עבור לתוכן

הפכית כונן פנימי לכונן רשת חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כונן קשיח מיותר במחשב, אני רוצה להפוך אותו לחיצוני כגיבוי.

חשבתי שהדרך הכי יעילה תיהיה להפוך אותו לכונן רשת ולחבר אותו לרשת בבית. ככה הוא יהיה זמין תמיד ובקלות.

הבנתי שיש מארזים לעניין הזה, חיפשתי בכמה חנויות בארץ וכל מה שמצאתי זה רק USB.

מחיפוש קצר בebay מצאתי משהו ב 60$. משמעותית יקר יותר מ USB.

יש לכם המלצות איך אני יכול לעשות את העניין הזה לזול יותר? וגם אם יש חנויות בארץ.

תודה.

פורסם

יש דרייבר סיני שעושה usb to ip. אין לי מושג איך זה עובד ולא זוכר איפה ראיתי את זה.

פורסם
  • מחבר

למה צריך usb to ip מה שזה לא יהיה

אין פתרון נורמלי מחברה נורמלית?

חשבתי שלעשות כונן רשת זה משהו בסיסי

פורסם

כדי שהכונן יהיה זמין לכל הרשת אתה בכלל לא חייב להוציא אותו מהמחשב... פשוט תשתף אותו. זה הפתרון הטוב יותר מבחינת ביצועים. אם מפריע לך שהכונן לא יהיה זמין כשהמחשב מכובה אז באמת תצטרך להוציא אותו החוצה.

השאלה היא לאן בדיוק אתה רוצה לחבר אותו? לנתב? אי אפשר סתם לתקוע דיסק למחבר רשת ולצפות שהוא יהיה זמין... אתה צריך חומרה כלשהי שתאפשר את זה, וכמו שבטח ראית זה לא ממש זול. אם לנתב שלך יש חיבור usb אז לדעתי זהו הפתרון הכי משתלם - לקנות enclosure כלשהו (ניתן להזמין דגם סיני זול ויחיסת אמין בכ-100 ש"ח) עם usb ולחבר לנתב. החיסרון פה הוא כמובן הביצועים (שיהיו ביצועי רצפה עם רוב הנתבים הממוצעים).

אפשר לנסות לחפש מארז יד שנייה של NAS ביתי כלשהו (wd לשמל). יכול להיות שמישהו מוכר בזול בלי הדיסיקים.

פורסם
  • מחבר

כן אני רוצה שהכונן יעבוד ללא תלות במחשב.

דווקא ראיתי enclosure סיני גם ב10$ אבל אולי הוא לא הכי אמין בעולם..

אין לי כניסות USB בנתב, אולי יותר משתלם להחליף לנתב עם USB במקום להשקיע ב enclosure יקר?

המהירות לא כך כך קריטית לי, ואם יהיה USB3 בכלל מצוין.

מה שמפתיע אותי זה שכונן רשת לא יקר בהרבה מכונן פנימי (נראה לי), אז אני לא מבין למה רק enclosure עולה כל כך הרבה

בכל מקרה אשמח להמלצות על enclosure של usb/רשת. (גם אם יש יד שנייה)

תודה

פורסם

enclosure יקר כי השוק שלו קטן מאוד יחסית.

בדר"כ 99% קונים דיסק חיצוני שכבר מובנה בו הכל, או מערכת אכסון מתקדמת יותר התומכת ביותר מדיסק אחד, ובו מצרפים כמה דיסקים פנימיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים