עבור לתוכן

אשמח לעזרה בבחירת מעבד ולוח

Featured Replies

פורסם

ההתלבטות הסופית היא:

i7 4790K עם לוח זול (עד 600+- שקל)

i5 4690K עם לוח יקר וטוב יותר (עד 900+- שקל)

אני רוצה לוח Z97 ומפוצ'ר ככל האפשר כמחשבה לעתיד

אז בגדול זה לשים את הכסף על מעבד או על הלוח...

השימושים פחות חשובים, רוצה את ההכי טוב במסגרת התקציב, ומחשב שיחזיק כמה שיותר זמן

אשמח להמלצות על דגמים ספציפיים והסבר

שאלה נוספת, כמה זה קריטי BOX לעומת TRAY? פעם שמעתי שמעבדי BOX יותר איכותיים.. זה נכון?

המון תודה

פורסם

אין הרבה הגיון בהתלבטות בין שתי הבחירות האלה.

האחת תתן לך לוח עם יותר יציאות וכח עיבוד נמוך יותר, והשניה את ההפך מכך.

תתאים את הבחירה שלך ברצונות ובצרכים שלך, ואל תיקח מעבד זול יותר ולוח יקר יותר עם ממשקים שלא תשתמש בהם, רק כי הלוח יקר יותר.

אם אתה רוצה לוח שמתאים להמהרה (אחרת למה לקנות K) יחד עם 4790K זה משהו אחר, ואם אחד שמתאים להמהרה עם 4690K, הדרישות מהלוח יהיו זהות.

BOX לא יותר איכותי, זה סה"כ מעבד שמגיע בקופסת קרטון שמקנה לו אחריות בינלאומית במקום מקומית בלבד.

פורסם
  • מחבר

אכן חושב על המהרה, אולי לא מיידית אבל רוצה את האופציה

אבל שוב, החלק החשוב ביותר זה שכל העסק יהיה לכמה שיותר שנים, בגלל זה חשוב שיהיו פי'צרים שיהיו רלוונטים בהמשך, אופציות שדרוג, עמידות ואמינות..

(עם המחשב הנוכחי שלי אני 7 שנים כי בחרתי איכות בזמנו)

פורסם

כשזה מגיע לאמינות ולשרידות, זה סוג של הימור. יש מוצרים רבים שעל פניו נחשבים לאיכותיים מאוד ומבחינה סטטיסטית לא שורדים הרבה, ויש כאלה פשוטים למדי שיכולים להחזיק שנים ארוכות.

באופן כללי, במשך ה-7 שנים האחרונות נעשה שינוי עצום בשוק לוחות האם בכל הקשור לעמידות. אם פעם היית חייב לשלם יותר כדי לקבל יותר אמינות, היום זה לא בהכרח המצב. נעשה איזשהו ישור קו בכל הקשור לאיכות החלקים ולעמידות בדגמים הפשוטים לעומת דגמים מתקדמים יותר.

אם היום תקנה לוח אם שתומך באוברקלוק, מן הסתם שההשקעה בו כבר מעצם העובדה הזאת תהיה גדולה יותר.

השאלה היא איפה אתה מחפש אופק שדרוג? האם אתה צריך לוח שתומך ב-SLI של אנוידיה? או ב-SATA-Express או M.2 לכוננים? או בכלל ב-WiFi? צריך איזשהו כיוון כללי. ברור שאם תרצה את הכל, תוכל לשפוך 1000 שקל למוצר בודד, אבל סביר להניח שב-70% מהממשקים שלו אתה לא תגע עד יומו האחרון.

פורסם
  • מחבר

SLI ודומיו אני לא צריך

s.express ו m.2 ככל נראה יהיה שימושי בהמשך אז מעדיף שיהיה..

Wifi לא, אבל אם למשל אני מסתכל על

asus z97 pro אז גירסאות ה wifi היא בתוספת של כמה עשרות שקלים אז שווה..

אני בעיקר לא רוצה שיהיה חסר משהו שבהמשך לא נצטרך ואני יתחרט שלא השקעתי עוד כמה שקלים

פורסם

אוקי.

במקרה הזה, אני חושב שהכיוון יכול להיות למשל Z97-Pro4 של אסרוק, או Z97X-Gaming 3 של GIGABYTE, או Z97-AR של אסוס (חושב שכסוף יפה מזהב).

מה שמשותף לכל הלוחות האלה הוא מחיר סביר, ממשקי SATA-Express ו-M.2 ומערכות הספקת כח סולידיות למעבד, מה שיסיע בשרידות ואוברקלוק.

ה-Pro4 הוא היחיד שלא מכיל SLI, וזה גם מה שהופך אותו לזול יותר.

ה-Z97-AR הוא יותר בכיוון של אוברקלוק, טיפה פחות בכיוון של ממשקים אחוריים

ה-Z97X-Gaming 3 הוא פחות או יותר האיזון שבניהם

נערך על-ידי djelectric

פורסם
  • מחבר

ומבחינת מעבד לדעתך כדאי להשקיע על ה-i7?

פורסם

הכל עניין של שימושים. צריך להיות מאוד ספציפי במקרה של בחירה ב-Core i7 על פני i5. משחקים מסויימים ידעו לנצל טוב יותר את ה-HT של ה-i7 בזמן שאחרים פחות.

באופן כללי, אם חייבים להיות פוליטיקלי קורקט, אז ה-i7 חזק יותר למשחקים. אבל שוב, צריך להיות מאוד ספציפי כדי לראות את ההבדלים, שלא יהיו גדולים בכל מקרה.

פורסם

Core i7-4790K הוא המעבד הכי חזק שיש לסוקט 1150 נכון להיום. מעבד זה גם מתאים להמהרה. לכן אם המעבד הוא המגבלה בתוכנות בהן אתה משתמש, ה Core i7-4790K יהיה הבחירה העדיפה.

בקשר ללוח - מבחינת ביצועים אין הבדל. ההבדל היחיד הוא בתכונות (פיצ'רים) שהלוח מציע, כמו גם בתמיכה שלו בהמהרה. כאן השאלה היא מה אתה רוצה וצריך - האם אתה צריך מערך של כרטיסי מסך ואם כן - האם מסוג SLI (כפי ש djelectric ציין)? כמה חיבורי SATA אתה צריך? מה לגבי מספר חיבורי USB בפאנל האחורי? אתה צריך להחליט מה יהיה בלוח ואז לבחור את הלוח המתאים. אין שום טעם לקנות לוח יקר בעל תכונות שאתה לא צריך ולא תצטרך - נכון שתמיד נחמד לשמור על כל האפשרויות פתוחות, אבל אם התקציב בעייתי...

פורסם

אני יכול להמליץ (מניסיון) על 4790K עם GA-H97-D3H

נכון, זה לא לוח מבוסס Z97 אבל מאפשר המהרה ל 4.5-4.6 גה"צ

המהרה קיצונית במעבד הזה ממילא קשה מאד בגלל עליית טמפרטורה.

בחירה יותר זולה תהיה מעבד FX-8350 של AMD עם לוח בסביבות 600 ש"ח. גם כאן תוכל להגיע ל-4.5 גה"צ

כוח העיבוד של ה-4790 גבוה יותר.

למשחקים, אם אינך בונה מערכים של כרטיסים מפלצתיים אלא נשאר בכרטיס אחד ומשחק בהגדרות גבוהות אז שניהם יהיו טובים

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה

ההתלבטות שלי בלוח היא: Asus z97 PRO או Asus Z97 A

ההבדלים ביניהם:

תחת חיבור M.2 בדגם ה PRO רשום:

1 (PCIe/SATA)

ובדגם ה A רשום

1 (PCIe)

כ.רשת

PRO:

Realtek® ALC1150

A:

A- Realtek® ALC892

CPU Power

PRO:

12 phase

A:

8 phase

ב A אין USB BIOS flashback

ההפרש הוא 200 ש"ח

האם לדעתכם שווה להוסיף את ההפרש בשביל הדברים האלו?

או בכלל SABERTOOTH Z97 MARK 2

שהוא שווה ערך למחיר של ה A

אבל נחות מבחינת מהירות זכרון ואין לו חיבורי M2 וסאטה אקספרס אבל הוא מסדרה יוקרתית יותר...

פורסם

ההבדלים העיקריים בין ה Z97-A (קישור) ל Z97-PRO (קישור) של Asus הם:

חריצי הרחבה:

ב Z97-A יש 2 חריצי הרחבה מסוג PCI Express X1 ו-2 חריצי הרחבה מסוג PCI.

ב Z97-PRO יש 4 חריצי הרחבה מסוג PCI Express X1.

ממשקי הרחבה:

ב Z97-A ממשק ה M.2 תומך רק בכונני SSD בעלי בקר PCI Express.

ב Z97-PRO ממשק ה M.2 תומך בכונני SSD בעלי בקר PCI Express או SATA.

מעשית זה לא ממש משנה, כי אין ממש טעם לקנות כונן SSD בעל ממשק M.2 בעל בקר SATA - הוא יעבוד ברוחב פס של חיבור SATA רגיל, שהוא 6Gb/s, ובעצם לא מרוויחים מכך כלום לעומת כונן SSD רגיל.

ב Z97-PRO יש עוד 2 חיבורי SATA3 (מבקר צד שלישי).

כרטיס קול:

ב Z97-A כרטיס הקול הוא ALC892 ויש לו 5 יציאות אודיו.

ב Z97-PRO כרטיס הקול הוא ALC1150 ויש לו 6 יציאות אודיו.

חיבורי USB:

ב Z97-A יש 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי וניתן לחבר עוד 2 חיבורי USB 3.0 ו-6 חיבורי USB 2.0 ע"י מתאם/למארז.

ב Z97-PRO יש 2 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי וניתן לחבר עוד 4 חיבורי USB 3.0 ו-4 חיבורי USB 2.0 ע"י מתאם/למארז.

ב Z97-PRO יש עוד 2 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי וניתן לחבר עוד 2 חיבורי USB 3.0 ע"י מתאם/למארז (מבקר צד שלישי).

ב Z97-A יש 8 שלבי ייצוב מתח.

ב Z97-PRO יש 12 שלבי ייצוב מתח.

כל ההבדלים האלו לא נראים לי קריטיים בכלל, ואלא אם כן אתה ממש חייב עוד 2 חיבורי SATA3 או USB 3.0, או אם אתה מעוניין בהמהרה קיצונית, אז לדעתי ההבדלים לא שווים 200 ש"ח.

ב SABERTOOTH Z97 MARK_2 (קישור) אין יציאות גרפיות מסוג DVI או VGA, יש לו רק 5 חיבורי אודיו, אין לו חיבורי M.2 ו SATA Express, יש לו 3 חריצי הרחבה מסוג PCI ומערכת ייצוב המתח שלו היא בעל 8 שלבים. לא מדובר בלוח רע.

אתה צריך להחליט מה אתה צריך מהלוח וכמה אתה מוכן לשלם עבורו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על כל העזרה

פורסם

בסה"כ כתבתי לך את מה שאתה כבר יודע או יכלת לברר בקלות בעצמך. ברגע שאתה יודע מה הדרישות שלך מהלוח ומה התקציב שלך אתה יכול לשלול לוחות לא מתאימים ואז לבחור מאלו שכן עומדים בדרישות שלך.

הערות:

1. בכותרת כתבת שאתה צריך עזרה גם בבחירת מעבד, אבל לא כתבת דבר לגביו...

2. הלוחות של Asus נוטים להיות קצת יותר יקרים מאשר לוחות מקבילים של חברות אחרות. אם אתה מעוניין לחסוך כסף, תבדוק לוחות גם של Gigabyte או ASRock.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים