עבור לתוכן

מחשב נייד ללימודי מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתחילה השנה ללמוד מדעי המחשב, ואשמח להכוונה בקניית לפטופ שתואם את הצרכים שלי.

התקציב המקסימלי שלי עומד על סביבות 3,500 ש"ח.

בעיקרון, רוב השימוש בו יהיה של משתמש ממוצע (גלישה באינטרנט, סרטים, אופיס וכו'), לצד הרצה של סביבות פיתוח, כמו: eclipse, visual studio שממה שידוע לי,

אינן צורכות כמות מטורפת של משאבים. לעומת זאת, בהמשך, הבנתי שתהיה דרישה להתקין מכונה וירטואלית עם Linux, שמהווה כבר עומס רציני על המחשב.

למרות שהמחשבים במעבדה של האוניברסיטה כן עונים על הצורך הזה, אשמח אם תהיה לי האפשרות לעבוד על זה גם מהמחשב האישי שלי.

מהסקר הקטן שעשיתי, החלטתי על הדרישות הנ"ל (אתם כמובן, מוזמנים להביע את דעתכם היותר מושכלת):

13.3 inch

מעבד intel core i5 (מהירות 1.6 עד 2.6 ghz)

4gb RAM

משקל 1.5-1.8 kg

הדגש הוא באמת על מחשב יחסית קליל וקטן מידה, אך עם זאת, בעל ביצועים גבוהים (המקסימום שאפשר להוציא ממחשב בעל סדר גודל כזה),

בלי כל מיני שטיקים של מסך מגע, מקלדת מתפרקת וכו'.

המלצות יתקבלו בברכה, תודה!

:)

פורסם

תתקשרי לחנות הבאה ותבדקי אם המחשב הבא במלאי :

http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-lenovo-thinkpad-edge-e330-33541s6-1?aff=Zap

ישנם שדרוגים אפשריים בדגם הזה שישפרו את הביצועים וזה יהיה במסגרת התקציב שלך. רק אם הוא במלאי, אם לא נחפש דגם אחר.

פורסם
  • מחבר

על אילו שדרוגים אתה ממליץ?

המפרט הבסיסי שלו דווקא נראה לי סבבה, מלבד העובדה שהמחיר שלו כרגע לא כולל מערכת הפעלה.

נגיד ואני בוחרת שלא לרכוש מערכת הפעלה (תודות ל-DreamSpark של מייקרוסופט, סטודנטים יכולים להוריד מערכות הפעלה בחינם :)),

עד כמה זה יהיה מסובך לבצע התקנה שלה?

פורסם

אחריות ל-3 שנים, זיכרון פנימי להרחיב ל-8 או 12 (בהתאם לתקציב) וכן יש בדגם הזה תא MSATA שמאפשר כונן SSD 128GBבמקביל לכונן הקיים שיתרום מאד לביצועי המחשב. שדרוגים אלו כולם או חלקם יכולים להתבצע מיידית ובתקציב - אחרים אפשר בעתיד אם כרגע לא מתאפשר ובכל מקרה האפשרות תהיה קיימת.

אך כאמור - יתכן מאד והדגם הזה לא במלאי ואני בספק אם כן.

מע' הפעלה - כרגיל, כמו במחשב. בגלל שאין שם כונן דיסקים אז צריך להכין DOK עם התקנה של הוינדוס, לא מסובך ויש מלא מדריכים לזה.

כמו כן, לא ציינת בהודעה המקורית שיש צורך במע' הפעלה.

היה עוזר אם היית עונה על השאלון בחוקי הפורום לפי כל הסעיפים שכוללים בדיוק את השאלות האלה :)

http://hwzone.co.il/community/threads/493381-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%91%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-(%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-%D7%9C2013)

פורסם
  • מחבר

אני אשקול את עניין השדרוגים, אם כי כרגע המאפיינים הבסיסיים של הלפטופ שהצעת נראים לי בהחלט מספיקים.

לגבי מערכת ההפעלה, אני מעדיפה לחסוך מעצמי כרגע את ההתעסקות עם זה וכן לרכוש לפטופ שכולל אותה.

יש לך הצעות נוספות למחשבים, מלבד זה שהוצע קודם לכן?

והמון תודה על ההיענות המהירה :)

פורסם

למה התעסקות? תוך שעה יש לך מחשב פועל עם כל הדרייברים :) בכל מקרה, המחשב הזה עם סימן שאלה גדול מאד כי יתכן והוא לא במלאי ואז אלו דיבורי סרק.

תעני על השאלון בקישור האחרון בבקשה זה יעשה "סדר" בעניינים ונוכל לנסות למצוא מחשב נוסף שאולי יתאים.

פורסם
  • מחבר

סבבה, אז הנה:

*תקציב: עד 3,500+

* מטרות המחשב: לימודים,עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים, האזנה למוסיקה

* גודל המסך: 13.3 אינטש

* רזולוציית המסך: 1366x768 או יותר גבוהה

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: nope

* משקל רצוי: 1.5-1.8 ק"ג

* האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, 9 שעות יהיה זמן טוב

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI

* Bluetooth: לא

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB

* כונן אופטי: לא

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, שנה לפחות

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן! windows 8.1 64 bit

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo,Asus, או HP

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: צבע: שחור או אפור, מעבד: עדיפות ל-i5 (מהירות 1.6 עד 2.6 ghz), זיכרון: 4GB RAM

פורסם

זמן הסוללה שאת דורשת מאד ארוך והמחשב היחיד שאני חושב שיוכל להתאים לדרישה הזו זה (דגש על הדגם עם סוללת 6 תאים בעלת הספק גבוה):

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=14397

אבל - הוא ללא מע' הפעלה. בהפרש מהתקציב שלך תוכלי לרכוש מע' הפעלה למחשב.

מבחינת סוללה, הוא יכול לעבוד לפי ביקורות עד 14 שעות בשימוש אינטרנטי.

הבטת בדיון הזה בעניין מע' הפעלה בהנחה/חינם לסטודנטים?

http://hwzone.co.il/community/threads/550341-%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%9D-%D7%96%D7%95%D7%9C-%D7%9C%D7%9E%D7%A2-%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%A1-8-%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%93%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9D

אם יש לך אפשרות לרכוש את המחשב באילת, זה יכול להוזיל את העלויות של המחשב ואפילו לשדרג בתמורה לחיסכון את הדיסק קשיח ל-SSD או את הזיכרון הפנימי (בתוספת של סטיק של 4 או 8 כך שיהיה 8 או 12 בהתאמה - המחשב תומך עד 16GB).

פורסם
  • מחבר

למה? אתה חושב שזמן הסוללה שדרשתי ארוך יותר ממה שבאמת דרוש לי?

במפרט שלו כתוב לגבי הדיסק קשיח: 500GB SATA 5400RPM + 8GB SSD , מה זה אומר? הוא SSD משולב? אם כן, מה המשמעות של זה?

על מע' הפעלה בחינם שמעתי מחברה, למען האמת.

ונראה לי שאילת זו לא בדיוק אפשרות עבורי :), אבל תודה על ההצעה.

פורסם

אני לא יודע מה דרוש לך, רק את יכולה לדעת מה דרוש לך :)

אבל שימי לב שאם מחשב מספק זמן סוללה ארוך זה אומר שאת יכולה לקחת את המחשב בלי מטען, שזה חיסכון מיידי של עד 250 גרם "לסחוב".

בעניין הדיסק קשיח - מדובר בדיסק קשיח היברידי שמשלב 8GB זיכרון SSD בתור CACHE, זה משפר במעט את הביצועים אבל זה לא SSD "טהור".

ה-CACHE בעצם אוגר בתוכו קבצים שהמחשב ניגש אליהם לעיתים תכופות ובכך שהזיכרון מהיר יותר מאשר כונן מכני המחשב יעבוד מהר יותר. זו מערכת "לומדת" כך שתוך שבוע-שבועיים תחווי שיפור בביצועים.

אילת - שווה לבדוק עם חברים/משפחה/פייסבוק, הרבה נופשים שם ואם אפשר לסמוך על מישהו שיקנה לך שם זה חיסכון נחמד.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר וההצעה :)

מה דעתך עליו בהשוואה לזה שהצעת?

http://www.zolprice.co.il/product-3343-_%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Lenovo_M30_70_MCF23IV.aspx

הסוללה של זה קצת יותר חלשה (4 תאים), אבל לאחר שעשיתי את החושבים שלי שנית, הבנתי שאני לא זקוקה ליותר מזה.

אז הנה הרשימה שנית (בתוספת שינויים קלים), כדי למנוע אי סדר:

*תקציב: עד 3,500

* מטרות המחשב: לימודים,עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים, האזנה למוסיקה

* גודל המסך: 13.3 אינטש

* רזולוציית המסך: 1366x768 או יותר גבוהה

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: nope

* משקל רצוי: 1.5-1.8 ק"ג

* האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB 2.0, USB 3.0

* Bluetooth: לא

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB

* כונן אופטי: לא

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, שנה לפחות

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן! windows 8 64 bit או windows 7

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo,Asus, או HP

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: צבע: שחור או אפור, מעבד: עדיפות ל-i5 (מהירות 1.6 עד 2.6 ghz), זיכרון: 4GB RAM

פורסם

אין קשר בין כמו התאים בסוללה לאיכותה, יש פרמטרים נוספים שקובעים כמה זמן המחשב יעבוד.

הדגם הזה משמעותית פחות טוב.

הסוללה שלו מספיקה לכ-4 שעות בלבד בפועל.

ה-DELL שרשמתי קודם הוא האופציה הכי טובה בשבילך.

זו אפשרות נוספת:

http://ksp.co.il/?uin=24604

+ הרחבת אחריות ל-3 שנים

פה הוא מגיע עם מקלדת מוארת, 8GB זיכרון פנימי, סוללה ל-7-7.5 שעות, כולל מע' הפעלה, דיסק קשיח היברידי.

המסך הוא 14" מט, כך שבמשקל נמוך של המחשב את מרוויחה גם תצוגה במעט גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

האחרון נראה טוב, תודה! D:

יש לי הרגשה שאני אלך איתו, אבל רק כדי להיות בטוחה-

אתה עדיין מחזיק ב-DELL כאופציה היותר טובה מביניהן?

פורסם

ל-DELL יש צורך להוסיף מע' הפעלה = תשלום נוסף.

ל-DELL זמן סוללה ארוך כמעט פי 2 מהלנובו, רק אם זה פרמטר שחשוב לך הייתי הולך על ה-DELL.

אם לא, אז בכיף על ה-U430P, אחלה מחשב ועם מאפיינים טובים של זיכרון פנימי ומקלדת מוארת שתמיד נחמד שיהיה במחשב במיוחד בהרצאות חשוכות וכו'...

פורסם
  • מחבר

אני הולכת על הלנובו בלב שלם :)

המון המון תודה לך על הסבלנות, המקצועיות והמענה המהיר!

מלבד הלפטופ שארכוש עכשיו, רכשתי גם לא מעט ידע תוך כדי הדיון, אז הרווחתי כפליים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים