עבור לתוכן

התקנת ווינדוס 7 בגרסת retail על לפטופ של דל עם ווינדוס OEM

Featured Replies

פורסם

כפי שכתוב בכותרת - אני מעוניין להתקין עותק של ווינדוס 7 Retail שברשותי על גבי מחשב נייד ישן יחסית של דל שנמצא עליו עותק OEM של מערכת ההפעלה (7 home). האם זה אפשרי? ואם כן איך?

תודה :)

פורסם

תפרמט ותתקין מה שבא לך. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

ניסיתי - זה לא מאפשר לי. כשאני מנסה לעשות אקטיבציה הוא אומר שהסריאל שלי לא מתאים לגרסת ווינדוס המותקנת. (שזאת הבעיה שאני חושש ממנה - שהווינדוס בלפטופ רוצה סריאל של ה - OEM בעוד שהווינדוס שאני שם כלל לא קשור לזה) זה הגיוני מה שאני אומר? / משער.. או שסתם יש לי טעות שוק איפשהו..

פורסם

האם כוונתך היא שאתה מנסה להתקין ממדיה retail אבל אין לך רישיון לretail ולכן אתה מנסה להשתמש ברישיון הOEM שברשותך?

אם כן - אז זה אכן לא יעבוד. צריך image התקנה OEM, וכמובן כזה שתואם לגרסה שלך (Home ולא Pro/Ultimate).

פורסם
  • מחבר

הפוך - יש לי רישיון retail ואני מנסה להתקין על מחשב שבמקור החזיק רישיון OEM.

פורסם

למה?

פורסם

זה בכלל לא משנה אם במקור היה על המחשב ווינדוס 7 OEM, כל סוג אחר, 8, לינוקס או לא יודע מה...

אם יש לך דיסק התקנה של ווינדוס ברשיון וסריאל ששייך לדיסק,

אתה אמור להצליח להתקין את הווינדוס כרגיל (מ boot מהCD) בלי שום בעיה.

אם הוא רושם לך שהסריאל לא מתאים תבדוק טוב שזה באמת הסריאל שמתאים לדיסק הזה ולא התבלבלת בטעות.

במידה וזה לא המצב תתקשר לשירות של מייקרוסופט, הם טובים ועוזרים על המקום

פורסם
  • מחבר

זה גם מה שאני חשבתי. אבל מבירור שאני עושה באינטרנט אני רואה שיש כזה דבר שמערכת ההפעלה "מוצמדת" ללוח האם (ב - OEM, לפטופים ומחשבי מותג כמובן) ועל ידי כך בעצם ה - BIOS לא מאפשר קבלת Key שאינו תואם לזה שהוצמד אליו. האם אני טועה לגמרי והבנתי לא נכון?

אני אתן דוגמה להודעה שמצאתי שדומה למה שעובר עלי:

http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?p=26623195

פורסם

אני עדיין לא מבין למה "לבזבז" מפתח אם יש אחד שעובד?

פורסם
  • מחבר

כי לפעמים (מחשב בן 6 שנים) מפרמטים את המחשב ורוצים להתקין וגם לשדרג את מערכת הפעלה מחדש (Ultimate במקום Home)..

פורסם

לשדרג? זה לא שדרוג זה תוספת פונקציות יותר מאשר שדרוג, השאלה היא האם אתה צריך איזו פונקציה שאין ב-Home ויש בגרסת Ultimate?

פורסם
זה גם מה שאני חשבתי. אבל מבירור שאני עושה באינטרנט אני רואה שיש כזה דבר שמערכת ההפעלה "מוצמדת" ללוח האם (ב - OEM, לפטופים ומחשבי מותג כמובן) ועל ידי כך בעצם ה - BIOS לא מאפשר קבלת Key שאינו תואם לזה שהוצמד אליו. האם אני טועה לגמרי והבנתי לא נכון?

אני לא סבור שהבנת נכון, למרות שאני לא בטוח ב100% שאני הבנתי. :)

נדמה לי שמה שהוא דיבר עליו שם זה להתקין מהמדיה של הלפטופ (OEM), ואז לנסות להלביש על זה מפתח של גרסה משופרת (כנראה retail), ולטענות זה לא עבד לו.

האם זה מה שאתה מנסה לעשות או שיש לך גם מדיית התקנה משלך?

מה שאתה מתאר בהחלט נשמע לי מוזר ונוגד את ההגיון. ידוע שבBIOS יש טבלאות שמאפשרות להתקנת OEM לזהות את הרישיון ולאקטב את הWindows בלי הצורך במפתח (בהנחה שהרישיון תואם). אך מעולם לא שמעתי על זה שהטבלאות האלה חוסמות התקנות Retail של כל דבר שבא לך. לא ברור מה האינטרס ושל מי וזה מפר את החופש האישי של המשתמש.

פורסם

אני אתן דוגמה להודעה שמצאתי שדומה למה שעובר עלי:

http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?p=26623195

וואלה צודק ב100אחוז.

בחיים שלי לא שמעתי על זה.

בכל מקרה, יפה שעלית על התרד הזה- גם יש שם פתרונות שכנראה יעבדו בשבילך..

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

דרך אגב - ניסיתי את מה שאמרו שם עם ה - EI.cfg אבל זה לא עבד לי..

אני חושב שאולי יתכן ומדובר במשהו מעצבן לגמרי ואחר. גירסת הווינדוס 7 אולטימייט שיש לי היא לגיטימית וגם כזאת שניתן להתקין על מספר מחשבים (קשור לעסקים). זאת הגירסה שהותקנה הן על הלפטופ האישי שלי והן על מחשב הדסקטופ הבייתי. כשיצאה ווינדוס 8 והייתה במבצע כלשהו רכשתי את השדרוג ועדכנתי על מחשב הדסקטופ שלי. יכול להיות שכאשר עושים את השדרוג ל - 8 - חותמים על איזשהי הסכמה שה - product key של מערכת ההפעלה הקודמת (לא משנה אם זה - ultimate, home, pro etc) לא יהיה ניתן יותר לשימוש. אני תוהה אם זה המצב ואם זה הגיוני.. קראתי איפשהו שזה ההסכם איתם.. אבל אני לא מוצא את העמוד כרגע..

זה הגיוני ששדרוג למערכת 8 יגביל את זכויות המוצר הקודם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים