עבור לתוכן

מחשב לסטודנט

Featured Replies

פורסם

בס"ד

שלום לכולם,

* מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, סטודנט.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 מינימום.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה רגילה, לא מתכוון לראות סרטי HD על המחשב או משהו כזה, רק ללימודים.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא

* משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותק קל.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - כמה שיותר גבוה, יום לימודים שלי יכול להגיע ל12 שעות ככה שעדיף שיהיה כמה שיותר ארוך, גם אפשריות חסכוניות כאלה ואחרות תופס, אבל אני צריך סוללה ארוכה שתספיק לכל היום, ואולי אפילו מעבר.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - חיבור USB 3.0 (לפחות 2) עדיף, חיבור חיצוני לעכבר, אם יש אפשרות לחיבור של מכשיר הקלטה או כזה מובנה להקליט (הרצאות של המדריך לדוגמה), שיהיה רמקולים מובנים במחשב.

* Bluetooth? כן, אבל לא קריטי (לדוגמה אם תוספת רצינית במחיר אז לא שווה את זה).

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - עדיף SSD, אני לא צריך הרבה זיכרון, ככה שהמהירות יותר חשובה לי מאשר הנפח, אז אני מעדיף SSD.

* כונן אופטי? כן

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אני לא יודע מה זה האמת.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעדיף מעבד INTEL, אבל אין עדיפות לחברה מסוימת.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) -

צבע רק לבן.

WINDOWS 8 אם אפשרות לשדרוג בעתיד לWINDOWS 10 לדוגמה.

שיהיה מסך מגע,

אפשרות לפרק את המסך (לא קריטי).

אפשרות גם לסובב אם אפשר (להפוך לטאבלט).

תודה לעוזרים :)

ואם צריך עוד פרטים רק תגידו.

ואם יש איזה פיצ'רים נוספים שאתם ממליצים אז תגידו.

פורסם

אממ... תקציב?

פורסם
  • מחבר
אממ... תקציב?

עד 2500~ מעדיף לא לחרוג יותר מדי.

ויש לי גם אפשרות להזמין מהאינטרנט (אמאזון, NEWEGG לדוגמה) אבל אם אני באמת מזמין מהאינטרנט מה אני עושה עם המקלדת שכנראה לא תהיה בעברית?

פורסם

אתה יודע שהדרישות שלך גבוהות בשביל תקציב כה נמוך, נכנסת לזאפ בשביל לראות לפי סינון פרמטרים מה המחשבים ומחירם שמתאימים לך?

כמו כן, מחשב 15.6" לא יהיה קל ובטח שלא עם זמן סוללה ארוך כל כך.

צבע, כולל מע' הפעלה, צורב (מי משתמש בזה?) - פרמטרים נוספים שמגבילים את המבחר ומעלים את העלות הכוללת של המחשב.

פורסם
  • מחבר
אתה יודע שהדרישות שלך גבוהות בשביל תקציב כה נמוך, נכנסת לזאפ בשביל לראות לפי סינון פרמטרים מה המחשבים ומחירם שמתאימים לך?

כמו כן, מחשב 15.6" לא יהיה קל ובטח שלא עם זמן סוללה ארוך כל כך.

צבע, כולל מע' הפעלה, צורב (מי משתמש בזה?) - פרמטרים נוספים שמגבילים את המבחר ומעלים את העלות הכוללת של המחשב.

לגבי WINDOWS אם זה כמו התקנה של WINDOWS רגיל על מחשב אני יכול להתקין לבד.

וצבע די חשוב לי לבן, וצורב עדיף שיהיה למקרה שהמרצה יביא איזה דיסק או שאני יצטרך פתאום, מה גם שצורב לא אמור לעלות כל כך הרבה, זה בסביבות 90 שקל.

ולגבי המסך אני חייב 15.6 כי גם ככה הראייה שלי לא משהו, וזה הרבה שעות מול זה ואני לא רוצה שיצאו לי העיניים מזה.

וכמו שאמרתי, יש לי גם אפשרות להזמין מאמאזון או מNEWEGG אבל השאלה היא מה אני עושה במצב כזה עם השפה של המקלדת?

פורסם

וינדוס - התקנה רגילה.

כיוון שהדרישה שלך למסך 15.6", רוב הסיכוי שיהיה במחשב צורב.

מקלדת - מדבקות או חריטה בכ-150 ש"ח על המקלדת. אבל לא בטוח שיהיה משהו כדאי מאד בתקציב שלך בין השאר כי יש את עניין האחריות על מחשב שיגביל קצת

גם מסך מגע וגם סוללה לאורך זמן, זה קשה לארגן בתקציב כזה.

ראית מחשבים שאתה חושב שיכולים להתאים לך כדי שנוכל לייעץ "סביבם" אם זה מתאים או לא לך?

פורסם
  • מחבר
וינדוס - התקנה רגילה.

כיוון שהדרישה שלך למסך 15.6", רוב הסיכוי שיהיה במחשב צורב.

מקלדת - מדבקות או חריטה בכ-150 ש"ח על המקלדת. אבל לא בטוח שיהיה משהו כדאי מאד בתקציב שלך בין השאר כי יש את עניין האחריות על מחשב שיגביל קצת

גם מסך מגע וגם סוללה לאורך זמן, זה קשה לארגן בתקציב כזה.

ראית מחשבים שאתה חושב שיכולים להתאים לך כדי שנוכל לייעץ "סביבם" אם זה מתאים או לא לך?

אני יודע שזה בקשה די גדולה,

אבל אתה יכול לדוגמה להגיד לי כמה נכון לעכשיו יעלה מחשב לדרישות שלי ובכמה הורדה של דרישה מסוימת תוכל להוריד לי? לדוגמה אם אני מוותר על מסך מגע וכל הפיצ'ר שאפשר לסובב את זה?

תראה הבסיס הוא חיי סוללה ארוכים כי אני לא רוצה להטעין אותו באמצע היום או פתאום למצוא את עצמי בלי סוללה, ושיהיה 15.6 אינץ'.

SSD אני לא צריך נפח גדול מדי, בגדול לא נראה לי שאני יעבור את ה30 ג'יגה אפילו, רק 12 ג'יגה של ווינדווס ועוד קצת תמונות ובעיקר קבצי WORD ודברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים