עבור לתוכן

ידידה שלי רוצה בזק - הם אומרים חשמלאי על חשבונה

Featured Replies

פורסם

ידידה שלי גרה בבניין ישן בנחלאות בירושלים. היא לא רוצה את הוט למרות שיש לה נקודה בבית. בזק אומרים לה שהם לא יכולים/רוצים להתקין נקודה בבית שלה כי זה הרבה עבודה. האמת היא, זה לא הרבה עבודה, הם רק צריכים להעביר כבל מהנקודה המרכזית לא רחוק מהבית שלה (עניין של 10 מטר) ולהתקין נקודה. ידידה שלי בחורה עדינה ולא יודעת לנהל וויכוח. השאלה שלי האם אני אשב על בזק אני אוציא מהם את הנקודה או שיש גבול למה שבזק יעשו בתחומי "חבילת התקנה"?

פורסם

תשמע, איך שלא תסובב את זה, זכותו של עסק פרטי לסרב לתת לך שירות שלהערכתו לא משתלם לו (פרט לחריגים מסויימים שזה לא אחד מהם).

מצד שני, אם בזק מפרסמים "התקנה חינם" או משהו בסגנון ללא הסתייגויות שמוצגות באופן ברור שמחריגות את המצב המתואר, זו בעיה שלהם.

פורסם

בתור עובד בזק לשעבר, בזק אחראים ע"פ הרשיון שלהם עד החיבור לבית עצמו, מה שקורה בתוך הבית וגם בתוך בית עסק הוא הוא באחריות בעל הבית.

פורסם
  • מחבר

תודה. אז הבנתי שאני יכול לחייב אותם לשים קופסא בבניין, נכון? הם חייבים על פי חוזה להתקין את המרכזייה לבניין ולא מהמרכזייה לבית... אם זה ככה אני כבר רואה את הקומבינה + תוכנית ב'. תודה ואם לא הבנתי אז תתקנו אותי.

פורסם
תשמע, איך שלא תסובב את זה, זכותו של עסק פרטי לסרב לתת לך שירות שלהערכתו לא משתלם לו (פרט לחריגים מסויימים שזה לא אחד מהם).

מצד שני, אם בזק מפרסמים "התקנה חינם" או משהו בסגנון ללא הסתייגויות שמוצגות באופן ברור שמחריגות את המצב המתואר, זו בעיה שלהם.

בזק והוט פועלים מכח רשיון שמטיל עליהם גם חובות כולל חובת חיבור כל מבקש תוך תקופה מוגדרת.

פורסם
בזק והוט פועלים מכח רשיון שמטיל עליהם גם חובות כולל חובת חיבור כל מבקש תוך תקופה מוגדרת.

אתה מכיר את הרישיונות וההיתרים של בזק או שאתה מניח שזה ככה מתוך היגיון?

יש איזורים יישובים נידחים שאין להם אפשרות להתחבר לבזק ואף אחד לא עושה עם זה כלום.

פורסם

הסתכלתי בעבר ברשיון של אחד מהם (לא זוכר אם בזק או הוט). זה קיים בוודאות. כשאגיע יותר מאוחר הביתה אחפש את הסעיף ברשיון.

פורסם

עריכה:

זה הרשיון של בזק

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/2/622.pdf

הסעיפים הרלוונטיים - 20.1+20.2

כמו כן יש סעיפים רלוונטיים ברשיון של הוט שמחייבים אותם לאפשר לבזק ״לרכב״ להם על התשתית

(אז אם יש תשתית של הוט אפשר כנראה לספק גם בזק)

סעיף 68 ברשיון של הוט:

http://www.hot.net.il/UploadFiles/07_2010/hot_meshulav.pdf

פורסם
  • מחבר

חזזק! תודה :) עזרתם מאוד.

פורסם

איך זה קשור לIT?

כמו שכבר הוסבר, בזק או הוט אחראים על התשתית עד הבניין/שטח של גורם פרטי. אין להם שום עניין בלהתעסק במה שקורה מעבר לגבול הזה.

אין דבר כזה "מרכזיה לבית" כי אתה לא ממתג כלום שם. מה שצריך להיות בבית זה תשתית נחושת של זוגות שזורים ו punch block שיהיה ניתן לרכז בו את כל המעגלים.

מועבר לכללי.

פורסם

לבזק יש חובת חיבור אוניברסלית, זה אומר שכל מי שרוצה קו טלפון במדינת ישראל בזק חייבת לחבר אותו.

להוט גם נקבעה חובת חיבור אוניברסלית, אבל היא לא עמדה בה ולפני כמה זמן היא חטפה על זה קנס די גדול ממשרד התקשורת.

השאלה היחידה היא למה לבית בנחלאות, שזה לא ישוב חדש, הנקודה הכי קרובה היא 10 מ' ממנו? לא היה שם טלפון בדירה אף פעם?

פורסם

יכול להיות שהיה והתשתית נהרסה בצורה כלשהיא - פגעו בכבל שעבר מתחת לאדמה ו "איבדו" אותו, עשו שיפוץ לבית ופירקו תשתית חיצונית שכבר היתה קיימת (נניח שהיא עברה בצורה לא מסודרת), הרבה אפשרויות אחרות .....

פורסם
  • מחבר

הדירה היא בעצם שתי דירות שחוברו ביחד. אני לא יודע מה קרה שם אבל אין נקודה. נחלאות זו שכונה עתיקה, במיוחד באזור הזה. כשבנו את הבתים אני חושב אפילו לא היו שקעים בקירות ולא רק זה הבתים בנויים מבטון ואבנים, לא מבלוקים. בכל מקרה חובה על בזק להתקין קו טלפון בבית שזה בעצמם כמו להתקין נקודת אינטרנט. אני טועה?

פורסם

מה זה "נקודת אינטרנט"? DSL עובד על גבי תשתית טלפוניה.

אין אפילו שקע טלפון בדירה?

פורסם
  • מחבר

זה כל העניין, שאין. בניין ישן +שיפוץ מאולתר שהוריד כמה קירות. שאלה שאני חייב לדעת בוודאות, אם יהיה קו טלפון אפשר לשים עליו 15 מגה? נקודת טלפון=נקודת אינטרנט בכל מצב? או שיש הסתייגויות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים