עבור לתוכן

מחשב לא נדלק ( כנראה ספק כוח )

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הלכתי לחנות לקנות את הטסטר והם אמרו לי שאי אפשר לבדוק איתו הארקה בכלל, כי בהארקה בכלל ושלא משנה מה יהיה לא תדלק לי מנורה כשאני יחבר אותו כי המנורה אצלו נדלקת רק כשהוא מחובר לפאזה ...

יכול להיות שזה לא הטסטר שהתכוונת אליו ? כי אני דיי מבולבל כרגע

ניסיתי לחבר את המחשב השני(שכרגע לא נדלק גם אם אני מוציא את הסוללה ולכמניס) לטלוויזיה בשביל לראות אולי המסך הוא הבעיה

וגם כאן, אין תמונה

פתחתי את המחשב השני לבדוק אם יש קצרים ... ניסיתי לנתק כמה דברים (USB, לדים, הר דיסקים, DVD ), לא עזר

עריכה :

חיברתי כרטיס מסך אחר ( במקום ה HD 6950 חיברתי 8400 GS ישן) ואחרי 3 פעמים של כיבויי והדלקה, המחשב נדלק ..

החזרתי את ה HD 6950 והמחשב באורך פלא נדלק שוב ... ועובד כרגע

באמת שאני לא יודע מה הגיד בשלב הזה :P

יש למישהוא מושג מה הבעיה פה ? תודה

נערך על-ידי itsik1231995

פורסם

הטסטר לא מאפשר לוודא דברים כמו התנגדות תקינה של חיבור האדמה. אבל בהרבה מקרים הוא כן יידלק כשהאדמה מנותקת לגמרי - את זה אנחנו מחפשים

bad_earth_1.jpg

האם המחשב השני עולה ללא תצוגה (דיסק קשיח עובד וכו) - כך שייתכן שהבעיה במסך או בחיבור בין המחשב והמסך, או שהוא לא עולה ונראה שהבעיה בתוך המחשב ?

פורסם
  • מחבר

הבנתי .. אז אני יקנה מחר ויבדוק את זה

המחשב השני עולה ללא תצוגה ... הר דיסקים עובדים, אפילו מנורת הפעילות של ההר דיסקים מראה על פעילות

מה שכן, לאחר משחק מסויים איתו .. זה תמיד מגיעה לאחד משני סיטואציות - שאני מדליק אותו, הוא נכבה לבד ונדלק שוב מחדש לבד .. ואז טוען הגדרת ביוס "LAST KNOWN GOOD" כמו שכתוב ... אחרי זה הוא עולה כמו שצריך (לפעמים להדלקה הנוכחית בלבד )

או, שהוא נכבה לבד ונדלק לבד וזה לא עוזר, ואז הוצאה של הכרטיס מסך, החלפתו באחר, הדלקה ....(הוא נדלק טוב) כיבוי, החזרת הכרטיס המסך הרגיל (HD6950) ואז הוא נדלק טוב והתקלה לא חוזרת במשך כמה שבועות

או שהוציאה של הסוללה והחזרת מספיקה ... גם זה קורה לפעמים

במחשב הראשון, הייתה תקלה זהה לזאת שיש בשני לפני החלפת ספק הכוח רק שהוא לא היה נדלק בכלל(בעבר הוא כן היה נדלק אחרי קצת משחק), לא משנה מה עשיתי

אחרי החלפת ספק הכוח, הוא נדלק, אבל לפעמים עם דילאי של 15-20 שניות (לוחץ על הכפתור, לא קורה כלום ... אחרי 20 שניות הוא נזכר להידלק)

ולשניהם(המחשב השני וגם המחשב הראשון לפני החלפת הספק כוח) קורה שהם פשוט קורסים/נתקעים ולאחר הדלקה/הפעלה מחדש נכנסים שוב למצב שבוא המחשב נדלק אבל המסך לא

במחשב השני מדובר במסך Dell h2312M שנחשב דיי טוב לפי מה שאני יודע ... בנוסף, היום כשזה קרה חיברתי גם את הטלוויזיה לחיבור אחר בכרטיס מסך (HDMI) וגם בה לא הייתה תמונה

התמונה חזרה בשניהם רק אחרי שהצלחתי להדליק אותו ...

אתה חושב שהבעיה במחשבים ?

פורסם

אני לא בטוח. אבל הייתי בודק את האפשרות - מחפש קבלים מנופחים וכו'

בדוק מה קורה אם האדמה, תסדר את האדמה אם יש בעיה, ותחזור לבדיקה של היתר

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה מלפני כמעט שנה

אבל הייתי עסוק והיום היה לי זמן להמשיך לנסות לסדר את המחשב הזה

בגדול נראה שהארכה לא בעיה .. חיברתי את המחשב עם כבל מאריך לחדר אחר שם מחובר מחשב אחר שלא עושה בעיות והוא בכול זאת לא נדלק

ניסיתי לנתק חלקים בהדרגה עד שהגעתי לשלב שאני מפעיל את הספק כוח בנפרד כשהוא לא מחובר לכלום ובכול זאת הוא לא נדלק ( קיצרתי בין החוט הירוק לשחור)

הוצאתי את המחשב מהמארז כמו שאמרו כאן לעשות והמחשב נדלק ללא מארז

אני לא בטוח עדיין מה הסיבה להתקלה בכול מקרה ... יש כמויות אדירות של חשמל סטטי כשהמחשב במארז (לא משנה באיזה רכיב נוגעים או אם נוגעים במארז

כשהוצאתי את הרכיבים מהמארז החשמל סטטי נעלם .. והספק עבד

מה עושים הלאה ? מאשימים את המארז ? או שעוד יש סיכוי שמקור הבעיה הוא לא זה ? (כי המחשב כן נדלק מספר פעמים גם בתוך המארז הזה)

אגב, המארז נבצע בעבר ככול הנראה בספרי צבע כלשהו יכול להיות שזה "מעודד" חשמל סטטי (עריכה :נצבע אחרי שהתחילו בעיות החשמל סטטי כנראה שזה לא קשור לבעיה) ? ...

תודה !

עריכה : הרכבתי אותו חזרה למארז ו ... הוא שוב נדלק

אני לא מצליח לעלות כאן על דפוס התנהגות ... למה הוא נדלק .. למה הוא לא נדלק :P

נערך על-ידי itsik1231995

פורסם

זה נשמע כאילו משהו נוגע ברכיב כלשהו כשהכל מורכב במארז

האם הלוח אמ נוגע באיזה צורה במארז? האם יש לך 9 פינים שהלוח מורכב עליהם? אולי אתה סוגר חזק מידי את הברגים

פורסם

מה שאתה מרגיש הוא לא חשמל סטאטי, הוא חשמל "רגיל" לחלוטין שמגיע מה 240V . ואתה מרגיש אותו כי האדמה מנותקת - אוליי פשוט האדמה של כל הבית......

קח טסטר ותבדוק אם הוא נדלק בחור התחתון של שקעים בבית

בלי קשר, תבדוק אם יש תקלה שניה שמביאה לבעיות האחרות :

- הלוח אכן לא תקין - יש הלחמה שבורה, כשאתה לוחץ לתוכו חיבורים/סטיקים/קירור וכו' (כשאתה מכניס ומוציא אותו מהמארז) אתה מביא לכך שהיא מתחברת/מתנתקת

- כשאתה בודק אותו במארז אתה מחבר את כבלי ה power switch וכו' של המארז ? אוליי 1 מהם חתוך איפה שהוא ומקצר לגוף המארז. תנסה להפעיל על ידי קיצור הפינים על הלוח כשהוא במארז

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים