עבור לתוכן

מי קונה עותקים פיזים של משחקי מחשב PC בימינו ?

Featured Replies

פורסם

אני אספן, ואני ממש אוהב עותקים פיזיים. זה כיף שיש לי משהו על המדף.

חוץ מזה, גם ככה אתה מקבל את העותק של המשחק בסטים (או בפלטפורמה אחרת) והוא מצטרף לספריה שלך. אז באותו מחיר אתה גם מקבל משהו פיזי שבדרך כלל מגיע עם איזה מדריך או מפה או אפילו פוסטר נחמד.

פעם בכלל היית מקבל המון המון דברים בפנים - משחק שהגיע בקופסה בניינטיז נראה כמו אריזת אספנים בסטנדרטים של היום. מדריכים, פוסטרים, מפות, ולפעמים ממש חפצים, כל אלה היו לגמרי רגילים באריזה סטנדרטית של משחק מהנייטיז.

חבל שכבר לא עושים אותם ככה חוץ מאריזות האספנים.

• תגובות 45
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ככל שעובר הזמן גיימרים שמשחקים על pc רק סובלים יותר... משקיעים פחות באופטמיזציה למשחקים, חלקם יוצאים הרבה אחרי הקונסולות, ויש כותרים טובים שלא יצאו בכלל למחשב.. וואלה אף פעם לא הבנתי את זה.. מוציאים כל שנה כרטיסי מסך חדשים, דגמים שעולים יותר מקונסולות.. וההיצע של המשחקים רק יורד. על מי יצרני חומרה עושים את הרווח אם לא על גיימינג? ובאג מרוויחים רק על ילדים... אספנים זה נדיר. כל נציג שלהם יאמר שהם מוכרים הרבה, תכלס נראה לי רחוק מהאמת

פורסם

סובלים למה? אני לא מרגיש סובל בכלל.

- משקיעים פחות באופטימיזציה? לא כזה בטוח. גם אם כן, עדיין ברוב המקרים אותו משחק ייראה יותר טוב וירוץ יותר טוב על מחשב גיימינג מודרני מאשר על קונסולה.

- כותרים שלא יצאו בכלל למחשב? אקסקלוסיביים זה לא דבר חדש. יש גם מלא משחקים מצויינים שלא יצאו לפליסטיישן או לאקסבוקס (כלומר, אלא רק לאחת מהן). אז מה?

- כרטיסי מסך שעולים יותר מקונסולות? הם גם מציגים גרפיקה משופרת משמעותית, ואף אחד לא מכריח אותך לקנות אותם. אפשר לבנות מחשב עם חומרה כמו של קונסולה במחיר כמו של קונסולה (היה מדריך באתר), והוא יציג ביצועים דומים. ואם מישהו רוצה יותר - יש לו האפשרות. מה רע בזה?

- היצע משחקים יורד? זה לא ממש יכול להיות. להבדיל מקונסולות, שם כל קונסולה חדשה שיוצאת מתחילה מאפס וצריך להוציא לה מחדש כל משחק, במחשב זה לא משנה כמה חדש יש לך, המשחקים מהדור הקודם זמינים אוטומטית ועובדים כרגיל. רוצה לשחק half life 2 על PS4? קפוץ. רוצה לשחק על המחשב החדש שקנית אתמול? הוקוס פוקוס.

נערך על-ידי yonizaf

פורסם
קונים כמתנה ליום הולדת. זה מרגיש יותר "מתנתי" מאשר מפתח אקטיבציה לסטים.

מחזק!

אני אישית כמעט (בעצם תמיד) כל שנה מקבל מתנה של עותק פיזי מחברים/חברות בעבודה :-)

פורסם

...

:jafafa:

מסכים עם כל הנקודות שלך. PC חזק הוא לא רק פתרון מעולה למשחקים, הוא עושה כל כך הרבה דברים אחרים שלא נכון להתייחס לעלות שלו רק בהקשר של משחקים. בנוסף לזה משחקים ל-PC זולים באופן משמעותי, כך שקשה לי לחשוב על מצב שבו הייתי אפילו שוקל לקנות קונסולה.

פורסם

וואלה אחי צודק, מסכים עם כל מילה. לא חשבתי על זה ככה... פשוט המשחקים החדשים באים עם דרישות מינימליות מטורפות.. לי יש חומרה נורמלית אז אני נהנה מזה, אבל הרוב כנראה לא כלכך.. עד שיצא למחשב gta נראה לי הם יוציאו עוד אחד

פורסם

הדרישות המטורפות זה רק לאולטרה אולטרה סופר היי, אם תשים את המשחק על מדיום הוא ירוץ גם על מחשב בן 5 שנים וגם על לפטופים.

זה כמובן בתנאי שהמשחק לא דפוק לגמרי כמו watch_dogs או GTA 4

פורסם

- משקיעים פחות באופטימיזציה? לא כזה בטוח. גם אם כן, עדיין ברוב המקרים אותו משחק ייראה יותר טוב וירוץ יותר טוב על מחשב גיימינג מודרני מאשר על קונסולה.

- כותרים שלא יצאו בכלל למחשב? אקסקלוסיביים זה לא דבר חדש. יש גם מלא משחקים מצויינים שלא יצאו לפליסטיישן או לאקסבוקס (כלומר, אלא רק לאחת מהן). אז מה?

- כרטיסי מסך שעולים יותר מקונסולות? הם גם מציגים גרפיקה משופרת משמעותית, ואף אחד לא מכריח אותך לקנות אותם. אפשר לבנות מחשב עם חומרה כמו של קונסולה במחיר כמו של קונסולה (היה מדריך באתר), והוא יציג ביצועים דומים. ואם מישהו רוצה יותר - יש לו האפשרות. מה רע בזה?

- היצע משחקים יורד? זה לא ממש יכול להיות. להבדיל מקונסולות, שם כל קונסולה חדשה שיוצאת מתחילה מאפס וצריך להוציא לה מחדש כל משחק, במחשב זה לא משנה כמה חדש יש לך, המשחקים מהדור הקודם זמינים אוטומטית ועובדים כרגיל. רוצה לשחק half life 2 על PS4? קפוץ. רוצה לשחק על המחשב החדש שקנית אתמול? הוקוס פוקוס.

מסכים עם כל הנקודות שלך. PC חזק הוא לא רק פתרון מעולה למשחקים, הוא עושה כל כך הרבה דברים אחרים שלא נכון להתייחס לעלות שלו רק בהקשר של משחקים. בנוסף לזה משחקים ל-PC זולים באופן משמעותי, כך שקשה לי לחשוב על מצב שבו הייתי אפילו שוקל לקנות קונסולה.

:jafafa:

אגב תמיד קונסולה לעומת מחשב מזכיר לי השוואה בין מיקרוגל לתנור שעוזר במקרים שאתה רוצה להיות אופה:biglaugh:

הקונדיטוריה של הזון – אופים חומרה בתנור

בנוסף אפשר לשים לב שלקונסולות לאט לאט מנסות להידמות למחשב מבחינת חיבור החשמל אאל"ט ומה עם העניין של הגרסה הראשונה שהיא "שמנה" ואז הגרסה השנייה שמגיע כ"רזה" ולא לשכוח אחריות מופחתת כשלPC לא חסר מבחר של מארזים שיהיו יעילים יותר וייתנו אפשרות גדולה יותר לשדרוג עתידי, אני בטוח שאפשר למצוא איזה מארז HTPC איכותי(למי שרוצה משהו יפה לסלון) בשביל לדמות מראה קצת לקונסולה שבסופו של דבר ייצא גם יותר זול.

נערך על-ידי rony2

פורסם
ככל שעובר הזמן גיימרים שמשחקים על pc רק סובלים יותר... משקיעים פחות באופטמיזציה למשחקים, חלקם יוצאים הרבה אחרי הקונסולות, ויש כותרים טובים שלא יצאו בכלל למחשב.. וואלה אף פעם לא הבנתי את זה.. מוציאים כל שנה כרטיסי מסך חדשים, דגמים שעולים יותר מקונסולות.. וההיצע של המשחקים רק יורד. על מי יצרני חומרה עושים את הרווח אם לא על גיימינג? ובאג מרוויחים רק על ילדים... אספנים זה נדיר. כל נציג שלהם יאמר שהם מוכרים הרבה, תכלס נראה לי רחוק מהאמת

אני ממש לא מסכים -

דבר ראשון, ה-PC חווה בתקופה זו בום ענק של משחקים, תעשיית האינדי ממריאה, ויש פלטפורמות שלמות שמוקדשות רק ל-PC כמו Oculus ו-Kickstarter שבקונסולות חסרות מאוד.

אז ההיצע של המשחקים לא יורד, אולי הוא משתנה. אקסלוסיביים תמיד היו וזה הגיוני מאוד. רוצה לשחק משחק של נינטנדו? קנה נינטנדו. נוהג עסקי בסיסי.

דבר שני, אין לי מושג על מי באג מרוויחים. אבל משחקים פיזיים זה משהו שעדיין קיים ויש לו ביקוש. מי שמכתיב את השוק זה ארה"ב וכל עוד יש הורים שרוצים שהילד יפתח עטיפה בחג המולד יהיו משחקים פיזיים. גם שוק האספנים בארה"ב הוא ענק ויש תרבות שלמה כולל כנסים בומבסטיים. וכמו שאמרנו - ארה"ב היא השחקן העיקרי פה (אולי גם ליפן יש מילה).

דבר אחרון, יצרני החומרה, אל תדאג להם. הם לא מחכים רק לגיימרים שיבואו לקנות חומרה. יש להם מספיק עבודה ל-50 השנה הבאות.

נערך על-ידי אולדסקול

פורסם
  • מחבר

איך דיון על מכירת עותקים פיזים של משחקי PC הדרדר ל PC נגד קונסולה (2 מתוך 3 עמודים) ?

פורסם

זה נושא כאוב מאוד :)

גם אם היית פותח דיון על סרטים, זה היה חוזר אליך הנושא הזה

פורסם

חחחח... חשבתי פעם איך אין בלוקבסטר של משחקי מחשב... תכלס מה ישך לעשות עם משחק אחרי שסיימת אותו?.. גיימר שרוצה לשחק שני כותרי AA בחודש ואין לו 500 ש"ח להוציא על זה

פורסם

קניתי פעם משחק בתלושים שקיבלתי מהעבודה.

ב-STEAM לא מקבלים תלושים...

פורסם

כתבת שאתה חושב כמוהו אבל לא כתבת שום דבר שמחזק את מה שהוא אמר, ובמקום זה דיברת על דברים אחרים לגמרי.

- שמירה בcheckpoints: כמו במחשב כך גם בקונסולות, בעבר היתה יותר נפוצה שמירה ידנית (כניסה לתפריט ולחיצה על "שמור" מתי שרוצים). המעבר לcheckpoints הוא לא בדיוק אשמת הקונסולות אלא כנראה בעיקר סתם עצלנות של המפתחים (יותר קל ליישם את זה מכמה סיבות) שתפסה והפכה לנפוצה מדי. יכול להיות שהתהליך התחיל קודם בקונסולות, יכול להיות שזה יותר נפוץ שם, ועדיין לא מדובר בנושא שהוא בעיקרו "מחשב נגד קונסולה" אלא סתם החלטה עיצובית (גרועה?) של המפתחים.

- הגבלות שנובעות מתכנון לגיימפד: לדעתי ברוב המקרים עדיין יהיה יותר נוח לשחק עם מקלדת מאשר גיימפד, וגם במקרים הבודדים שלא, מי מונע ממך לחבר גיימפד למחשב? הוא ממש לא עולה הרבה (יחסית למחיר הכולל של מחשב או קונסולה, או למחירים של ציוד הקיפי מקביל - עכבר/מקלדת), והחוויה שתקבל בכל מקרה לא תהיה יותר גרועה מאשר קונסולה.

- משחקיות כפתור אחד (Quick Time Events) - שוב, לא מדובר במגבלה אמיתית של הקונסולות, אלא סתם בהחלטה עיצובית גרועה של המפתחים, שחושבים שזה רעיון טוב להפוך קטעי מעבר לאינטרקטיביים יותר (או ממש להפוך משחק שהוא בעצם "סרט" ל"סרט אינטראקטיבי"). אין קשר אמיתי בין זה לבין "מחשב נגד קונסולה" או אפילו "מקלדת נגד גיימפד".

באותו אופן אפשר למצוא שינויים נוספים בעיצוב משחקים שהפכו לנפוצים במהלך השנים ומי שלא אוהב אותם יכול לייחס אותם לקונסוליזציה, למרות שלא תמיד זה נכון (לדוגמה במשחקי FPS: האפשרות להחזיק רק 2 נשקים במקביל, או הריפוי האוטומטי).

ככלל, הרושם שקיבלתי ממה שכתב זה שציטטת אותו, נראה שדעתו היתה ששחקני מחשב סובלים יותר משחקני קונסולות, ולאחרונים יש חיים טובים. הטענות שלך שונות לחלוטין, ומתמקדות בכך ששחקני מחשב סובלים יותר מבעבר בגלל שהחוויה שלהם דומה יותר לזו של קונסולות. לפי הסטנדרטים שלך שחקני קונסולות אמורים לסבול סבל איום, ובכל מקרה המצב של שחקני מחשב טוב יותר (רק גרוע מבעבר). לכן ממש לא נראה לי שאתה חושב כמוהו.

נערך על-ידי yonizaf

פורסם

יש לי חומרה יחסית חזקה.. ואין לי מושג למה - תמיד הרגשתי שרוב השוק הולך לכיוון הקונסולות.. אולי בגלל פיראטים.. כולה משחק לא נורא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים