עבור לתוכן

פאנל TN 4K או IPS? -באותו התווך מחירים(2000-2800)-

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב בעתיד הקרוב כבר יצא לי להציץ במספר מפרטי מחשב שמאוד התחברתי ומצאו חן בעייני אך קצת קשה לי להתקדם כרגע

מכיוון שאני לא מצליח להגיע להחלטה לגביי המסך, אשמח לשמוע את הצעתכם ולהתקדם עם זה.

אני כרגע סטודנט לאנימציה ומתעסק עם תוכנות גרפיות PHOTOSHOP ILLUSTRATOR ZBRUSH MAYA , בזמן הקרוב אצטרך להשתמש אך ורק במאיה ומפה החלטתי לשדרג את הציוד.

הבעיה שניתקלתי בבחירת המסך היא מה יותר שווה לרכישה פאנל IPS או פאנל TN 4K מעולם לא התנסתי בIPS ומכל התגובות השונות שקראתי ביומיים האחרונים אנשים אומרים שזאת

חווית צפייה וצבעים חדים הרבה יותר שקרובים לדפוס הרבה יותר ממה שניתן למצוא בTN(אין לי הרבה שימוש ביצוא קבצים לדפוס כך שזה לא קריטי בשבילי)

בעיקרון שני המסכים שאני מתלבט בהם כרגע הם Dell UltraSharp U2713HM שהוא :27 אינץ' 2560 x 1440

8MS ובהירות שהבנתי היא אחד הקריטריונים החשובים ביותר בתחום 350M והניגודיות האמיתית היא 1:1000 (1:2000000 דיגיטלי)

הוא מעט ישן (2012) אבל הביקורות שלו פשוט משכנעות

והשני הוא Samsung U28D590D הוא מגיע ברזולוציה של 4K עם מהירות תגובה מדהימה של 1MS בהירות של 370! יחס 1:1000

דגם חדש של שנת 2014 לא יודע עד כמה זה חיוני שאני מציין את זה אבל בכל זאת

ייצרתי השוואה באתר VERSUS אם זה יעזור

http://versus.com/en/samsung-u28d590d-vs-dell-ultrasharp-u2713hm

המחירים שלהם לא רחוקים אחד מהשני עד כמה שזכור לי הסמסונג טיפה יותר יקר ב200

כמובן שזאת לא הבחירה הסופית שלי בין השניים האילו אני פתוח לעוד הצעות וממש אבל ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי ולהסביר לי מה באמת כדאי לתחום שלי אני מעוניין להגיע לתוצאות טובות ובשביל זה כדאי שאני יתחיל להכין את הכלים המתאימים לתחום . מצטער על הבורות שלי בעניין הזה בכל מקרה תודה רבה לעוזרים!!

נערך על-ידי Dima Zagorski

פורסם

אל תחשוב פעמיים פנל IPS .

פורסם

אני מסכים עם ההמלצה במקרה זה, אלא אם אתה צריך או חושב שאתה צריך לצייר ברזולוציה כל-כך גבוהה (וגם אז אני לא בטוח שזה יהיה נוח). אחרי-הכל, בגודל נתון, רזולוציה גבוהה אומרת שכל אלמנטי התצוגה יהיו קטנים מאוד, ולפעמים לא כל לעבוד ככה. לחילופין אפשר לבצע scaling ואז זה כמעט כמו לעבוד עם רזולוציה נמוכה יותר ממילא.

שורה תחתונה - לשימושים שציינת והתקציב שציינת - הU2713HM הוא בחירה מעולה וכנראה הטובה ביותר.

פורסם

מחזק!

אין מה להתלבט, 2713HM עדיף בהרבה (ההבדל שתראה בפנל משמעותי הרבה יותר מאיכות התמונה לעיניים בין K2 לK4 )

ובהחלט כנראה המסך ש'נולד' בשבילך.

פורסם
  • מחבר

זהו פטרתם לי את הדילמה הזאת, המון תודה.

פורסם

אני חושב שאנשים שכחו עוד פרט קטן במסך של סמסונג, וזה שאפילו שהו פאנל tn, הוא גם 10bit. וזה יותר טוב מהפאנל 8bit של dell.

בכל מקרה, אני תומך בבחירה של הdell.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים