עבור לתוכן

כיצד בודקים האם ההארדיסק משומש?

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות דיסק פנימי מאייבורי, ומכיוון שמדובר במוצר OEM, אני לא חושב שאני יכול לדעת באופן אינטואיטיבי אם מדובר במוצר חדש ... אני מניח שעל ידי שימוש בתוכנה ניתן לבדוק אם נעשה שימוש בדיסק. האם הSMART מספיק לזה? לא ניתן אולי "לאפס" את הנתונים שם?

כמו כן אשמח להתייחסות לגבי אייבורי(הבנתי מחוקי הפורום שזה אפשרי, אם זה בגבול הטעם הטוב..)

פורסם

לא נראה לי שאפשר לאפס.

הנה תוכנה טובה

http://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm

תסתכל על שורה POWER ON TIME ועמודה RAW VALUE

הערך הוא בשעות.

כמו כן גם תאריך הייצור על הדיסק יכול להיות רמז טוב..

וד"א איזה דיסק וכמה עולה אם אפשר לדעת ?

פורסם
לא נראה לי שאפשר לאפס.

הנה תוכנה טובה

http://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm

תסתכל על שורה POWER ON TIME ועמודה RAW VALUE

הערך הוא בשעות.

כמו כן גם תאריך הייצור על הדיסק יכול להיות רמז טוב..

וד"א איזה דיסק וכמה עולה אם אפשר לדעת ?

אתה רוצה להגיד לי שהשתמשתי בSSD שלי במשך 5826240642859.125 ימים..? אני כמעט בטוחה שעוד לא נולדתי אז.

הערך גם משתנה בכל פעם שעושים רענון - ולא למעלה אלה למספרים שונים לחלוטין.

אתה בטוח שהנתון הזה נכון?

התוכנה נחמדה, רק צרך

פורסם

אני בודק דיסקים אם smart, אכן יש דיסקים שמדווחים את השעות בצורה שהתוכנות לא יודעות לקרוא נכון. למשל, דיסק ישן של Maxtor שעבד שנים, מדווח "500 שעות ו XX דקות"

פורסם

סליחה על השאלה אבל למה שחברה גדולה כמו אייבורי תמכור כונן משומש במסווה של חדש?

לדעתי, אסון היח"צ שייפול עליהם לא שווה את הרווח שהם יעשו.

פורסם

אם הם עושים את זה, הם מניחים שרוב המשתמשים לא בדיוק יבדקו את זה אם הוא נראה חדש / בלי שריטות / בשקית וכו. במקרה שהם יפלו על משתמש שכן בדק, הם יאמרו שהיתה טעות ויחליפו בחדש

אין לי שמץ אם אייבורי עושים דברים כאלה. אני יכול לאמר בוודאות שיש מעבדות שכונתיות שכן

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע לגבי אייבורי ספציפית, אני מאד בספק שהם עושים משהו כזה, כי אני קונה שם שנים ולא הייתה לי אף פעם שום בעיה. עם זאת, יש המון טענות שחנויות מסוימות(כולל מפורסמות) עושות את זה במוצרי OEM, לכן אני רוצה להיות בטוח.

פורסם
סליחה על השאלה אבל למה שחברה גדולה כמו אייבורי תמכור כונן משומש במסווה של חדש?

לדעתי, אסון היח"צ שייפול עליהם לא שווה את הרווח שהם יעשו.

היה מקרה של חנות גדולה מאוד שמכרה כוננים משומשים. אני לא יכולה למצוא את הכתבה של זה מכוון שהורידו את זה לאחר הסקנדל וכול', אבל יש הרבה אנשים שיודעים במה מדובר. (לא רוצה להשמיץ חנות.)

בכל מקרה, הערך שמופיע לי זה -

attachment.php?attachmentid=7042&stc=1

צריכה להיות דרך אחרת לבדוק אם הכונן משומש..

אני מניחה שבעיקרון הדבר הראשון שבודקים זה פיזית. אתה יכול להסתכל על החיבור של הכבלי SATA והמתח ולראות אם יש סימני שימוש וכול' או שריטות על המארז.

פורסם

אני לא חושב שהם יתעסקו אם איפוס ה smart. יותר מידי התעסקות בשביל מעט מידי רווח פוטנציאלי

פורסם

בתוכנות של היצרן יש דיווח על power on time, לדוגמה אצל סיגייט.

פורסם
אתה רוצה להגיד לי שהשתמשתי בSSD שלי במשך 5826240642859.125 ימים..? אני כמעט בטוחה שעוד לא נולדתי אז.

הערך גם משתנה בכל פעם שעושים רענון - ולא למעלה אלה למספרים שונים לחלוטין.

אתה בטוח שהנתון הזה נכון?

התוכנה נחמדה, רק צרך

כנראה יש דיסקים שלא מראים ערך מדוייק.

תנסי עם HDD EXPERT

פורסם
כנראה יש דיסקים שלא מראים ערך מדוייק.

תנסי עם HDD EXPERT

שאלה שאולי טיפשית - הגיוני שהערך לא נכון מכוון שאני בודקת את ה SSD שלי, והתוכנה מיועדת לכונני HDD?

פורסם

לא בגלל זה. פשוט כוננים של יצרנים מסוימים מדווחים בצורה "משלהם" שהתוכנות לא יודעות לקרוא, זה קורה גם ב HDD אמיתיים

פורסם
חלאס עם הפרנואידיות.

בגישה כזו, כל דבר יכול להיות משומש.

צחוק הגורל, במקרה של קשיחים, המשומש יכול להיות יתר

בטוח ולהחזיק לאורך זמן מאשר אחד מהניילון.

אבל אני לא חושב שרשתות גדולות משחקות בקא..... מהסוג הזה.

אני לא פראנואידית. אני אישית שאלתי כי זה נתון שמעניין אותי, אני יודעת בוודאות שהSSD שלי משומש ובמקרה גם קניתי אותו מאחד מהאנשים שעובדים באתר.

ולגבי הפחד שלו מכונן משומש? היה מקרה עם חנות מאוד מוכרת ששיחקה בכונננים משומשים, עד שיום אחד מישהו שהבין עלה על זה.

אפילו היה סיפור על מישהו שמצא מחברת משומשת בלוח אם החדש שקנה.

בכל מקרה, ככל הנוגע לשנת 2014, הסיכוי שזה יקרה נמוך וכמעט אפסי. בעוד שחנויות ענקיות כמו KSP ו-אייבורי הופכות לכמעט תעשייתיות, הפחד שלהן מתביעה גם גדל.

תקנה כונן, ואם אתה בכל זאת מפחד, תחפש סימנים פיזיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים