עבור לתוכן

ולשאלה החופרת הנוספת... מה עדיף, SATA של ה CHIPSET או של הלוח אם

Featured Replies

פורסם

יש לי על הלוח אם חיבורים נוספים של בקר marvell האם עדיף לחבר את הכוננים אליהם או ישירות לחיבורים של הלוח אם ?

פורסם

של ערכת השבבים (לא מרוול).

פורסם
  • מחבר

נראה לי שחיברתי בטעות למרוול... נקווה שאם נחליף לראשי זה לא יעשה בעיות (זה הדיסק הראשי). אתם מכירים ביקורות ד"א שמראות שזה אכן עושה איזה הבדל משמעותי בכלל ?

פורסם
  • מחבר

רק רציתי לציין שעשיתי חיפושים בגוגל למול הבקשר הספציפי של מרוול שיש לי לעומת זה של אינטל וכל מה שיש לי להגיד שזה בזיון שבכזה לוח אם דחפו כזה חרא של בקר (הבדלי ביצועים של יותר מ 10%).

מעניין כמה אנשים שבונים מחשבים (מקצועיים ולא) דוחפים בטעות את הכוננים לבקר החיצוני (ויודעים האם זה בקר טוב או לא).

פורסם

ביצועי בקר חיצוני תמיד יפלו מביצועי הבקר המובנה. זו מגבלה הטבועה בעצם חיבורם דרך מגשרי PCIE חיצוניים.

פורסם
רק רציתי לציין שעשיתי חיפושים בגוגל למול הבקשר הספציפי של מרוול שיש לי לעומת זה של אינטל וכל מה שיש לי להגיד שזה בזיון שבכזה לוח אם דחפו כזה חרא של בקר (הבדלי ביצועים של יותר מ 10%).
שטויות.

א) הבדל ביצועים של 10% הוא לא נורא בכלל. אף אחד לא ישים לב בשוטף. מה שכן יכול להיות יותר בעייתי הם דרייברים ותמיכה on-the-fly של חלונות (למרות שזה הולך ומשתפר עם כל גרסה)

ב) מי שמרכיב מחשב ויודע להרכיב מחשב - רוב הסיכויים שלא יחבר "בטעות" לבקר הלא נכון. הם גם מסומנים שונה על הלוח, גם ממוספרים שונה בBIOS.

ג) "דוחפים" בקרים נוספים בלוחות, כי למרות שבאופן כללי, הבקר של אינטל איכותי ביותר, וכנראה ברוב המקרים עדיף על המתחרים, יש לו מספר מוגבל של חיבורים. מה יעשה מי שרוצה לחבר יותר התקנים? בגלל זה תראה אותם דווקא בלוחות high-end.

ד) לפעמים לבקרים הנוספים יש פיצ'רים מיוחדים שמשולבים בBIOS כדי לספק פונקציונליות נוספת שלא זמינה דרך הבקר המובנה בצ'יפסט, כמו יותר אופציות RAID, תוכנת גיבוי מובנית בBIOS, וכו'.

פורסם
  • מחבר

ברור שהכל אצלך שטויות.

א. אתה צודק, לא הייתי צריך לרשום רק את ה 10% אתר אחר מראה שמדובר על ירידה של בין 30 ל 50 אחוזים תלוי בבדיקה.

ב. יש לי תחושה שכמו שאני טעיתי (למרות שכיוונתי לחבר לזה של אינטל) גם אחרים יכולים (שאלה טובה כמה...).

ג. הייתי מצפה לראות בקרים יותר חדשים / נורמלים (גם למרוול יש כאלו) בלוח שיוצא לפני כמה חודשים, מאשר בקר שיצא לפני כמה שנים.

פורסם

ואצלך כל דבר זה ביזיון. ביזיון בכלל שמוכרים מחשבים. אפשר להתחשמל מזה ולמות. ואז המשפחה שלך תצטרך למלא המון טפסים. מי צריך את זה? :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים