עבור לתוכן

קיימים כרטיסי SD בנפחים גבוהים במחירים שפויים?

Featured Replies

פורסם

ידידה שלי מחפשת לקנות אולטרהבוק, ובעוד שברוב העניינים הנוגעים לכך אני יכול לייעץ לה לא רע, שאלה אחת התקילה אותי.

ברוב המוחלט של האולטרהבוקים, הכונן שמגיע עם המחשב הוא כונן SSD, ובד"כ יש הפרש גדול בין המחיר של דגמים הבאים עם כונן של 128GB לאלו עם נפחים גדולים יותר. העניין הוא, שהיא צריכה יותר שטח אכסון מאשר אותם 128GB, אבל היא לא באמת צריכה את התוספת במהירויות של SSD. היות ובמחשבים הללו הכונן לעיתים קרובות אינו בתצורה המאפשרת החלפה בHDD (ולפעמים הוא אינו ניתן להחלפה עצמית בכלל), ולהסחב עם כונן חיצוני זה לא משהו שבא לה לעשות, נשאלת השאלה - האם מעשי להשתמש בחריץ הSD לצורך הרחבת שטח האכסון באופן קבוע? בסמארטפונים וטאבלטים זה המצב בד"כ, אבל אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי למחשבים "רגילים"... אני יודע שקיימים בשוק כרטיסי זכרון בתקן SDXC במהירויות העברת מידע שאינן נופלות מאלו של HDD חיצוני טיפוסי, כשהנפחים שיצא לי לראות הם עד 256GB. כרטיס כזה אפשר למצוא באזור ה120$, בעוד שהכפלת נפח הSSD תעלה לרוב בסביבות ה200$ ותתן פחות נפח כולל. האם הרעיון הזה בכלל מעשי? האם יש מגבלות שאינני מודע אליהן? האם יש כרטיסים בנפחים גדולים יותר בשוק כיום?

פורסם

כן, זה מעשי. עם מערכת הפעלה מודרנית וקורא כרטיסים מודרני לא צריכה להיות בעיה לנצל גם את הגודל וגם את רוחב הפס.

פורסם

גם אם יש אינטרנט זמין אפשר להשתמש בשירותי אחסון ברשת וכו'

פורסם
גם אם יש אינטרנט זמין אפשר להשתמש בשירותי אחסון ברשת וכו'

זה הרעיון הכי גרוע ששמתי בחודשיים וחצי האחרונים.

פורסם
זה הרעיון הכי גרוע ששמתי בחודשיים וחצי האחרונים.

הסבר פרט ונמק.

פורסם

כן, זה באמת הגיוני להחליף 200 גיגה של אחסון מקומי, מהיר, זמין ובטוח באחסון מבוזר, איטי, עם בעיות זמינות, שצריך לשלם עליו, ולך תדע מי ומתי יכול לגשת אליו.

פורסם

לא יודע מה איתכם אני למדתי לאחרונה במכללה ואני בקרוב מסיים, ובשבילי זה הספיק להשתמש באחסון החינמי של Google Drive להעביר מסמכים שעבדתי עליהם. יש מי שזה יכול להתאים לו ויש מי שזה לא יכול להתאים לו.

פורסם

מדברים איתך פה על עשרות ומאות גיגות. יש לך כזו כמות חינמית?

העצה שלך היא בערך שקולה לזה שמבקשים ממך המלצה לכרטיס מסך חזק לשחק משחקים ואתה אומר "עזוב את זה, תקנה קונסולה", או "למה אתה צריך את זה - פשוט תלך לחבר ותשחק אצלו".

זה שמשהו התאים לך זה סבבה, אבל פה באו עם דרישות ספציפיות, ואתה התעלמת מהן ונתת עצה לא קשורה. בגלל זה אומרים לך שזו עצה גרועה. לא כי עצם הרעיון של אחסון בענן הוא גרוע.

נערך על-ידי QttP

פורסם

אמרתי חינם? לי הספיק הנפח של החינם אבל בתשלום של כמה זוזים יש נפחים יותר גדולים.

לדוגמא ניקח את גוגל,

https://www.google.com/settings/storage

15 גיגה חינם עם כל חשבון (לסבלניים בינינו אפשר לפתוח 100 חשבונות ולדלג ביניהם).

100 גיגה ב1.99 $ לחודש, לא יקר בכלל פחות מכרטיס נסיעה באוטובוס.

1 טרה ב9.99$ בחודש, גם לא כזה נורא.

והתייחסתי לדרישה העיקרית שהוצגה כאן שהיא הניידות, בפירוש נאמר שלא מעוניינים בדיסק חיצוני אחרת הייתי ממליץ על אחד. אז אם רוצים מכשיר נייד ונפחים גדולים קיימת האופציה של אחסון בענן.

פורסם

שהוא עדיין איטי ולא זמין בכל מקום ובכל זמן.

פורסם
  • מחבר

אחסון בענן אולי טוב לגיבוי, אך לא לשימוש שוטף. אתה מסוגל לדמיין לעצמך צפיה בסרט ישירות מהענן? שלא לדבר על דברים שאשכרה דורשים התקנה, אם כי סביר שאלו יותקנו על הSSD המובנה. וכמובן, מה עם מקומות שאין בהם WIFI?

פורסם

אצלי במכללה עבדתי עם Google Drive ותופתע לשמוע עם הWifi המעפן של המכללה בהחלט ניגן לי וידאו בסטרים ישירות מהgoogle Drive בצורה חלקה.

אם קיימת חבילת גלישה אצל אחד מחברות הסלולר אפשר להתחבר למחשב עם כבל USB מהמכשיר הנייד ולקבל גלישה דרך תשתית הסלולר וזה משהו שגם עשיתי במקומות שלא היה לי WIFI, למעשה אאל"ט אפשר גם להפוך את המכשיר הנייד לHOTSPOT של WIFI עבור מכשירים שיוכלו להתחבר.

וQTTP, אני אישית פשוט לא נתקלתי במקרה ש Google Drive ספציפית לא היה זמין באילו מקרים נתקלת בזה? מעניין אותי לדעת כי בעצמי שקלתי לרכוש מנוי לנפח יותר גדול כדי לנייד בנוחות קבצים ממקום למקום ואם יש בעיה טוב יהיה לדעת לפני שאני נרשם.

פורסם

אחסון ענן לא זמין במקום שבו האינטרנט לא זמין.

וכשהאינטרנט זמין אבל איטי מאוד - זה שקול ללא זמין לפעמים, וזה גם קורה.

איך שלא תסובב את זה - לאחסון ענן אין בשלב זה האמינות של אחסון מקומי.

פורסם

עניין של חיבור לרשת, שיקול לגיטימי. מסכים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים