עבור לתוכן

נייד לתיכנות, 15" עד 4500~ שקל

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחשב נייד 15" שישמש תלמיד תיכון במגמת מחשבים מורחבת, ומשתמש בו בעיקר לתיכנות.

המחשב לא יוצא הרבה מהבית ובעיקר יהיה מחובר לחשמל, כך ששיקול הניידות הוא משני.

חיפשתי קצת וראיתי דגם של אסוס, TP500LA-DN042H, שאכן עולה 4500 ומכיל מפרט מצוין לפי מה שאני רואה.. I7, 8GB RAM ומכיל אפילו SSD קטן למ"ה.

הוא מגיע עם 3 שנות אחריות VIP, שזה נשמע טוב, עד ש...נזכרים שמדובר באסוס, ולא יודע עד כמה האחריות שלהם שווה משהו בארץ עם כל הדברים הרעים ששמעתי. תקנו אותי אם אני טועה בבקשה.

בנוסף סוללה של רק 3תאים, נשמע לי ממש מעט לנייד של 15".

אשמח לשמוע את דעתכם והמלצה על דגמים אחרים,

* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, תיכנות.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6", מעדיף מבריק.

* רזולוציית המסך? FHD

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה

* משקל רצוי? תמיד נחמד מחשב קל יותר. אבל לא דיל ברייקר.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? נשמע לי סביר זמן סוללה של 3 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא.

* Bluetooth? זה באמת לא מגיע בכל דגם במחשבים בתקופתנו?

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? פחות משנה גודל, למרות שזה לא נהוג ב 15", אפילו רק SSD קטן היה מספיק. יתרום הרבה יותר מאשר עוד קצת נפח.

* כונן אופטי? לא קריטי.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? העיקר שתהיה אחריות מבית טוב, VIP בעדיפות.

פורסם

ה-SSD ה"קטן" משמש כ-Cache בלבד ולא בשביל מע' ההפעלה שתותקן שם, זה בעצם כונן קשיח "היברידי" כפי שנפוץ היום במחשבים ניידים. יותר טוב מרק כונן מכני אך פחות טוב מ-SSD "טהור".

כמו כן "מספר התאים" בסוללה לא קובע את טיבה ומשך העבודה של המחשב, יש פרמטרים נוספים שיש לבחון כמו קיבולת הסוללה, המפרט ובכלל לבדוק את המחשב בביקורות וכיצד העריכו את זמני הסוללה במבחני שונים של שימוש רגיל ועומס.

פורסם
  • מחבר

אה. היה נראה לי כונן קצת קטן אבל הנחתי שהם יודעים מה הם עושים..

אני יודע מה זה כונן היברידי, זה דווקא מעולה. מה רע?

האם יש אופציות עדיפות בכסף הזה?

פורסם
  • מחבר

אני מסתכן בהקפצת האשכול. לא מסיבת הקפצה אלא רגליים קרות לגבי הדגם שהסתכלתי עליו.

אני מעדיף ללכת לכיוון של דגם שבנוי טוב, וכן מציע אחריות מבית טוב, בניגוד לכל הרע שאני קורא על אסוס.

הסתכלתי על המחשב הנל של לנובו: http://www.notebookclub.co.il/products/%ee%e1%f6%f2%20dell%20day/lenovo-z510-4200m.htm

מסתכם ב 4אלף כולל אחריות ל 3 שנים. יש פה כרטיס מסך שמעט מיותר עבור השימוש המיועד, אך לא ראיתי דגם דומה בלעדיו.

ראיתי מחשב נוסף של דל, http://www.notebookclub.co.il/products/inspiron/inspiron-5547-a4210u.htm

האם הוא עדיף על פני הלנובו?

השוני המשמעותי היחידי שאני רואה כרגע הוא רזולוצית המסך שהיא אינה 1080P אלא 720P..אני חייב להגיד שאני לא בטוח לגבי זה.

בסופו של דבר מסך 15", ואני חושש שאולי הדברים יראו קטן מדי. מה דעתכם בנושא?

פורסם
  • מחבר

אני ממשיך לזרוק אופציות ולהתלבט יחד איתכם.

נתקלתי בדגם הנל של דל - http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-inspiron-5547-in-rd33-7801-%D7%93%D7%9C?aff=Zap

על פניו מחיר ממש טוב ביחס למפרט, אחריות של דל בבית ל 3 שנים. לא מצאתי דעות נגד הדגם.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא...

הבעיה שזה טווח מחירים שבו כל הניידים מציעים מפרט טוב, אחריות וכו'. אבל מי מהם יאפשר לי אמינות ועמידות לאורך זמן?

יש לי לנובו בבית כבר 7 שנים, והוא עדיין עובד טוב. מלבד מקלדת שנאלצתי להחליף לו כי כמה מקשים התפרקו, עד היום עובד. פשוט חלש למשימות האלו ולכן אני מחפש לו יורש..

פורסם

זו תהיה בחירה עדיפה, שכן גם המסך הוא FHD ועם פאנל IPS מגע.

שים לב שהוא ללא צורב.

בעניין האמינות לאורך שנים, "לא עושים דברים כמו פעם" היא מנגינה שחוזרת על עצמה.

פורסם
  • מחבר

יש משמעות לחנות שאני אקנה ממנה? החנות בלינק הנ"ל מספקת מוצר עם אחריות תקנית? זה מה שכתוב, אבל לא שמעתי עליהם.. יש את נוטבוק קלאב שאני מכיר, אך יקרים יותר.

פורסם

לא משנה החנות, אחריות לא דרכם.

פורסם
  • מחבר

יש לי דרך לדעת אם מדובר בחנות שמבצעת יבוא מקביל או רשמי?

פורסם

זה יבוא רשמי כי האחריות רשמית.

פורסם
  • מחבר

התאכזבתי לגלות שהדגם הנ"ל בתצורה הזו לא זמין לרכישה,מה גם קיבלתי כמה טיפים שסדרת האינספירון של דל נוטה להתחמם ולהרעיש ושדגמי ה U בכלל לא מומלצים למשימות מהסוג הנ"ל

אני קצת אובד עצות, האמת של-15.6" אני לא בטוח ש FHD מומלץ, לא התנסיתי ברזולוציה כזו על גודל כזה, ואני די פתוח להצעות.

מנסיון חיובי עם SSD כן חשוב לי כונן היברידי לכל הפחות (תקנו אותי אם אני נתפס פה לקטנות), וכן חשוב לי אחריות מבית טוב (לנובו, HP ודל) עם איסוף מהבית לפחות ל-3 שנים, ומחשב שלא מתחמם בצורה קיצונית ובנוי יחסית טוב.

נשמע מאוד ספציפי, ואולי זו הבעיה..אני לא מצליח להינעל על דגם עד 4,500שקל שיתאים, גם אם לא לכל הרצונות\דרישות, לפחות לחשובים מבניהם.

ראיתי את הדגם הנל - http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-15-6-%D7%A9%D7%9C-ASUS-%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93-I5-%D7%96%D7%9B-8GB-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-750GB/pi5IDN56JKCN028H?cfm=7e05afd1

הוא לא עונה לדרישה של כונן היברידי, ואני לא בטוח לגבי טיב האחריות של אסוס..אבל על כל יתר הפרמטרים הוא עונה. מה דעתכם?

מצפה בכליון עיניים לעזרתכם!

נערך על-ידי e-r-a-n

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים