי חזק ביחס לשאר רכיבי המערכת

בנוסף מערך של SLI עלול במקרה שלך להוריד ביצועים שכן לעיתים קיימות בעיות של תאימות במשחקים בSLI ואם גם ככה כרטיס אחד יספק אותך אז להוסיף כרטיסים נוספים לא יתרום בשום צורה חיובית

אלה רק יגדיל את צריכת החשמל והחום במארז.

מציע ששתחיל מההתחלה:

תפרט בדיוק את את כל הרכיבים שיש לך במחשב כולל המסך והרזולציה בה אתה עובד

כמו כן מי המליץ לך לרכוש 3 כרטיסי 980GTX בשביל הצרכים שלך?

זה לא עלה לך מלא כסף?

בכל מקרה אל תתבאס, מקסימום תגיע (בעזרתנו) למסקנה שאתה לא צריך את כל הכרטיסים הללו ותמכור אותם כיד שנייה על מנת לצמצם נזקים.

ממתינים לתשובות שלך בטרם נוכל להמשיך לסייע...

פורסם
אני קצת מבולבל ... המפרט טוב ? לא טוב ? ומה הכוונה לשקול טוב מה אני עושה מפה?!? בבקשה תעזרו לי

המפרט מצוין אבל קצת מבוזבז ה3 כרטיסים האלה מיותרים 2 היה מספיק בהחלט..

אני חושב שnvidia עשתה טעות בכמות זיכרון שהיא נתנה להם זה לא מספיק היה צריך לפחות 6GB..

לי יש את 980 של גי'גבייט והמשחקים החדשים לא עובדים על הגדרות הכי גבוהות הרוב על אולטרה אבל כרטיס כזה היתי מצפה ליותר..

לפי מה שהבנתי הם הולכים להוציא גירסה של 8GB לתקן את הטעות, אז היתה מרגיש את העוצמה..

בתור התחלה תבדוק את הלוח-אם, יש הסבר בספר (menu) על מערך נכון על איזה סלוטים למקם את הכרטיסים בשביל ביצועים אופטימלים..

תוריד כרטיס אחד תיראה איך עובדים 2 או 1

ותבדוק אם הספק מספיק חזק לכל המערך הזה..

בהגדרות של nvidia תבחר ב3d setting את האפשרות הראשונה: let the 3d appliction decide

בהצלחה..

פורסם

כל כרטיס מעבד את אותה ה"תמונה" שמופיעה לך על המסך, ולכן ה"תמונה" למעשה משוכפלת שלוש פעמים לכל כרטיס אז ה12GB שלך הם מעשית 4GB

ליתר דיוק, רוב המשחקים שמנצלים SLI מרנדרים ב- AFR (כל כרטיס מרנדר תמונה, במקרה הזה 3 תמונות עוקבות), בניגוד ל-SFR (כל כרטיס עובד על חצי\שליש תמונה).

לא שזה משנה את העובדה שלאף כרטיס אין גישה לזכרון של שכניו. תמונה אחת או תמונות עוקבות, מדובר באותה סצינה שכל אחד מהם צריך להחזיק בזכרון.

המפרט כנראה פגז, סביר שיותר ממה שאתה צריך או מסוגל לנצל. אתה יכול להוריד תוכנה כמו SPECCY בכדי להציג לנו הנתונים המדוייקים שלו.

כמו שנאמר, לא כל המשחקים יודעים לנצל 3 כרטיסים כראוי, ובאופן כללי ברזולוציה FullHD לרוב אין צורך בשלושה כרטיסים, בטח לא "הכי חזקים שיש", למעט מקרים חריגים או שימוש יעיל מצד המשתמש שיודע אין להוציא את המיטב מכח עיבוד מיותר דרך הגדרות דריבר תובעניות.

במקרה, FarCry 3 הוא דוגמא רעה לניצול SLI יעיל מצד המשחק. אבל לדריבר Nvidia יש כמה טריקים מתחת לשרוול. דרך אחת ליעל scaling בעייתי היא שימוש ב- SLI Anti-Aliasing,

שזאת שיטת רינדור בפני עצמה (מבטלת\דורסת את שיטת רינדור ה-SLI של המשחק). הכרטיסים יתחלקו בעבודה על חישוב פילטר AA הכבד - הם יעבדו על אותה התמונה בהקשר זה.

לצורך העניין תקבל ביצועים שקולים לכרטיס GTX 980 בודד עם רק מחצית או שליש מפגיעת הביצועים של AA הנבחר. ניתן לבחור SLI AA במכפלות גבוהות יותר לאיכות תמונה עדיפה על זאת שהמשחק מציע.

רק שים לב שאתה לא משנה את ההגדרה בפרופיל הגלובלי, אלא בפרופיל של המשחק עצמו.

יש פה וידאו קצת ישן שיכול לעזור. נראה לי יש לו כמה טעויות שם בהסברים אבל זה מספיק טוב לצורך העניין:

בגדול ישנן אפשרויות נוספות בדריבר לשיפור איכות, כמו Ambient Occlusion, DSR, סוגי AA וכו'...

וגם מס' אפשרויות חבויות שמצריכות מעט התעסקות ע"מ להכריח הגדרות שונות על משחקים עקשנים. (מתאים יותר למתעניינים או סתם חזירים שבינינו מאשר למשתמש ממוצע חסר סבלנות)

בכדי לנטר יעילות scaling בין הכרטיסים, אתה יכול להוריד תוכנה כמו MSI AfterBurner או EVGA Precision X שבין היתר יודעות להציג בגראף או על גבי המסך בזמן משחק אחוזי ניצול GPU לכל כרטיס.

פורסם

מור אחי, חשוב שתבין שיש פה בעיה... וכל הכבוד לחברי הפורום פה שמסבירים. אני הייתי בדיוק באותו מקום בשנה שעברה, ובזכות המומחים פה חסכתי אלפי שקלים, ואני מאוד מרוצה מהמחשב שלי...

לדעתי עומדות בפניך שתי אפשרויות... שילמת רק על כרטיסי מסך סביבות ה9000 ש"ח, ושאר המערכת לא מתואמת.. אתה צריך מארז ultra tower כמו cosmos או nzxt820, בשביל לשמור על טמפרטורה נורמלית, ושיהיה מספיק מרווח.. מסך 28אינץ 4k או שניים כאלה, ספק תואם.. וזה השקעה כספית שכמעט עולה כמו הכרטיסים עצמם.. אז תרגיש שיש לך מערך שמתחיל להיות מנוצל, מה שכרגע לא קורה. וגם אז זה לא אומר ששלושת הכרטיסים יתנו לך פי שלוש ביצועים, אולי קצת יותר ממערך sli 780 של שני כרטיסים.

האפשרות השניה היא למכור שני כרטיסים. את הכסף שלהם להשקיע במסך איכותי יותר.. ולהחליף כרטיס פעם בשנה וחצי. ככה תהנה תמיד מטכנולוגיה חדשה שיוצאת..

אני לפני שבועיים פרסמתי את הכרטיס שלי למכירה, 770 4gb, תוך יום פנה אלי מישהו, ובהפרש קניתי 970 במחיר זול מאוד כי מכרתי את הישן שלי.. אני מבטיח לך, שאם תשחק עם כרטיס אחד איכותי, ומסך תואם אתה תהנה! חברים תקנו אותי אם אני טועה.. חושב שבמצב הנתון כרגע, במיוחד אם אין ציוד נלווה מתאים.. המערך הזה לא יתן למור פריים אחד יותר ממה שכרטיס אחד יתן לו

נקודת הבהרה אחרונה.. אני לא מומחה, לא חבר פורום בכיר או משהו.. פשוט עם קצת ניסיון. ואם מישהו פה יגיד לך משהו אחר ממני תקשיב לו. אבל חושב שבמקרה הזה תחשוב בכיוון הזה, ובעזרת ה' תהנה ממקסימום ביצועים, במינימום עלות כספית וחומרה מיותרת.. בהצלחה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים