עבור לתוכן

המלצה ל- UPS שיכסה ספק כוח של 650w ומסך

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה... בשורה התחתונה על איזה אל-פסק ללכת? (גם ה- Adviceים עדיין במשוואה)

פורסם

אניחנו עדיין בשורות הביניים

אם אתה מצפה לשורה האחרונה ממני - אין לי שמץ מה החומרה במחשב שלך חוץ מזה שיש לו ספק 650W (כשלעצמו לא אומר משהוא, ואינו משפיע על החישוב בבחירת ה UPS). אין לי שמץ האם עשית את החישוב אם עצמך כמה הגנה אתה רוצה, מה המגבלות של ההגנה שאתה תקבל וכו'

אם זאת אתה יכול להגיע לשורה התחתונה בעצמך כי אתה כן יודע את כל הנתונים האלה

פורסם
  • מחבר

זו החומרה של המחשב עצמו:

Intel Core i5 750

Gigabyte GA-P55-UD3

Patriot 2x2GB DDR3 1600 CL9

Force 3D HD5870 1GB

Samsung 840 Pro 256GB (System)

Samsung HD103UJ 1TB (Archive)

Sony Optiarc AD-7240S

Thermaltake Max4 N0023SN

SeaSonic SS-650HT

Antec Three Hundred

והאל-פסק מיועד גם למסך הזה:

Dell 2408WFP

אני מחפש את ההגנה הכי טובה שאפשר לקבל במסגרת תקציב סביר (ברמות המחירים של המוצרים שציינתי) ובמסגרת מה שאל-פסק ביתי יכול להציע.

בסופו של דבר אני מעוניין באותה ההגנה שבה מעוניינים, אני מניח, רוב האנשים שקונים אל-פסק למחשב.

פורסם

יש אוברקלוק כלשהוא ?

אם לא, יוצא כאן משהוא כמו :

מעבד - 95W

כ מסך - 230W

כל יתר המחשב - נניח 60W

____

390W

ספק 80+ Bronze - כל המחשב כולל ספק 390/0.82

____

480W

מסך - 110W

____

590W

רשמית UPS של 1000VA/600W אמור להחזיק את זה - אלא שהסוללות בתוכו (2x7Ah) מיועדות למשהוא כמו 500W מקס'

לכן הייתי מחפש UPS שיש בו או יותר מ 2 סוללות 7Ah, או 2 סוללות גדולות יותר מ 7Ah

ואם כבר, UPS שהוא מעל 2x7Ah יוכל להחזיק ללא בעיה גם אם אוברקלוק או אם שדרוגים דיי כבדים בעתיד

מתוך אלה שהבאת, נראה שמשהוא כמו ה APC BAck UPS Pro 1500 יתאים. האם רמת ההגנה וכן המחיר גם כן מתאימים לך ?

כ offline/interactive UPS, ההגנה שלו מבוססת על מהירות תגובה כשקורה משהוא, ויתר הזמן הוא מעביר ישירות את הכניסה ליציאה. הוא יתן הגנה מהרבה דברים, אבל לא ממשהוא כמו פגיעת ברק או אפילו מכת מתח חזקה במיוחד שיכולה לקרות במקרה של תקלות מסוימות אצל חברת חשמל (נדיר)

אל תנסה לדמות את השיקולים שלך לאלה של "רוב האנשים שקונים אל פסק למחשב", כי לרובם אין באמת שמץ מה הוא נותן. הם יכולים לחשוב ש "הוא מיצב את המתח" (הוא לא), "מגן מברקים" (הוא לא), שהוא יפתור תקלה כלשהיא שיש להם למרות שלמעשה היא נגרמה בגלל ספק גנרי במחשב עצמו וכו' (וגם את זה הוא לא), או כ "טלאי" לסימפטומים כשלמעשה יש להם בעיה חמורה במערכת החשמל של הבית

פורסם
  • מחבר

לא מתוכנן אוברקלוק.

אני מבין את מה שאתה אומר, אבל בכל מקרה מגבלות של תקציב ומקום מונעות ממני אל-פסקים מסוג אונליין... אז כנראה שאאלץ להסתפק בזה.

האם לך יש אל פסק, ואם כן אז איזה?

פורסם

מבחינת הספק ומחיר הגענו לשורת סיכום ביניים. כלומר, אם נבחר UPS אנחנו יודעים בערך מה ה UPS הולך להיות

אם תסתכל לאחור על הדיון, עברנו דרך והגענו ל UPS כלשהוא, אם מקדם ביטחון גדול בהספק בשביל אמינות, אבל לא online

אבל יש שיקולים נוספים שאוליי רצוי שתביא בחשבון :

- רוב ה UPSים פולטים שדות מגנטיים משמעותיים כל זמן שהם מחוברים. האם יש לך מקום לשים אותו רחוק ככל האפשר ממך כשאתה עובד על המחשב ו/או נמצא בחדר ?

- ה UPS אינו ההגנה היחידה שאוליי היית רוצה. מה אם הגנה על קו האינטרנט ? איזה תשתית אינטרנט יש לך ?

אוליי עוד משהוא שאני לא מצליח לחשוב עליו

אני לא משתמש ב UPS, וגם לא ב "מגן שקע". (אני מחזיק UPS בתפקיד של "סוללה ניידת", הוא לא מחובר בצורה קבועה)

אני משתמש במפצל שקעים שיש עליו מפסק. כשאני לא משתמש במחשב המפסק כבוי - ולפחות בחלק הזה של הזמן (בעיקר - בלילה או כשאני לא נמצא) המחשב, ציוד LAN וכו' מוגנים. בזמן שהם כן עובדים - אני לוקח את הסיכון שיקרה להם משהוא, ובונה על זה שיש לי מלאי קטן של רכיבים אלקטרוניים / חומרה בשביל לסדר / להחליף אם משהוא נשרף. חוצמזה, אני משתמש בחומרה ישנה שהעלות שלה נמוכה

פורסם
  • מחבר

לשאלותייך:

1) לא, האל-פסק יהיה קרוב אליי, למרגלותיי כמעט. אין ברירה.

2) כרגע חשובה לי ההגנה על המחשב בלבד, על ההארדיסקים בפרט. חשוב לי גם להגן על המסך כך שיתאפשר לי לשמור את עבודתי ולכבות את המחשב באופן תקין.

שתי שאלות נוספות:

1א) בבואי לרכוש אל-פסק, איך אדע לחשב את הדגם\עוצמה המתאימים לי?

1ב) כשזה נוגע למחשב עצמו, האם ניתן לחשב לפי הספק כוח בלבד? (כלומר, אם הספק כוח הוא 400 וואט אפשר להגיד שהמחשב לא יצרוך בשום אופן יותר מ- 400 וואט, לא?)

1ג) לגבי המסך, לפעול לפי נתוני היצרן? (במקרה שלי - 110 וואט)

2) מה ההבדל בין אל-פסק ל- surge protector?

תודה!

פורסם

1

אני לא בטוח שסיכוי קטן שמשהוא יקר לחומרה של המחשב בגלל ברק הוא גרוע יותר מסיכוי קטן שיקרה משהוא לך בגלל חשיפה לשדות מגנטיים חזקים לאורך שנים..... ההחלטה כמובן היא שלך

אם יש לך אפשרות להרחיק את ה UPS על ידי כבל מאריך אליו ובחזרה, רצוי

2

גם ללא UPS, נדיר שספק כוח איכותי יעביר מכה שתוריד דיסקים קשיחים

דיסקים קשיחים יכולים להיפגע למשל - בגלל מכה חזקה במיוחד - אבל כזאת גם offline UPS לא בטוח שהיה עוצר, או בגלל מכה דרך קווי תקשורת - שבכלל לא עוברים דרך ה UPS (כ UPS לחיבור החשמל)

אם המכה היתה כזאת שעברה מהכבל ethernet דרך הלוח והורידה דיסק קשיח, לא נראה לי ש "מגן ברקים לקו תקשורת" (כמו זה שמובנה בהרבה UPSים - אין לו כל קשר לפעולת ה UPS, הוא פשוט מודול זול נפרד שבהרבה מקרים מגיע מורכב במארז של ה UPS כאילו שהיה פיצ'ר של ה UPS) היה מוריד בצורה משמעותית את הסיכוי לפגיעה כזאת ......

1A

על פי התאמת צריכת החשמל של המחשב וכל מה שמחובר ב peak ליכולת של ה UPS לספק צריכת חשמל כזאת

צריכת החשמל של המחשב ב peak היא סכום הצריכה של כל החומרה במחשב, כולל ספק (הצריכה של המחשב כולל ספק היא הצריכה לא כולל ספק חלקי היעלות של הספק), פלוס כל מה שאינו המחשב שמחובר : מסך, ציוד רשת אם אתה מחבר גם אותו וכו'

1B

הספק ספק הכוח אינו שיקול בחישוב. אם נכתוב את החישוב כנוסחה, הספק ספק הכוח לא יופיע בה באף מקום

הסיבה היא שמחשב נתון אם ספק 400W בתקן 80 plus יצרוך את אותו חשמל כמו אם תחליף את הספק ל 600W בתקן 80 plus. ה 80 מתוך ה 80 plus כן מופיע בנוסחה, אבל ה 400 או 600 לא

הנתון 400W אומר כמה הספק נקי הספק יכול לתת לחומרה בתוך המחשב. הספק צורך גם משהוא בעצמו וזה לא כלול. נניח ספק בתקן 80 plus, כשהחומרה של המחשב צורכת 100W הספק יוציא מהשקע בקיר 125W (שהם 100/0.80), וכשהחומרה צורכת 400W (היית אמור לבחור ספק חזק יותר למחשב שצורך 400W בשביל מקדם ביטחון, אבל נניח שעומד בו ספק 400W), הספק יוציא מהקיר 500W (שהם 400/0.80)

בספקים ללא Active PFC יש שיקול נוסף :

הספק אולי צורך מהקיר "רק" 125W, אבל כפול מזה ב VA כלומר 250VA. נתוני ה W ו VA הם אותו נתון רק ב DC (כלומר בתוך המחשב), אבל לא ב AC. כשבוחרים ציוד חשמלי שעובד בזרם AC הוא חייב להתאים בחישוב נפרד לפי W וגם בחישוב נפרד לפי VA

בספקים שיש בהם Active PFC ה PFC "מתקן" את ה VA כך שיתאים ל W, ואז ניתן לחזור לחישוב פשוט לפי W כמו ב DC (ולא לפי VA, למרות שיצרני ה UPS כותבים בכתב גדול יותר את ה VA) מכיוון שידוע מראש שהמגבלה הקובעת (המגבילה יותר) של מקור החשמל (UPS) היא ה W

1C

כן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים