עבור לתוכן

שאלה שעניינה אותי - מה חנויות גדולות עושות עם סטוקים של כרטיסים ישנים

Featured Replies

פורסם

לדוגמא אם תלכו לאתר של אחת החנויות ותסתכלו על הזמינות של הכרטיסים תראו שיש המון מסדרת 700 של נוידיה

וגם 600 אפשר למצוא

למשל באתר של KSP אפשר לראות בדיוק באיזה סניפים יש מלאי ויש עשרות של 760 למשל מפוזרים בסניפים השונים

עכשיו אני שואל את עצמי מה הסיכוי שמישהו יכנס לחנות ויקנה 760 כרגע שהוא עולה 1400 שקל ועוד שנייה מגיעים כרטיסים עדיפים בסכום דומה

אפשר לשער שהחנויות יכולות להכנס להפסדים של עשרות אלפי שקלים

אבל בטח יש להם את הדרכים שלהם להזיז את הסחורה

פורסם

כרטיסים חדשים יוצאים בד"כ במחירים גבוהים ואז יש פער טבעי בינם לבין הישנים.

אחרי שהישנים נגמרים מתחילות ההוזלות.

יש כאן גם הזדמנות של החנויות להביא במחירים נמוכים מאוד את הסדרה הישנה.

פורסם
  • מחבר

אבל לדוגמא מה שקורה עכשיו סדרת 900 של נוידיה אמורה לצאת במחירים לא יותר גבוהים מסדרת 700

ואני לא רואה בנתיים שום הוזלה ב 760 לדוגמא שעולה 1400 שקל מדבר על גיגבייט

נראה מה יקרה בשבועיים הקרובים

כנראה שנשארים כרטיסים במלאי מוצאים להם מקום בהרכבות מחשבים ללקוחות שלא נמצאים בקדמת העניינים

פורסם

לא בטוח שהחנויות הרגילות מחזיקות סטוק על חשבונן. אולי רק הגדולות כמו KSP ואייבורי ועבורם מלאי של עשרות זה מעט.

הסחורה בחנויות הרגילות ניתנת להחזרה ליבואן והוא זה שמתחשבן עם הייצרן בחו"ל

מעט חלקים שהם עושים יבוא עצמי, כל הסיכון עליהם אבל סחורה מהיבואן ניתנת להחזרה לכן הם לא מסתכנים ואם יוצא מודל חדש הם מזדכים על הישן או מה שסביר שהיבואן מוריד להם את המחיר.

פורסם

לפי מה שידוע לי KSP מייבאת בעצמה את רוב הסחורה שלה (למעט פלאפונים ולפטופים).

פורסם
לפי מה שידוע לי KSP מייבאת בעצמה את רוב הסחורה שלה (למעט פלאפונים ולפטופים).

ממש לא. יש דברים שהם מייבאים בעצמם, אבל זה מיעוט. אני חושב שפעם זה היה רוב.

פורסם

אז כמה תשובות שאני מקווה שנכונות

קודם כל התמונה ב KSP היא דיי מעניינת.

קורה למשל שהם מביאים 40 חתיכות ממוצר ומפזרים אחד בכל סניף. למשל ידוע לי שלוח מסויים של X99 הם הביאו 10 יחידות ארצה ופתאום היה אותו מדן ועד אילת אבל בכמות של 10 סה"כ.

לגבי מלאים עתיקים.

רוב האנשים לא ממש קוראים וחושבים. רוב האנשים קונים מחשבים כמו עדר בחנות המחשבים השכונתית או ברשת כמו KSP/אייבורי והם לא ממש יודעים מה קורה בעולם.

ואז במסגרת ה "שידרוגים" שניתן לעשות למערכות המורכבות המוכרן מציע ללקוח להוסים עוד X שקלים ולקבל כרטיס טוב יותר מזה שבמפרט. הלקוח לא ממש יודע אם זה 7XX או 9XX וכו' וכך עוד כרטיס ירד מהמלאי.

לעיתים גם מעבירים מוצרים ל "עודפים" ואז מוכרים אותם בזול יותר או משהו דומה

אבל. מאוד חשוב לזכור שהחנויות/רשתות יודעות כל הזמן מה קורה. יש להם מנהלי מוצר, אנשים טכניים שמקבלים עידכונים מהיצרנים והם דואגים להוריד כמויות מלאי עוד לפני ההכרזות החדשות וכך הם נתקעים עם הרבה פחות מלאי ממה שאנשים חושבים.

כלומר לא הייתי בונה על GTX780 TI בחצי מחיר בשבוע הבא. אולי בכמה עשרות שקלים פחות בתנאי ששער ה $ לא ימשיך לקפוץ ב 2-4% כל שבוע.

מה שכן קורה זה ששוק המשומשים מתעורר. פריקים מתחילים לחפש בית ל R9 290X שלהם או ל GTX 780 TI שקנו לפני כמה חודשים ובטח יש כבר כאלה בטריידזון.

פורסם
ממש לא. יש דברים שהם מייבאים בעצמם, אבל זה מיעוט. אני חושב שפעם זה היה רוב.

לא מסכים. לקחתי עכשיו מגוון מוצרים מאייבורי ו-KSP ורשום שהם היבואנים.

אצל אייבורי רשום יבואן אייבורי ו-KSP רשום פי אס די אס יזמות שזה הבעלים של KSP

ברור שלא הכל מיובא על ידם אבל במקרה שלי מדובר על לוחות אם, מארזים וספקי כח

פורסם

אשמח לדעת בדיוק אילו מוצרים קנית.

הדבר היחיד שקניתי מהחבר'ה האלה בשנים האחרונות שהיה בייבוא עצמי היה נתב TP-Link מאייבורי. KSP, אגב קונה מבנדה את המוצרים של TP-Link.

* לוחות אם של ASUS/GB - שתי הרשתות קונות ממור לוי בפעם האחרונה שבדקתי (למרות שזה היה לפני כמה שנים, יכול היה להשתנות שוב).

* מוצרים של Corsair (במקרה שלי - DOK, במקרה אחר - זכרון) שנקנו בKSP לא מיובאים על-ידם ככל שידוע לי.

* מסכים, כמו ניידים - גם נקנים מיבואנים

אז נכון לעכשיו, לתחושתי המוצרים שהרשתות מייבאות בעצמן הם מיעוט.

פורסם

לוחות אם גיגבייט עם מדבקה גדולה של אייבורי. שני מארזים של קולרמסטר אחד עם מדבקת יבוא של קספ והשני אייבורי. ספקי סיסוניק עם מדבקת יבוא של קספ

פורסם

נראה לי שהם מייבאים מדבקות :)

פורסם

משפט שקיבלתי פעם מהבעלים בחנות מחשבים שהייתי אמור להתחיל לעבוד בה (תודה לאל שבסוף לא ) בזמן שעשו לי חפיפה.

התחלתי לבנות ללקוח מפרט למחשב ושמתי כרטיס מסך מסוים כי אז הוא היה בעל יחס עלות תועלת הגבוהה ביותר ואני זוכר אותי אומר ללקוח "זה הכי טוב בתקציב שלך".

שנייה אחרי שהלקוח יצא מתיישב מולי מנהל החנות ואומר לי "מה שבמלאי זה הכי טוב"

אז כנראה שמה שעושים זה שללקוחות הפחות מבינים דוחפים את הכרטיסים האלו גם אם יש יותר טוב/יותר זול רק בגלל שאת זה יש במלאי.

פורסם

"מה שבמלאי זה הכי טוב"

^משפט שכל רשת מחדירה טוב טוב לראש של העובדים שלה, אין מה לעשות המוכר נמצא בחנות על מנת לדאוג לאינטרסים של העסק ולא לאינטרסים של הלקוח...כמובן שהדבר יכול לחזור לעסק כמו בומרנג (אם הלקוח מגלה) אבל זה סיכון שהעסק חייב לקחת.

פורסם

ואם לקוח "גילה" שדחפו לו GTX660 לפני חודש, מה הוא יכול לטעון?

לא נעשה פה שום דבר שדופק את הלקוח הממוצע, שנכנס לרשתות הגדולות וקונה מחשב בהמלצת המוכר.

אני כמה פעמים יצא לי לשמוע את המוכר באייבורי דוחף לאנשים דברים הזויים והבטחות לא מהעולם הזה, בחנויות האלו זה לא דבר חדש.

פורסם

"מה שבמלאי זה הכי טוב"

^משפט שכל רשת מחדירה טוב טוב לראש של העובדים שלה, אין מה לעשות המוכר נמצא בחנות על מנת לדאוג לאינטרסים של העסק ולא לאינטרסים של הלקוח...כמובן שהדבר יכול לחזור לעסק כמו בומרנג (אם הלקוח מגלה) אבל זה סיכון שהעסק חייב לקחת.

אני עבדתי בKSP כמעט שנה בתור מוכר, לא שאני בא להגיד שKSP נשמות טהורות אבל לפחות מנקודת המבט הזאת אני יכול להגיד לך שמעולם לא נאמר לנו לתת ללקוח משהו "שתקוע" במלאי או משהו שהוא פחות ממה שהכי מתאים לו.

זה לפחות מהניסיון שלי בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים