עבור לתוכן

טכנולוגיית ה-DSR של NVIDIA - מעכשיו גם בכרטיסי מסך וותיקים

Featured Replies

פורסם

כאשר אני מפעיל משחק עם DSR דרך ה nvidia experience אני אמור לראות אותו באותה הרזולוציה הטבעית של המסך שלי (1920x1080) רק עם אפקט AA משופר המגיע דרך הרינדור ברזולוציה הגבוהה יותר ?

אני שואל זאת מכיוון שכשניסיתי לשחק BF3 עם DSR על 2560x1440 ו 25% smoothness שמתי לב שהרזולוציה גדלה במעט - כל העצמים במשחק נראים קטנים יותר.

חשבתי שאני אמור לראות הכל באותו הגודל, כלומר ברזולוציה הטבעית + אפקט AA טוב יותר. יש מצב שלא הבנתי כמו שצריך את הפיצ'יר הזה שנקרא DSR ?

אני די בטוח שקינפגתי הכל כמו שצריך מכיוון שכשאני מפעיל את המשחק דרך ה nvidia experience הוא רושם לי "DSR" ליד שדה ה resolution.

נערך על-ידי NRT

• תגובות 61
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הDSR רק משנה את הרזולוציה. הוא לא נותן לך אפקט AA. העיניין הוא שמכיוון שהרזולוציה גבוהה יותר אז הדחיסה של הפיקסלים גבוהה יותר ואז התצוגה חדה יותר. משווים את זה לAA כי בשניהם התוצאה זהה (קצוות ישרים יותר) , אך התהליך הוא שונה.

פורסם

האמת אפילו לא צריך להפעיל את המשחקים מהלוח של נווידיה

אחרי שהפעלת DSR במצב ON תכנס רגיל לכל משחק ובהגדרות שלו תהיה אפשרות של רזולוציות גבוהות מהמסך שלך

כמובן הכל יוצג בסוף כדי להתאים למסך חוץ מאלמנטים של UI של האינטרפייס במשחקים שהם נהיים קטנים יותר שמתי לב

פורסם

כאשר אמרתי AA טוב יותר התכוונתי לכך שהוא מרנדר הכל בחזרה לרזולוציה הטבעית ובכך אתה משיג אפקט של AA.

ה DSR אמור לרנדר בחזרה לרזולוציה הטבעית או להישאר על הרזולוציה הגבוהה יותר ?

נערך על-ידי NRT

פורסם

הוא משאיר אותך על הרזולוציה הגבוהה יותר.

פורסם

אז כנראה שלא כל כך הבנתי מה הקטע בפיצ'ר הזה שנקרא DSR. למה לא פשוט להגדיר custom resolution גבוה יותר דרך ה control panel ולהחליף לרזולוציה גבוהה יותר במשחק ?

פורסם

זה אותו דבר, רק שבמקום לשחק עם הגדרות אתה עושה V להגדרה בדריוור. יותר נוח ופשוט.

פורסם

אז nvidia לא חידשו יותר מדי בקטע הזה. למרות שעדיין לא כל כך מסתדר לי מה שאמרת..

ציטוט מהאתר שלהם שמסביר מה זה DSR:

What does DSR do? Simply put, it renders a game at a higher, more detailed resolution and intelligently shrinks the result back down to the resolution of your monitor

ומכאן אני מפנה אותך לשאלה ששאלתי בעמוד הקודם - האם בסופו של דבר אני רואה את המשחק ברזולוציה הטבעית שלי (1920) ? או שאני רואה את המשחק ברזולוציה גבוהה יותר ומכאן שכל האובייקטים במשחק יהיו קטנים יותר בהתאם לרזולוציה החדשה ?

נערך על-ידי NRT

פורסם

לדעתי אתה רואה את אותו שטח תמונה כמו הרזולוציה הטבעית רק ב PPI יותר גבוהה מה שמתבטא בכאילו פילוטר AA, למעשה כל פיקסל במשחק יותר קרוב בגודלו לגודל הפיקסל של המסך עצמו. הרי שאתה מסתכל על האותיות שאתה קורא עכשיו אתה לא רואה קצוות משוננים וזאת למרות שהכל מורכב מריבועים (הפיקסלים מרובעים). דחיסות הפיקסלים פשוט מספיק גבוהה על מנת שהעין לא תבחין בשינון. זו גם הסיבה שאפשר לוותר על AA במסכי 4K. אני מבין שרק המפה התלת מימדית עוברת התאמה מחדש לרזולוציה הטבעית אבל כל שאר ה-GUI (כוונת, מד חיים או מיני-מפה וכו') נשארים באותה רזולוציה ועקב הגדלה של PPI הם נראים יותר קטן.

אגב, אפשר לשחק עם ה PPI דרך display ב- control panel.

אם היית מריץ את המשחק עם מסך שהרזולוציה הטבעית שלו היא 2K או 4K היית רואה יותר פרטים בפרפריה של המסך. זה לא מה שקורה ב DSR.

נערך על-ידי omertgm

פורסם
לדעתי אתה רואה את אותו שטח תמונה כמו הרזולוציה הטבעית רק ב PPI יותר גבוהה מה שמתבטא בכאילו פילוטר AA, למעשה כל פיקסל במשחק יותר קרוב בגודלו לגודל הפיקסל של המסך עצמו. הרי שאתה מסתכל על האותיות שאתה קורא עכשיו אתה לא רואה קצוות משוננים וזאת למרות שהכל מורכב מריבועים (הפיקסלים מרובעים). הרזולוציה פשוט מספיק גבוהה על מנת שהעין לא תבחין בשינון. זו גם הסיבה שאפשר לוותר על AA במסכי 4K. אני מבין שרק המפה התלת מימדית עוברת התאמה מחדש לרזולוציה הטבעית אבל כל שאר ה-GUI (כוונת, מד חיים או מיני-מפה וכו') נשארים באותה רזולוציה ועקב הגדלה של PPI הם נראים יותר קטן.

אם היית מריץ את המשחק עם מסך שהרזולוציה הטבעית שלו היא 2K או 4K היית רואה יותר פרטים בפרפריה של המסך. זה לא מה שקורה ב DSR.

תודה.

בנוסף לאחר קריאה הבנתי ששיטת ה downsampling ב DSR טובה יותר (לפי nvidia כמובן) מאשר אם סתם נשתמש ברזולוציה מקוסטמת..

נערך על-ידי NRT

פורסם

ממה שקראתי הם אכן עושים את זה באופן יותר מתוכחם\יעיל אבל עדין יש איבוד FPS של 10-25% ביחס לרינדור רגיל ללא DSR.

ז"א שאם ב DSR של 4K למסך 1080 אתה מקבל 30FPS

ברינדור עבור מסך 4K תקבל ~40 FPS

נערך על-ידי omertgm

פורסם

4K זה גבוה מדי בשבילי, ניסיתי 2K.

אני בכל מקרה לא מתכוון לשחק עם DSR. הכל מרגיש לי לא כל כך טבעי ולמען האמת אני בקושי שם לב לשיפור בחוויה.

פורסם
4K זה גבוה מדי בשבילי, ניסיתי 2K.

אני בכל מקרה לא מתכוון לשחק עם DSR. הכל מרגיש לי לא כל כך טבעי ולמען האמת אני בקושי שם לב לשיפור בחוויה.

מהניסיון (המועט) שלי במשחקים החוויה היא פחות טובה כשמשתמשים ב DSR

נערך על-ידי omertgm

פורסם

לא יודע אם זה פורסם כבר אבל פה יש סקירה יפה בעניין

http://techreport.com/review/27102/maxwell-dynamic-super-resolution-explored

לפי ההשוואות זה די בולט ש DSR מפיק תוצאה יותר יפה מ AA

לשים לב שיש שם חמישה עמודים שאפשר לעבור ביינהם קל לפספס

נערך על-ידי 3emi

פורסם
מהניסיון (המועט) שלי במשחקים החוויה היא פחות טובה כשמשתמשים ב DSR
ומהנסיון המועט שלי החוויה ממש לא טובה אפילו על שולחן העבודה.
כשאני בוחר רזולוציה נמוכה יותר מהרזולוציה הטבעית בשולחן העבודה/משחקים ולא משנה באיזה מהמסכים זה פשוט נראה גרוע מטושטש והצבעים לא לגמרי אותו הדבר וכשאני בוחר רזולוציה גבוהה יותר זה אותו הדבר רק שבמקרה הזה אני כבר לא רואה חלק מהאזורים של שולחן העבודה/משחק ולמשל בFHD אני בקושי רואה את הקצוות של שורת המשימות אז מעל אני בכלל לא יראה וזה מה שקורה גם בתוך משחק, ברזולוציה הטבעית הכל נראה מעולה ולכן בגלל זה לא ברור לי מה עוזר לי DSR אם בעצם הוא עושה ההפך?(לפחות בשבילי)

בכל מקרה לדעתי מי שרוצה לשחק על רזולוציה כ"כ גבוהה על High/Ultra... פשוט עדיף לו לקנות מסך 4K וכרטיס מסך יקר כדי לפחות שזה יראה טוב או להסתפק ברזולוציה יותר נמוכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים