פורסם 2014 בנובמבר 811 שנים אני רוצה לבנות nas יש לי 8 דיסקים קשיחים אני צריך לוח אם עם מספיק חיבורים ושיהיה אפשר להוסיףשיהיה עם usb3ספק כח איכותיזיכרון מינימלי שיספיק ומעבד מינימלי שיפעיל את זה זה מחשב שרוב הזמן יהיה בלי מקלדת עכבר ומסך
פורסם 2014 בנובמבר 811 שנים מחבר המערכת הפעלה תהיה freenas או משהו דומה שתותקן על disk on kay usb3הדיסקים לא יעבדו ב raid
פורסם 2014 בנובמבר 811 שנים מחבר רשמתי "יש לי 8 דיסקים קשיחים"כלומר קיימיםמהגרסה השחורה של ווסטרן דיגיטל5 דיסקים של 1 טרה 2 דיסקים של 500 ג'יגה1 דיסק של 320 ג'יגהלא מתכנן raid בזמן הקרוב אם לזה אתה חותרואם כן בשביל raid אני יקנה דיסקים מהסדרה האדומה
פורסם 2014 בנובמבר 1011 שנים זה לא שהנושא לא מעניין, זה שפשוט אין יותר מדי הבנה או נגיעה בתחום ואין רצון להטעות.להבנתי מערכות לNAS לא דורשות בכלל כוח עיבוד, בתור שרת ביתי ובכלל בתור שרת הדבר היחיד שאולי חשוב למערכת כזו זה זכרון בתקן ECC ולוח אם שתומך ברוחב פס גבוה והרבה חיבורים. גם מארז טוב זה נחמד, אבל פחות קריטי... כמה שאלות נוספות -צריך גישה אלחוטית אליו?יש לך 8 דיסקים, קיים איזשהו בקר או כרטיס הרחבה?מה התקציב בכלל?
פורסם 2014 בנובמבר 1011 שנים אני ממליץ לך ללכת על לוח אם רגיל, ובקר חומרתי שתוכל להעביר ממערכת למערכת בעת שדרוג.יש באיביי מחירים מעולים לבקרים שונים כתלות בתקציב ומפרט המבוקש
פורסם 2014 בנובמבר 1011 שנים מחבר תשובות מארז יש לי chieftec full tower DA01BLDלא צריך גישה אלחוטית רק קוויתהאם אפשר לחבר את הדיסקים מהסדרה האדומה לחיבור sataהדיסקים כרגע לא מחוברים לכלום מידי פעם אני שם את הדיסק בתחנת עגינה שמחוברת למחשב ב usb3התקציב הוא מין הסתם כמה שיותר פחותבין היתר לכן אני שואל כאןפשוט בכלל לא ראיתי לוח אם עם הרבה חיבורים של sataספק כח מודולרי איכותי שיחזיק את כל זה אני מכיר של חברת seventeam אבל לא ראיתי שמוכרים אותם בארץ אז חוץ מהם מה כדאי לקחתואני מחפש רק מחנות בארץ
פורסם 2014 בנובמבר 1011 שנים בתקציב נמוך אין טעם לבנות מערכת אמיתית מבוססת חומרת שרתים. אתה יכול בכיף לבנות משהו מבוסס I3 או אפילו פנטיום (אם נפח העבודה יחסית קטן), הבעיה היא כמות הכוננים הגדולה שיש לך כרגע - רוב הלחות, מלבד אלו שמכוונים לפלח שוק העליון ותחנות העבודה, בד"כ לא תומכים בכל כך הרבה חיבורי SATA, מה שאומר, שבמידה ותרצה לעבוד עם כולם, תצטרך לחבר כרטיס הרחבה (שזה לא הדבר הכי חכם - במיוחד לא לשרת), או לחבר את הכוננים בעדיפות הנמוכה לUSB =\
פורסם 2014 בנובמבר 1011 שנים מחבר כמה יכול לעלות לוח אם עם מספיק חיבורים ?חייב להיות איזה לוח אם מתאיםאני לא היחידי שחשב לבנות nasואני מניח שגם היצרניות של הלוחות אם חשבו על זה והכינו דגמים שמתאימיםאבל איפה רואים אותם
פורסם 2014 בנובמבר 1011 שנים פעם זה היה יותר נפוץ אז הייתה יותר בחירה, היום (בעולם הקלאוד) ובפרט בארץ כמעט ולא מתעסקים עם זה, הלוחות שבנויים לתחום בכל מקרה מאוד יקרים (זה אגב לא חדש). רציניים בתחום יקחו פלטפורמה מבוססת XEON - שוב מעררכות יקרות.מה שכן קיים ונותן מענה נחמד זה כל הNASים המוכנים למינהם שעולים לך בסביבות ה2K אבל לרוב גם לא יתמכו בהרבה דיסקים בו זמנית. לוח שתומך בהרבה חיבורים זה משהו כזה:http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GA-Z87X-UD5Huבמקרה מחיר טובלא מושמש לצורך הענייןhttp://ksp.co.il/?uin=22959או משהו מקביל מסדרות Z87\Z97 בתושבת 1150 ורוב לוחות האקסטרים של ה2011 (שלא עוזרים לך כי המעבדים\זכרונות יקרים יותר ומימלא לא יתנו לך שום יתרון)הייתי מציע לך לחפש שרת זול מבוסס AMD באיביי... אבל לא יודע איך ואם בכלל יהיה אפשר לשלוח לארץ. נערך 2014 בנובמבר 1011 שנים על-ידי blatata
פורסם 2014 בנובמבר 1011 שנים על סמך מה אתה טוען שלחבר חיצוני ללוח זה לא הדבר הכי חכם בעולם, ועוד לשרת!? הרי כך השרתים עובדים, עם כרטיסי הרחבה ברובם המוחלט.לבקר ייעודי אינספור יתרונות, הוא עצמאי, מוריד את העומס מהמעבד, ניתן להעביר מערכי RAID שלמים ממחשב למחשב עם הכרטיס בלא צורך להרים את המערך מחדש ועוד יתרונות רבים אחרים.עלות כרטיסים שכאלו, פעוטה, החל מ150-200 ש"ח לכרטיס שיוכל לתת 8 ערוצים (ברוחב פס של PCIEX8 ולא דרעק סיני אחר עם רוחב פס של קשית שתייה), ועד בקרים רציניים שיודעים להקים מערכים מורכבים בהתאם לדרישות המשתמש.ניתן להשיג לוחות אם עם 8 חיבורים ואף יותר, אני לא הייתי בוחר בזה (התוספת ללוח בהשוואה ללוח עם תכונות דומות ללא בקר צד שלישי שמובנה על הלוח, פשוט לא משתלמת ביחס להשקעה בבקר שהוא חיצוני)
פורסם 2014 בנובמבר 1011 שנים על סמך הבקרים הסיניים שהם נוראיים... אני לצערי לא מכיר מקומות שמתעסקים עם זה, אפשר כמובן להזמין מחו"ל משהו טוב אבל בד"כ יקר. אם יש לך רעיון למקום בארץ שמוכר בקרי RAID עם הרחבות ל4+ SATA אני אשמח לשמוע, ואל תזרוק לי עכשיו בקרי SAS רציניים...אז לתקן את מה שאמרתי - לחבר בקר פשוט זה הדבר הכי רע לשרת... והיום קשה מאוד להשיג לוחות "רגילים" עם יותר משש חיבורים"
פורסם 2014 בנובמבר 1111 שנים מחבר אני יזכיר שובאני לא מעוניין ב raid לעיניין הכרטיסים גם אני הבנתי שחיבור של כרטיס רייד פשוט יכול לגרום לבעיות בעתיד אז ירדתי מזה אם אני יעשה raid וזה אם גדול אני יקנה כרטיס ממותגאם אני יקנה לוח אם פשוט ויחבר לו כרטיס הרחבה עם יציאות נוספות של sataזה יעבוד טוב או שיהיה לזה מגבלה מסוימתשוב זה לא יהיה ב raidכך שנראה לי שלא תהיה בעיה להעביר את זה למחשב אחר רק לחבר ולהפעיל ?האם אפשר לחבר לכרטיסים האלו דיסקים מהסדרה האדומה של wdאיזה ספק כח איכותי אתם מכירים שיתאים למערכת כזאת וכמה הספק צריך ?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.