עבור לתוכן

מחשב נכנס לסוג של מצב שינה למרות שהגדרתי לו אחרת

Featured Replies

פורסם

אני מניח שזה משהו שקשור לחלונות, ולכן אני מפרסם את זה פה..

לפני כחודש קניתי מחשב חדש, ומאז יש לי בעיה שמשום מה המחשב נכנס לי לפעמים לסוג של מצב שינה למרות שהגדרתי לו שלא ייכנס אף פעם.

זה מוזר, ראשית כי זה לא קורה תמיד אלא רק בחלק מהפעמים שאני משאיר אותו דלוק בלי לגעת בו (במילים אחרות: עדיין לא עליתי על דפוס הפעולה של מתי כן ומתי לא). בנוסף, במצב שינה המחשב אמור להיראות כאילו כבוי. אצלי הנורה דולקת, רק שהמחשב לא מגיב והמסך מבחינתו כאילו דבר לא מחובר אליו. שום פעולה לא מעירה אותו, למעט ידנית לכבות ולהדליק אותו מחדש או במקלדת ללחוץ על כפתור קיצור הדרך לכיבוי והדלקה. ואז לאחר ההדלקה הוא חוזר לי למצב הקודם. כמו שאמרתי, סוג של מצב שינה.

מישהו מכיר תקלה דומה?

(אני עם חלונות 8.1, הייתי איתו גם עם המחשב הקודם ולא הייתה בעיה כזו.)

פורסם

זה לא נשמע כמו מצב שינה, אלא יותר שהמחשב פשוט נתקע / קרס.

פורסם
  • מחבר

לא, זה קורה לי לפעמים כשאני פשוט משאיר את המחשב דלוק נגיד ללילה או משהו. אין שום דבר ברקע שפועל שעלול לגרום לו לקרוס.

גם אם משהו נתקע, אני אמור לראות את זה על המסך. המסך שלי מגיב כאילו המחשב פשוט לא דלוק. וכשאני משתמש בכפתור במקלדת שמכבה את המחשב ומדליק מחדש, המחשב נדלק למצב שהיה כשעזבתי אותו. כשהמחשב באמת כבוי, הכפתור הזה בכלל לא ידליק אותו (כי המקלדת לא נותנת פקודות למחשב כבוי). זה נראה לי כן איזשהו סוג מוזר של מצב שינה.

פורסם

אוקיי, פספסתי את העניין עם המקלדת. :)

כשאתה מדליק את המחשב עם המקלדת - זה נראה כאילו הוא מתעורר מStandby (מיידית) או מHibernate (עלייה יותר ארוכה)?

זה מחשב נייד או נייח?

פורסם
אוקיי, פספסתי את העניין עם המקלדת. :) כשאתה מדליק את המחשב עם המקלדת - זה נראה כאילו הוא מתעורר מStandby (מיידית) או מHibernate (עלייה יותר ארוכה)? זה מחשב נייד או נייח?

מחשב בהיברנציה כבוי לחלוטין ונדלק אך ורק עם כפתור ההדלקה.

מחשב ב"שינה" הנורית שמסמנת שהוא דולק - "נושמת" מהבהבת.

פורסם

לא נכון.

גם מחשב כבוי לחלוטין (S5, לא היברנציה) אפשר לקנפג שיידלק מהתקן חיצוני.

פורסם

כן ולא. תלןי בביוס. כמה אנשים רגילים אתה מכיר שהפעילו את זה ?

פורסם

לא מכיר מחשב אחד (נייח לפחות) מ10 השנים האחרונות שבו זה בלתי-אפשרי. לגבי מה יותר נפוץ כברירת מחדל, אני באמת לא יודע. לפחות בחלק מהם לא צריכים שום הגדרה בBIOS.

בכל מקרה, לא נראה לי שזה העניין, כי בWindows 8.1 נדיר שמפעילים hibernate.

עריכה: רק למען הסקרנות, בדקתי קצת.

נראה שהתעוררות מStandby ומHibernate נשלטת ע"י חלונות. אם אחד עובד - גם השני עובד, ובלי הצורך בשום הגדרה בBIOS (גם לא ראיתי שום הגדרה כזו).

לעומת זאת התעוררות מpower-off נקבעת ע"י הBIOS. אצלי שני המחשבים השולחניים מתעוררים ע"י מקלדת/עכבר מS3 ומS4. אבל לא מS5. יש הגדרות בBIOS שמאפשרות התעוררות מS5 (קרי - הדלקה) ע"י רכיבים שונים, וכולם מכובים אצלי, אז זה לא עובד.

פורסם
  • מחבר
כשאתה מדליק את המחשב עם המקלדת - זה נראה כאילו הוא מתעורר מStandby (מיידית) או מHibernate (עלייה יותר ארוכה)?

זה מחשב נייד או נייח?

מתעורר ישירות למסך הנעילה של חלונות, כאילו מ-Standby. אני עם מחשב נייח. הנורה אגב אינה מהבהבת אלא דולקת כאילו המחשב פועל כרגיל. יש רעיונות?

ומה זה Hybernate?

פורסם

האם כשאתה מכניס אותו ידנית לStandby הנורה דולקת / כבויה / מהבהבת?

כשהמחשב במצב המוזר - האם המאווררים פועלים?

פורסם
  • מחבר
האם כשאתה מכניס אותו ידנית לStandby הנורה דולקת / כבויה / מהבהבת?

כשהמחשב במצב המוזר - האם המאווררים פועלים?

Standby אתה מתכוון Sleep, כן? בהנחה וכן, הנורה נכבית לחלוטין.

במצב המוזר - המאוורים דלוקים.

פורסם

תראה, זו פונקציה מאוד בסיסית בווינדוס ושכמעט אין איתה תקלות אף פעם.

אני מציע לך ככה-

1. תבדוק שיש לך את כל העדכונים.

2. בהודעה הראשונה רשמת שהגדרת שלא ייכנס למצב שינה- איך? לייתר ביטחון תבדוק את ההגדרות..

3. תעלה את המחשב במצב 'בטוח' - ותשאיר אותו ככה ללילה- ככה אתה יכול לשלול בעיה חמרתית

4. תנסה לבדוק שאין שום תוכנה שעושה את הבעיה הזו..

5. תבדוק שכל ההתקנים שמחוברים למחשב מזוהים בצורה תקינה.

על יותר מזה אני לא יכול לחשוב כרגע..

פורסם

שומר מסך ??

פורסם
  • מחבר

חח שום שומר מסך.

סטויאקוביץ', ניסיתי כרגע משהו אחר בהגדרות שאולי יעזור:

v63bxf.jpg

ה-Allow Hybrid Sleep היה על on. כיוון שה-Sleep וה-Hibernate היו גם כך על never לא ייחסתי לזה חשיבות. בכל מקרה, העברתי את זה עכשיו ל-off, נראה מה קורה. אם לא יעזור אנסה אולי באמת את המצב בטוח.

פורסם

השומr מסך לא היתה בדיחה.

התאור שלך לא מתאים לשום מצב שינה שאני מכיר. הוא כן מתאים לשומר מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים