עבור לתוכן

ארבעת המינים ? לא הגזמנו ?

Featured Replies

פורסם
ועכשיו שאלה אליך, רוני: אתה רואה פה את "קול האמת" מקרב מישהו ליהדות בדרכים של "שלום ואהבה"?

ואם "קול האמת" הזוי בכזו רמה שהוא אפילו לא יודע שבארה"ב ובשאר המדינות ה"נוצריות" הכל פתוח גם בימי ראשון כמו בכל יום אחר בשבוע, למרות כל ה"מחקר" שהוא עשה, באמת שאין לי מה להוסיף לדברי אליו.

אני לא עוסק בהקרבות והרחקות, אני עוסק בהכרת האמת.

כשמכירים את האמת הולכים בכיוון החיובי בדרך כלל.

כמה פעמים צריך להראות לך שאתה בור ועם הארץ עד שתפנים זאת?

במדינות אירופה רבות, יש איסור של פתיחת עסקים ביום ראשון, גם בגרמניה החילונית לגמרי,

והאיסור נכפה ונשמר באדיקות.

האיסור הוא לא בכל המדינה ולא בכל התחומים, כפי שהשקר שלך בא לרמוז.

=========================================

1

על היהודי אין צורך להקל בדבר. השאלה שנשאלת היא למה יש להקל על החילוני

2

הסביבה הקרובה אלי במשך השנים - בתקופה שהייתי בבית ספר, בצבא, וגם היום - ברובה חילונית, אגנוסטית או אתאיסטית. איני צריך ללכת לאנשהוא בשביל לראות חילונים. מה עלי לצפות לראות בסביבה זו ?

בסביבה הדתית יש מיידי אבנים ביום כיפור, יש שיורקים על בנות, ויש שכותבים ומפיצים ספרים על הריגת גויים. על אלה אני יכול להצביע ספציפית כולל מקום, זמן ולפעמים שמות, מתוך החדשות שפורסמו על אותם אירועים. לטעון מתוך אלה על החברה הדתית כולה שקול לעלילת דם. הטענות שלך בהודעה זו, ובמקביל האשמת vic07 בהמצאת עלילת דם בהודעה אחרת, הן צביעות. אם זאת, אם החינוך שקיבלת מלמד שאלה הם חיים של חילונים, מי שחינך אותך שותף לבעיה. הייתי יכול לפטור אותך מהאשמה בצביעות ולקרוא לך תינוק שבוי, אבל אני מאמין בכך שבני אדם בוגרים אינם תינוקות

3

אינך קורא את הדיון לפני שאתה כותב. למעשה גם לא ציפיתי לכך - אתה כותב בלי קשר לשאלות שנשאלו גם כשהן מופנות ישירות כלפיך

יש בדבריך כמה הנחות יסוד - שאתה יכול להצדיק אותן לעצמך, אבל לא לחילוני

אדם חילוני הוא יהודי

נניח שעל פי אמונה כלשהיא שלך (ההלכה) אתה מגדיר את אותו אדם חילוני כיהודי. זו אמונה שלך, שהחילוני אינו שותף לה. מכיוון שחוקי ההלכה חלים רק על מי שמאמין ביהדות ובהלכה מלכתחילה, לא ניתן להחיל אותם על אותו אדם - כל מה שההלכה או אתה קובעים עליו, נשאר דעתך האישית

החינוך היהודי טוב יותר מהחינוך החילוני

על סמך מה אתה יכול (או במילים אחרות, מאיפה החוצפה) לקבוע זאת ?

ילד שנולד וגדל במשפחה חילונית רגילה שונה משמעותית מהתיאור של המושג עצמו "תינוק שנשבה". צריך יצירתיות בשביל להחיל הלכה כזאת עליו :

1. הילד גדל אצל אימו ואביו האמיתיים. ההלכה מדברת על ילד שנשבה או נחטף

2a. אם הילד הוא יהודי, אמו יהודיה. ההלכה מדברת בפירוש על ילד שנשבה בידי גויים

2b. אם שני ההורים גויים, הילד גוי. למה אתה בכלל מנסה להחיל עליו את ההלכה ?

ההלכה מאפשרת לשייך יהדות למי שאינו מכיר בעצמו כיהודי, לחייב אותו במצוות, לשייך נחיתות לחינוך שהוא קיבל, לשייך לו מעמד של תינוק (אדם שאינו אחראי לעצמו ולגורלו), לאור זאת לתת לו הקלות במצוות, ולתת לאחרים משימה "לקרב" אותו

ועוד אומרים שעיקרון חשוב ביהדות הוא צניעות ....

1. מקלים על החילוני כפי שמקלים על כל אדם בעל מוגבלות בתחום בו עוסקים.

2. כנראה שראייתך גרועה. גש לאופטומטריסט.

הבריונות החילונית, הצווחנות, הבהמיות, הבערות, הזנות, הרדידות,

האלימות, הסמים, האלכוהול..............כל כך הרבה לא ראית?

אך כשמדובר בעלילות דם ראייתך משתפרת. אתה מצליח לראות דברים שלא ראית מעולם.

אתה יכול לצטט גם מ"דר שטירמר", אותו אמינות כמו החדשות שאתה שומע ורואה בעברית.

3. קראתי היטב כהרגלי, ודבריך היו חסרי כל היגיון.

* ההלכה קובעת מיהו יהודי, ורק היא!

מה אתה חושב או כל חילוני אחר חושב, חסר כל ערך.

* החינוך היהודי טוב יותר קובעות העובדות.

בבתי הסוהר תמצא את תוצרת החינוך החילוני, וכן במועדונים, בסמים, ובשיכרות.

בחינוך החילוני תמצא אנלפביתים, בורים ועמי ארצות.

בחינוך היהודי לדורותיו, עוד כשהגויים היו קופים, היהודים למדו מגיל 3 עד יום המוות.

* תינוק שנשבה הוא מושג הכולל גם את מי שלא זכה לחינוך יהודי.

למעשה אין הבדל בין יהודי שלא חונך ע"י הוריו היהודים לבין יהודי שנשבה ע"י גויים.

הידע של שניהם שווה לאפס.

שני הורים גויים שחטפו תינוק יהודי לא הופכים את הילד היהודי החטוף לגוי.

ואם תרצה חוק ברזל המפשט לך את הנושא:

מי שנולד יהודי מת יהודי בלי שום קשר למעשיו בחיים.

.

• תגובות 262
  • צפיות 40.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשמע, אתה ממשיך פשוט לשקר במצח נחושה, ועוד תוך כדי שאתה מקלל את האחרים כאן.

1. אין אף מדינה באירופה או בצפון אמריקה, לרבות גרמניה אותה הזכרת, בה יש איסור גורף על פתיחת עסקים בימי ראשון (גם בישראל האיסור בשבת אינו גורף, אמנם, אך קרוב לכך). בחלק מהמדינות אין שום הגבלות וכל עסק רשאי לפתוח מתי שבא לו. בחלק ניתן לפתוח רק בכמות מסויימת של ימי ראשון בשנה, ותחומים מסויימים של עסקים פטורים אף מזה. בכל המדינות, ההגבלות פחות נוקשות מאשר בישראל. בחלק מהמדינות אכן היו הגבלות "דתיות" בדומה לישראל, בעבר, אך אלו בוטלו. קרא כאן, אם זה מעניין אותך: http://en.wikipedia.org/wiki/Sunday_shopping

2. "הבריונות החילונית"? אנחנו חיים באותה המדינה?

3. זה נחמד שאתה אומר שההלכה קובעת מיהו יהודי. כשיהיה אכפת לי מההלכה, מצידי שהיא באמת תקבע לי.

4. בבתי סוהר תמצא גם לא מעט חרדים, שגנבו ואנסו. מרבית מקרי האונס בחוג המשפחתי קורים בבתי חרדים.

5. בצריכת סמים בחורי ישיבות אינם נופלים מצעירים חילונים בני גילם.

6. את תוצרי החינוך החרדי רואים בכל נער חרדי שבקושי יודע חשבון פשוט, שלא לדבר על משהו כמו אנגלית.

7. הידע שלך בכל דבר שאינו קשר לדת או למה שהרב שתל בראשך שואף לאפס.

וזו רק ההתחלה.

פורסם
תשמע, אתה ממשיך פשוט לשקר במצח נחושה, ועוד תוך כדי שאתה מקלל את האחרים כאן.

1. אין אף מדינה באירופה או בצפון אמריקה, לרבות גרמניה אותה הזכרת, בה יש איסור גורף על פתיחת עסקים בימי ראשון (גם בישראל האיסור בשבת אינו גורף, אמנם, אך קרוב לכך). בחלק מהמדינות אין שום הגבלות וכל עסק רשאי לפתוח מתי שבא לו. בחלק ניתן לפתוח רק בכמות מסויימת של ימי ראשון בשנה, ותחומים מסויימים של עסקים פטורים אף מזה. בכל המדינות, ההגבלות פחות נוקשות מאשר בישראל. בחלק מהמדינות אכן היו הגבלות "דתיות" בדומה לישראל, בעבר, אך אלו בוטלו. קרא כאן, אם זה מעניין אותך: http://en.wikipedia.org/wiki/Sunday_shopping

2. "הבריונות החילונית"? אנחנו חיים באותה המדינה?

3. זה נחמד שאתה אומר שההלכה קובעת מיהו יהודי. כשיהיה אכפת לי מההלכה, מצידי שהיא באמת תקבע לי.

4. בבתי סוהר תמצא גם לא מעט חרדים, שגנבו ואנסו. מרבית מקרי האונס בחוג המשפחתי קורים בבתי חרדים.

5. בצריכת סמים בחורי ישיבות אינם נופלים מצעירים חילונים בני גילם.

6. את תוצרי החינוך החרדי רואים בכל נער חרדי שבקושי יודע חשבון פשוט, שלא לדבר על משהו כמו אנגלית.

7. הידע שלך בכל דבר שאינו קשר לדת או למה שהרב שתל בראשך שואף לאפס.

וזו רק ההתחלה.

1. ויקיפדיה היא מקור הידע שלך....מתאים מאד.

עדויות אישיות וכתבות הן הרבה יותר אמינות. צילומים מהשטח הם הרבה יותר אמינים.

2. הבריונות החילונית היומיומית. בריונות בבתי הספר, בכיתות עצמן, דקירות שבשיגרה,

ונדליזם, רעש מחריש אוזניים, הטרדות מיניות............

3. הבהרתי לך היטב, מה אתה חושב בכלל לא חשוב.

זה כאילו שמחשבתה של התולעת משפיעה על קביעת החוקר...

ההלכה קובעת, ולך אין שום מילה בענין.

4. בבתי הסוהר תמצא מעט מאד חרדים ורובם לא בעוון עבריינות,

אלא בגלל מאבקים נגד כפייה חילונית או התנכלות בכלל.

מרבית מקרי האונס מתבצעים בידי ערבים, ואחריהם החילונים.

החרדים במקום האחרון.

5. אצל החילונים צריכת הסמים היא עשרות אחוזים.

אצל חילונים תל אביבים זה כמעט מאה אחוזים.

אצל חרדים זה אפסי, בודדים עד עשרות, וגם הם רק כהתרסה ולא כהתמכרות.

6. את תוצר החינוך החרדי רואים בקורסי המחשב בהם המדריכים מביעים את תדהמתם

מכושר הקליטה המדהים של החניכים.

את התוצר החרדי רואים בפקולטות לפיזיקה ומטמטיקה.

את התוצר החרדי רואים במהנדס החרדי שחסך למדינה מאות מיליוני שקלים

כשהציל לווין מאיבוד לאחר שכל האחרים התייאשו ממנו.

7. הידע שלי על העולם החילוני הוא מלא. אני חי בין חילונים כל חיי.

עוד הוכחה למעליל עלילות שמאלני סידרתי. מכפישן שמאלני מצוי.

.

פורסם

1. אז הנה לך עדות אישית: יש לי ידידה קרובה שחיה בארה"ב, מדינה עם אחוז דתיים (נוצרים) גבוה בהרבה מרובן המוחלט של מדינות אירופה כיום, ועוד באזור דתי מאוד עם כנסיות בכל פינה (היא עצמה אתאיסתית) - וסיפרתי לה שאני מתדיין עם מישהו שטוען שהיא לא יכולה לעשות קניות ביום ראשון כי הכל סגור. לו רק היית יכול לשמוע כמה היא התפוצצה מצחוק. גם בכמה מדינות אירופה יצא לי לבקר אישית, והכל שם פתוח גם בשבתות - כולל סופמרקטים, חנויות בגדים וכו'. על סמך מה טענתך, שוב?

2. ונדליזם? כנראה שהשחתות המודעות שאינן צנועות מספיק שמתרחשות כל שני וחמישי לא נחשבות מבחינתך. בכיתות? גם אצלכם לא חסר, כולל איזה תלמיד אחד שירה במורה שלו לפני שנה-שנתיים, משהו שאצל החילונים עוד לא קרה. דקירות? התלמיד האחרון (מקרב היהודים, לפחות) שנדקר בבית הספר, כמדומני, נדקר בפנימייה דתית. רעש? כנראה שלא יצא לך לגור ליד בית כנסת גדול (לי כן). הטרדות מיניות? גם אצלכם זה קורה, רק שמאשימים את המוטרדת ודורשים ממנה "להצטנע" עוד יותר. אמי הוטרדה מינית פעם (אחת ויחידה, בכל חייה) ברחוב, כשהיתה בת כ40 ועבדה במשרד באזור רחוב בן גוריון בבני-ברק. ניגש אליה ילד חרדי בן כ14, שהחליט משום מה שהיא זונה (ולא, אמי מעולם לא התלבשה ככזו. בטח החליט ככה כי הרב אמר לו שכל הרוסיות זונות) והציע לה הצעות בהתאם.

3. אם התולעת זוחלת בכיוון X, דווקא היא זו שקובעת, ולא מחקרו של החוקר שחזה שהיא תזחל בכיוון Y - ואף לא ציטוטו של הרב מההלכה לפיה אלוהים ציווה על התולעת לזחול בכיוון Z.

4. בהזדמנות נעשה לך רשימה. רוב אותם חרדים שנמצאים בכלא, הגיעו לשם בעקבות מרמה, אונס, או התעללות בילדיהם, וכלל לא עקב "מאבק נגד כפייה חילונית" (מה זה? חילוני שמעז לחשוב שמותר לו לנהוג כפי שמוצא לנכון, מניגוד לציווי החרדי?). לגבי אונס, במספרים מוחלטים אני מאמין שאתה צודק, אבל לא כך משווים בין אוכלוסיות. אוכלוסיית היהודים הבוגרים שאינם חרדים גדולה פי 8 לערך מאוכלוסיית החרדים. גם אם יש פי 4 אנסים חילונים בכלא מאנסים חרדים, זה עדיין אומר שהשכיחות אצל החרדים גבוהה פי 2. החשבון לא מסובך מדי עבורך?

5. ועל איזה מקור זה מבוסס, ברשותך? שאלת את הרבי? או שפשוט החלטת שבגלל שאין לי אישית את הכלים (או הסבלנות) להוכיח לך את קיומו של יוליוס קיסר אי שם בהסטוריה, החלטת שמותר לך לבדות נתונים כרצונך?

6. בשנותי בטכניון, על כ9000 הסטודנטים שלומדים בו, אתה יודע בכמה סטודנטים חרדים נתקלתי? אפס עגול. במרצה חרדי אחד דווקא נתקלתי, אבל הוא קיבל את השכלתו האקדמית כחילוני ו"חזר בתשובה" בגיל מאוחר. מישהו שכן נתקלתי בו היה סטודנט אחד, חרדי לשעבר ש"חזר בשאלה" בתחילת שנות ה20 לחייו (ולא, הוא לא נפלט ממערכת החינוך החרדית עד אז), שהיה השותף שלי לאחת המעבדות בסמסטר הראשון ללימודי וסיפר לי, בין כתיבת דו"חות המעבדה, כמה דם הוא היה צריך לירוק בשביל להשלים את מה שהיה חסר לו מתקופת חטיבת הביניים והתיכון (או איך שקוראים לזה אצלכם), ידע בסיסי שהטכניון מתייחס אליו כמשהו שעל הסטודנט להביא איתו כבסיס להמשך הלימודים. היו גם צעירים חרדים שתבעו את משרד החינוך לפני כמה שנים על שלא נתן להם את הכלים ללמוד מקצוע "מועיל". למי אתה מספר מעשיות, תגיד לי? אה, ואותם צעירים עליהם אתה מדבר? אלו אותם חרדים שהיו חכמים בהרבה מהממוצע, מספיק בשביל להבין שעם החינוך החרדי הם לא יגיעו לשום מקום פרט לחיי עוני, והלכו לחפש השכלה "חילונית". אתה בטוח שזו הדוגמה בה אתה רוצה להשתמש? לבסוף, סיפור הלווין אינו מוכר לי, אבל אם הוא אמת, הרשה לי להניח שאותו מהנדס קיבל את הכשרתו בתחום האסטרופיזיקה, ממרצים חילוניים למהדרין, ואת ההצלה ביצע על סמך לימודיו אלו ולא על סמך מעמד הר סיני ושאר סיפורי התורה.

7. אתה חי בין חילונים, ובז להם. אתה מניח שרובם מסוממים, אנסים, שודדים ומה לא - כך לפי טענותיך בדיון הזה עצמו. זו לא "הכרות", אם היא מבוססת בשלמותה על הנחות יסוד שכאלו. זה כל ה"ידע" שלך. אינך שונה בהרבה מבן למשפחת white supremacists שגדל בסביבה בה חיים אמנם לא מעט מהמהגרים מושאי שנאתו, אלא שכל חייו הוא ראה אותם רק דרך ה"מסננים" שקיבל מבית. עבורו, הם לנצח יהיו "תולעים", אם לשאול ממך את הביטוי.

פורסם

לא חשבתי שיגיע היום בו אהנה לקרוא את תגובותיו של ויק...

אירוני שקול ההבל, שהבטיח שהכופרים בדיון הזה יקללו ויצרחו מתסכול, הוא זה שבסופו של דבר מגדף, מכפיש ומשמיץ את מי שמוכיח אותו על טעויותיו, כשהוא לא מצליח לענות תשובות ענייניות... אני מניח שהוא הופתע למצוא אנשים שהדמגוגיה מבית מדרשו של אמנון יצחק לא רק שלא מרשימה אותם, אלא שהם גם מסוגלים להציג אותה במלוא מערומיה וכלימתה.

ורק אוסיף משהו משלי על תשובותיו של ויק: אחת הסיבות בשלה יש מיעוט יחסי של עבריינים חרדים בבתי הכלא, היא האופי הסגור של החברה החרדית. ברוב המקרים הדברים כלל אינם מדווחים לרשויות, אלא "נסגרים" באופן פנימי. המקרים הספורים שכן מתגלים, חושפים חברה בה עבריינות המין פושה בצורה קשה.

פורסם
לא חשבתי שיגיע היום בו אהנה לקרוא את תגובותיו של ויק...

גם התגובות שאינך נהנה לקרוא, במקרה שלי, מבוססות על הגיון (שאינך מסכים אתו, אבל ניחא) ועל המציאות כמו שאני רואה אותה, ולא על ספרים בני 2000 שנה או פירושיהם. בהבדל ממר הבל, אני כן מקבל את האפשרות שאולי אני טועה. העובדה שאני מסכים עמו בנושאים מסויימים אינה עושה אותי דומה לו, בדיוק כפי שהסכמתי איתך בנושאים הנידונים בדיון זה אינה אומרת שאני צריך להגיע לאותן המסקנות כמוך בנושאים אחרים. לפחות אני לא חושב שאתה "תינוק שנשבה" או משהו בסגנון, אלא רואה בך אדם בוגר, מהסוג שמן הסתם זכאי לדעה משלו מצד אחד אך גם עשוי להדרש לשאת באחריות לתוצאותיה מצד שני - לא אחריות מול איש בלתי נראה שיושב בשמיים, אלא מול האנשים שחייהם מושפעים מהדברים שאותם אתה עושה בשם דעותיך.

הדעות שלי "קיצוניות", אך לפחות אני מוכן להסבירן בפרטים לכל דורש ולא להסתפק ב"ככה ההלכה אומרת".

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הבעיה היחידה בדיון הזה היא השנאה. שנאה זהו סוג של ריקבון נפשי פנימי. כל שונאי היהדות כאן-אם היו משווים את הידע שלהם ביהדות למטמטיקה בקושי היו סופרים עד שלוש... אני חי בשלום וחיבה עם כל גווני הקשת וגם עם בעלי דתות אחרות כי אני קודם כל אדם. מה שקורה בפורום הזה הזוי...

פורסם

האם אתה צריך להכיר את האיסלאם בשביל לראות שיש קשר בינו לטרור ?

פורסם

ארחיב קצת את הדברים מעלי: ישנם כמה סוגים של ידע. ידע בנושא ההשקפה הנידונה עצמה יכול לבוא רק מהכרות מעמיקה, נכון, ואת זה אין לי בתחום הדתי. עם זאת, הדבר לחלוטין אינו נדרש כדי לראות את ההשלכות של אותה השקפה על שאר תחומי החיים: אני לא צריך להבין, למשל, את הנימוק המדוייק שהיהודי הדתי מביא לכך שמבחינתו אסור לסוע ברכב בשבת, כדי לראות שהוא אכן מסרב לסוע ברכב בשבת או לדעת שהנימוק לכך הוא דתי. להבדיל, כמובן, יש גם את מה שבינארי אמר כאן.

ועוד דבר אחרון: לא מפתיע אותי שמר קבב בוחר לדבר כנגד השנאה שהולכת פה, אבל אז מגדיר רק את הצד החילוני כאן בתור ה"שונאים". מסתבר ש"קול האמת", שקרא לי כאן בלא מעט שמות מעניינים כגון "תולעת", הוא לא משונאי, או לחילופין שמותר לו כי הוא דתי. כרגיל אצל האדם הדתי, כל הביקורת מופנית החוצה. אצלם הכל דבש.

פורסם
הבעיה היחידה בדיון הזה היא השנאה. שנאה זהו סוג של ריקבון נפשי פנימי. כל שונאי היהדות כאן-אם היו משווים את הידע שלהם ביהדות למטמטיקה בקושי היו סופרים עד שלוש... אני חי בשלום וחיבה עם כל גווני הקשת וגם עם בעלי דתות אחרות כי אני קודם כל אדם. מה שקורה בפורום הזה הזוי...

לתשומת לבך, בדיון הזה הובעה יותר שנאה מצד תומך מדינת ההלכה מאשר מצד המגיבים החילונים.

האם אתה באמת חי בשלום ובחיבה עם כל גווני הקשת? עצם התקיפה של החילונים בדיון ובחירת המלים שלך מראה אחרת. ובהזדמנות זו אתקן אותך: אין כאן שונאי יהדות, יש כאן שונאי כפייה דתית. אני למשל אוהב את היהדות ואת המסורת היהודית (לא הייתי ממהר להניח שהידע שלי ביהדות פחות משלך, אגב ההשוואה המגוחכת שלך למתמטיקה). אבל אני לא מעוניין לחיות במדינת הלכה ולא מוכן שיכפו זאת עליי. מבין את ההבדל?

פורסם

אנא דבר בשמך בלבד. בי יש שנאה לכל דת שהיא, בגלל שכל דת מטמטמת את המאמין וגורמת לו לפגוע בשמה בזולת. אם הייתי יכול ללחוץ על כפתור שירפא את כל המאמינים בעולם מהזייתם, הייתי עושה זאת. היות וזה כמובן בלתי אפשרי, אני מוכן להסתפק בהדברה של המאמינים עצמם, פרט לאלו הצעירים מספיק בשביל שאפשר יהיה לעזור להם.

שימו לב - אני לא מכוון את דברי ליהדות דווקא, אבל גם לא בונה פה "סדר עדיפויות" בהעדפתי הדברת דת אחת על פני אחרת. אני מתעב את האסלאם, למשל, בראותי את מה שמאמיניו עושים בשמו הרבה יותר משאני מתעב את המעשים שנעשים בשם דתות אחריות כיום, אבל באופן מהותי הדתות אינן נבדלות זו מזו - כולן משעבדות את המאמין לסולם המוסרי שהן מגדירות. דת אחת אומרת שיש לשחוט כופרים, דת אחרת אומרת שאסור לאישה לבצע הפלה גם אם ההריון הוא כתוצאה מאונס, ודת שלישית אומרת שצריך לחתוך לתינוקות חתיכה מהזין כי זה מה שאלוהים רוצה.

פורסם

ל ANIMOR, צודק במשהו ואני מתקן את דבריי. שנאה היא רעה נקודה, היא זיהום גם אם היא באה מהצד הדתי. לא כיוונתי דבריי נגד חלונים פשוט פותח הדיון מלא שנאה כפי שתוכל לראות בתגובה שמעליי.

לגבי ידע ביהדות, לא נעים לי להשתחצן אבל הסיכוי שאנחנו משתווים זעיר...אני בתחום מעל עשרים שנה כעיסוק המרכזי שלי...

ל VIC אין לי מה לומר - עדיף לדבר ללאמפה....

פורסם
לתשומת לבך, בדיון הזה הובעה יותר שנאה מצד תומך מדינת ההלכה מאשר מצד המגיבים החילונים.

האם אתה באמת חי בשלום ובחיבה עם כל גווני הקשת? עצם התקיפה של החילונים בדיון ובחירת המלים שלך מראה אחרת. ובהזדמנות זו אתקן אותך: אין כאן שונאי יהדות, יש כאן שונאי כפייה דתית. אני למשל אוהב את היהדות ואת המסורת היהודית (לא הייתי ממהר להניח שהידע שלי ביהדות פחות משלך, אגב ההשוואה המגוחכת שלך למתמטיקה). אבל אני לא מעוניין לחיות במדינת הלכה ולא מוכן שיכפו זאת עליי. מבין את ההבדל?

שנאה מובעת רק מצד החילונים שונאי היהדות, המפיצים עלילות דם ושקרים באופן קבוע.

כבר בתחילת תגובתך מופיעה עלילת דם, "תומך מדינת הלכה", על אף שכבר הבהרתי שאין דבר כזה ביהדות,

ומדובר בהמצאה של שמאלנים אנטישמים שונאי ישראל.

מי שממציא עלילות דם ומשתמש בהם באופן קבוע הוא השונא הגרוע ביותר,

הוא שונא הפועל למען השמדת מושא עלילתו.

כך נהגו הנאצים כלפי היהודים, כך נוהגים הערבים כלפינו, כך נהגו הנוצרים, וכך נוהגים הכופרים והשמאלנים.

התגוננות מפני הרוצים להשמידך איננה שנאה, זו הגנה עצמית מפני הקם עליך להורגך.

.

פורסם

קול האמת זכה באזהרה על השוואה לנאצים. ויק אתה על קצה הגבול לקבל אחת בעצמך. אם הדיון הזה יתדרדר כמו בתחילתו יחולקו כאן גם השתקות.

פורסם
קול האמת זכה באזהרה על השוואה לנאצים. ויק אתה על קצה הגבול לקבל אחת בעצמך. אם הדיון הזה יתדרדר כמו בתחילתו יחולקו כאן גם השתקות.

כפי שכתבתי לך בתגובה, אין כאן שום השוואה לנאצים.

יש כאן ציון עובדה היסטורית ידועה לכל אדם נורמלי.

אם זו השוואה לנאצים על פי דבריך, אז כל איזכור היסטורי של הנאצים לא יתכן כלל.

נמחק מההיסטוריה העולמית את הנאצים, את המלחמה ואת השואה...

נערוך דיונים בעולם וירטואלי בו מעולם לא היו נאצים.

.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים