עבור לתוכן

מסך 27" קוריאני

Featured Replies

פורסם

הכי טוב יהיה לנעול על 60FPS ושהמסך יהיה עם קצב ריענון של כפולה של 60

• תגובות 57
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך ה-input lag של מסך 27 אינץ' קוריאני בעל חיבור יחיד(single input) בהשוואה למסך שמשווק בתור "מסך גיימינג" כגון ASUS VG248QE או BenQ XL2420Z?

אני רוצה לקנות מסך חדש לצד כרטיס המסך השני שאני קונה, ומתלבט בין VG248QE למסך קוריאני כמו הQNIX QX2710. אני משחק בעיקר משחקי PEW PEW, אבל לא מזניח ז'אנרים אחרים.

קראתי שרוב האנשים שרכשו מסך קוריאני הצליחו להגיע ל96 הרץ לכל הפחות, זה לא רע, ועוד ב2560x1440 זהו ממתק לעיניים.

פורסם

צריך לקחת בעירבון מוגבל את ה-120HZ של המסכים הקוריאנים. מבדיקה שערכו ב-TFTCENTRAL, המסך אומנם עובד על 120HZ אבל עם frame drop ככה שזה לא שווה כלום.

אתה משווה מסך 24 ל-27.

מסך single input כמו שיש בקוריאנים (בלי לוח, בלי עיבוד נוסף) הוא פוטנציאל ל-input lag נמוך מאוד. לדל יש מסכים טובים (U2312HM) עם input lag מזערי

פורסם

גם לU2414H מצאו input lag אפסי בבדיקה.

פורסם
יש לי שני QNIX ו-X-STAR אחד.

הם בול אותו דבר למעט הכיתוב על הפנל :)

אני אפילו פתחתי אותם כדי לפרק את הרגל ולהרכיב אותם על סטנד כך שאני יכול להגיד לך שגם מבפנים הם בדיוק אותו דבר.

בין שני הלינקים שהוא שאל לגביהם יש הבדל מהותי מאוד!

על אחד כתוב שהוא Glossy ועל השני כתוב שהוא Matte!!

מסך מבריק זה deal breaker מבחינתי.

אגב, משום מה הוא עולה באיביי 375$ אבל ב-newegg הוא מופיע ב-289$ בלבד..

בעצם על הדגם ב-289 כתוב Multi... אני לא מבין, מולטי לא אמור להיות משוכלל יותר (אוברקלוק aside) ?

לא חשוב, אני רואה שהמולטי הזה הוא בכלל עם פאנל אחר לגמרי ולא PLS.

בכל מקרה - הוא מבריק או מט?

עריכה: אני רואה בביקורות עליו שהוא מט. יופי.

פורסם

multi הכוונה היא למספר חיבורים. גם PLS וגם AH-VA הם פאנלים מבוססי IPS.

פורסם

אני יודע שהכוונה של מולטי היא לכמות החיבורים, אבל יחד עם זאת בדגם המולטי יש גם את ההבדל המהותי של הפאנל.

וזה לא מדוייק להגיד ש"שניהם מבוססים על IPS" וכביכול להציג אותם כזהים, זה משפט מטעה. זה דומה אבל שונה, אלה פאנלים אחרים. זה כמו להציג שתי מכוניות עם מנועי דיזל ולהגיד שלשתיהן יש "מנועים מבוססים דיזל" אז זה אותו דבר...

בכל מקרה דבר נוסף ששמתי לב הוא שחייבים כרטיס מסך יעודי בשביל להפעיל את המסכים האלה, כי בכרטיסים המובנים אין dual link dvi והם תומכים "רק" ב-FHD....

ואז בדקתי בזאפ וראיתי שיש בארץ לא מעט מסכי 27" ב-FHD באותו סדר גודל של מחירים. אולי לא חברות מובילות, אבל היי גם המסכים הקוריאנים האלה לא שייכים לשום חברה מובילה... אז...

השאלה היא אם 27" זה לא גדול מדיי בשביל FHD בצפיה מקרוב. זה משהו שכל אחד צריך לנסות בעצמו אני מניח.

פורסם

אני רוצה לקוות שמי שרוכש מסך מחו"ל כנראה יודע מה הוא מחפש, וברוב המקרים (אני מהמר על 100%) מייעד אותו למחשב עם כרטיס מסך ייעודי. היום בכל כרטיס מסך שמכבד את עצמו יש יציאת DVI-D.

לגבי המסכים בארץ - אני לא יודע באיזה פאנלים עלומים הם משתמשים, לעומת הפאנלים של סאמסונג/LG במסכי ה"אין-מותג" הקוריאניים.

גם ה-QNIX היה עלום שם עד שמישהו בחו"ל זיהה את הפוטנציאל והחליט לנסות, ומשם השמועה עשתה את שלה. בארץ אין קהילה מספיק גדולה (לדעתי) של נלהבים אשר יוכלו לנסות מסך לא מוכר ולייצר מספיק באז בעקבותיו.

27" זה בהחלט גדול מדי לצפייה מקרוב, ולכן מתאים למי שמתכוון לשבת במרחק של 60 ס"מ לפחות. על אחת כמה וכמה ברזולוציית FHD.

פורסם
אני יודע שהכוונה של מולטי היא לכמות החיבורים, אבל יחד עם זאת בדגם המולטי יש גם את ההבדל המהותי של הפאנל.

וזה לא מדוייק להגיד ש"שניהם מבוססים על IPS" וכביכול להציג אותם כזהים, זה משפט מטעה. זה דומה אבל שונה, אלה פאנלים אחרים. זה כמו להציג שתי מכוניות עם מנועי דיזל ולהגיד שלשתיהן יש "מנועים מבוססים דיזל" אז זה אותו דבר...

כן, אבל זה לא שמדובר בפאנלים VA או TN.

בכל מקרה דבר נוסף ששמתי לב הוא שחייבים כרטיס מסך יעודי בשביל להפעיל את המסכים האלה, כי בכרטיסים המובנים אין dual link dvi והם תומכים "רק" ב-FHD....

ואז בדקתי בזאפ וראיתי שיש בארץ לא מעט מסכי 27" ב-FHD באותו סדר גודל של מחירים. אולי לא חברות מובילות, אבל היי גם המסכים הקוריאנים האלה לא שייכים לשום חברה מובילה... אז...

השאלה היא אם 27" זה לא גדול מדיי בשביל FHD בצפיה מקרוב. זה משהו שכל אחד צריך לנסות בעצמו אני מניח.

גם מסכים מחברות אחרות לא תומכות ברזולוציה של מעל FHD ב-HDMI. עדיין תצטרך dual link dvi או DP

פורסם
אני רוצה לקוות שמי שרוכש מסך מחו"ל כנראה יודע מה הוא מחפש, וברוב המקרים (אני מהמר על 100%) מייעד אותו למחשב עם כרטיס מסך ייעודי. היום בכל כרטיס מסך שמכבד את עצמו יש יציאת DVI-D.

מה הקשר בין מישהו ש"יודע מה הוא מחפש" ובין העובדה שיש או אין לו כרטיס מסך יעודי?

אני יודע מה אני מחפש, וזה מסך שלא מיועד למשחקים אלא לגרפיקה. אין לי שום צורך בכרטיס מסך יעודי, הכרטיס המובנה מספיק לי מעל ומעבר.

גם מסכים מחברות אחרות לא תומכות ברזולוציה של מעל FHD ב-HDMI. עדיין תצטרך dual link dvi או DP

דיברתי על מסכים ברזולוציית FHD ולא מעל.

פורסם

טוב, ברור שבשביל רזולוציה כזאת אין מה לצאת להרפתקאות.

פורסם

מישהו ניסה את הדגמי 32 אינצ'? עולים כ 450-470 דולר לפני מיסים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

היי,

המסך הגיע היום! :) :)

עדכונים לכל מי שמעוניין לדעת עכשיו או בעתיד:

רכשתי את הדגם

שאינו מיועד ל-OC, בגלל שיש לו כניסת HDMI ו-DVI (אבל כנראה שאנסה לדחוף אותו ל-80HZ)

http://www.ebay.com/itm/131257854534

המוכר (accessorieswhole) הוא מוכר למדי בפורומים ומבטיח עד 3 פיקסלים פגומים (שזה יחסית טוב).

הזמנתי ב-13 לחודש, במחיר 365$ כולל משלוח מהיר ב-EMS

למחרת כבר היה על המטוס

בגלל החגים החבילה התעכבה שבועיים (!!) בגרמניה

ב-29 לחודש הגיע לארץ

היום הגיע השליח של הדואר עם דרישת תשלום של 519 ש"ח (!!):

מס קניה: 164 ש"ח - לדעתי לא היו צריכים לקחת

מע"מ: 226 ש"ח

עמלות דואר: 130 ש"ח כולל מע"מ

לא היה לי כוח להתווכח איתם, אז שילמתי ולקחתי את המסך :)

במהלך השבועיים האחרונים התכתבתי עם המוכר מאיביי לגבי האיחור - בסופו של דבר קיבלתי 45$ פיצוי על עוגמת הנפש.

סה"כ: 1766 ש"ח כולל הכל.

המסך פיצוץ! אין פיקסלים תקולים, הצבעים חדים ואני רוקד משמחה :)

שירות הלקוחות של accessorieswhole נהדר. המסך היה ארוז למופת בכמה שכבות של פצפצים, ללא שום פגמים.

ממליץ מאוד! לדעתי מי שיזמין יקבל אותו תוך שבוע גג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים