עבור לתוכן

האם משחקי פלאש הם משחקים אמיתיים?

Featured Replies

פורסם

אם חשבתם שמשחקי פלאש זה רק "באבלס" בסרטון הבא תגלו שאם תניחו את הדעות הקדומות בצד, תגלו עולם שלם של משחקים לכל דבר, והדבר הכי טוב זה שהם לגמרי חינמיים ויפעלו גם על מחשבים ישנים.

מה דעתכם בעניין? האם תפסלו משחק רק כי הוא משחק פלאש? או שגם אתם מדי פעם מניחים מצד את המשחקים הכבדים ופונים למשחקי פלאש?

פורסם

רק לפרוטוקול - Metal Slug נוצר תחילה ל-Neo Geo ומה שרואים בפלאש זה איזשהו חצי פורט.

משחקי פלאש הם משחקים אמיתיים, כי הם משחקים. כל מה שמשחק, הוא משחק. אנלוגיה די פשוטה :)

פורסם
  • מחבר
רק לפרוטוקול - Metal Slug נוצר תחילה ל-Neo Geo ומה שרואים בפלאש זה איזשהו חצי פורט.

משחקי פלאש הם משחקים אמיתיים, כי הם משחקים. כל מה שמשחק, הוא משחק. אנלוגיה די פשוטה :)

האמת שאמרתי בסרטון שזה לא המקור, ומדובר בגרסת מעריצים :)

ומה שהתכוונתי להגיד לגבי "האם הם משחקים", זה בקטע שהרבה אנשים רואים במשחקי פלאש משחקי קז'ואל ולכן לא מחשיבים אותם כ"משחקים אמיתיים".

פורסם

גם המשחק The Binding of Issac הוא משחק פלאש, אבל הוא עדיין משחק.

במשחק שציינתי למעלה הגעתי לבערך 300 שעות משחק (ועוד 200 ומשהו מאחים שלי).

משחקי פלאש הם משחקים לכל דבר, קח לדוגמה את Bloons TD5, אתה יכול לשחק בזה חודשים ועדיין לא תסיים את המשחק.

פורסם

גם 5 אבנים זה משחק אמיתי :rolleyes:

ועכשיו ברצינות, יש משחקי פלאש די שווים.

פורסם

פלאש היא פלטפורמה שיחסית קל לפתח אליה, אבל בזמן-ריצה היא כבדה. לא הייתי אומר שיתרון של משחקי פלאש הוא שהם ירוצו על מחשבים ישנים. בדיוק להיפך.

אם משחק פלאש מסוים הוא פורט של משחק ישן, כנראה המשחק הישן ירוץ יותר טוב על חומרה נתונה, אפילו דרך אמלוטור (שזו לרוב הדרך להריץ אותם, כי מדובר במשחקי DOS או קונסולות ישנות).

השאלה פה למעשה לא קשורה ישירות לפלאש אלא יותר "האם מבחינתכם משחקי קז'ואל הם משחקים אמיתיים". יש אנשים שיגידו לא. לדעתי זה כן. משחקי קז'ואל טובים יכולים לתת הנאה פשוטה במשך שעות משחק רבות, לפעמים יותר ממשחקי AAA. בתנאי כמובן שאתה מתחבר לסוג כזה של משחקים.

בכל מקרה, גם במשחקי קז'ואל (למשל המשחקים של PopCap) אעדיף לשחק אותם בגרסת Native (כלומר אפליקציית PC מלאה) ולא בגרסת פלאש.

היתרון של פלאש הוא פשטות, זמינות, לא צריך להתקין תוכנות או אמולטורים, ויש מבחר גדול של משחקים. החסרון - כבדות יחסית, וכן אפשרות קנפוג מוגבלות של המשחקים עצמם (מתייחס הן למשחקי casual שיש להם גרסה מלאה, והן למשחקים שהם למעשה פורטים של משחקים ישנים).

פורסם

משחקי FLASH הם מסוג הדברים שאפשר לשחק על סמארטפון בשטח כשיש זמן לשרוף בין לבין.

בבית על המחשב? רק למי שלא יודע איך להשיג דברים טובים יותר.

פורסם
בכל מקרה, גם במשחקי קז'ואל (למשל המשחקים של PopCap) אעדיף לשחק אותם בגרסת Native (כלומר אפליקציית PC מלאה) ולא בגרסת פלאש.

רק שמה שאתה קורא גרסת Native, ממש במקרה רץ גם כן על פלאש. זה לא שפיתחו את המשחק שוב על פלטפורמה אחרת, זה רץ על פלאש, רק שזה בתוך מסגרת עצמאית שהם בנו כדי שזה יראה אפליקציה עצמאית ולא בתוך דפדפן - ובזה מסתיים ההבדל. וזה נכון להרבה משחקים אחרים, כולל כאלה שאתה יכול לקנות בסטים למשל, והרוב לא ידעו בכלל שהמשחק עובד על פלאש בעצם.

בכלל נראה לי שמי שמדבר פה על "משחקי פלאש" מתכוון בעצם ל"משחקים חינמיים שרצים בתוך דפדפן". זה לא משנה אם המשחק פותח על פלטפורמת פלאש, סילברלייט, יוניטי, או HTML5, אם הוא רץ בדפדפן הוא מקבל אוטומטית יחס של משחק קז'ואלי (או בלשונכם "משחק פלאש"), ואם אותו משחק בדיוק נמכר בסטים ורץ כאפליקציה עצמאית (כביכול, אם כי בפועל בדיוק על אותה פלטפורמה), פתאום הוא "משחק אמיתי".

פורסם

אני מסכים עם דבריו של QttP.

אני אישית מעדיף משחקי קז'ואל מאשר משחקי הAAA למיניהם.

משחקי הAAA קיום חוזרים על עצמם, רובם קלים מאוד ולא מהווים אתגר אמיתי בכלל, בניגוד להרבה משחקי קז'ואל שבהם יש קושי ואתגר.

פורסם
רק שמה שאתה קורא גרסת Native, ממש במקרה רץ גם כן על פלאש. זה לא שפיתחו את המשחק שוב על פלטפורמה אחרת, זה רץ על פלאש, רק שזה בתוך מסגרת עצמאית שהם בנו כדי שזה יראה אפליקציה עצמאית ולא בתוך דפדפן - ובזה מסתיים ההבדל. וזה נכון להרבה משחקים אחרים, כולל כאלה שאתה יכול לקנות בסטים למשל, והרוב לא ידעו בכלל שהמשחק עובד על פלאש בעצם.
האמת היא שלא חשבתי על זה, אבל כנראה נכון להרבה משחקים שפותחו מראש בפלאש, וגם כאפליקציה עצמאית. זה גם הגיוני. למרות שספציפית לגבי PopCap אני לא בטוח. הבנתי שהם השתמשו בפריימוורק שלהם (שנקרא SexyApp), שהוא למעשה SDK ב++C, ולא כל-כך היה לי ברור מההסברים מה בדיוק הקשר בינו לבין גרסאות הפלאש של המשחקים שלהם.

כמו כן, בקטגוריה השנייה של משחקי פלאש (או כמו שאתה אומר בצורה מדויקת יותר - משחקי דפדפן), כלומר פורטים של משחקים ישנים וטובים, מן הסתם הNative לא בפלאש, אבל זה גם לא Win32, אלא DOS, Amiga או קונסולה ישנה כלשהי, שדורשת אמולציה במחשבים מודרניים (ועדיין פעמים רבות רצה יותר מהר מפלאש).

פורסם
אני מסכים עם דבריו של QttP.

אני אישית מעדיף משחקי קז'ואל מאשר משחקי הAAA למיניהם.

משחקי הAAA קיום חוזרים על עצמם, רובם קלים מאוד ולא מהווים אתגר אמיתי בכלל, בניגוד להרבה משחקי קז'ואל שבהם יש קושי ואתגר.

ומשחקי קז'ואל לא חוזרים על עצמם??

יש הרבה משחקי קז'ואל שמבוססים על אותו מודל פשוט עם שינוי עלילתי.

זה לא אומר שאין משחקי קז'ואל מעולים, כמו שזה לא אומר שכל משחקי הAAA חוזרים על עצמם.

יש ויש בשני העולמות.

פורסם

משחקי קז'ואל לרוב הרבה יותר חזרתיים ממשחקי עלילה.

הקטע הוא שבמשחקי קז'ואל טובים, חזרתיות כזו לא פוגמת, כי האתגר והעניין בהם אינו מושפע ממנה, ולעיתים היא גם תורמת להעצמת האתגר.

לעומת זאת במשחק עלילה, חזרתיות היא כמעט תמיד פוגמת.

פורסם

ההודעה של QttP פשוט אמרה את דבריי.

לא פעם ולא פעמיים במשחקי AAA המשימות בעלילה חוזרות על עצמם כאילו המפתחים לא חשבו על רעיונות אחרים, ברמה שזה כבר נהיה בלתי נסבל.

פורסם

כן אבל תשכח שרוב משחקי הקז'ואל הם די ליניארים.

זתומרת שאפשר לתכנן את זה ככה שבשחקן יחויב לשחק פעם שניה כדי לקבל גישה לחלק מהתוכן.

במשחקים רגילים יש כמובן משחקים ליניארים אבל יש משחקים כמו FALLOUT, GTA, TES שאפשר לעשות מה שאתה רוצה ולא חייב לעקוב אחרי המשימות הראשיות של המשחק.

משחקים כאלו יכולים בכיף לעבור את 100 שעות המשחק.

עוד פעם, אני לא אומר שאתם טועים. פשוט יש הרבה סוגים של משחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים