עבור לתוכן

עזרה בבחירת מסך - Dell U2414H P2414H או Envision P2473WL או Samsung s23c650D

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתלבט בבחירת מסך,

עברתי על כל ה10 עמודים האחרונים בפורום ועדיין אני לא מצליח להחליט,

בעיקרון המסך צריך לשמש לעבודה גרפית, וטקסטים, תוכנות אדובי למינהן, אילוסטרייטור פוטושופ אינדיזיין פרימייר אפטר..

המסך צריך להיות נוח לעבודה שעות מרובות

שיציג את התכנים בבירור ובאמינות בצבעים.

ועדיף בעלות כמה שיותר נמוכה

בין שני המסכים של dell אני לא כל כך מצליח להבין את ההבדל, חוץ מזה שה u2414h עובר כיול צבע במפעל?

עד כמה זה קריטי והאם הצבעים שלו באמת הרבה יותר טובים מהp2414? או שכדאי אולי ללכת על ה p2414?

לגבי המסך של האינוויזן יש לו מפרט טכני מעולה, ניגודיות גבוה, 5ms, אבל החברה פחות מוכרת..

האם מישהו התנסה עם המסך הזה?

יש אותו לחבר שלי והוא דיי מרוצה ממנו, השאלה אם כדאי ללכת על זה או שעדיף בכל זאת דל, ולמה?

ונתקלתי גם בדגם הזה Samsung s23c650D שגם נראה דיי טוב, דעתכם?

פתוח גם להצעות נוספות,

תודה רבה!

פורסם

שלום לך, וברוך הבא לפורום. :)

בלי להתייחס אפילו לעניין היות Envision חברת מדבקה ולא יצרנית מסכים, את המסך הייתי פוסל בגלל הפאנל. במיוחד לשימושי גרפיקה לא הייתי שוקל מסך עם פאנל שאינו IPS (כמו הDELLים), או PLS (כמו הסמסונג, שזה די אותו דבר), או לכל הפחות VA (פחות נפוצים כיום).

סוג הפאנל שמגדיר למעשה את טכנולוגיית המסך משפיע ישירות על אלמנט כמו זוויות צפייה וכפועל יוצא מכך - דיוק ואחידות צבעים בכל נקודה במסך.

ע"פי המידע שמצאתי הפאנל של Envision הוא TN - הסוג הזול והנחות מבחינות אלה. כשמדובר בהבדלי מחירים של כמה מאות שקלים (ולא כמה אלפים כמו שהיה פעם) - אני כבר לא רואה סיבה ללכת על מסך כזה. בטח ובטח לשימושי עבודה גרפית.

יש כמה הבדלים בין הP2414 לU2414. דווקא לכיול צבעים מהמפעל לא הייתי מתייחס יותר מידי. לא בטוח שהוא ברמה מי יודע מה ובכל מקרה אתה תמיד יכול לכייל בעצמך. ההבדלים שגורמים להפרש המחיר הם - יותר כניסות וידאו שונות, רכזת USB3 במקום USB2 וגם עיצוב יותר חדשני עם מסגרת דקה במיוחד. תשאל את עצמך האם הבדלים אלה חשובים לך.

המסך של סמסונג גם נראה טוב על הנייר, אך אין ניסיון רב איתו (הוא לא פופולרי כמו הDELLים). למרות זאת, מצאתי סקירה עליו ואפילו בעברית. אמנם היא לא מקצועית ומפורטת כמו באתרי סקירות המסכים הגדולים, אבל אולי תוכל להסיק ממנה משהו:

http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=463&mid=838844&cid=1922

פורסם
  • מחבר

אז אם לא כזה קריטי לי חיבורים רבים יותר או usb3 במסך (למה זה טוב בכלל?) אז ללכת כל הדגם שלה p2414?

הצבעים הם כן חשובים, הכיול מהמפעל לא יתן לי רמת דיוק גבוה יותר בצבעים?

ומה לגבי הדגם u2412m?

[h=1][/h]

- - - תגובה אוחדה: - - -

וגם המסכים של דל מאוד מומלצים על ידכם, למרות שמבחינה טכנית זמן התגובה שלהם גבוה יותר והניגודיות נמוכה יותר ממסכים אחרים,

אז זה נתונים לא כל כך חשובים?

פורסם

א. אין מבחינתך הבדל בקצב הריענון (בעיקר לגיימרים וכו')

ב. הדגם 2412M הוא לדעתי המומלץ מבין שלושתם שכן הוא בעל רזלוציה גבוהה יותר.

ג. המסכים של דל מומלצים מאוד בין השאר בגלל איכותם ועמידותם, הארגונומיה שלהם (כלומר יכולת ההתאמה והסיבוב)והנוחות שלהם.

ד. מסכים איתך שהחיבורים במסך הם לא פרמטר לרובינו. אם הכסף משמעותי קנה את הזול מבינהם - אם לא את ה2412M אבל ודאי שלא לקחת אחר בסכום דומה (אם אני לא טועה הu2414h יותר יקר ומבחינתך זה ממש ביזבוז!).

פורסם
שלום לך, וברוך הבא לפורום. :)

בלי להתייחס אפילו לעניין היות Envision חברת מדבקה ולא יצרנית מסכים, את המסך הייתי פוסל בגלל הפאנל. במיוחד לשימושי גרפיקה לא הייתי שוקל מסך עם פאנל שאינו IPS (כמו הDELLים), או PLS (כמו הסמסונג, שזה די אותו דבר), או לכל הפחות VA (פחות נפוצים כיום).

סוג הפאנל שמגדיר למעשה את טכנולוגיית המסך משפיע ישירות על אלמנט כמו זוויות צפייה וכפועל יוצא מכך - דיוק ואחידות צבעים בכל נקודה במסך.

ע"פי המידע שמצאתי הפאנל של Envision הוא TN - הסוג הזול והנחות מבחינות אלה. כשמדובר בהבדלי מחירים של כמה מאות שקלים (ולא כמה אלפים כמו שהיה פעם) - אני כבר לא רואה סיבה ללכת על מסך כזה. בטח ובטח לשימושי עבודה גרפית.

יש כמה הבדלים בין הP2414 לU2414. דווקא לכיול צבעים מהמפעל לא הייתי מתייחס יותר מידי. לא בטוח שהוא ברמה מי יודע מה ובכל מקרה אתה תמיד יכול לכייל בעצמך. ההבדלים שגורמים להפרש המחיר הם - יותר כניסות וידאו שונות, רכזת USB3 במקום USB2 וגם עיצוב יותר חדשני עם מסגרת דקה במיוחד. תשאל את עצמך האם הבדלים אלה חשובים לך.

המסך של סמסונג גם נראה טוב על הנייר, אך אין ניסיון רב איתו (הוא לא פופולרי כמו הDELLים). למרות זאת, מצאתי סקירה עליו ואפילו בעברית. אמנם היא לא מקצועית ומפורטת כמו באתרי סקירות המסכים הגדולים, אבל אולי תוכל להסיק ממנה משהו:

http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=463&mid=838844&cid=1922

סליחה, אבל ממתי dell מייצרת מסכים? :)

dell היא חברת מדבקה כמו הרבה חברות אחרות. זה שהמסכים שהיא מוכרת הם באיכות סבבה, לא אומר שצריך לתת לה כזאת חשיבות, או לזלזל בחברות אחרות שמוכרות מסכים טובים במחיר זול (600 שקל ל24 אינץ' עם פאנל va 1:1000, למי שלא צריך יותר משימוש ביתי פשוט, נשמע לי טוב).

--

לbartov, בדרך כלל, כיול ידני ייתן לך תוצאה טובה יותר ממה שאתה מקבל מהמפעל, וזה אם יש לך ניסיון בדבר. אני מציע לך לעשות מחקר על איך מתבצע כיול, איזה תוכנות יכולות לעזור לך, ולאיזה תוצאה אתה שואף.

וusb 3.0 מאפשר הזרמת מידע מהר יותר (הורדות או העלאות מהירות יותר), זה נועד למי שצריך להתעסק עם קבצים שמנים.

המסכים של דל הם לא רק באיכות גבוהה, אלא הם גם זולים יחסית, בהשוואה למה שיש היום בשוק.

כן, יש מסכים מקצועיים טובים יותר לגרפיקאים, אבל אלה מסכים מאוד יקרים.

פורסם
סליחה, אבל ממתי dell מייצרת מסכים? :)

dell היא חברת מדבקה כמו הרבה חברות אחרות.

אתה טועה כאן. :)

אני לא יכול לומר לך בדיוק ממתי DELL מייצרת מסכים, אבל אני לא חושב שזה ממש משנה לך.

העובדה היא שחברת DELL מייצרת מסכים. אתה כנראה מבולבל מהעובדה שהם לא מייצרים את הפאנל (וזה נכון), אבל כמעט אף יצרן לא מייצר את כל החלקים של המוצר. את המוצר המוגמר עצמו - המסך, חברת DELL מייצרת ב100%, במפעלים שלה, באמצעות העובדים שלה, עם בקרת האיכות שלה, התמיכה הטכנית ושירות הלקוחות שלה.

(כל מה שנכתב פה על חברת DELL נכון כמובן ליצרניות מסכים אחרות כמו Samsung, LG, Philips, AOC, Benq, Acer, ASUS וכו'. חלק מיצרניות אלה (Samsung, LG, Philips למשל) מייצרות גם את הפאנלים, אבל לא כולן.

חברת Envision לעומת זאת, ככל שידוע לי, לא מייצרת כלום. אם תחפש בגוגל לא תמצא אתר של יצרנית מסכים בשם Envision. הדבר היחיד שתמצא שמזכיר איזושהי חברה בשם Envision שאיכשהו קשורה למסכי זה הדף הקיקיוני הבא:

http://www.giga-zone.com/envision/company_profile/about_us.php, שבכלל מאוחסן על שרת של מישהו אחר, מלא בשגיאות כתיב וקשקושים כלליים. רק המשפט הבא כבר מבהיר את התמונה:

ENVISION displays are manufactured by the leading LCD monitor vender whom currently the world’s largest manufacturer of PC monitors.

כלומר, לא אנחנו מייצרים מסכים, אלא איזשהו "יצרן מוביל של מסכים" עלום-שם.

חיפוש קצת יותר מעמיק מעלה שיש איזושהי חברה בשם Envision Peripherals בקליפורניה, ונראה שיש לה אפילו דף LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/envision-peripherals-inc

רק שבדף זה מתנוסס הלוגו של AOC וההסברים הם על AOC. אגב יש עוד כמה דפים כאלה ברשת שמצביעים על קשר בין AOC לEnvision.

עכשיו, AOC היא אכן יצרנית מסכים בינלאומית. יכול להיות שEnvision היא פשוט מותג של AOC, או איזושהי נציגות צפון-אמריקאית של החברה, אבל באתר של AOC עצמה לא מצאתי שום אזכור לכך. יכול גם להיות שמתוקף איזשהו הסכם Envision שמה את המדבקה שלה על מסכים שAOC מייצרת, אבל בעוד שנה יכול להיות שיחתמו הסכם עם יצרן אחר וישימו את המדבקה על המסכים שלו. כי זו בדיוק המשמעות של חברת מדבקה.

מה הבעיה עם זה? קודם כל שאתה צריך לחפור כדי להבין מה בעצם אתה מקבל. זה גם עשוי להשתנות, אז אם לפני שנה היה מדובר במוצר טוב/גרוע, זה לא אומר שום דבר על מה המצב השנה או מה יהיה בעוד שנתיים (ואם יהיה בכלל). זה אומר דבר אחד מרכזי - כשאתה עוסק במוצרים שנמכרים ע"י חברות מדבקה, אין לך שום דרך להעריך את איכות המוצרים עצמם.

כמו כן, חברות מדבקה ב99% מהמקרים לא מבינות דבר בטכנולוגיה עצמה שהן מוכרות, ואין להן מערך שירות לקוחות נורמלי. היצרן עצמו, גם אם תמצא אותו, לא ממש יעזור לך, כי מבחינתו אתה לא לקוח שלו בכלל..

מה זה משנה, אולי תשאל? הרי אתה מקבל אחריות ל3 שנים מהחנות/היבואן המקומי. אז במידה מסוימת, זה לא משנה. במקרה הגרוע אם יתקלקל משהו - סביר להניח שתקבל משהו במקום. והסיכון הקטן שתידפק ותישאר בלי כלום - מגולם בסופו של דבר במחיר.

בדיוק מסיבה זו פתחתי את ההודעה הקודם ב"בלי קשר לזה שזו חברת מדבקה". :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים